View Full Version : 4 Εκδόσεις Windows XP σε έναν δίσκο: Πώς;
johnyb98
16-03-2005, 19:16
Εάν χωρίσω με FDISK ή με κάποιο τέλος πάντων s/w έναν δίσκο σε 4 partition, υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω τα εξής 4 λειτουργικά : Windows XP HOME, Windows XP HOME GR, Windows XP Pro, Windows XP Pro GR και να επιλέγω στην εκκίνηση ποιό θα φορτωθεί. Αν ναι, πώς;
Γίνεται εύκολα. Τα φορτώνεις 1-1 και μετά απο κάθε εγκατάσταση στο boot θα βρίσκεις και απο 1 επιλογή για το μόλις εγκατεστιμένο :).....Γιατί δεν βάζεις 1 install και καλό και μετά τα άλλα σε virtual machine?
Πιστευω να γινεται αρκει να μην μπλεχτουν τιποτα αρχεια και γινει της Ποπης.
Ωστοσο απο καθαρη περιεργια θελω να σε ρωτησω τι θα τα κανεις τεσσερα λειτουργικα τα οποια ειναι πανω-κατω ιδια σε ενα pc ποσο μαλλον σε ενα δισκο????
Γίνεται standard! Partition δεν είναι απαραίτητο να τα κάνεις μέσω fdisk. Κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης του 1ου λειτουργικού διαμορφώνεις ανάλογα partitions. Μετά θα έχεις επιλογές όπως σου είπε ο outlaw.
Πάντως προτείνω κι εγώ την μέθοδο του outlaw με virtual machine. Αν δεν θες το 100% σε ταχύτητα ή απλή περιέργεια για τα λειτουργικά τότε προτίμησε vm.
Δεν ξέρω γιατί τα θες όλα, αλλά ειδικά τα home λειτουργικά δεν τα προτείνω.
έστω ότι το κάνει η μόνη επιλογή για να αλλάξει λειτουρικό είναι επανεκκίνηση του υπολογιστή και στην αρχή να επιλέξει?
δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το logof/login?
schumifer
17-03-2005, 03:23
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς άλλος ένας χρήστης μπαίνει στο πειρασμό να ρωτήσει. Τι θες 4 παραθύρια τέκνο του Θεού? Φτιάχνεις πρόγραμμα και θες να βρεις τυχούσες ασυμβατότητες? Φοβάσαι μήπως κλατάρει ξαφνικά το ένα -μπα γίνονται και τέτοια με τα γουίντοουζ?- να έχεις καβάντζα? Ή θες να ευχαριστηθείς μπλε οθόνη?Απάντα τέκνο του Θεού ...
johnyb98
18-03-2005, 11:17
Παίδες, ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνω αυτήν την εγκατάσταση με τον τρόπο του outlaw (το ένα μετά το άλλο) αλλά ήδη, μετά την πρώτη εγκατάσταση και στην προσπάθεια της δεύτερης έπαιρνα μήνυμα ότι υπάρχει ήδη ένα λειτουργικό εγκατεστημένο και that's it. Εκεί σταμάταγα. Με vm δεν ξέρω να το κάνω. Τα 4 λειτουργικά τα θέλω απλά για τηλεφωνική υποστήριξη. Για να μη στήσω 4 υπολογιστές, προτιμώ ένα δίσκο με 4 λειτουργικά για την τηλεφωνική βοήθεια και καθοδήγηση.
Παίδες, ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνω αυτήν την εγκατάσταση με τον τρόπο του outlaw (το ένα μετά το άλλο) αλλά ήδη, μετά την πρώτη εγκατάσταση και στην προσπάθεια της δεύτερης έπαιρνα μήνυμα ότι υπάρχει ήδη ένα λειτουργικό εγκατεστημένο και that's it. Εκεί σταμάταγα. Με vm δεν ξέρω να το κάνω. Τα 4 λειτουργικά τα θέλω απλά για τηλεφωνική υποστήριξη. Για να μη στήσω 4 υπολογιστές, προτιμώ ένα δίσκο με 4 λειτουργικά για την τηλεφωνική βοήθεια και καθοδήγηση. Είσαι σίγουρος ότι δεν σε άφηνε να συνεχίσεις; :017:
Όποτε το έχω κάνει (μάλιστα είχα κα περιπτώσεις που είχα βάλει 3 MS λειτουργικά, 1 linux, 1 BEos) απλά μου έλεγε ότι βρήκε μια άλλη έκδοση και αν θέλω να εγκαταστήσω από επάνω της ή σε άλλο partition.
Μήπως δεν είχες ελεύθερο χώρο για partition;
Mε VM απλά κάνεις εγκατάσταση το πρόγραμμα το τρέχεις,ρυθμίζεις τι λειτουργικό θα εγκαταστήσεις, πόσο χώρο θα δεσμεύσει και μετά σου βγάζει ουσιαστικά ένα μηχάνημα κατά το boot-up του. Βολεύει για τηλεφωνική εξυπηρέτηση μεν (γιατί όλα θα είναι πάνω στο desktop σου, και δεν χρειάζεσαι reboot) αλλά σε πολύ ψαγμένα θέματα, ειδικά με περίεργες συσκευές ίσως δεν έχεις συμβατότητα.
Ανάλογα τι επίπεδο βοηθάς.
έστω ότι το κάνει η μόνη επιλογή για να αλλάξει λειτουρικό είναι επανεκκίνηση του υπολογιστή και στην αρχή να επιλέξει?
δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το logof/login? Επανεκκίνηση και επιλογή απ'το menu. Logoff/logon ισχύει μόνο για αλλαγή χρήστη του κάθε λειτουργικού χωριστά.
johnyb98
18-03-2005, 15:05
Σίγουρα μου έβγαζε μήνυμα ότι έβρισκε άλλο λειτουργικό και με σταματούσε εκεί. Θα δοκιμάσω και πάλι, άν και μάλλον θα καταλήξω στο vm αφού τηλεφωνική θέλω για ρυθμίσεις εκτός drivers. Τι χρειάζεται να κάνω download: Virual Machine Additions ή Microsoft Java Virtual Machine ή κάτι άλλο που γνωρίζεις;
maddoctor
18-03-2005, 15:29
Εάν πήγαινες να κάνεις εγκατάσταση στον ίδιο δίσκο, λογικό.Εγώ πχ έχω 2 λειτουργικά σε 2 δίσκους (Windows XP PRO SP2 και Longhorn 4074). Θέλει μόνο προσοχή στο boot μενού, να το φτιάξεις έτσι ώστε να ξέρεις τι φορτώνεις κάθε φορά. Με logon/logoff δεν υπάρχει δυνάτοτητα να γίνει γιατί αλλάζεις λειτουργικό, όχι χρήστη στο ίδιο λειτουργικό.
Η Java δεν είναι Virtual PC!
Δοκίμασε κάτι σε VMware http://www.vmware.com/
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.