View Full Version : Βοηθεια με μητρικη
Εχω εναν P4 3ghz με μητρικη gigabyte GA-8IK1100 875P και την MSI 9700 256 RAM και tower της ANTEC 400W.To συστημα δουλευε πολυ καλα μεχρι που ξαφνικα ειχα ενα προβλημα με τα windows και εκανα format (μου εκανε επανεκινησεις οταν ζοριζοταν απο τα προγραμματα).Τα εψαξα ολα και τελικα κατεληξα οτι με ενα format θα στρωσει.Πραγματι δουλεψε περιφημα.Ξαφνικα ομως μια μερα παω να ανοιξω τον H/y και κολλαει.Δεν μπουταρει καν τουλαχιστον να μου δειχει τις αρχικες ενδειξεις του βιος και να αρχισει να μετραει την μνημη.Με λιγα λογια με τον που τον ανοιγω το φωτακι του HD μενει κολημενο και απλα δουλευουν τα ανεμιστηρακια του h/y εσωτερικα.Ειπα μηπως ειναι καποια συσκευη και τσεκαρωντας τα τα ξηλωσα ολα.Αυτην την στιγμη εχουν μεινει μονο η μητρικη με τον επεξεργαστη και το τροφοδοτικο αλλα αρνειται να δουλεψει απλα φαινεται οτι ανοιγει αλλα δεν προχωραει.Επισης ισως βοηθησει ειχα την προηγουμενη βδομαδα αποτομες πτωσεις τασεις απο την Δεη.Τι πιστευεται οτι μπορει να εχει συμβει;
varelasj
22-08-2004, 16:50
Βγελτον απο την πριζα και βγαλε την μπαταρια απο τη μητρικη και αστη για κανα 10λεπτο! Μετα ξαναβαλτη και ανοιξε το pc και ξαναενημερωσε μας!
Φιλε μου εκανα οπως ειπες το αφησα κανα 12 λεπτο για να ειμαι σιγουρος.Τον ανοιξα και παλι τα ιδια.Το φωτακι του power ειναι οn και το φωτακι του σκληρου δισκου και αυτο κολημενο πορτοκαλι.Μονο το power μπορω μονο να πιεσω για καποια δευτερολεπτα για να κλεiσει γιατι δεν κλεινει μονο με ενα πατημα.
Με λιγα λογια με τον που τον ανοιγω το φωτακι του HD μενει κολημενο και απλα δουλευουν τα ανεμιστηρακια του h/y εσωτερικα.Ειπα μηπως ειναι καποια συσκευη και τσεκαρωντας τα τα ξηλωσα ολα.Αυτην την στιγμη εχουν μεινει μονο η μητρικη με τον επεξεργαστη και το τροφοδοτικο αλλα αρνειται να δουλεψει απλα φαινεται οτι ανοιγει αλλα δεν προχωραει.
Φαντάζομαι τη κάρτα γραφικών και τις μνήμες τις άφησες επάνω έτσι. Αλλιώς μην περιμένεις να δουλέψει...
Πες μας εάν ακούγεται κάποιο beep ή όχι, γιατί αυτό θα βοηθήσει πολύ στη λύση..
Προσπάθησε επίσης να θυμηθείς τι αλλαγές έκανες την τελευταία φορά που δούλευε κανονικά, βοηθάει και αυτό επίσης...
Τώρα ορθά έβγαλες τη μπαταρία αλλά συνάμα θα πρέπει να βγάλεις και το τροφοδοτικό από τη πρίζα. (Αυτό γιατί η μητρικές της GB δουλεύουν και χωρίς τη μπαταρία... Η μπαταρία χρησιμεύει μονο σε διακοπή ρεύματος ή όταν κλείσεις το τροφοδοτικό από το δικό του κουμπί, για να διατηρεί της ρυθμίσεις) Κλείσε τον διακόπτη on/off από πίσω και μετά βγάλε και την μπαταρία... Μετά πάτα το κουμπί που ανοίγεις τον Η/Υ σου όταν δουλεύει κανονικά. Αυτό αποφορτίζει τυχόν φορτισμένα κυκλώματα... Για μεγαλύτερη σιγουριά άστο για λίγο έτσι 10-15 λεπτά και μετά βάλε τη μπαταρία, βάλε το τροφοδοτικό στη πρίζα, άνοιξε από πίσω τον διακόπτη και πάτα από μπροστά το κουμπί..
Πες μας αν έγινε τπτ...
Κοιτα το θεμα ειναι οτι αυτο το beep που λες δεν ακουγεται.Παντα οταν ανοιγα τον h/y σε ενα δευτερολεπτο ακουγοταν ενας ηχος και ανοιγε κανονικα ο H/y.Τωρα απλα κολαει.Λοιπον τωρα παλι εβγαλα την μπαταρια.Εχω αποσυνδεσει οπως και πριν το καλωδιο του ρευματος απο πισω.Τον αφησα 25 λεπτα.Επισης εχω συνδεσει και τον σκληρο με διαφορετικη καλωδιοταινια. Αλλα και παλι δεν δουλεψε.Τι να πω δεν ξερω απο το πρωι παλευω.Εντομεταξυ πριν 2 μερες παλι σε ενα restart μου το ειχε ξανακανει κολημενο το φωτακι του σκληρου δισκου αλλα μετα εσβησε και προχωρησε κανονικα.Σημερα οση ωρα και να το αφησω δεν γινεται.
Επισης σκεφτομαι τα εξης.1) Γενικα εχουν συνδεθει καποια καλωδιακια πανω στην μητρικη κατι led και για usb υποδοχες που εχει το tower υπαρχει περιπτωση καπου να το βραχηκυκλωνουν.Μπορει να ειναι βλακεια αυτο που λεω αλλα ξερω γω τι να πω.
όταν είχες βγάλει το καλώδιο τροφοδοσίας από πίσω και τη μπαταρία της μητρικής, πάτησες το κουμπάκι από μπροστά να αποφορτιστούν τα κυκλώματα; Σκοπός μας είναι να κάνεις reset την CMOS για να γυρίσουν οι ρυθμίσεις του BIOS στο default... Φρόντισε να έχεις πάντα κανονικά συνδεδεμένα μνήμες, CPU, κάρτα γραφικών... O σκληρός δίσκος δεν παίζει ρόλο για την εκκίνηση του Η/Υ, μέχρι το σημείο που θέλουμε εμείς... Αν εκκινήσει και μετρήσει τη μνήνη τότε βλέπουμε τον σκληρο...
Θυμίσου όμως και πες μας μήπως έκανες καμία αλλαγή στο BIOS είτε από το μενού του είτε με κανένα προγραματάκι από τα Windows, ή μήπως πείραξες "τα σωθικά" του Η/Υ(jumpers,CPU, βύσματα τροφοδοσίας, κ.λπ.);;
Επισης σκεφτομαι τα εξης.1) Γενικα εχουν συνδεθει καποια καλωδιακια πανω στην μητρικη κατι led και για usb υποδοχες που εχει το tower υπαρχει περιπτωση καπου να το βραχηκυκλωνουν.Μπορει να ειναι βλακεια αυτο που λεω αλλα ξερω γω τι να πω.
Όχι δεν υπάρχει περίπτωση εκτός και αν συνδέθηκαν σε λάθος υποδοχές...που δεν νομίζω...
φιλε μου ευχαριστω πρωτα απο ολα για την βοηθεια σου.Το εκτιμω.Τωρα εκανα ενα update στο bios αλλα λειτουργουσε για 3-4 μερες συνεχομενες κανονικα.Αν ηταν αυτο κατευθειαν θα μου ειχε παρουσιασει προβλημα.η κανω λαθος;Επισης εβγαλα παλι την μπαταρια αυτην την φορα για 30 λεπτα πατησα και το power αρκετες φορες.Παλι τα ιδια.Τελος σκεφτομαι να παρω κανα τηλ στο e-shop την εγγυηση την εχω να την παρουνε να την τσεκαρουνε.Στο κατω κατω τι αλλο να κανω.
Αν είχες κάνει λάθος στο BIOS update δεν θα λειτουργούσε από την πρώτη στιγμή που έκανες επανεκκίνηση. Αφού όλα λειτούργησαν καλά και το σύστημα εκκινούσε τότε δεν υπάρχει πρόβλημα από το update... Αλλού ψάχνουμε το πρόβλημα που αν δεν είναι hardware τότε οφείλεται μόνο στο BIOS... Τσέκαρε μήπως η CPU δεν κάθεται καλά ή μνήμες δεν έχουν κουμπώσει και κοίταξε αν και τα δύο καλώδια τροφοδοσίας της μητρικής είναι όντως βαλμένα σωστά (ένα είναι το μεγάλο με τα πολλά καλώδια και ένα έιναι μικρό με τέσσερα καλώδια. Αυτά συνδέονται σε διαφορετιά σημεία πάνω στη μητρική). Και κάτι άλλο, τα fanακια όλα λειτουργούν κανονικά;
Επίσης προσπάθησε να θυμηθείς τί άλλο έκανες την τελευταία φορά που εκκίνησε κανονικά το σύστημα μέχρι και που αυτή τη φορά δεν εκκινεί. Τι μεσολάβησε; Μήπως πείραξες κάτι; Μηπως είχες πάλι διακοπή ρεύματος;
Επίσης θέλω να μου πεις στα σίγουρα αφού απαντήσεις στο προηγούμενο post μου, αν μετά το BIOS update μεσολαβησε επανεκκίνηση και όλα δουλέψανε καλά μετά από αυτή ή έκανες το BIOS update και μετά την πρώτη επανεκκίνηση ο Η/Υ σταμάτησε να αποκρίνεται;
Η CPU καθεται καλα την ελεγξα.Την μνημη γιατι μια εχω 512 ειναι οκ την εβαλα και σε αλλο slot
να την τεσταρω.Τα καλωδια τροφοδοσιας τα εβαλα και τα ξαναεβγαλα.Τα ανεμηστιρακια δουλευουν
κανονικα 2 του tower 1 του επεξεργαστη και 1 μικροτερο πανω στην μητρικη.Κοιτα δεν εχει αλλαξει
τιποτα απλα εβαλα αλλη καλωδιοταινια στον σκληρο.Μεσα δεν εχω πειραξει τιποτα αλλο.
Οπως ειχα πει μια επανεγκατασταση τα windows ειχα κανει γιατι ειχα πολλα restart σε
τετοιο σημειο που εβαζες να περασεις sp2 και εκανε restart αλλα μετα το format εστρωσε
και δεν υπηρχε προβλημα στις 3-4 μερες που δουλεψε.Σημερα το πρωι απλα τον ανοιξα εκανα
την δουλεια μου το εκλεισα και αργοτερα πηγα παλι να τον ανοιξω και απο εκεινη την στιγμη
δεν δουλευει.Τωρα μετα το bios update αφου ειχα κανει το hyper threating disable επαιξε αριστα.
Για 2 μερες τουλαχιστον χωρις να ειχε το παραμικρο προβλημα.Εχεις καμια αλλη ιδεα;
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή... Ρεύμα έχεις αλλά δεν εκκινεί το BIOS... και αφού εκκίνησε ήδη μια φορά κανονικά μετα το update τότε κάτι άλλο φταίει που μας διαφεύγει... Αν γνωρίζεις αγγλικά ρίξε μια ματιά και εδώ... στα forums section...http://www.wimsbios.com/
Κάνε register αν είναι και υπέβαλλε ερώτημα αν θες... Mην τρέχεις αμέσως στο service γιατί θα ταλαιπωρηθείς... Ψάξε το λιγο και αν δεν καταφέρεις τίποτα τότε πήγαινε το!
http://www.wimsbios.com/
Κάνε και κάτι άλλο:
Με το τροφοδοτικο στη πριζα βγαλε τη μπαταρια απο τη μητρικη και βρες ένα jumperάκι πάνω στη μητρική στα αριστερά της μπαταρίας (Δες και το attachment) και βάλτο έτσι ώστε να βραχυκυκλώνει (δλδ στη θέση closed). Πάτα απο μπροστα το κουμπακι ώστε να ξεκινησει το συστημα. Περιμενε για λιγο και μετα κλεισε τον Η/Υ. Βγαλε το καλώδιο τροφοδοσίας από πίσω και με την μπαταρία παντα βγαλμενη, με ένα μεταλλικό αντικείμεο βραχυκύκλωσε τους ακροδέκτες της υποδοχής της μπαταρίας. Έπειτα πάτα και κανα δυο φορες το κουμπακι από μπροστα.
Μετα απο λιγο βαλε το τροφοδοτικο στη πριζα, βαλε την μπαταρια στη θεση της και βγαλε το jumperάκι ώστε να μην βραχυκυκλώνει πλέον τα pinάκια (θέση open). Εκκίνησε το σύστημα να δεις μπας και καταφέραμε κάτι... Αν κάνει έστω και ένα beep θα έχουμε κάνει πρόοδο...
Προς το παρόν αυτά... Δεν μου έρχεται κάτι άλλο...
Υ.Γ. Για τη θέση του jumper πάνω στη μητρικη δες την εικόνα στο attachment...
Λοιπον εκανα οτι ειπες αλλα παλι τα ιδια.Τσεκαρα και το forum ειδα μια απαντηση που ελεγαι να αφαιρεσω την μπαταρια για κανα 2 μερες.Θα υποβαλω και εκει την ερωτηση και οποιον παρει ο χαρος.Φιλε μου ευχαριστω για τον χρονο σου που διεθεσες.Θα περιμενω κανα 3ημερο να δω απαντησεις και απο εκει.
Δυο μέρες μου φαίνεται πάρα πολύ και χωρίς ουσία! Αν ήταν κάθε φορά που εισάγονται λάθος ρυθμίσεις στο BIOS να χρειάζονται δυο μερες "απορύθμισης" τότε ζήτω που καήκαμε...
Πάντως καλα θα κανεις να υποβαλεις ερωτηση και εκει... ειναι ισως το πλεον καταλληλο μερος για τετοια προβληματα... Τώρα αν υπάρχει καποιος αλλος που θα σκεφτει κάτι αλλο που δεν σκεφτηκα, μακαρι να σε βοηθησει!!
Υ.Γ. Μην σε απασχολει για τον χρονο που διεθεσα δεν κανει τπτ! ευχαριστηση μου να βοηθησω αν μπορω σε οτιδηποτε... μια παρεα ειμαστε ολοι... Αύριο άλλωστε μπορεί να με βοηθήσεις εσύ!! ;)
Φιλε 2 περιπτωσεις...
1)Bios corruption kai hot flash
2)καμενη gpu (για αγνωστο λογο)
προτείνω να δοκιμάσεις μετά απο clear cmos άλλη Vga και μετα ο Θεός βοηθός
saxon_747
23-08-2004, 07:33
Το Σαββατο επαθα κατι παρομοιο... Τελικα εφταιγε ο σκληρος... Για δες και αυτη την εκδοχη... Αν δεν εχεις δευτερο σκληρο, μπουταρε απο κανα live cd linux...
Orthodox
23-08-2004, 08:23
Η κάρτα γραφικών σου πατάει καλά??
Μέτρα το τροφτκ να δεις τι τάσεις έχεις...
Εμένα μου έρχεται για μνήμη ή bios corruption....
Η μητρική σου έχει dual bios???
Το Σαββατο επαθα κατι παρομοιο... Τελικα εφταιγε ο σκληρος... Για δες και αυτη την εκδοχη... Αν δεν εχεις δευτερο σκληρο, μπουταρε απο κανα live cd linux...
Φιλε 2 περιπτωσεις...
1)Bios corruption kai hot flash
2)καμενη gpu (για αγνωστο λογο)
προτείνω να δοκιμάσεις μετά απο clear cmos άλλη Vga και μετα ο Θεός βοηθός
Ρε παληκάρια η GPU και ο σκληρός δίσκος αν είχαν πρόβλημα θα είχε εκκίνηση με χαρακτηριστικά error beeps που υποδεικνύουν το πρόβλημα στην κάρτα γραφικών στην πρώτη περίπτωση και στον σκληρο στη δεύτερη! Τώρα δεν ακούει κανένα beep (βλ. προηγούμενα posts)
Τώρα όσον αφορά το θέμα BIOS Corruption είναι το μόνο ύποπτο αλλά και αυτό όχι εξακριβωμένο... Από τη στιγμή που υπήρχε το BIOS corruption και το πρώτο romάκι ήταν unbootable (η εκκίνηση οδηγούσε σε checksum error) τότε μέσω του Dual BIOS που ενσωματώνει η GA-8IK1100 (είτε η Rev 1.0 είτε η Rev 2.0) αυτομάτως το σύστημα θα εκκινούσε από το Back-up BIOS rom. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις (πρόβλημα κατά το BIOS update, π.χ. διακοπή ρεύματος ή ξαφνικό reboot, ή από κάποιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από πρόγραμμα που επεμβαίνει στο BIOS ή ακόμα και από καταστροφή του main BIOS rom από κάποιον ιό). Σε όλες τις περιπτώσεις το back-up BIOS rom μένει άθικτο και το σύστημα εκκινει κανονικά από εκει αυτοματα και ενημερωνει απλά για το τι συμβαινει! Η μοναδική περίπτωση που το Dual BIOS δεν λειτουργεί σε ενδεχόμενη καταστροφή του main BIOS rom και το σύστημα δεν γυρνάει στο back-up BIOS rom, είναι εάν κατά το BIOS update έγινε flashάρισμα με λάθος BIOS (π.χ. φλασάρισμα με έκδοση BIOS για άλλη μητρική ή ακόμη και για την ίδια μητρική αλλά άλλο Revision της). Τότε το Dual BIOS κατά την εκκίνηση δεν επιστρέφει checksum error και απλά δεν βλέπει το πρόβλημα για να κάνει την αλλαγή στο back-up BIOS! Απλά προσπαθει να εκκινήσει από το main BIOS rom, πράγμα αδύνατο!
Τώρα ο φίλος μας λέει πως μετά το BIOS update το σύστημα εκκινούσε κανονικά! Άρα και δεν συντρεχει η παραπάνω περίπτωση και σε BIOS corruption μετά το update θα εκκινούσε το σύστημά του μέσω του Dual BIOS...
Αυτά....
Η κάρτα γραφικών σου πατάει καλά??
Μέτρα το τροφτκ να δεις τι τάσεις έχεις...
Εμένα μου έρχεται για μνήμη ή bios corruption....
Η μητρική σου έχει dual bios???
Αν θυμάμαι καλά χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος δίνει beep errors και στην περίπτωση της μνήμης...
Και όντως έτσι είναι....
http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml#Award%20BIOS
Πάντως φίλε ft3d καλού κακού τσέκαρε πάλι αν όλες η καρτες σου πατάνε καλα καθώς επίσης μήπως υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος από κάποιο γυμνό καλώδιο ή ακροδέκτη... Ψαξτα λίγο και κυρίως το ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα (short).... :)
Κάτι ψιλοάσχετο. Έχεις συνδεδεμένο κανένα netmod? Σε ένα γνωστό του χτυπούσε συνέχεια επανεκκινήσεις και στο τέλος δεν άνοιγε καθόλου σαν κι εσένα, ώσπου το έβγαλε από την usb.
οχι δεν εχω netmod.Μηπως το ρευμα που δινει το τροφοδοτικο δεν ειναι αρκετο ασχετα αν τα ανεμιστηρακια δουλευουν; Φιλε μου Hgetis το εβαλα και στο αλλο forum να δω τι θα μου πουν.
οχι δεν εχω netmod.Μηπως το ρευμα που δινει το τροφοδοτικο δεν ειναι αρκετο ασχετα αν τα ανεμιστηρακια δουλευουν; Φιλε μου Hgetis το εβαλα και στο αλλο forum να δω τι θα μου πουν.
Αν και από τη στιγμη που λειτουργεί το fanάκι της μητρικής και της CPU τότε έχει ρεύμα, αλλά αν έχεις διαθέσιμο (π.χ. από κανέναν φίλο σου) τροφοδοτικό μεγαλύτερης ισχύος ή εστω και ίδιας για μία δοκιμή δεν θα ήταν άσχημη ιδέα...
Καλα έκανες που πόσταρες και αλλού γιατι σίγουρα καπου θα βρεις τη λυση!!
Μην ξεχάσεις να δεις μήπως κάπου μέσα κάτι βραχυκυκλώνει π.χ. κάποιο καλωδιάκι να ακουμπάει στο σασί... είναι πολύ πιθανό και σε μια τέτοια περίπτωση το σύστημα μπορεί να μήν εκκινει και να μην σου δίνει και κανένα beep error...
Ρε παληκάρια η GPU και ο σκληρός δίσκος αν είχαν πρόβλημα θα είχε εκκίνηση με χαρακτηριστικά error beeps που υποδεικνύουν το πρόβλημα στην κάρτα γραφικών στην πρώτη περίπτωση και στον σκληρο στη δεύτερη! Τώρα δεν ακούει κανένα beep (βλ. προηγούμενα posts)
Τώρα όσον αφορά το θέμα BIOS Corruption είναι το μόνο ύποπτο αλλά και αυτό όχι εξακριβωμένο... Από τη στιγμή που υπήρχε το BIOS corruption και το πρώτο romάκι ήταν unbootable (η εκκίνηση οδηγούσε σε checksum error) τότε μέσω του Dual BIOS που ενσωματώνει η GA-8IK1100 (είτε η Rev 1.0 είτε η Rev 2.0) αυτομάτως το σύστημα θα εκκινούσε από το Back-up BIOS rom. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις (πρόβλημα κατά το BIOS update, π.χ. διακοπή ρεύματος ή ξαφνικό reboot, ή από κάποιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από πρόγραμμα που επεμβαίνει στο BIOS ή ακόμα και από καταστροφή του main BIOS rom από κάποιον ιό). Σε όλες τις περιπτώσεις το back-up BIOS rom μένει άθικτο και το σύστημα εκκινει κανονικά από εκει αυτοματα και ενημερωνει απλά για το τι συμβαινει! Η μοναδική περίπτωση που το Dual BIOS δεν λειτουργεί σε ενδεχόμενη καταστροφή του main BIOS rom και το σύστημα δεν γυρνάει στο back-up BIOS rom, είναι εάν κατά το BIOS update έγινε flashάρισμα με λάθος BIOS (π.χ. φλασάρισμα με έκδοση BIOS για άλλη μητρική ή ακόμη και για την ίδια μητρική αλλά άλλο Revision της). Τότε το Dual BIOS κατά την εκκίνηση δεν επιστρέφει checksum error και απλά δεν βλέπει το πρόβλημα για να κάνει την αλλαγή στο back-up BIOS! Απλά προσπαθει να εκκινήσει από το main BIOS rom, πράγμα αδύνατο!
Τώρα ο φίλος μας λέει πως μετά το BIOS update το σύστημα εκκινούσε κανονικά! Άρα και δεν συντρεχει η παραπάνω περίπτωση και σε BIOS corruption μετά το update θα εκκινούσε το σύστημά του μέσω του Dual BIOS...
Αυτά....
Μεγάλε το οτι είπα οτι ΜΠΟΡΕΊ να είναι GPU δεν το πέταξα ξεκαρφωτα.Μου έχει τύχει προσωπικά και γι'αυτό το ανέφερα με μια 9800προ και ουτε μπιπ εκανε ουτε μπουπ το Mobo.. :003:
Θα βαλω με το που γυρισω σπιτι αλλη καρτα γραφικων και διαφορετικο σκληρο να το τεσταρω.Θα ψαξω και για τροφοδοτικο μηπως βρω και θα σας πω τα αποτελεσματα
Μεγάλε το οτι είπα οτι ΜΠΟΡΕΊ να είναι GPU δεν το πέταξα ξεκαρφωτα.Μου έχει τύχει προσωπικά και γι'αυτό το ανέφερα με μια 9800προ και ουτε μπιπ εκανε ουτε μπουπ το Mobo.. :003:
Διακρίνω κάποιον εκνευρισμό ή κάνω λάθος;
Δεν σε κατηγόρησα για κάτι.. Είπες την άποψή σου και λέω τη δική μου...
Από την δική μου πείρα και όσα ξέρω η μόνη περίπτωση να μην ακούγεται beep error και να φταίει η κάρτα γραφικών είναι να έχει πρόβλημα η επικοινωνία της με το AGP... είτε αυτό προκύπτει λόγω μη σωστού κουμπώματος πάνω στο AGP slot, είτε από δυσλειτουργία του κυκλώματος επικοινωνίας της κάρτα με το AGP slot.. Το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες... Κοινώς πολλά είναι πιθανά και θέλει ψάξιμο...
Γιαυτό είπα να κοιταξει ο φιλος μας τα κουμπώματα αρχικά και μετά αν μπορεί να βρει κάποια καρτα και μνημη (και τροφοδοτικο) ας τα δοκιμάσει... Καλο θα είναι να δοκιμασει και τα δικά του εξαρτηματα σε αλλον υπολογιστη ωστε να γνωριζει εαν αυτα λειτουργουν σωστα ή οχι... Αλλα σκέψου οτι μεχρι τωρα η ηδη υπαρχουσα καρτα γραφικων του λειτουργουσε καλα... λες να καηκε ξαφνικα χωρις να πειραξει τιποτα;;!
Γενικα καλο ειναι να δοκιμασεις ενα ενα καθε κομματι του hardware με αλλα κομματια απο φιλους η γνωστους, μηπως καποιο απο τα δικα σου εχει καποιο προβλημα.
Διακρίνω κάποιον εκνευρισμό ή κάνω λάθος;
Δεν σε κατηγόρησα για κάτι.. Είπες την άποψή σου και λέω τη δική μου...
Από την δική μου πείρα και όσα ξέρω η μόνη περίπτωση να μην ακούγεται beep error και να φταίει η κάρτα γραφικών είναι να έχει πρόβλημα η επικοινωνία της με το AGP... είτε αυτό προκύπτει λόγω μη σωστού κουμπώματος πάνω στο AGP slot, είτε από δυσλειτουργία του κυκλώματος επικοινωνίας της κάρτα με το AGP slot.. Το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες... Κοινώς πολλά είναι πιθανά και θέλει ψάξιμο...
Γιαυτό είπα να κοιταξει ο φιλος μας τα κουμπώματα αρχικά και μετά αν μπορεί να βρει κάποια καρτα και μνημη (και τροφοδοτικο) ας τα δοκιμάσει... Καλο θα είναι να δοκιμασει και τα δικά του εξαρτηματα σε αλλον υπολογιστη ωστε να γνωριζει εαν αυτα λειτουργουν σωστα ή οχι... Αλλα σκέψου οτι μεχρι τωρα η ηδη υπαρχουσα καρτα γραφικων του λειτουργουσε καλα... λες να καηκε ξαφνικα χωρις να πειραξει τιποτα;;!
Οχι βρε δεν εκνευρίστηκα αφου στο τέλος έχω και smilie... απλά μην νομίζεις οτι οι υπολογιστες βγάζουν "λογικες" βλάβες πάντα..
Επιπλέον είναι γνωστό οτι οι ραδεον έχουν ευαίσθητο πυρήνα που μπορείς να τον ραγίσεις εύκολα... έτσι πεθανε η δικιά μου...ένα άτσαλο χτύπημα ή ακούμπημα ή έστω ένα δυνατό πιάσημο αρκούν μερικές φορές...
Σε αυτά που λές παντως έχεις δίκιο..Χαλαρά :083: :003:
Οχι βρε δεν εκνευρίστηκα αφου στο τέλος έχω και smilie... απλά μην νομίζεις οτι οι υπολογιστες βγάζουν "λογικες" βλάβες πάντα..
Επιπλέον είναι γνωστό οτι οι ραδεον έχουν ευαίσθητο πυρήνα που μπορείς να τον ραγίσεις εύκολα... έτσι πεθανε η δικιά μου...ένα άτσαλο χτύπημα ή ακούμπημα ή έστω ένα δυνατό πιάσημο αρκούν μερικές φορές...
Σε αυτά που λές παντως έχεις δίκιο..Χαλαρά :083: :003:
ΟΚ χαλαρά τότε!! :033: :033:
Ναι το ξέρω ότι οι βλάβες στα πισιά δεν είναι παντα λογικές αλλά από κάπου ξεκινάς... Αν στο τέλος δεν βγαινει τιποτα με τη λογική το γυρνας στις πιο πιθανες παραλογες βλάβες με τις πιο παραλογες λύσεις!! Γιατί τότε άντε βγάλε άκρη με τόσα που μπορεί να συμβαίνουν!! ;)
Παιδες το τσεκαρα με διαφορετικο σκληρο δισκο αλλη καρτα γραφικων.Επισης εριξα και διαφορετικο τροφοδοτικο απο φιλο αλλα τιποτα.Τελος θα το παω την πεμπτη στο service του e-shop αν ειναι στο κατω κατω να μου το αλλαξουν.Εχω εγγυηση και ειχα αγορασει την ιδια μερα μνημη,μητρικη,επεξεργαστη.
Παιδες το τσεκαρα με διαφορετικο σκληρο δισκο αλλη καρτα γραφικων.Επισης εριξα και διαφορετικο τροφοδοτικο απο φιλο αλλα τιποτα.Τελος θα το παω την πεμπτη στο service του e-shop αν ειναι στο κατω κατω να μου το αλλαξουν.Εχω εγγυηση και ειχα αγορασει την ιδια μερα μνημη,μητρικη,επεξεργαστη.
Mάλλον δεν βρήκες απάντηση ούτε στο άλλο forum, ε;
Πάντως σου εύχομαι να πάνε όλα καλα και να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου με το service γιατί συνήθως υπάρχει ενα ποσοστο ταλαιπωρίας... Με το καλό να στο αναστήσουν!! :)
Orthodox
25-08-2004, 13:26
....Μηπως το ρευμα που δινει το τροφοδοτικο δεν ειναι αρκετο ασχετα αν τα ανεμιστηρακια δουλευουν....Τα fans δουλεύουν ακόμα και στα 5 volt, η μητρική κλπ όμως???...!!!!
Αν θυμάμαι καλά χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος δίνει beep errors και στην περίπτωση της μνήμης...
Κατά κανόνα ναι αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις (όπως αν μια μνήμη προκαλέσει bios corruption)
Τα fans δουλεύουν ακόμα και στα 5 volt, η μητρική κλπ όμως???...!!!!
Όμως τα fanάκια του επεξεργαστή και του southbridge που τροφοδοτούνται από τη μητρική; Αν δεν πήγαινε ρεύμα στην μητρική αυτά θα δουλεύανε; Αυτά είναι ανεξάρτητα από τα υπολοιπα που συνδέονται στο τροφοδοτικό! Άσε που δοκίμασε και άλλο τροφοδοτικό απότι είπε...
Κατά κανόνα ναι αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις (όπως αν μια μνήμη προκαλέσει bios corruption)Αυτό ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει... Πως είναι δυνατόν ανα γίνει;;;:confused:
Φίλε ft3d, δοκίμασε να αποσυνδέσεις από την μητρική το βύσμα που πάει στον διακόπτη reset. Αν έχει βραχυκυκλώσει αυτός, δεν θα αφήνει τον υπολογιστή σου να ανάψει και δεν θα ακούγεται κανένα error beep.
Φίλε ft3d, δοκίμασε να αποσυνδέσεις από την μητρική το βύσμα που πάει στον διακόπτη reset. Αν έχει βραχυκυκλώσει αυτός, δεν θα αφήνει τον υπολογιστή σου να ανάψει και δεν θα ακούγεται κανένα error beep.
Σωστός ο super moderator!! :023: :023:
MrSeanKon
25-08-2004, 18:14
Αυτό ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει... Πως είναι δυνατόν ανα γίνει;;;:confused:
Αν ησουνα AMDας θα το ηξερες αυτο...........;)
Μερικοι ΑΜDαδες που εβαζαν ορισμενα modded BIOS στην ABIT NF7-S ειχαν παθει αυτο LOL εξαρταται και τι εκδοση ειχες γιατι κι εγω ειχα Modded BIOS κι ειχα παει 263 FSB με τη μητρικη αυτη (ετσι για την ιστορια)....
Aλλα στην περιπτωση του φιλου μας δεν παιζει κατι τετοιο το θεωρω λιγο απιθανο......
Orthodox
25-08-2004, 23:10
Όμως τα fanάκια του επεξεργαστή και του southbridge που τροφοδοτούνται από τη μητρική; Αν δεν πήγαινε ρεύμα στην μητρική αυτά θα δουλεύανε; Αυτά είναι ανεξάρτητα από τα υπολοιπα που συνδέονται στο τροφοδοτικό! Άσε που δοκίμασε και άλλο τροφοδοτικό απότι είπε...Ότι ρεύμα και να δόσεις θα περάσει, το πρόβλημα είναι τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δουλέψει με λιγότερο / περισσότερο ρεύμα. Για παράδειγμα ένα φαν στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να δουλέψει με 5 αντί 12 volt, ένα ολοκληρωμένο όμως ή καίγεται ή απλά δε δουλεύει…
Αυτό ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει... Πως είναι δυνατόν ανα γίνει;;;:confused:Βρες μια elit για P3 (σειράς P6BAT) και βάλε της μια TNT2 ή διαφορετικά dimmάκια με το αρχικό bios και θα δεις ένα ωραίο πυροτέχνημα…:073:
Σαν την τελετή έναρξης;; ;)
Λοιον τελικα το τεσταρα και με τροφοδοτικο 410 w αλλα δεν επαιξε.Το πηγα στο e-shop.Ηταν ελατωματικη η μητρικη τελικα και μεσα στην βδομαδα θα μου την αλλαξουν και θα μου την στειλουν.
Με το καλο να την εχεις πισω...
Να ξερεις ότι οταν καποτε ειχα προβλημα με τη μητρικη και τους την πηγα (σε αλλο καταστημα βεβαια) την ελεγξαν και με δωσανε μια καινουρια... Ειχα μεινει όμως 2,5 βδομαδες χωρις μητρικη!! Ευτυχως ειχα και αλλο PC και εκανα τη δουλεια μου!
Ευχομαι τουλαχιστον να μην ταλαιπωρηθεις!!... ;)
Φιλε ηταν ταλαιπωρια να παω εκει κατω οντως.Το e-shop ηταν σε ενα σημειο καλα κρυμενο.Δηλαδη δεν το βρισκεις ευκολα.Η εξυπηρετιση ηταν παντως αψογη.Αγορασα και ενα case http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.700264 το οποιο ειναι ψιλοπακετο να συνδεθει.Τελος παντων ολα καλα.
Φιλε ηταν ταλαιπωρια να παω εκει κατω οντως.Το e-shop ηταν σε ενα σημειο καλα κρυμενο.Δηλαδη δεν το βρισκεις ευκολα.Η εξυπηρετιση ηταν παντως αψογη.Αγορασα και ενα case http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.700264 το οποιο ειναι ψιλοπακετο να συνδεθει.Τελος παντων ολα καλα.Δεν μας γραφεις και τον τροπο που το βρηκες το e-shop; Αν είναι τοσο δυσκολο οσο λες θα βοηθησεις πολλους να πανε πιο ευκολα χωρις να ψαχνουν!
Όσο για το κουτι ειναι πανεμορφο!! Εγω έχω το Xaser III της Thermaltake και ειναι πολυ καλο! Τι εννοεις είναι πακετο να συνδεθει; Που ειναι η δυσκολια; αν ειναι να βοηθησουμε...
Λοιπον πρωτα για το e-shop.Ειναι στο μαρουσι μετα το village παιρνας τον κομβο.Υπαρχει ενας καθετος δρομος που λεγεται αγ.κωνσταντινου.To e-shop ειναι πλαταιων 16.Η πλαταιων ειναι καθετη στην αγ.κωνσταντινου.Παιρνουμε την πλαταιων περναμε την ασκλυπιου και μετα την ασκλυπιου ειναι μια πολυκατοικια και γυρω γυρω δεντρα και πρασινο μεχρι αηδιας.Στο ισογειο ειναι το e-shop.Κατα τυχη το βρηκα μεσα στο πρασινο ειδα τον αριθμο 16.
Εχτες το τσεκαρα λιγο και τα ειδα λιγο μπαστουνια.Θα το ξανατσεκαρω σημερα με την ησυχια μου και θα σας πω.
Λοιπον πρωτα για το e-shop.Ειναι στο μαρουσι μετα το village παιρνας τον κομβο.Υπαρχει ενας καθετος δρομος που λεγεται αγ.κωνσταντινου.To e-shop ειναι πλαταιων 16.Η πλαταιων ειναι καθετη στην αγ.κωνσταντινου.Παιρνουμε την πλαταιων περναμε την ασκλυπιου και μετα την ασκλυπιου ειναι μια πολυκατοικια και γυρω γυρω δεντρα και πρασινο μεχρι αηδιας.Στο ισογειο ειναι το e-shop.Κατα τυχη το βρηκα μεσα στο πρασινο ειδα τον αριθμο 16. Από εκεί που πήγες σου φάνηκε δύσκολο μάλλον. Είναι πολύ πιο εύκολο αν πας με τον ηλεκτρικο σιδηρόδρομο. :002:
Ναι φιλε μου ισως.Α! και κατι ακομα Hgetis εχω ενα 12αρι ανεμιστηρακι που μου εδωσαν μαζι με το τροφοδοτικο της thermatake.Εχεις υποψιν καμια πατεντα να το ριξω και αυτο στον αγωνα μεσα στο tower;; To συγκεκριμενο που εδωσα link παραπανω.
Ναι φιλε μου ισως.Α! και κατι ακομα Hgetis εχω ενα 12αρι ανεμιστηρακι που μου εδωσαν μαζι με το τροφοδοτικο της thermatake.Εχεις υποψιν καμια πατεντα να το ριξω και αυτο στον αγωνα μεσα στο tower;; To συγκεκριμενο που εδωσα link παραπανω."Ενσωματωμένοι: Πλαϊνή πόρτα Πάνω 90x90x25mm 1300-3000rpm, Πλαϊνή πόρτα Κάτω: 90x90x25mm 1800rpm Blue LED fan, Μπροστά: 80x80x25mm 2050rpm, Πίσω: 90x90x25mm 1300-3000rpm, Πάνω: 80x80x25mm 2050rpm. Οι δύο ρυθμίζονται με ροοστάτες στην πρόσοψη"
Κατ'αρχην να σου πω αν ήδη δεν το ξερεις ότι μπορεις να βάλεις ολα τα fans να ρυθμιζονται απο τους ροοστατες του panel συνδεοντας τα βυαματακια μεταξυ τους!
Τωρα για τον 12άρι ανεμιστηρα που σου εδωσαν μαζι με το τροφοδοτικο, για να μπει στο κουτι λιγο δυσκολο, αφου εχει θεσεις μονο για 9άρια και 8άρια fans.. Βέβαια να ξερεις οτι οσο μεγαλυτερος ο ανεμηστηρας τοσο καλυτερα, αφου μεταφερει περισσοτερο ογκο αερα με λιγοτερες στροφες αρα και λιγοτερο θορυβο..
Ποιο τροφοδοτικο έχεις και για ποιον λογο σου δώσανε το 12άρι fanάκι;
Πηρα της thermatake ενα 410 w και μεσα στο κουτι ειχε ψυκτρα για την cpu και ενα 12 αρι ανεμιστηρακι.Τελικα με το κουτι εβγαλα ακρη και οκ δεν υπαρχει προβλημα
mandilarator
29-08-2004, 01:26
Είναι όντως αλήθεια αυτό που λέει ο ft3d. Τα κουτιά της Thermaltake Damier V5000x έχουν καλωδίωση εφιάλτη. Ή θα κάτσεις να ασχοληθείς ώρες ή θα κάτσεις 15 λεπτά και θα έχεις ένα μπάχαλο... Κάτι ξέρω και εγώ, τα τράβηξα πριν λίγο καιρό... :035:
Πηρα της thermatake ενα 410 w και μεσα στο κουτι ειχε ψυκτρα για την cpu και ενα 12 αρι ανεμιστηρακι.Τελικα με το κουτι εβγαλα ακρη και οκ δεν υπαρχει προβλημα
Άρα το ανεμιστηρακι δεν ειναι απο το τροφοδοτικο ετσι;!
Μήπως ειναι για την ψηκτρα της CPU; Αν και μου φαινεται λιγο τεραστιο για CPU fan το 12άρι... Η ψυκτρα για τη CPU απλά αντικαθιστα τη ψυκτρα της μαμας και το ανεμιστηρακι της μαμας χρησιμοποιειται με την νεα ψυκτρα;
Ρωταω γιατι δεν μου εχει τυχει να ακουσω αλλη φορα να δινουν δωρο μαζι με το τροφοδοτικο μια ψυκτρα για CPU και ενα 12άρι fanάκι (μαλλον για το case)!!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.