View Full Version : Πολυυυυυυυ αργή εκκίνηση σε windows xp..
Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά ήρθε η ώρα που μου έσπασε τα νεύρα και δεν πάει άλλο..
Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής... Ξεκινάνε τα win και από την στιγμή που θα κάνω loggin στον χρήστη κολλάει στο σημείο που λέει "φόρτωση των προσωπικών σας ρυθμίσεων" και μένει εκεί ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΛΕΠΤΑ!!!!!!!
Σε αυτό το διάστημα ο δίσκος δεν έχει καμία δραστηριότητα, το ποντίκι κουνιέται και το numlock από το πληκτρολόγιο δουλεύει. Alt-Ctrl-Del δεν πιάνει. Όταν με το καλό μπει, βλέπεις απευθείας την επιφ. εργασίας με ήδη φορτωμένα τα εικονίδια από τη γραμμή εργασιών.
Ιός, δεν είναι, adware δεν είναι. Τι είναι?
Σημειώστε ότι το μηχ. αρχικά ειχε 2000 και πάλι το έκανε. Τρώει ένα format και μετά από ένα 6μηνο περίπου ξανάρχησε τα ίδια. Στην εκκινηση είναι καθαρό από περιτά προγράμματα και υπηρεσίες.
Με μια αναζήτηση στο google είδα ότι και άλλοι το έχουν πάθει με μικρότερους χρόνους αλλά κανείς δεν έχει λύση. Ο χρήστης είναι ένας, υπάρχει δίκτυο που δουλεύει όμως ρολόι. Επίσης δεν υπάρχουν roaming profiles.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θα θελα να μάθω αν το έχει πάθει κανένας αλλος και αν έχετε πιθανές λύσεις.
Prokopas
19-08-2004, 13:14
Δοκίμασε να κατεβάσεις το bootvis. Είναι πρόγραμμα της microsoft που βελτιστοποιεί τη σειρά με την οποία φορτώνονται οι drivers στην αρχή. ΄
Καλό θα ήταν επίσης να κάνεις και ένα defragment.
Άκουσα ότι έχεις δίκτυο. Με τί?
Συνήθως τα ΧΡ έχουν πρόβλημα με το δίκτυο όταν δεν τους έχει δοθεί DNS Server και για αυτό κάνουν τόση ώρα. Αντίθετα τα 2000 δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
Κάνε μια μικρή αναζήτηση στο γοογλε για αυτό το θέμα.
Έχω σταθερή IP και δηλωμένο dns. Καπου διάβασα ότι ανάλογο πρόβλημα δημιουργήται απο dhcp, αλλά εχω σταθερή IP. Και έτσι ξαφνικά γιατί ??
overclocked
19-08-2004, 13:41
standar το δυκτιο φτεει το κανει και εδω στη δουλεια...ειδικα αν το αλλο pc ειναι πολυ αργο...
Ναι αλλά 10 λεπτά? Παγώνει και κάποια στιγμή επανέρχεται. Κανείς άλλος δεν έχει πρόβλημα, είμαστε γύρω στους 10 η/υ.
Orthodox
19-08-2004, 13:50
Το είχα με τα server 2003 και τελικά ήταν το atapi.sys γιατί το αντιγραφικό μου είχε πρόβλημα…
Άνοιξε το event viewer και δες στο system που σου πετάει συνεχόμενα σφάλματα, έτσι θα ξέρεις από πού προκύπτει και θα το βρεις πιο εύκολα…
Δοκίμασε να ξαναβάλεις το μηχανημα στο δίκτυο...
Βγάλε και ξαναβάλε τον DNS Server..
Όλα αυτά με σκοπό να ανανεώσει τις ρυθμίσεις του Δικτύου...
Prokopas
19-08-2004, 14:50
kiki D δεν είπες ότι το μηχάνημα είναι στο δίκτυο. Τότε κάτι παίζει με αυτό που σου λένε τα παιδιά. Το παθαίνω και εγώ γιατί όταν συνδέομαι σε δίκτυο δεν δηλώνω DNS server αλλά τα βάζω όλα στο automatic
fantacid
19-08-2004, 16:01
δοκιμασε απο το msconfig,να απενεργοποιησεις οτι πειριτο προγραμμα φορτωνουν τα win στην εκκινηση,
απο αυτα που θα κρατησεις δοκιμασε να βγαζεις ενα-ενα κ κανε επενεκκινηση να δεις μηπως κολλαει καποιο συγκεκριμενο προγραμμα,
κρατα στην γραμμή εργασιών τα απαραιτητα οπως κ οι συντομευσεις στη επιφανεια εργασειας να ειναι περιορισμενες,
κανε κ κανα regcleaner k ισως βελτιωθει η κατασταση
δοκιμασε απο το msconfig,να απενεργοποιησεις οτι πειριτο προγραμμα φορτωνουν τα win στην εκκινηση,
απο αυτα που θα κρατησεις δοκιμασε να βγαζεις ενα-ενα κ κανε επενεκκινηση να δεις μηπως κολλαει καποιο συγκεκριμενο προγραμμα,
κρατα στην γραμμή εργασιών τα απαραιτητα οπως κ οι συντομευσεις στη επιφανεια εργασειας να ειναι περιορισμενες,
κανε κ κανα regcleaner k ισως βελτιωθει η κατασταση
Δεν είναι αυτό . Είναι καθαρά θέμα login στο δίκτυο , και το φόρτωμα του profil. Είναι αυτό που είπα και πιο πάνω. Ας ξαναβάλει το μηχάνημα στο δίκτυο ή τουλάχιστον να ξαναπεράσει τον DNS. Πρόβλημα των ΧΡ που δεν έχουν τα 2000.
fantacid
19-08-2004, 16:37
κατσε ρε greek που ξες τι ειναι κ τι δεν ειναι??
πως μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος?
μπορει ουτε τα δισκτυα που λες να ειναι!
θα μας πει η κικη τι φταιει.
Είναι δίκτυο σου λέω , το έχω πάθει και εγώ στο δικτυο της εταιρείας. Όταν έχει μπεί μέσα στο login και δεν εμφανίζει τίποτα είναι γιατί ψάχνει το profil δνσ klp.
Orthodox
19-08-2004, 16:51
Δε μ’ αρέσει να ανακατεύομαι :050: αλλά αν δείτε το αρχικό post λέει ότι το έκανε και στα 2000 όπως και η εκκίνηση είναι καθαρή…
Όλα πιθανά είναι, ας ποστάρει η κοπέλα και βλέπουμε…
Είναι παράξενο το κόλλημα. Μόλις πατάω τον χρήστη παγώνει η οθόνη, όπως είπα κουνιέται το ποντίκι, το θέμα είναι ότι ο δίσκος φορτώνει όπως θα φόρτωνε κανονικά και μετά σταματάει, όπως όταν τελειώνει το φόρτωμα, αλλά αντί να μου βγάλει την επιφάνεια εργασίας, κολλάει εκεί και κάποια στιγμή μετά από πολύ ώρα απλά την εμφανίζει με τα πάντα φορτωμένα. Από ξένα φορουμ σε μερικούς συνέβει λόγω προβληματικών driver δικτυακών εκτυπωτών. Τους απενεργοποίησα αλλά πάλι τιποτα. Το θέμα δεν είναι ότι κολλάει κάποιο πρόγραμμα, και καθαρή εκκίνηση να κάνω πάλι αργεί.
Επειδή προς το παρόν περιμένω να ανοίξει, θα ξαναβάλω τις ρυθμίσεις του δικτύου και θα σας πω.
Άσχετο... Μόλις εγκατέστησα τα longhorn... ;)
Μπορεί να είναι και η κάρτα δικτύου το πρόβλημα ( με τα broadcast και τα λοιπα). Ασ ξαναπεραστούν και οι drivers....
Επίσης μου το εμφάνιζε το φαινόμενο αυτό και όταν είχε κολλήσει το service του Antivirus ( MacAfee , vshielsd.exe) οποίο έκανε το PC να δουλευει στο 100%. Τσέκαρε μήπως είσαi και σε αυτήν την περίπτωση.....
Λες? Εγώ χρησιμοποιώ f-secure. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν μου έχει κάνει τίποτα..
Έβγαλα ρυθμίσεις δικτύου, απενεργοποίησ.α tcp/ip, πάλι τα ίδια
Στον Task Manager έχεις κανένα service που να είναι 99%?
Εκτός από folding? όχι...
Το έκανες ξανά Add στο Domain?
Πρότείνω να το βγάλεις από το Domain και να το ξαναβάλεις.
Σε κάποιες περιπτώσεις μου είχε παίξει με το να σβήσω το προφιλ του χρήστη ( αφού είχα κάνει κόπια desktop , documents ) και να αφήσω τα windows να το δημιουργήσουν ξανά.
Δοκίμασε επίσης αν έχεις να βάκεις και άλλη κάρτα δικτύου πάνω στη μηχανάκη και να μπουταρεις με αυτήν ή για δοκιμή , βγάλε το μηχάνημα από το δίκτυο και τσέκαρε αν αργει και εκτός δικτύου.
Χμ,,, τώρα που το σκέφτομαι κάνε το τελαυταίο πρώτα...
Αργεί και χωρίς δίκτυο. Domain δεν έχω. Μόνο workgoup
Orthodox
19-08-2004, 21:24
Το event viewer δεν το κοίταξες??? (Control Panel- Administrative Tools- Event Viewer):017:
Κι εγώ έχω τέτοιο πρόβλημα από τη στιγμή που ενεργοποίησα την On-board βέβαια κάρτα δικτύου και συνδεόμουνα σε LAN. Μόλις απενεργοποιούσα την κάρτα δικτύου από το BIOS το σύστημα επανερχόταν..Μιλάω για ΧΡ πάντα... Οπότε κατά πάσα πιθανότητα φταίει το δίκτυο, αν ήδη δεν έχετε καταλήξει εκεί... :)
georgeks78
19-08-2004, 22:56
αν απενεργοποιησεις τη καρτα δικτυου και δε μπαινει το pc στο δικτυο μολις ανοιγει, εχεις τη ιδια καθυστερηση? Οχι απλα να βγαλεις καλωδια αλλα disable τη καρτα δικτυου η οποιον αλλο Network adapter βλεπεις
georgeks78
19-08-2004, 22:57
με προλαβε αλλος :D καλη επιτυχια
Θα σας πω μόλις βρω λίγο χρόνο. Είναι χρονοβόρο το να δοκιμάζεις, να μη πετυχαίνει και με κάθε restart να περιμένεις 10 λεπτά...
Άντε , καλή τύχη και κουράγιο!!
assasine
20-08-2004, 11:02
Δοκίμασε να μπείς με άλλο user prοfile σαν admin και οχι με το συνήθες που μπαίνεις στα XP. Παλιά που μου το είχαν κάνει τα Win2k έφταιγε κάποιο αρχείο από τα αρχεία χρήστη όπως το ntuser.dat και κάποια άλλα που για ένα μυστήριο λόγω είχαν καταρρεύσει. Θα χάσεις τις ρυθμίσεις έτσι αλλά θα μπορέσεις να δουλέψεις πιο άνετα για να λύσεις το πρόβλημα.
Αυτό είναι η τρίτη λύση , να σβήσει το user profile , αφού σώσει desktop & My Documents και να ξαναφτιάξει το προφίλ όπως αναφέραμε και πιο πρίν.
MrSeanKon
20-08-2004, 15:50
Θα σου προτεινα να ψαξεις και το Tweak Power Pack που κανει αυτοματοποιημενα αρκετες βελτιστοποιησεις δεν ειναι τζαμπε βεβαια αλλα υπαρχουν μονοπατια να το βρεις.........
Σου εστειλα υ2υ με το λινκ....... :080: :080: :080:
Thanx!! Θα το δοκιμάσω. Το bootvis δεν μου τρέχει πάντως. Λοιπόν με απανεργοποιημένη κάρτα δικτύου τα ίδια, με άλλο user τα ίδια. Παρατήρησα πάντως ότι από τη στιγμή που φόρτωσε, αν αλλάξω χρήστη μπάινει κανονικά. Δηλαδη στην εκκίνηση ότι χρήστη και να δώσω θα καθηστερήσει την ίδια ώρα, αλλά αν ξεκινήσει και αλλάξω χρήστη χωρίς επανεκίνηση θα μπει κανονικα.
assasine
21-08-2004, 10:54
System restore έκανες;
Φτιάξε ένα νέο χρήστη πχ. kiki2 με δικαιώματα admin και αντέγραψε τα περιεχόμενα του φακέλου C:\Documents and Settings\"current user name" στο φάκελο C:\Documents and Settings\kiki2. Στη συνέχεια μπαίνεις σαν kiki2 και σβήνεις τον παλιό φάκελο. Για δοκίμασε να δούμε...
Στο C:\WINDOWS\system32\config υπάρχουν μερικά από τα σημαντικότερα αρχεία του συστήματος. Πάρε εφεδρικό αντίγραφο από το φάκελο και αντικατέστησέ τον στη συνέχεια με ένα παλιότερο backup (αν έχεις βέβαια...).
Λοιπόν..... Ιδού ! ! !
Μετά από ψάξιμο βρήκα αυτό
http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=64329&page=2&pp=15
Το έκανα και έδειξε ότι κολούσε στο wlnotify.dll, που είναι όμως των win.
Mετά με ένα προγραμματάκι το autoruns, το έκανα disable και τώρα ξεκινάει κανονικά.
Ξέρει κανείς σε τι χρειάζεται?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.