PDA

View Full Version : Knoppel - Live CD

Prokopas
24-08-2004, 20:42
To Knoppel είναι μια «ζωντανή» έκδοση linux. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το εκκινήσετε από το CD-ROM σας χωρίς να πειράξετε κάτι στο υλικό σας. Μέσα σε λίγα λεπτά ο χρήστης βρίσκεται μπροστά σε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα (εξελληνισμένο στην περίπτωση του Knoppel, όπως ονομάζεται η έκδοση του Knoppix στα Ελληνικά), γεμάτο εργαλεία κι εφαρμογές, πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ό,τι αλλο μπορεί να επιθυμήσει κανείς. Το Knoppel πρέπει να θεωρείται ως πειραματικό λογισμικό.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από
http://knoppel.sourceforge.net/modules/mydownloads/

Prokopas
24-08-2004, 21:48
Θα το κατεβάσω και θα γράψω εντυπώσεις. Αν λειτουργεί χωρίς προβλήματα και χωρίς να επηρεάζει το υπάρχον λειτουργικό θα αξίζει...

kallileo
24-08-2004, 22:17
Στο Computer Για Ολους αυτου του μηνα εχει KNOPPIX_V3.4-2004-05-17-EN.

Prokopas
24-08-2004, 22:21
Μάλλον είναι η έκδοση 0.4 γιατί 3.4 δεν έχει βγει ακόμα. Το δοκίμασες μήπως?

kallileo
24-08-2004, 22:37
Οχι ακομα. Ειναι ενα .ISO και θελει να το γραψεις σε bootble CD.

Linos80
24-08-2004, 22:52
Ξεκινησα κι εγω να το κατεβαζω.
ΕΛπιζω να αξιζει να του αφιερωσω λιγο χρονο αρκει να μη μου δημιουργησει προβληματα.
Για να δουμε λοιπον...

alexandrosss
24-08-2004, 23:05
εμένα με άρεσε πάντως, αν και χρησιμοποίω πιο παλιά έκδοση

Prokopas
25-08-2004, 02:52
Linos80 και εγώ αυτό σκεφτόμουνα. Πρέπει να βρω ένα pc να το δοκιμάσω για να μην έχω παρατράγουδα στο δικό μου

Orthodox
25-08-2004, 13:07
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τπτ (hardware / software). Έχω το SuSE Live και απλά πιάνει 100 MB ένα swap file στο C:\ για να αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις που γίνονται κατά την εγκατάσταση. Την πρώτη φορά (λόγω των ρυθμίσεων) θα αργήσει λίγο αλλά μετά θα φορτώνει πολύ γρήγορα.

Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου η πατέντα του Live αλλά εξυπηρετεί ιδιαίτερα για δοκιμές…

apotsi
25-08-2004, 13:54
Βγήκε η έκδοση 3.6 του Knoppix. Όχι του knoppel
Περισσότερα εδώ http://www.knoppix.org/

bourlas
25-08-2004, 16:21
παλαιοτερα το linux format ειχε μια εκδοση στο dvd του 3.2 η 3.3 αν θυμαμαι καλα
η οποια με ειχε σωσει αρκετες φορες π.χ. δεν κανει βοοτ καποιο pc κανω
βοοτ απο το δισκακι και βλεπεις ολους τους δισκους toy απο το δiκτιο
οποτε eπερνα οτι αρχειο ηθελα γρηγορα και ευκολα χωρις π@π@ριες me share δικαιωματα και κτλ βλακειες
επισης με ενα usb key μπορει καποιος να σωσει και καποιες ρυθμησεις
ωστε να μην τις κανει καθε φορα
ακομη ηταν καλο τεστ ειδικα σε λαπτοπ αν δουλευουν οι συσκευες τους
μιας και ψαχνει και βρισκει οτιδηποτε συσκευη εχει πανω

Kiki_D
26-08-2004, 09:16
Αν και άσχετη από Linux το έριξα μια ματιά και ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά. Το μόνο πρόβλημα του ήταν ότι δεν μου διάβαζε partition με ntfs, και ήθελε drivers για να το κάνει. Τα partition με fat32 τα δίαβαζε μια χαρά.

ERMOULIS
26-08-2004, 11:39
Σημαντικό με τα Live cd πρεπει να διαβάζουμε τις πληροφόρίες που παρέχει η εταιρία!
Στο knoppix π.χ. θα πρεπει να έχουμε διαμορφωμενο το δισκο σε fat32 .αν το έχουμε σε ntfs εκτος απο το οτι δεν τον αναγνωρίζει μπορει να οδηγήσει και σε καταστροφη εγγεγραμενων δεδομένων...
Και ναι προσφερεται μόνο για δοκιμαστικη χρήση μέχρι την εγκατάσταση κανονικου λογισμικού γιατι ο χρονος που κανει για να εκκινησει είναι δραματικος.σε παλια συστηματα κανει και ένα τεταρτο...
πολυ καλα και χρήσιμα ειναι τα live cd που σου δίνουν τη δυνατοτητα να παιξεις ταινιες..ετσι αν καποιο σάββατο βράδυ σου παθουν κάτι τα win kai θέλεις να δέις ταινία δέν θα πρεπει να περιμενεις να τα εγκαταστήσεις απο την αρχή...

ERMOULIS
26-08-2004, 11:47
πληρης λίστα με live cd στο:
www.linuxiso.org

apotsi
26-08-2004, 12:16
Σημαντικό με τα Live cd πρεπει να διαβάζουμε τις πληροφόρίες που παρέχει η εταιρία!
Στο knoppix π.χ. θα πρεπει να έχουμε διαμορφωμενο το δισκο σε fat32 .αν το έχουμε σε ntfs εκτος απο το οτι δεν τον αναγνωρίζει μπορει να οδηγήσει και σε καταστροφη εγγεγραμενων δεδομένων...
Μπορείς να δώσεις κάποιο link που να αναφέρει ακριβώς αυτό που λες;
Γιατί, απ' όσο γνωρίζω, το Knoppix δεν χρειάζεται να έχει καθόλου δίσκο στο μηχάνημα. Γι' αυτό είναι και live cd.

ERMOULIS
26-08-2004, 12:39
Μπορείς να δώσεις κάποιο link που να αναφέρει ακριβώς αυτό που λες;
Γιατί, απ' όσο γνωρίζω, το Knoppix δεν χρειάζεται να έχει καθόλου δίσκο στο μηχάνημα. Γι' αυτό είναι και live cd.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΔΙΣΚΟΣ....ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ? ΣΤΟ CD? H' AN ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η RAM ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ SWAP FILE...
ΓΙΑ ΤΟ ΚΝΟPIX TO ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ PCMAG ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΤΟ DVD TOY...

apotsi
26-08-2004, 12:44
Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος.
Τα live cd δεν είναι για να έχεις κάποιο μηχάνημα παραγωγής (δηλαδή να φτιάχνεις αρχεία, κτλ.) και αν φτιάξεις αρχεία, τα αποθηκεύεις στο δίκτυο.
Πρωτεύον ρόλος του live cd είναι να πάρεις μιά γεύση από το linux και να δείς κατα πόσο είναι συμβατό για να τρέξει στον υπολογιστή σου.

ERMOULIS
26-08-2004, 12:53
Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος.
Τα live cd δεν είναι για να έχεις κάποιο μηχάνημα παραγωγής (δηλαδή να φτιάχνεις αρχεία, κτλ.) και αν φτιάξεις αρχεία, τα αποθηκεύεις στο δίκτυο.
Πρωτεύον ρόλος του live cd είναι να πάρεις μιά γεύση από το linux και να δείς κατα πόσο είναι συμβατό για να τρέξει στον υπολογιστή σου.
no my friend...αν και super moderator,κανεις λαθος,ακομα και να μην κανεις αρχεια,δεσμεύουν λίγο χώρο στο σκληρο και με το shutdown το επαναφέρουν όπως ήταν πρίν.

apotsi
26-08-2004, 12:59
no my friend...αν και super moderator,κανεις λαθος,ακομα και να μην κανεις αρχεια,δεσμεύουν λίγο χώρο στο σκληρο και με το shutdown το επαναφέρουν όπως ήταν πρίν.
Αν είναι έτσι όπως τα λες, πως τρέχει σε Η/Υ χωρίς δίσκο;

(Το ότι είμαι εγώ και κάποιοι άλλοι super-moderators, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος. Δεν είμαστε Θεοί και δεν τα ξέρουμε όλα.)

apotsi
26-08-2004, 13:02
Και ένα μικρό quote από το http://www.knoppix.com :

KNOPPIX is a bootable CD with a collection of GNU/Linux software, automatic hardware detection, and support for many graphics cards, sound cards, SCSI and USB devices and other peripherals. KNOPPIX can be used as a Linux demo, educational CD, rescue system, or adapted and used as a platform for commercial software product demos. It is not necessary to install anything on a hard disk.

Δεν βλέπω πουθενά ότι είναι για να δουλέψει σαν λειτουργικό "παραγωγής", είτε σε σπίτι, είτε σε εταιρεία.

ERMOULIS
26-08-2004, 13:10
διαβασε λιγο τι γραφει...."It is not necessary to install anything on a hard disk"
ποιος μιλησε για install?σου λεω χρησιμοποιεί προσωρινά λίγο χώρο για τις αναγκες του τον οποιο μετά τον αποδεσμεύει και ειναι πάλι free...
αν δεν με πιστευεις βγαλε το σκληρο και δοκιμασε το...αν σουλεψει να με "Postareis"... :021: :021: :021:

apotsi
26-08-2004, 13:13
αν δεν με πιστευεις βγαλε το σκληρο και δοκιμασε το...αν σουλεψει να με "Postareis"... :021: :021: :021:
Μα αυτό σου λέω τόση ώρα.. :
ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ !!!!!
:021:

ERMOULIS
26-08-2004, 13:14
με βγαλμενο τον σκληρο?

apotsi
26-08-2004, 13:17
Και άλλο ένα quote από το http://www.knoppix.com -- Knoppix info

What are the minimum system requirements?

* Intel-compatible CPU (i486 or later),
* 20 MB of RAM for text mode, at least 96 MB for graphics mode with KDE (at least 128 MB of RAM is recommended to use the various office products),
* bootable CD-ROM drive, or a boot floppy and standard CD-ROM (IDE/ATAPI or SCSI),
* standard SVGA-compatible graphics card,
* serial or PS/2 standard mouse or IMPS/2-compatible USB-mouse.

Βλέπεις πουθενά να ζητάει δίσκο;

ERMOULIS
26-08-2004, 13:21
Και άλλο ένα quote από το http://www.knoppix.com -- Knoppix info

Βλέπεις πουθενά να ζητάει δίσκο;
δεν λεει και τίποτα για πληκτρολογιο.... :013:

apotsi
26-08-2004, 13:26
ΟΚ .... whatever....
Μου φαίνεται ότι μιλάω σε τοίχο....

Ανάβει ένα υπολογιστής χωρίς πληκτρολόγιο;
Συνήθως όχι.

Ανάβει ένα υπολογιστής χωρίς δίσκο;
ΠΑΝΤΑ !!!
:014:

DarthMoul
26-08-2004, 13:27
Το linux υποστηρίζει RAMfs. Μπορείς να φτιάξεις πλήρως λειτουργικό bootable cd και με 1 MB μνήμη για το /tmp και 1-2 άλλους υποκαταλόγους να κάνεις τα πάντα. Δεν θα έχεις τις ευκολίες του δίσκου, πχ netscape cache αλλά δουλεύεις.

Το unix είναι μανούλα καημένη σε diskless X terminals και diskless cluster nodes. Αυτά τα κάνει εδώ και 2 δεκαετίες. Τα υπόλοιπα δεν είναι πολύ δύσκολα. Το slack έχει live cd's εδώ και μια 10ετία αλλά λίγοι το ξέρουν. Και το zipslack είναι πλήρες σύστημα σε 40 MB. Μέχρι κινητά τηλέφωνα τρέχουν ARM/linux. Τι σας παραξενεύει στο knoppix?

ERMOULIS
26-08-2004, 13:28
πας και στοιχημα οτι έχεις αδικο?
αν χασεις θα με κανεις moderator.
αν χασω θα διαγραφω απο το forum...

Kiki_D
26-08-2004, 13:29
Και ναι προσφερεται μόνο για δοκιμαστικη χρήση μέχρι την εγκατάσταση κανονικου λογισμικού γιατι ο χρονος που κανει για να εκκινησει είναι δραματικος.σε παλια συστηματα κανει και ένα τεταρτο...
πολυ καλα και χρήσιμα ειναι τα live cd που σου δίνουν τη δυνατοτητα να παιξεις ταινιες..ετσι αν καποιο σάββατο βράδυ σου παθουν κάτι τα win kai θέλεις να δέις ταινία δέν θα πρεπει να περιμενεις να τα εγκαταστήσεις απο την αρχή...
Ελάτε βρε παιδιά ηρεμήστε. Ξέρω πολύ καλά τις πληροφόρίες που παρέχει η εταιρία. Οι περισσότεροι έχουν ntfs. Τι σημαίνει αυτό? Ότι θα κάνει ζημιά στον καθένα που θα το χρησιμοποιήσει?
Χρήσιμα είναι τα live cd για να πάρεις backup δεδομένων που δεν διαβάζονται πλέον από τα win.

DarthMoul
26-08-2004, 13:31
ΟΚ .... whatever....
Μου φαίνεται ότι μιλάω σε τοίχο....

Ανάβει ένα υπολογιστής χωρίς πληκτρολόγιο;
Συνήθως όχι.

Ανάβει ένα υπολογιστής χωρίς δίσκο;
ΠΑΝΤΑ !!!
:014:Φυσικά και ανάβει χωρίς πλητρολόγιο. Με netboot. Και φορτώνει και kernel και κάνει τα πάντα :039:

apotsi
26-08-2004, 13:31
Σκοπός μου δεν είναι να φύγεις από το forum. Το αντίθετο μάλιστα. Να σε κρατήσω. Ούτε προσπαθώ να επιβάλλω την άποψή μου. Κατι δεν έχεις καταλάβει σωστά μάλλον.

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά μη αποδεκτή (από εμένα τουλάχιστον), γιατί το έχω δοκιμάσει και μπορώ να διαψεύσω αυτά που λες οποιαδήποτε στιγμή.

ERMOULIS
26-08-2004, 13:32
Φυσικά και ανάβει χωρίς πλητρολόγιο. Με netboot. Και φορτώνει και kernel και κάνει τα πάντα :039:
διαβασε την συζητηση παλικαρι μου πριν πεις τα πετυχημενα σου...

apotsi
26-08-2004, 13:33
Φυσικά και ανάβει χωρίς πλητρολόγιο. Με netboot. Και φορτώνει και kernel και κάνει τα πάντα :039:
χε χε χε...
Εσύ το χόντρυνες....
Μιλάμε για έναν home υπολογιστή που δεν είναι σε εταιρικό δίκτυο για να πάρει DHCP, και να πάιξει με network boot.

ERMOULIS
26-08-2004, 13:34
οκ , αναβάλουμε την συζητηση μεχρι να μαζεψω τις αποδείξεις μου...

DarthMoul
26-08-2004, 13:37
διαβασε την συζητηση παλικαρι μου πριν πεις τα πετυχημενα σου...Νομίζω πως αυτήν την συμπεριφορά θα πρέπει να την αφήσεις εκτός pctechnology. Τα παλικάρι μου, αγόρι μου κλπ χλευαστικά εδώ δεν χωράνε. Αν κοιτάξεις λιγάκι και της προηγούμενες συζητήσεις θα το δεις. Αν δεν συμφωνείς με αυτό που λέω, μπορείς να απαντήσεις κόσμια και με επιχειρήματα και όχι χλευασμό. Και θα βρούμε ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Το μόνο σίγουρο.

apotsi
26-08-2004, 13:39
Παρακαλώ, λίγο ηρεμία και ψυχραιμία....

Τόλης

ERMOULIS
26-08-2004, 13:53
Η πιο χλευαστικη φραση αυτου του THREAD ειναι η ¨"Νομίζω πως αυτήν την συμπεριφορά θα πρέπει να την αφήσεις εκτός pctechnology." Αν ήθελε να κάνει κατι θα το έκανα και δεν χρειαζεται ουτε σηνήγορο ούτε χαφιε...

apotsi
26-08-2004, 13:57
Το thread κλειδώνει προσωρινά για 30 λεπτά για να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και οι χρήστες.

Ευχαριστώ πολύ,

Τόλης

apotsi
26-08-2004, 14:32
To thread ξεκλειδώθηκε.
Παρακαλώ πολύ ας συνεχίσουμε χωρίς διαμάχες.

Τόλης

Prokopas
26-08-2004, 15:09
Ρε παιδιά δεν χρειάζεται να "αντιπαραθέτετε τις απόψεις σας" με τέτοιο τρόπο.

Μπράβο στον Τόλη που κλείδωσε το thread για λίγο

Για το αρχικό θέμα του thread πάντως αυτό με το fat32 θα το κοιτάξω...

Orthodox
27-08-2004, 00:41
Be cool παίδες..;)

Στο θέμα μας…

Το swap είναι προαιρετικό και το επιλέγεις κατά την εγκατάσταση. Και μόνο με τη μνήμη γίνεται δουλειά, απλά αν έχει πολύ λίγη καθυστερεί ελαφρώς. Στο swap απλά αποθηκεύει τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να μπουτάρει ποιο γρήγορα από τη δεύτερη φορά και μετά αλλιώς (χωρίς δίσκο) χρειάζεται εκ νέου όλες τις ρυθμίσεις…

MrSeanKon
27-08-2004, 00:49
Eγω παντως το swap file το εχω ΒΑΝ απο καιρο κι ας γκρινιαζουν τα ΧΡ βεβαια αυτα που τρεχω ειναι ΟΚ με τα 512ΜΒ μνημης.........

Kiki_D
27-08-2004, 18:39
Και έτσι για του λόγου το αληθες, αυτή τη στιγμή τρέχω από knoppel χωρίς κανένα δίσκο επάνω..
Βέβαια ψιλοσέρνεται αλλά τρέχει. Η εκκίνηση δεν πήρε πάνω από 4 λεπτά...

DarthMoul
27-08-2004, 18:54
Και έτσι για του λόγου το αληθες, αυτή τη στιγμή τρέχω από knoppel χωρίς κανένα δίσκο επάνω..
Βέβαια ψιλοσέρνεται αλλά τρέχει. Η εκκίνηση δεν πήρε πάνω από 4 λεπτά...Αν κάνεις unload όλα τα modules που δεν σου χρειάζονται και σταματήσεις τα τους πλεονάζοντες δαίμονες, θα πας καλύτερα. Δώστου λιγάκι μνήμη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Kiki_D
27-08-2004, 18:58
Ξέρεις τι κατάλαβα εγώ?
#$^#*&%^&% &%^()#@ #$^%& &477#&*& 3^

Κοινώς τίποτα. Σ΄ευχαριστώ πάντως. Δεν έχω ιδέα από linux, απλά ήθελα να επιβεβαιώσω τον apotsi. Πως στο καλό το κάνω να δει δίκτυο????

DarthMoul
27-08-2004, 19:12
Ξέρεις τι κατάλαβα εγώ?
#$^#*&%^&% &%^()#@ #$^%& &477#&*& 3^

Κοινώς τίποτα. Σ΄ευχαριστώ πάντως. Δεν έχω ιδέα από linux, απλά ήθελα να επιβεβαιώσω τον apotsi. Πως στο καλό το κάνω να δει δίκτυο????Κάρτα δυκτίου εννοείς; Ή internet;

Kiki_D
27-08-2004, 19:16
Internet το είδε αυτόματα (DSL μέσω δικτύου), έτσι μπορώ και ποστάρω. Δίκτυο πως θα τον κανω να δει. Αρχεια και υπολογιστές?

DarthMoul
27-08-2004, 19:28
Internet το είδε αυτόματα (DSL μέσω δικτύου), έτσι μπορώ και ποστάρω. Δίκτυο πως θα τον κανω να δει. Αρχεια και υπολογιστές?Θέλεις Samba για αυτό...Αλλιώς TCP/IP

Kiki_D
27-08-2004, 19:48
Χε, χε!! Τωρα είδα το avatar σου... Με tcp/ip πως γίνεται? Πρέπει να βάλω κάτι στους άλλους με win? Αλλά τι σε ρωτάω τώρα. Θα το ψάξω.

DarthMoul
27-08-2004, 19:54
Χε, χε!! Τωρα είδα το avatar σου... Με tcp/ip πως γίνεται? Πρέπει να βάλω κάτι στους άλλους με win? Αλλά τι σε ρωτάω τώρα. Θα το ψάξω.κοίτα το telnet και το ftp

outlaw
28-08-2004, 00:35
Το 0.4 είναι όντως τέλειο σε σχέση με τους προκατόχους του. Πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά. Darth (γιατί όχι Vader άραγε?) έχεις δοκιμάσει το scriptάκι για την εγκατάσταση στο σκληρό? Στο 0.3 τα έκανε μαντάρα και παρ' όλα τα patchάκια το χάος παρέμενε.

ERMOULIS
28-08-2004, 06:02
Σχετικά με την εγγραφή αρχειων στο σκληρό και τα format του...

Στην σελίδα: http://knoppel.sourceforge.net/modules/xoopsfaq/index.php?cat_id=4#q34

ΛΕΕΪ:"Η γενική φιλοσοφία KNOPPEL είναι να έχει τη μικρότερες δυνατές δυνατότητες εγγραφής.
Για αυτόν τον λόγο, οι υπάρχουσες κατατμήσεις ή δεν προσαρτήζονται καθόλου ή
προσαρτήζονται μόνο "προς ανάγνωση". Αν κάνετε δεξί κλικ επάνω στη συσκευή μπορείτε
να επιλέξετε την επιλογή "Αλλαγή σε Εγγραφή/Ανάγνωση" για να γίνει η συσκευή εγγράψιμη.
ΠΡΟΣΟΧΉ: η εγγραφή σε κατατμήσεις NTFS μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια δεδομένων,
δεδομένου ότι το Linux δεν υποστηρίζει πλήρως αυτό το σύστημα αρχείων!
Εντούτοις, τα σύστημα αρχείων DOS και FAT32 είναι ασφαλή για εγγραφή.

Σημ: Σε γραμμή εντολών η εντολή "mount -o remount, rw /mnt/<όνομα κατάτμησης> σας
επιτρέπει στις ήδη προσαρτημένες κατατμήσεις να γίνουν εγγράψιμες"....."
:019: :019:

Οσο για την αναγκαιότητα ή όχι του σκληρου...ακομα το ψαχνω ωστε να είμαι 100% σίγουρος.Αλλα για μια πρωτη γευση:
Στα faq της knoppel σε έρώτηση "
Πως θα αποθηκεύσω τις προτιμήσεις μου (γλώσσα, ρυθμίσεις,...) ώστε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσω το Knoppel να υπάρχουν αυτές οι προτιμήσεις; "
"Η απάντηση ειναϊ:αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας σε δισκέτα ή σε μια ήδη υπάρχουσα κατάτμηση στο σκληρό σας δίσκο." (αρα θέλει ενα επιπλεον αποθυκευτικο μέσο...)
και υπαρχει ακομα το κυριο θέμα: Αν ξεμείνει απο μνημη που γραφει δεδομενα?
+βεβαια το αυτονοητο:
τα προγραμματα που έχει->Openoffice 1.1.1
,Gimp 2.0,Δυνατότητα Εγκατάστασης Προγραμμάτων ,Evolution και Kbabel....θέλουν....σκληρό!!!!!! :019: :019:

Kiki_D
28-08-2004, 09:39
Ναι σωστά όλα αυτά αν θέλεις να κάνεις εγγραφή. Αν όμως θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να το δεις και να πειραματιστείς και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο ότι τίποτα δεν θα πειραχτεί, αποσυνδέεις τους δίσκους σου και πάλι δουλεύει μια χαρά. Γιατί δεν το δοκιμάζεις για να το δεις και στην πράξη?

apotsi
28-08-2004, 13:42
Σχετικά με την εγγραφή αρχειων στο σκληρό και τα format του...

Στην σελίδα: http://knoppel.sourceforge.net/modules/xoopsfaq/index.php?cat_id=4#q34

ΛΕΕΪ:"Η γενική φιλοσοφία KNOPPEL είναι να έχει τη μικρότερες δυνατές δυνατότητες εγγραφής.
Για αυτόν τον λόγο, οι υπάρχουσες κατατμήσεις ή δεν προσαρτήζονται καθόλου ή
προσαρτήζονται μόνο "προς ανάγνωση".
Κοίτα τα bold...

Αν κάνετε δεξί κλικ επάνω στη συσκευή μπορείτε
να επιλέξετε την επιλογή "Αλλαγή σε Εγγραφή/Ανάγνωση" για να γίνει η συσκευή εγγράψιμη.
ΠΡΟΣΟΧΉ: η εγγραφή σε κατατμήσεις NTFS μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια δεδομένων,
δεδομένου ότι το Linux δεν υποστηρίζει πλήρως αυτό το σύστημα αρχείων!
Εντούτοις, τα σύστημα αρχείων DOS και FAT32 είναι ασφαλή για εγγραφή.

Σημ: Σε γραμμή εντολών η εντολή "mount -o remount, rw /mnt/<όνομα κατάτμησης> σας
επιτρέπει στις ήδη προσαρτημένες κατατμήσεις να γίνουν εγγράψιμες"....."
:019: :019:

Οσο για την αναγκαιότητα ή όχι του σκληρου...ακομα το ψαχνω ωστε να είμαι 100% σίγουρος.Αλλα για μια πρωτη γευση:
Στα faq της knoppel σε έρώτηση "
Πως θα αποθηκεύσω τις προτιμήσεις μου (γλώσσα, ρυθμίσεις,...) ώστε την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσω το Knoppel να υπάρχουν αυτές οι προτιμήσεις; "
"Η απάντηση ειναϊ:αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας σε δισκέτα ή σε μια ήδη υπάρχουσα κατάτμηση στο σκληρό σας δίσκο." (αρα θέλει ενα επιπλεον αποθυκευτικο μέσο...)
Αν θέλεις να αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις...

και υπαρχει ακομα το κυριο θέμα: Αν ξεμείνει απο μνημη που γραφει δεδομενα?
+βεβαια το αυτονοητο:
τα προγραμματα που έχει->Openoffice 1.1.1
,Gimp 2.0,Δυνατότητα Εγκατάστασης Προγραμμάτων ,Evolution και Kbabel....θέλουν....σκληρό!!!!!! :019: :019:

Δεν θέλουν. Τρέχουν κανονικά, απλά θέλουν λίγο περισσότερη μνήμη και χρόνο.....

apotsi
28-08-2004, 13:43
Δεν έχω ιδέα από linux, απλά ήθελα να επιβεβαιώσω τον apotsi.

Άι λοβ γιου...
Γιου λοβ άι ???
:058:

Kiki_D
28-08-2004, 14:02
:054: (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=17#):p:055: (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=17#)
Άσχετο.. Πολύ μου άρεσε αυτό ---> :sheep: (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=1&forumid=17#)

Hemispasm
28-08-2004, 15:04
Άι λοβ γιου...
Γιου λοβ άι ???
:058:Σορρυ για το οφ-τοπικ, αλλα κανουμε και τετοια αντωνακη? :073:

Και μιας και ποσταρα, αν και δεν προκειται να πεισει τους κακοπιστους, φυσικα και δεν χρειαζεται σκληρο το Knoppel.

ERMOULIS
28-08-2004, 23:52
apotsi,Σχετικα με τα Openoffice 1.1.1
,Gimp 2.0,Δυνατότητα Εγκατάστασης Προγραμμάτων ,Evolution και Kbabel to ξέρω οτι
δεν θέλουν σκληρό για να τρεξουν...τον σκληρο τον θέλουν για να αποθηκεύσουν τα παραγόμενα έγραφφα...(και πάντα σε fat32 οπως εξήγησα παράπάνω)

apotsi
29-08-2004, 01:36
ΑΝ θέλεις να παράγεις αρχεία.
Αρχίζω και κουράζομαι. Αν δεν θέλεις;
ΔΕΝ χρειάζεσαι δίσκο.

ERMOULIS
29-08-2004, 01:49
ΑΝ θέλεις να παράγεις αρχεία.
Αρχίζω και κουράζομαι. Αν δεν θέλεις;
ΔΕΝ χρειάζεσαι δίσκο.
και εγω αρχιζω να κουραζομε...μαλλον λεμε το ίδιο πράγμα και δεν το έχουμε καταλαβει...παντως βγήκαν ορισμενα συμπεραματα απο την συζητηση και αυτο εχει σημασια... :003:

Hemispasm
29-08-2004, 07:15
και εγω αρχιζω να κουραζομε...μαλλον λεμε το ίδιο πράγμα και δεν το έχουμε καταλαβει..Σε κανενα σημειο της συζητησης δεν ειπατε το ιδιο πραγμα ;)
αν δεν με πιστευεις βγαλε το σκληρο και δοκιμασε το...αν σουλεψει να με "Postareis"...
πας και στοιχημα οτι έχεις αδικο?
αν χασεις θα με κανεις moderator.
αν χασω θα διαγραφω απο το forum...
Οσο για την αναγκαιότητα ή όχι του σκληρου...ακομα το ψαχνω ωστε να είμαι 100% σίγουρος.Μπορεις απλα στο τελος να συμφωνησεις μαζι του ομως ;)

Kiki_D
31-08-2004, 10:45
http://www.in.gr/tech/livecd.asp

apotsi
31-08-2004, 11:58
Μπράβο Κική... Πολύ καλό λινκ. :057:

Παραθέτω...
"... Το σημαντικότερο; Στον υπολογιστή δεν εγκαθίσταται τίποτε και ο σκληρός δίσκος μένει με τις βελόνες ανάγνωσης ανενεργές.

Το Live CD μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα στον σκληρό δίσκο, αλλά και να εγκατασταθεί κανονικά, _αν και μόνο αν_ ο χρήστης το επιθυμεί."

bourlas
31-08-2004, 20:14
για το ntfs to δοκιμασα χτες με την 3.6 εκδοση και δουλευει
χτες ηταν ενα γνωστος απο την δουλεια και ηθελα καποια αρχεια του
επειδη εχουμε sap και login se domain ktl λεω πως θα τα συνδεσω χωρις να πειραξω
τιποτα και τρεχουμε στους ΙΤ
βαζω λοιπον knoppix kai boot, start Samba server βαζω ενα password και με crossover
cable το συνδεω στον υπολογιστη σπιτι μετα ρυθμιζω την καρτα δικτιου π.χ. 10.0.0.100
255.255.255.0 και κτλ (desktop ip π.χ. 10.0.0.101)
ανοιγω explorer kai γραφω την προηγουμενη ip \\10.0.0.100\
με ρωταει password kai bazo knoppix kai to password
βλεπω λοιπον ολα τα drives που ειναι ntfs μεχρι και το μυστικο παρτιτιον που κανεις
rebuild στα ΙΒΜ
μαλλον απο την 3.6 και μετα διαβαζει και ntfs

DarthMoul
31-08-2004, 21:08
για το ntfs to δοκιμασα χτες με την 3.6 εκδοση και δουλευει
χτες ηταν ενα γνωστος απο την δουλεια και ηθελα καποια αρχεια του
επειδη εχουμε sap και login se domain ktl λεω πως θα τα συνδεσω χωρις να πειραξω
τιποτα και τρεχουμε στους ΙΤ
βαζω λοιπον knoppix kai boot, start Samba server βαζω ενα password και με crossover
cable το συνδεω στον υπολογιστη σπιτι μετα ρυθμιζω την καρτα δικτιου π.χ. 10.0.0.100
255.255.255.0 και κτλ (desktop ip π.χ. 10.0.0.101)
ανοιγω explorer kai γραφω την προηγουμενη ip \\10.0.0.100\
με ρωταει password kai bazo knoppix kai to password
βλεπω λοιπον ολα τα drives που ειναι ntfs μεχρι και το μυστικο παρτιτιον που κανεις
rebuild στα ΙΒΜ
μαλλον απο την 3.6 και μετα διαβαζει και ntfs
Αυτά μάλλον τα είδες με το Samba...Ntfs με kernel 2.4 μόνο read only. Με 2.6 βλέπεις ntfs κανονικά...Μπορεις και να γράψεις και να διαβάσεις