PDA

View Full Version : VIRTUAL MEMORY LOW!!!!!!!!!!!

Necro{Demon}
29-03-2005, 13:56
Μου εμφάνισε αυτό το μηνυματάκι στο tray κάτω δεξιά για πρώτη φορα!!!!!τι πρέπει να κάνω για να μη χάνω επιδόσεις (να κλείσω προγράμματα από background...τι?????????) :046:

JimmyFox
29-03-2005, 14:17
Θα βοήθαγε αρκετά αν μας έλεγες το μέγεθος του swap file (=Virtual Memory).

H εικοική μνήμη γεμίζει όταν τρέχουν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο και ήταν αρκετά σύνηθες φαινόμενο παλαιότερα. Τώρα με τους μεγάλους σκληρούς και την μπόλικη RAM είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο.

Εάν λοιπόν δεν έτρεχες κάποιο ΠΟΛΥ βαρύ πρόγραμμα με μεγάλα αρχεία (πχ Video Editing) ή ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ προγράμματα μαζί κάνε ένα Virus/Spyware check.

(Μπορείς επίσης να μεγαλώσεις το μέγεθος του Swap file ή να το καταργήσεις).

Necro{Demon}
29-03-2005, 14:27
ναι........ευχαριστώ αλλα δεν τα πολύ ξέρω αυτά:(.......πάντως είναι γεγονός πως μπορώ να μειώσω τα προγράμματα στο background και να ελευθερώσω λίγο χώρο στο σκληρό πρέπει να χω μονο 20 giga free............

JimmyFox
29-03-2005, 14:33
Γενικά προτείνεται να ορίζεις το Pagefile (=swap file ή Virtual Memory) σε σταθερό μέγεθος περίπου 1,5-2 φορές το μέγεθος της RAM που διαθέτεις.

Πηγαίνεις Μy Computer-> Properties-> Advanced-> Performance-> Settings-> Advanced-> Virtual memory Change-> Custom Size-> ..... -> Set

spresv
29-03-2005, 16:36
Μπας και αυτο σου συνεβη οταν επαιζες lineage? Και μενα 2-3 φορες κολλαγε απιστευτα το παιχνιδι με 768ram και 3 σκληρους με 384swap εκαστος. καθε φορα που εβγαινα, εδειχνε να χρησιμοποιειται παραπανω swap απ οσο υπηρχε (και σερνοτανε) και απο physical ειχε εκομα μπολικο κενο.

Στο τελος πεταξα εναν SCSI 1gb απο apple ολοκληρο σαν vitrual memory, και απο τοτε εχω το κεφαλι μου ησυχο:003:

Necro{Demon}
29-03-2005, 18:31
Ουπς ακούω lineag2:) αχαχαχαχα όντως!!!!!!!!!!

MrSeanKon
29-03-2005, 18:42
Στο post κατω χαμηλα click here (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=22240&postcount=6) υπαρχουν δυο links για να μελετησεις το θεμα αυτο και να δεις τι να προσεχεις στον Task Manager. :)