View Full Version : Καλο watercooling kit για 3500+?
Braveheart1980
15-03-2005, 13:37
Ειχατε δεν ειχατε , με πορωσατε με το watercooling.
Δε νιωθω ετοιμος για handmade ομως
Θελω να μου προτεινετε ενα καλο κιτακι για να παω ψηλα και "δροσερα" !
(σε εναν 3500+)
Για ποση διαφορα μιλαμε περιπου απο αεροψυξη?15 βαθμους? Αυτη η διαφορα ειναι απο τη stock ψυκτρα? Σε σχεση με μια καλη αεροψυξη (πχ XP 120 κτλ) υπαρχει πραγματικη αξιολογη διαφορα?
Για "φωτιστε με"!
Braveheart1980
15-03-2005, 13:51
Ειδα ενα της ασετεκ στα Multirama (~100 ευρα)
Λεει ή ειναι φολα?
Καποιο αλλο?
Ριξε αν θελεις μια ματια εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=6426&page=3&pp=20) για το κιτ απο τα multirama
Πιστευω παντως πως για τα λεφτα του εινα πολυ καλο.
PlanetmanR5
15-03-2005, 15:38
Για τα λεφτα του ειναι μια χαρα και χωραει και μεσα στο κουτακι!
magicman
15-03-2005, 15:44
Το εχω εγω το ''μικρο'' κιτ της ασετεκ απο multirama. Tα αξιζει τα λεφτα του παντως. Θερμοκρασιες εχω 27 idle και 40 full load. και χωρις πολυ δυνατο ανεμιστηρα. παντως αν μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα εχει και αλλα κιτ της ασετεκ που ειναι αρκετα καλα.
Braveheart1980
15-03-2005, 16:58
@magicman . Αυτες οι θερμοκρασιες ειναι με overclocking και αν ναι ποσο? Με την stock ψυκτρα ποσο ειχες? Οταν λες αλλα κιτ της ασετεκ εννοεις αυτο http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=54668 ? To κιτ της ασετεκ που εχεις κανει θορυβο (το ανεμιστηρακι εννοω)
@PlanetmanR5 Μακαρι να χωρεσει στο Lian Li μου!
@adagio Thanks για το λινκ
That clears things up (http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Asetek_KT03-L20_Waterchill/index.htm)
Χωραει και παραχωραει, και αυτο σου προτεινω και γω. Εναλλακτικα (καθαρα σαν δευτερη επιλογη) το Bigwater της Thermaltake
http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Asetek_KT03-L20_Waterchill/pics/1014.jpg http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Asetek_KT03-L20_Waterchill/pics/1015.jpg
Braveheart1980
15-03-2005, 17:50
Thanks για αλλη μια φορα spresv !
Mια τελευταια απορια μονο. Οπως χαρακτηριστικα γραφει
"Upon opening up the box, you find that the KT03-L20 kit includes the WaterChill CPU block that fits Intel’s P4 (socket 478), AMD socket A, socket 754 and socket 940"
O 3500+ που ενδιαφερομαι ειναι socket 939. Κανει το εν λογω μπλοκ για 939?
Thanks για αλλη μια φορα spresv !
Mια τελευταια απορια μονο. Οπως χαρακτηριστικα γραφει
"Upon opening up the box, you find that the KT03-L20 kit includes the WaterChill CPU block that fits Intel’s P4 (socket 478), AMD socket A, socket 754 and socket 940"
O 3500+ που ενδιαφερομαι ειναι socket 939. Κανει το εν λογω μπλοκ για 939?
Don't mention.
Οπως εχουμε ξαναπει, η βαση των 754, 939 και 940 ειναι πανομοιοτυπη. Απλα οταν συνταχτηκε το αρθρο δεν ειχαν κυκλοφορησει ευρεως οι 939. Πιυ σημαινει οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
MrSeanKon
15-03-2005, 20:08
Eγω θα σου προτεινα να αγορασεις μονος σου τα κομματια παρα να παρεις κατι ετοιμο.
Πεταμενα χρηματα...
Ετσι κι αλλιως νομιζεις οτι θα αποφυγεις τη διαδικασια στησιματος και τις ρυθμισεις??
Εγω 1 μηνα απο οταν πρωτοαγορασα μια ετοιματζιδικη υδροψυξη ολο αλλαγες εκανα μονο την αντλια αφησα ιδια....
Ψυγειο εφαγε σουτ, 3 μπλοκ αλλαξα, λαστιχα, ρακορ, tankers..... :050:
Eγω θα σου προτεινα να αγορασεις μονος σου τα κομματια παρα να παρεις κατι ετοιμο.
Πεταμενα χρηματα...
Ετσι κι αλλιως νομιζεις οτι θα αποφυγεις τη διαδικασια στησιματος και τις ρυθμισεις??
Εγω 1 μηνα απο οταν πρωτοαγορασα μια ετοιματζιδικη υδροψυξη ολο αλλαγες εκανα μονο την αντλια αφησα ιδια....
Δεν ειναι κομματια εταιριας κατασκευασμενα για το συγκεκριμενο σετ. Κυκλοφορουν και μονα τους, αλλα απλα τα εχουν βαλει ολα μαζι σε πακετο και ειναι και φτηνοτερα. Δοκιμασε να τα παρεις ενα-ενα και θα το δεις.
Braveheart1980
16-03-2005, 04:04
Χμμμμμμμμμμμ...........
Μηπως μπορειτε να μου πειτε τι κομματια να παρω και απο που?(κοινως μπλεχτηκα!)
Συνολικα γυρω στα 120-140 ευρω πιστευω ειναι αρκετα
Πεταμενα χρηματα...
Συμφωνώ με τον παναγιότατο.
Atari[Xp+]
16-03-2005, 09:17
Και γώ θα συμφωνούσα αν μιλούσαμε για κανα TT bigwater , η άλλα ψευτικα κιτάκια .
Tώρα όμως έχει δίκιο ο spresv. Το κιτ της ασετεκ είναι πολύ καλο΄απο αντλία - ψυγειο - μπλόκ , όλα καλύπτουν και με το παραπάνω έναν 939 . Αν είχε prescot θα το συζητούσαμε,/
magicman
16-03-2005, 14:34
@Brave αυτες οι θερμοκρασιες που σου ειπα ειναι με ενα μικρο o/c γιατι με εμποδιζει η m/b μου επειδη δεν εχει agp/pci lock, και ο cpu μου δεν εχει καλο stepping επειδη ειναι απο τους πρωτους a64. Τα entry kit της ασετεκ δεν εχουν ανεμιστηρα για το ψυγειο τον βαζεις εσυ.(Αν κανω λαθος διορθωστε με). και ο spresv εχει δικιο. Παντως αν θες κατι φθηνο και καλο(για τα λεφτα του) αξιζει. Εγω τωρα λεω να παρω ψυγειο απο Ford transist. Οσο για τα αλλα κιτ που σου ειπα, εννοουσα παλι της ασετεκ, που εχει στα multirama, κοιτα κατω κατω στη κατηγορια w/c.
Braveheart1980
16-03-2005, 15:20
Μαλλον θα πεταξω λ@λ@κι@ αλλα αυτο http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=54665 το κιτακι ειναι φυσιολογικο που δεν εχει ρεζερβουαρ?Ξεκιναει μαζι με τον υπολογιστη,ετσι?
Χαζευα στο multirama και σκεφτομουνα custom λυση
Λοιπον για πειτε αποψεις για τα εξης
Αντλια : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=50300
Ψυγειο : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=55511
(με 2 12αρηδες ειναι οκ?)
Σωληνα : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=52211
(αληθεια τι μηκος εχει?)
Μπλοκ για GPU : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=48303
(με το http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=48304 για την μελλουσα 6800 μου)
Για μπλοκ ομως του chipset , τι παιζει?
Για τη cpu κατι εχω ακουσει για καποιο μελος του pctechnology που φτιαχνει μπλοκ κορυφαια. Πως μπορω να τον βρω? Ποσο περιπου στοιχιζει ?
tank νομίζω δεν έχει και θα χρειαστεί να φτιάξεις εσύ
Επίσης θα πρέπει να το βάζεις στη πρίζα κάθε φορα που θα ξεκινάς το pc.
Μπορείς να φτιάξεις και ένα ρελέ για να σε διευκολύνει
Μαλλον θα πεταξω λ@λ@κι@ αλλα αυτο http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=54665 το κιτακι ειναι φυσιολογικο που δεν εχει ρεζερβουαρ?Ξεκιναει μαζι με τον υπολογιστη,ετσι?
Χαζευα στο multirama και σκεφτομουνα custom λυση
Λοιπον για πειτε αποψεις για τα εξης
Αντλια : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=50300
Ψυγειο : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=55511
(με 2 12αρηδες ειναι οκ?)
Σωληνα : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=52211
(αληθεια τι μηκος εχει?)
Μπλοκ για GPU : http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=48303
(με το http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=48304 για την μελλουσα 6800 μου)
Για μπλοκ ομως του chipset , τι παιζει?
Για τη cpu κατι εχω ακουσει για καποιο μελος του pctechnology που φτιαχνει μπλοκ κορυφαια. Πως μπορω να τον βρω? Ποσο περιπου στοιχιζει ?
Ναι διαφωνίσω στα blocks.
Γιατί δεν κοιτάς για eleven? φτιάχνει και για vga. θα σου βγούν και φθηνότερα...ψαξε στην member-list και θα τον βρείς "eleven".
Α! και ψηγείο αν ψάξεις σε μαγαζί με μεταχειρισμένα θα βρεις σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.
Το τανκ δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να το κάνεις κλειστό κύκλωμα.
Braveheart1980
16-03-2005, 15:54
Πλεονεκτημα/μειονεκτηματα υπαρξης και απουσιας τανκ ????
Elu Thingol
16-03-2005, 16:00
Tα μπλοκ του 11 ειναι γ@μ@τ@. Και εγω τετοιο εχω. Αν θελεις custom τοτε με τα χιλια. Γυρω στα 50 ευρω ειναι.
Με τανκ η εξαερωση γινεται παιχνιδακι.
MrSeanKon
16-03-2005, 16:04
Συμφωνώ με τον παναγιότατο.
:003: :080:
Αν κανεις ΒΑΝ το tank τοτε πας σε κλειστο κυκλωμα.
Κοιταξε στα thread του ΔασκαλοΝερουλα=ΚΤΜ ή u2u him να σε βοηθησει.
Μικροδιαφορες θα εχεις ομως απο οτι εχω ακουσει ειναι περιπου 1-3 βαθμοι και δεν παιζουν ρολο σε AMD.
Υπαρχει κι ο Skinny13 που ειναι Αθηνα κιολας για να σε προμηθευσει με block. :031:
Mια εναλλακτικη αποψη καταθετω... :048:
Τank μπορεις να φτιαξεις πανευκολα.
Τραβα σε ενα μαγαζι και παρε ενα πετονι οπως αυτα που εχουν οι τυροκομοι και καθαρισες.
Ανοιγεις ευκολα δυο τρυπες και προσαρμοζεις ο,τι ρακορ θελεις και δε θα σου κοστιζει παραπανω απο 4Ε.
Εχω φωτο του tanker μου στον "Οδηγο αναφορας" αλλα αυτο θα πρεπει να το σκεφτεις μονο αν σκοπευεις να εχεις το tanker εξω απο το κουτι.
Εκτος κι αν εχεις ευρυχωρο κουτι και χωρεσει μικρο (2-4 λιτρα)....
Το κλειστο κυκλωμα βολευει και σε αυτη την περιπτωση.
δεν χρειαζεται υδροψυξη ενας 0,09 . Με μια ΧΡ90 εισαι καλυμενος ανετα
Εκεί ψηλά (όχι σε καμιά θύρα ε....) στα 2.7-2.8 μια υδρόψυξη θα σε βοηθήσει να στραγκίξεις. Αλλά μόνο για θυασότες των mhz (και εγώ με μια 7700Cu έπαιζα) και μάλιστα για όσους θέλουν mhz και το καλοκαίρι όπου θα ζορίσουν τα πράγματα.
Έχω δεί και τάνκ του skinny στον varela. Έχει ταλέντο το παλικάρι προτίμησέ τον :)
Atari[Xp+]
16-03-2005, 17:13
δεν χρειαζεται υδροψυξη ενας 0,09 . Με μια ΧΡ90 εισαι καλυμενος ανετα
Έτσι είναι ea6gka , αν όμως θές να τον δουλεύεις στα όρια ?
Ακόμη και την μαμα ψύκτρα συστήνω εγώ μιας και είναι πάρα πολύ καλή + μία ceramique = κομπλέ .
Ένα νεράκι όμως είναι νεράκι .
Κρίμα δεν είναι να δώσει κάποιος 70 ευρώ για την xp120 με έναν 12αρη της προκοπής , απο την στιγμη που το ασετεκ το μικρό έχει καλές προοπτικές [καλό μπλόκ , οχι αντλία της πλακας και balck ice ψυγείο] και κάνει 100???
το νερο ειναι επενδυση δε λεω ΑΛΛΑ αν δεν εχεις δεν νομιζω οτι θα πρεπει να παρεις επειδη παιρνεις ενα Α64 0,09. Επισης τα ορια σε αυτους ξεκινανε απο τα 2750 και πανω (ετσι νομιζω εγω) και το ερωτημα ειναι οτι ΠΟΣΟΙ Α64 πανε 2750 και πανω? μαλλον λιγοι ειναι αυτοι, μη πω ελαχιστοι. Οποτε καλο ειναι να δει ποσο παει το κομματι του και μετα ας δει αν χρειαζεται νερο. απο οτι βλεπω το το 90% παιζει στα 2500-2650 και ενα 10 % παει σταθερα 24/7 2650 και πανω. Στα 2650 με 1.675 βολτ και μια ΧΡ90 εχω 47 βαθμους με αισθητηρα στη βαση της ψυκτρας. Στα 2550 με 1.55 εχω 43 . και ο ανεμιστηρας ειναι 90χιλιοστα στις 2000 στροφες. Ειχα νερο με μπλοκ του σκιννυ13 και δεν πηγα ουτε ενα ΜΗΖ παραπανω, αν και κατεβηκα εως 6-7 βαθμους κατω απο τη μαξιμουμ θερμοκρασια. Και τι με αυτο δεν κλοκαρε παραπανω :D
Για αυτο λεω οτι αν εχετε κορυφαιο κομματι βαλτου νερο αλλιως δεν αξιζει τη φασαρια πιο πολυ παρα τα λεφτα(οποιο θελετε σε προτεραιοτητα) . Αλλα επειδη ξερω καλα οτι περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...:D
Braveheart1980
16-03-2005, 17:53
το νερο ειναι επενδυση δε λεω ΑΛΛΑ αν δεν εχεις δεν νομιζω οτι θα πρεπει να παρεις επειδη παιρνεις ενα Α64 0,09. Επισης τα ορια σε αυτους ξεκινανε απο τα 2750 και πανω (ετσι νομιζω εγω) και το ερωτημα ειναι οτι ΠΟΣΟΙ Α64 πανε 2750 και πανω? μαλλον λιγοι ειναι αυτοι, μη πω ελαχιστοι. Οποτε καλο ειναι να δει ποσο παει το κομματι του και μετα ας δει αν χρειαζεται νερο. απο οτι βλεπω το το 90% παιζει στα 2500-2650 και ενα 10 % παει σταθερα 24/7 2650 και πανω. Στα 2650 με 1.675 βολτ και μια ΧΡ90 εχω 47 βαθμους με αισθητηρα στη βαση της ψυκτρας. Στα 2550 με 1.55 εχω 43 . και ο ανεμιστηρας ειναι 90χιλιοστα στις 2000 στροφες. Ειχα νερο με μπλοκ του σκιννυ13 και δεν πηγα ουτε ενα ΜΗΖ παραπανω, αν και κατεβηκα εως 6-7 βαθμους κατω απο τη μαξιμουμ θερμοκρασια. Και τι με αυτο δεν κλοκαρε παραπανω :D
Για αυτο λεω οτι αν εχετε κορυφαιο κομματι βαλτου νερο αλλιως δεν αξιζει τη φασαρια πιο πολυ παρα τα λεφτα(οποιο θελετε σε προτεραιοτητα) . Αλλα επειδη ξερω καλα οτι περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...:D
Δηλαδη λες να ειναι τζαμπα λεφτα η υδροψυξη?
Με arctic siver και xp-120 ειμαι οκ?
Εγω παλι σκεφτομαι να βαλω νερο για την vga (αφου αυτες ειναι πλεον που ζεσταινονται...) αλλα αμα ειναι να κανεις τοση ιστορια δεν αξιζει να μην βαλεις και ενα μπλοκακι στον cpu...
Εγω παλι σκεφτομαι να βαλω νερο για την vga (αφου αυτες ειναι πλεον που ζεσταινονται...) αλλα αμα ειναι να κανεις τοση ιστορια δεν αξιζει να μην βαλεις και ενα μπλοκακι στον cpu...
σαφεστατα κυριε
:040:
Εσυ ομως δεν εχεις 3200+????
Braveheart εγω σου προτεινω να το παρεις. xp-120 + enermax 120mm=80 euro
Δηλαδη λες να ειναι τζαμπα λεφτα η υδροψυξη?
Με arctic siver και xp-120 ειμαι οκ?
τζαμπα λεφτα δεν ξερω αν ειναι αλλα η φασαρια ειναι τζαμπα σιγουρα οταν κατω απο το καπο εχεις ενα 0,09.
Braveheart1980
16-03-2005, 18:22
Mα με νερακι δε θα ειναι ακομα πιο κρυος ο επεξεργαστης?
Αν ναι αυτο συνεπαγεται αμεσα σε μακροβιοτερο χρονο ζωης επεξεραστη.
Elu Thingol
16-03-2005, 18:27
Εγω συμφωνω απολυτα με τον atari[xp+] και αν και intelας θα πω αυτο:Αν το σκεφτεις μελλοντικα το θεμα, αν λεω αν, η amd βγαλει πιο ''ζεστους'' επεξεργαστες η αλλαξει socket το μονο που θα εχεις να κανεις αν βαλεις υδροψυξη ειναι να αλλαξεις το μπλοκ στην περιπτωση που αλλαχτει και socket. Αλλιως (αν δεν αλλαχτει socke)μεενα μεγαλυτερο ψυγειο εισαι μια χαρα. Γνωμη μου...
Και εξαλου ενας ανεμιστηρας +μια καλη ψυκτρα κοστιζει αποτι λεει ο spresv 80 ενω το κιτακι 100...
Braveheart1980
16-03-2005, 18:46
Οποτε παω για ψυκτρα+ανεμιστηρακι...
Elu Thingol
16-03-2005, 18:55
.....παντως εγω προτεινω υδροψυξη...τεσπα...good luck! :033:
Braveheart1980
16-03-2005, 19:01
Να'σαι καλα!
Ξαναδιαβαζοντας το αρθρο του spresv μαλλον για tt tower 112 παω
MrSeanKon
16-03-2005, 22:28
Επειδη βαριεμαι να λεω πολλα θα πω μονο ελαχιστα:
1) Η υδροψυξη σε εναν AMD δεν ειναι αναγκαια αν εχεις καλη αεροψυξη.
Μια SLK π.χ. ή κατι αναλογο με καλη φανα.
Τα κερδη σε MHz ειναι ελαχιστα απο καλη αεροψυξη --> υδροψυξη.
Υπαρχει ο AMD Gain Estimator τα λεει καλυτερα.
2) Το block του Skinny13 επειδη με ρωτησες ειναι αρκετα καλο τουλαχιστον με τα υπολοιπα που συγκρινα.
Παραπλησιες επιδοσεις ειχαν ολα αλλα του Skinny13 κανει και για AMD και για Intel και για Cyrix = Θεος σχωρεστηνε.
Ο Skinny13 μπορει να σου φτιαξει plexi καλυμα και να μπαινει στο καθετι.
Ωραία ρε παιδιά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται το καλοκαιράκι με την αερόψηξη και καλό o/c?
MrSeanKon
16-03-2005, 22:37
Eγω το καλοκαιρι στο ιδιο συστημα δεν ειχα SLK 948U??
Δεν εριχνα τεραβολτ??
Λοιπον?
Κοιτα την AMD βαση δεδομενων και μην τα ισοπεδωνεις ολα....
Η νεροψυξη δεν ειναι αναγκαια για AMD.
Προς το παρων εκτος κι αν οι διπυρινοι AMD γινουν στοφες...
Eγω το καλοκαιρι στο ιδιο συστημα δεν ειχα SLK 948U??
Δεν εριχνα τεραβολτ??
Λοιπον?
Κοιτα την AMD βαση δεδομενων και μην τα ισοπεδωνεις ολα....
Η νεροψυξη δεν ειναι αναγκαια για AMD.
Προς το παρων εκτος κι αν οι διπυρινοι AMD γινουν στοφες...
Συγνώμη πως την είχες την slk εσύ?
Με το pc έξω απο το κουτί και 2 12άρια να το φυσούν στην μάπα?
Έτσι ναι...δεν αξίζει το w/c στους AMD.
MrSeanKon
16-03-2005, 22:45
Για μισο γιατι τωρα λες να μην πω.....
Καταρχας η SLK ειναι ψυκτρα --> αρα οχι w/c.....
Δευτερον εσυ που εχεις Intel --> αρα πιο ευαισθητος σε temps κλπ ειχες προβληματα το καλοκαιρι με αεροψυξη??
Αφου το εχουμε πει καπου 1ΜΗz κερδος σε FSB ανα 7 βαθμους πτωση σε AMD.
Tεσπα αυτη ειναι η αποψη μου απο εκει και περα ο φιλος μας ας πραξει δεοντως.
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο εχω αλλες σκοτουρες = επιλογες στα O/c Tools... :mad:
Για μισο γιατι τωρα λες να μην πω.....
Καταρχας η SLK ειναι ψυκτρα --> αρα οχι w/c.....
Δευτερον εσυ που εχεις Intel --> αρα πιο ευαισθητος σε temps κλπ ειχες προβληματα το καλοκαιρι με αεροψυξη??
Αφου το εχουμε πει καπου 1ΜΗz κερδος σε FSB ανα 7 βαθμους πτωση σε AMD.
Tεσπα αυτη ειναι η αποψη μου απο εκει και περα ο φιλος ας πραξει δεοντως.
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο εχω αλλες σκοτουρες = επιλογες στα O/c Tools... :mad:
Σοβαρά? Η slk είναι ψήκτρα? Ε! όχι...:p
Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν ξέρω τι είναι η slk...? :108:
Λέγοντας "πως"...εννοώ τον τρόπο...
Δλδ εσύ είχες την slk...αλλά πως την είχες? Έξω από το κουτί και με πόσα φανάκια να βαράνε το σύστημα?
Είναι το ίδιο να την έχεις μέσα στο κουτί? Όσο για μένα που έχω Intel ναι...έχω αρκετά μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι ειδικά όταν έχω πιάσει τα όρια του επεξεργαστή με αέρα.
Όσο για το τελευταίο που είπα ότι "έτσι δεν αξίζει το w/c στους AMD" εννοώ πως έχοντας το σύστημα εκτός case(όπως εσύ το καλοκαίρι) και έχοντας τόσα φανάκια να το φυσάνε δεν χρειάζεται w/c.
oi 0,09 AMD ειναι οτι πιο κρυο εχω δοκιμασει τα τελευταια 2 χρονια. Ακομα και το καλοκαιρι αντε να ανεβουμε 7 βαθμους. Ε και? αντε θα εχω 50 βαθμους μαξιμουμ τεμπς. ΑΠο τους 70+ που αντεχει ο επεξεργαστης εχει ψωμια ακομα.
τι εχετε παθει ολοι με τις θερμοκρασιες? υπαρχει περιπτωση να κρατησετε πανω απο εναμιση χρονο επεξεργαστη οι φανατικοι του ειδους?
MrSeanKon
16-03-2005, 23:08
Λοιπον επειδη εχεις ορεξη εγω αν εχεις καταλαβει δεν εχω καθολου.... :093:
Οταν γραφεις παραπανω
"Συγνώμη πως την είχες την slk εσύ?
Έτσι ναι...δεν αξίζει το w/c στους AMD."
εγω καταλαβα αυτο που ειπα παραπανω....
Συσχετιση w/c <--> SLK αυτο ειπα.
Υ.Γ.
Κοψε λιγο το quote ή τουλαχιστον επικεντρωσου στο ουσιαστικοτερο μερος της προτασης... :028:
Λοιπον επειδη εχεις ορεξη εγω αν εχεις καταλαβει δεν εχω καθολου.... :093:
Οταν γραφεις παραπανω
"Συγνώμη πως την είχες την slk εσύ?
Έτσι ναι...δεν αξίζει το w/c στους AMD."
εγω καταλαβα αυτο που ειπα παραπανω....
Συσχετιση w/c <--> SLK αυτο ειπα.
"Συγνώμη πως την είχες την slk εσύ? --->Με ποιον τρόπο?
Με το pc έξω απο το κουτί και 2 12άρια να το φυσούν στην μάπα? --->Ετσι δεν είχες την slk?
Έτσι ναι...δεν αξίζει το w/c στους AMD."---> Έχοντας κάνει τα παραπάνω με αερόψυξη δεν υπάρχει λόγος για w/c.
Εάν δεν το καταλαβαίνεις και τώρα ζήτα από κάποιον να σε βοηθήσει...:100:
Τι να πω? :118:
Atari[Xp+]
16-03-2005, 23:14
Βρε παιδιά καταρχήν τα έχουμε ξαναπέι .
Ο αέρας χάνει δυσανάλογα με το νερό ,. Καλά όλα αυτά αλλά μέχρι τώρα πάιζαμε με 20 βαθμούς δωματίου. Έρχεται καλοκάιρι και θα μας κακοφανεί . .....
Όσο για τα ''κομμάτια 939'' έχει δίκιο ο ea6gka ,,, μέχρι τα 2.7 @ 1.45vcore κάνει πολύ καλή δουλειά η ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΨΥΚΤΡΑ άντε και ceramique το πολύ.
[στο δικό μου πάντα]
Και επαναλαμβάνω γιατί να πάρει xp120 + fan = 80 ευρώ ?????? τσάμπα λεφτά είναι , να πάρει μία eheim1250 [που είναι αθάνατη] και ένα blackice ψυγείο , και να τα βάλει στην ντουλάπα να τα έχει ... Χαμένα δεν πάνε . Μέχρι και στην κάρτα μπορεί να βάλει νερό όπως αναφέρθηκε παραπάνω , . Αλλά 80 ευρώ για ψύκτρα + φαν ? πολλά δεν είναι ?
Ο αέρας θέλει ιδανικές συνθηκες να αποδώσει τα μέγιστα . Θέλει ανοικτό κουτί , θέλει σχετικά δροσερό δωμάτιο , θέλει καθάρισμα τα φιν μία στο τόσο . Θέλει δυνατό ανεμιστήρα [αν έχεις σκοπό να δώσεις βόλτ] . είναι διαφορετική νοοτροπία .
σολερ μαν , οι AMD δεν ειναι INTEL σε θερμοκρασιες ουτε σε κλοκια. Το νερο ειναι καλο για 0,13 αλλα για 0,09 ειναι ΟΚ σε ειδικες περιπτωσεις.
MrSeanKon
16-03-2005, 23:22
Oι μεταβολες ειναι 7-9 βαθμοι στο CPU temp θερμιστορμετρημενα.... :045:
Απο αεροψυξη-->νεροψυξη
Κι εγω αυτο λεω Καφρε ασχετα αν ειμαι πιωμενος :028: :033:
Ποιος φανταρος ειναι εκει LOL...
σολερ μαν , οι AMD δεν ειναι INTEL σε θερμοκρασιες ουτε σε κλοκια. Το νερο ειναι καλο για 0,13 αλλα για 0,09 ειναι ΟΚ σε ειδικες περιπτωσεις.
Μπορείς να μου κάνεις ένα quote να δω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι? Γιατί sorry αλλά δεν κατάλαβα..:)
εδω αναφερομαι
Είναι το ίδιο να την έχεις μέσα στο κουτί? Όσο για μένα που έχω Intel ναι...έχω αρκετά μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι ειδικά όταν έχω πιάσει τα όρια του επεξεργαστή με αέρα.
εδω αναφερομαι
Α μάλιστα..Thx.
Δεν έθεσα θέμα σύγκρισης μεταξύ των επεξεργαστών απλά απάντησα στη ερώτηση του MrSeankon. Τίποτα άλλο.
καλα μην αρπαζεσαι ενα quote ειναι.
καλα μην αρπαζεσαι ενα quote ειναι.
Δεν αρπάχτηκα βρε συ...σιγά. :026:
Atari[Xp+]
17-03-2005, 01:24
Όλοι λίγο πολύ το ίδιο λέμε , .
Το δικό μου συμπέρασμα λοιπόν έχει ώς εξής .
Η κάθεσαι με την μαμα ψύκτρα που όντως γα**ει . και κοντρολάρει 2.6ghz ώς 1.55,,,1.60vcore χειμώνα καλοκαίρι , η παίρνεις ένα ζαλμάν 7000 7700 ώς 40 ευρώ.
Ένα έτοιμο κίτ καλό άσετεκ έχει 100 ευρά . [hydor l20 , black ice rad , waterblock ] .
Mε τα ίδια χρήματα άντε και +20 ευρω στήνεις με λίγο ψάξιμο πάρα μα πάρα πολύ καλό νερό . ++++ τα θετικά του νερού ότι είναι επεκτάσιμο . Θέλεις άλλο block vga???? 25 ευρώ έχει της άσετεκ τόσο περίπου και του chipset. Βρίσκεις ένα ψυγειάκι ακόμη ??? Το προσθέτεις στο κύκλωμα.
Με λίγα λόγια η αποψή μου είναι ,,, ναι μεν δεν έχουν ανάγκη οι 0.09 απο τέμπς , αλλά η πάνε στην φθηνή λύση [ default αέρας η το πολύ ένα zalman ] η πάνε σε νερό , που θα το έχεις και αργότερα , και το χρησιμοποιείς και όπως θέλεις [ σε vga ? σε chipset ? η cpu] .
Aν δεν λέει μία το νερό , δεν λένε 10 οι ακριβές ψύκτρες , , .
Kι εγω την ιδια αποψη με τον atari εχω... Βασικα μου αρεσει η ιδεα της ΧΡ120 κλπ κλπ αλλα πολλα λεφτα με μοναδικο "πλεονεκτημα" οτι δεν χρειαζεται να ξηλωνω παλι μητρικες κλπ...Ακομα και το νερο των 100ευρω ειναι καλυτερο απο την ΧΡ120, απλα η ιδεα ειναι οτι ΔΕΝ θα αγορασω 100 ευρω νερο.... (ημαρτον + βοηθεια) και οτι δεν το χρειαζομαι για τον cpu... Ησυχια εχω...θερμοκρασιες δεν εχω... ουσιαστικα για μενα ειναι θεμα "ψαχνω να σκοτωσω τα λεφτα μου"....
Braveheart1980
17-03-2005, 02:23
Οφειλω να ομολογησω οτι στην περιπτωση AMD 0,09 το θεμα εχει γινει περιπλοκο.
Και αυτο γιατι για εμενα η πλαστιγγα δε γερνει σημαντικα ουτε ως προς τη μια αποψη , ουτε προς την αλλη.
Κοίτα, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, απ ότι έχω καταλάβει hardcore overclocking δεν πρόκειτε να κάνεις, οπότε και η μαμά ψήκτρα θα σε καλύψει, οπότε είσαι ΟΚ.
Braveheart1980
17-03-2005, 02:34
Oι μεταβολες ειναι 7-9 βαθμοι στο CPU temp θερμιστορμετρημενα.... :045:
Απο αεροψυξη-->νεροψυξη
...
7-9 βαθμοι απ'οτι με εναν καλο ανεμιστηρα?
Αν ναι πιστευω οτι τοτε αξιζει η υδροψυξη
Braveheart1980
17-03-2005, 02:39
Κοίτα, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, απ ότι έχω καταλάβει hardcore overclocking δεν πρόκειτε να κάνεις, οπότε και η μαμά ψήκτρα θα σε καλύψει, οπότε είσαι ΟΚ.
Οντως.Αν λεμε hardcore γυρω στα 2800-2900 δε με βλεπω!
Με ~2650 θα ειμαι ευχαριστημενος!
Αρα για καμμια ζαλμαν που'χει και μπλε ανεμιστηρακι( χαζογκομενέ :girl: :girl: )
Αρα για καμμια ζαλμαν που'χει και μπλε ανεμιστηρακι( χαζογκομενέ :girl: :girl: )
:023::023::023::023:
Braveheart1980
17-03-2005, 02:54
Εγινα και Distinguished Member ο ατιμος!!
MrSeanKon
17-03-2005, 12:04
Eχει δικιο ο outlaw.
Αφου δε σε νοιαζουν τα τεραβολτ και το scientific o/c --> my Tools τοτε μην πας σε νεροψυξη διοτι οι AMD δεν εχουν αναγκη.
Εκτος κι αν εχεις καποιον φιλο σου εκει ο οποιος μπορει να σε βοηθησει στην αρχη γιατι εγω ταλαιπωρηθηκα στην αρχη και ξοδευτηκα χοντρα αλλα δε με πειραξε.
Αυτο που ειπα για 7-9 βαθμους ειναι η συγκριση τωρινης υδροψυξης (στην τελικη μορφη) με την CoolMaster HyperX 6 την οποια εψυχε μια φανα 8Χ8cm σε χαμηλες στροφες ωστε να εχω και την αναλογη ησυχια.
Ειδαλλως βαζοντας γομαρια 12Χ12cm στο τερμα με φασαρια ανυποφορη η διαφορα ηταν 4-5 βαθμοι.
Σε ολες τις περιπτωσεις τα συστηματα ηταν εκτος κουτιου κι υπηρχαν οι ιδιες εξτρα φανες στα MOSFETs στις ιδιες θεσεις και στις ιδιες στροφες για να μην αλλοιωνεται το αποτελεσμα.
Το πως μετρησα τα temps το δειχνω εκει κατω χαμηλα κοιταξε (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=55821&postcount=38).
Επειδη δε σας αρεσουν οι σχεσεις θα το πω μπακαλικα.
Με αεροψυξη και χαλαρα τη φανα επιανε 2475MHz.
Bαζοντας τερμα τις φανες και μπολικη φασαρια --> 2486 (semi stable).
Με υδροψυξη --> 2497 που τρεχει τωρα (semi stable).
Το Vcore ιδιο και στις τρεις περιπτωσεις.
Tο οφελος ειναι αμελητεο οπως βλεπεις.
Απλα κανεις το χομπυ σου και μπορεις να δινεις με λιγοτερο φοβο τεραβολτ αν και πρωτα το εκανα.
Αν ειχες Intel οντως τα κερδη θα ηταν μεγαλυτερα απο τις αλλαγες των θερμοκρασιων...
Ο Celeron Northwood απο 64 βαθμους --> 58 κερδισε 60MHz.
Braveheart1980
17-03-2005, 12:11
Για ποιον επεξεργαστη μιλας Μπουγαkatsum?
Με τι μουλτι?
Θερμοκρασιες δωματιου κτλ?
Για τη ταση μιλαμε?Default ή ?
MrSeanKon
17-03-2005, 12:14
Για τον Α64 3200+ 754.
Πολλαπλασιαστης 11Χ.
Το δωματιο ηταν στους 18 βαθμους.
Οι δοκιμες εγιναν πριν 2 μηνες περιπου.
Ο δε Celeron Northwood ηταν ο διλιτρος και το δωματιο ειχε 23 βαθμους (επιτηδες για να τον ζεματισω)... :098:
Μετα τον εβγαλα εξω στο κλιματιστικο και επεσε απο τους 64 στους 41 αν θυμαμαι καλα....
Εχω τις βασεις δεδομενων στα Tools μπορεις να τις μελετησεις καλυτερα με την ανεση σου.
Braveheart1980
17-03-2005, 12:15
Καψ'τον τον τον παναθλιο!
Ρε παιδες... μια παρατηρηση μονο...
Τον hardcore user δεν τον κανουν τα 2800-2900 ουτε τα 2600 ουτε τα 2400...
Τον κανει η δουλεια που θα πεσει αφου ο επεξεργαστης του σταματησει αν ανεβαινει 50-50 τα MHz και αρχισει να θελει ψαξιμο... fine tuning...
Παραδειγμα... Βγαζω τις "τασεις" για να δωσω απλα ενα παραδειγμα για χαρη της κουβεντας...
Αν εγω πεσω σε ενα επεξεργαστη ο οποιος πηγαινει με default ταση στα 2.7 και μπω 2 λεπτα στο bios, κανω αλλαξω το HTT + LDT --> save and exit
Ο αλλος πεφτει σε μια μπανανα που πηγαινει στα 2200 με default... αλλα μετα απο 1 μηνα ψαξιμο, ψησιμο, ψυξιμο, tuning τον κανει να τρεχει στα 2300 me default...
Ποιος ειναι ρε παιδια ο hardcore user??? Εγω ή ο αλλος?????
Δεν κανει η ταχυτητα τον μαγκα.... ο μαγκας κανει τα MHz
MrSeanKon
17-03-2005, 13:27
ο μαγκας κανει τα MHz
Με το αναλογο κοστος ομως...... :)
Kι εξαρταται πως ερμηνευεις αυτα που λαμβανεις --> βλεπε εδω μετα το 52ο post (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5977&page=3&pp=20) αλλα κι κι εκει (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=75230&postcount=18) οπως επισης κι εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=24293&postcount=16)
Στησε μου εσυ εναν Prometeia τζαμπα και μονταρε μου τις μητρικες και θα δεις ποσο μπορω και τις estimators θα σου φτιαξω...
Ομως επειδη ειδα οτι αυτα δεν εχουν τελος ειπα stop extreme ψυξη for ever....
Aντε το πολυ να φτιαξω στο μελλον κανενα chiller για να ειμαι σε θερμοκρασιες γυρω στους +10C....
Θα σταματησω εδω γιατι εχουμε ξεφυγει πολυ απο το θεμα και θα εχει δικιο ο οικοδεσποτης του thread αν μας κραξει
Δεν παιζει ρολο η ψυξη με την μαγκια...
Παιζουν ρολο οι moddες στην μητρικη, η ορεξη κλπ κλπ
Το μερακι να ψαχουλευεις το συστημα (αλλα και το νετ, μονος σου για να μαθαινεις, και οχι απλα να ρωτας "ρε παιδια, πως κανω overclocking??") το εχεις ή δεν το εχεις και δεν εχει να κανει με το ποσα λεφτα βγαζεις εσυ ή ο μπαμπας σου για την αγορα prommie.... ουτε αν εσυ εισαι με αερα/νερο/R404/R507
Υπαρχουν ενα σωρο noobs με phase change....
Παρατηρηση: H μεγαλυτερη αναλογια "μαγκες/noobs" εντοπιζονται στο χωρο του water chiller που δεν υπαρχει κατι εμπορικα ετοιμο στην "Δελτα της γειτονιας", και οποιος κατσει να το φτιαξει σημαινει οτι ξερει τι παιζει πανω-κατω!!
για μενα μαγκια ειναι ο προγραμματισμος. Το κλοκαρισμα ειναι παιχνιδι
Ναι προφανως....
Δεν ειπε κανεις το αντιθετο... Εγω απλα εκανα ενα σχολιο γιατι ακουστηκε καπου
"Εχω 2800-ειμαι hardcore εχω 2600-ειμαι mild"
Braveheart1980
17-03-2005, 13:50
Νομιζω οτι το hardcore ή οχι πηγαινε στο "βαθμο" του ocing και οχι στον user.
Αναλογα παντα με το τι βοηθεια παιρνεις απο το hardware σου....
Αν βγει ενας τυπος με εναν 3000+ που στην DFI πηγαινει 2700 ανετα... και τον παει 2500 σε μια... QDI θα τον πω "ΘΕΟ"!!! Την καταλαβες την δουλεια???
Αναλογα παντα με το τι βοηθεια παιρνεις απο το hardware σου....
Αν βγει ενας τυπος με εναν 3000+ που στην DFI πηγαινει 2700 ανετα... και τον παει 2500 σε μια... QDI θα τον πω "ΘΕΟ"!!! Την καταλαβες την δουλεια???
Προσκυνα σολων, με MSI πηγα τον 3200 οσο πηγε και στην DFI , ROFL LMAO
:040: :098: :003: :080: :082:
Braveheart1980
17-03-2005, 14:06
:smilejap: :smilejap: :smilejap: :luxhello: :luxhello: :luxhello: :yelclap: :yelclap: :109: :109: :030:
Έτσι είναι και το είπα εγώ. Μάλλον υπάρχουν αποθυμένα απο μερικούς και κουβέντα να γίνεται:102:
Μάλλον υπάρχουν αποθυμένα απο μερικούς και κουβέντα να γίνεται:102:
Οχι απο μενα παντως... δεν θεωρω τον εαυτο μου hardcore... :040:
Οχι απο μενα παντως... δεν θεωρω τον εαυτο μου hardcore... :040:
Εννοείται το 1ο.....όσο για το 2o.....κάπου σε πήρε το μάτι μου (www.sexysolonorgy.net).....:040:
Braveheart1980
17-03-2005, 14:52
Εννοείται το 1ο.....όσο για το 2o.....κάπου σε πήρε το μάτι μου (www.sexysolonorgy.net).....:040:
:005: :005: :005: :005: :005:
Δεν δουλευει το λινκ φιλε!!! :019:
Στειλε pm να σου δωσω το νεο λινκ
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.