PDA

View Full Version : GUIDE: How to Overburn with Nero

Hemispasm
26-08-2004, 04:29
Καταρχάς επιθυμητο ειναι να χρησιμοποιείς το τελευταιο version του Nero το οποίο μπορείς να βρείς εδω:

Nero 6: http://www.nero.com/en/631934351031098.php (http://www.nero.com/en/631934351031098.php)

Nero 5: http://www.nero.com/en/631933457317970.html (http://www.nero.com/en/631933457317970.html)

Οσον αφορα στις απαραιτητες ρυθμισεις, γα να κανεις Overburning χρειαζεσαι 3 πραγματα:

1. Ενα cd recorder drive που μπορει να κανει Overburning, τα περισσοτερα drives που ειναι αυτη τη στιγμη στην αγορα μπορουν να το κανουν τουλαχιστον ως τα 94', με τη πλειοψηφια μεχρι τα 99'. Καλο θα ηταν να χρησιμοποιείς το τελευταιο firmware για το drive σου, καθως ετσι μπορει να ενεργοποιηθουν νεα features (οπως στο Ρ4012Α με το τελευταιο fw με το οποιο το overburning γινεται ως τα 99' αντι τα 94') και βελτιωνεται η συμβατοτητα με τα υπαρχοντα CD media.

2. Καταλληλα media

3. Ικανο software με τις καταλληλες ρυθμίσεις.

Αναφορικα με τις ρυθμισεις του Νερο (και αλλα προγραμματα μπορουν φυσικα να το κανουν), θα πρεπει να γινουν τα εξής:

α/ Στο File - Preferences - Expert Features πρεπει να ενεργοποιηθει το overburning ως το αντιστοιχο λεπτο που ειναι ικανο να το κανει το drive που χρησιμοποιεις:

http://upload.cdfreaks.com/Hemi/Overburning%20Pics/Overburning%201.PNG

Αν δεν γνωρισεις τις ικανοτητες overburning του drive σου μπορεις παντα να το τσεκαρεις κανοντας ενα test στο Nero CD DVD Speed:

http://upload.cdfreaks.com/Hemi/Overburning%20Pics/Overburning%202.PNG

http://upload.cdfreaks.com/Hemi/Overburning%20Pics/Overburning%203.PNG

b/ Η εγγραφη του CD θα πρεπει να γινει με το Νερο σε DAO και οχι με το Νερο Express το οποιο χρησιμοποιει TAO ως default. Overburning μπορει να γινει μονο με DAO.

c/ Για τις υπολοιπες ρυθμισεις στις αντιστοιχες καρτελες του Νερο:

-- Multisession | No Multisession

-- ISO | Check Mode 1 and Joliet

-- Burn | Write and Finalize CD (DAO method)

Η ταχυτητα εγγραφης δεν εχει θεωρητικα σημασια και προσωπικα δεν εχω βρει ποτε κανενα λογο να τη χαμηλωσω - η ποιοτητα εγγραφης δεν διαφερει.

UPDATE: Πλεον το Nero δινει τη δυνατοτητα overburning και για DVD media, διαδικασια ομως που ειναι hardware dependent και οχι ιδιαιτερα δοκιμασμενη (τουλαχιστον οχι απο μενα :p )

kallileo
26-08-2004, 11:38
To overburning πετυχαινει αλλα μετα δεν διαβαζει τα cd το drive.......

Hemispasm
26-08-2004, 16:00
Γιατι? Μολις χθες εγραψα ενα μουσικο CD 99 λεπτων το οποιο το ακουω τωρα απο το στερεοφωνικο, ενω ειναι δοκιμασμενο και απο το αυτοκινητο. ;)

Μηπως εννοεις κατι αλλο? Ακομα και σε 80min CDs μπορεις να κανεις λιγο overburning, εξαρταται παντα απο τα media που χρησιμοποιεις.

ThorLite
26-08-2004, 16:12
Nαι συμφωνω με τον ΗemiSpam εχω γραψει απειρα 80αρια CD-R οverburned που παιζουν ολα μια χαρα.

maddoctor
26-08-2004, 16:56
Overburned cd έχω γράψει και εγώ άπειρα.Έχω προσέξει ότι μέχρι 736ΜΒ, χωράνε κανονικά στα 80'.Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την μάρκα, σχετικά με το πόσα ακόμα ΜΒ θα χωρέσει.Το θέμα είναι, έχει δοκιμάσει κανένας σας να κάψει overburned dvd!?Μέχρι πόση χωρητικότητα ακόμα μπορούμε να έχουμε!? :017:

Warlord
26-08-2004, 17:19
στο Νero CD/DVD Test η επιλογη Overburning test... μου ειναι γκριζαρισμενη....δε γινεται να κλικαρω...εχω cd-r Sony CRX225E κ χρησιμοποιω το nero 6.0.0.23
πρεπει να κατεβασω τη τελευταια εκδοση του nero η απλα το cd-r μου δεν υποστηριζει overburning?

Warlord
27-08-2004, 01:07
παιδια τελικα εκανα το τεστ κ μουβγαλε πως μεχρι 716mb μπορω να γραψω κ αλλαξα firmware(κ το αναγνωριζει τωρα ως crx230e με μεγιστη ταχυτητα εγγραφης 52x ενω πριν ηταν 48x) κ ξανακανα το τεστ κ ειχε ξεπερασει το 100%(τα 99λεπτα δλδ) κ ειπε πως ξεπερασε το χρονο που τουχα θεσει χωρις κανενα προβλημα αλλα παω να γραψω κατι πανω απο 716mb κ κει που παει να ξεκινισει μου λεει πως δε χωρανε στο cd-r πουχω βαλει κ να το αντικαταστησω με καποιο μεγαλυτερης χωρητικοτητας...τα βηματα που κανω ειναι: ανοιγω το nero burning rom(οχι to xpress) κ οταν ειναι να γραψω, βαζω οπως λεει κ το c) βημα πανω

-- Multisession | No Multisession

-- ISO | Check Mode 1 and Joliet

-- Burn | Write and Finalize CD

τελικα φταιει το cd-r drive μου ή το cd(intenso 52x) που χρησιμοποιησα??????

Hemispasm
27-08-2004, 01:55
Το βημα α/ το εκανες?

tefra
27-08-2004, 02:31
ωραιος ετσι ετσι να γεμιζει το forum απο οδηγους για πολλα και διαφορα και να καταργησουμε τα ξενα forum sites!

Hemispasm
27-08-2004, 02:37
Το θέμα είναι, έχει δοκιμάσει κανένας σας να κάψει overburned dvd!?Μέχρι πόση χωρητικότητα ακόμα μπορούμε να έχουμε!? :017:Τα περισσοτερα drives που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα δεν το υποστηριζουν, τοσο το 5112 και το 2510 που εχω αυτη τη στιγμη δε το κανουν. Σε οσα επιτρεπεται σε οποιες προσπαθειες εχω δει δεν εχουν κανει overburn πανω απο λιγα Mb. Περισσοτερες πληροφοριες εδω (το πιο εκτενες που μπορεσα να ξετρυπωσω):

How to overburn a DVD? (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=89828&highlight=dvd+overburning)

Ψαχνω να βρω στα specs αν το overburning αναφερεται και πως αλλα δε βρισκω τιποτα.

Hemispasm
27-08-2004, 02:38
ωραιος ετσι ετσι να γεμιζει το forum απο οδηγους για πολλα και διαφορα και να καταργησουμε τα ξενα forum sites!Ε μη φτανουμε και σε ακροτητες τωρα :p

Warlord
27-08-2004, 02:59
ναι τοκανα κ το a......

Hemispasm
27-08-2004, 03:28
Κατεβασες τη τελευταια εκδοση του Nero? Οι πρωτες της σειρας 6 ειχαν προβληματα με το Overburning.

Warlord
27-08-2004, 13:37
hemispasm δε θα υπαρξουν προβληματα με to overburn των αρχειων στο τελος των cd?μηπως το video/audio playback στο τελος του cd παρουσιαζει κολληματα?

Hemispasm
27-08-2004, 14:40
Ειναι αρκετα πιθανο και ειναι παντα συναρτηση της ποιοτητας των media που θα χρησιμοποιησεις. Δοκιμασε και δες. Ειναι συνηθες σε εγγραφη 99' μουσικης να αυξανεται το jitter τα τελευταια λεπτα. Σε απλο overburning σε 80' CD για λιγα Mb συνηθως δεν υπαρχει προβλημα.

Warlord
27-08-2004, 17:18
ενα κανονικο 700αρι cd χωραει (χωρις overburn) 716mb?
ή αυτο δεν ειναι στανταρ κ παιζει αναλογα με τη μαρκα?
γενικα ποια μαρκα παιρνει περισσοτερο overburn????

Hemispasm
27-08-2004, 17:27
Εχω σταματησει να χρησιμοποιω κατι αλλο εκτος απο ΤΥ CDs εδω και πολυ καιρο. Οπως ειπα η ποιοτητα των μεσων που θα χρησιμοποιησεις ειναι ο πιο σημαντικος ισως παραγοντας. Εντουτοις, δε θα εκανα overburn ποτε πανω απο 20/25 Mb ανεξαρτητου του μεσου (παντα σε 700αρια). Μπορεις φυσικα να πειραματιστεις.

Simacom
27-08-2004, 17:28
hemispam εχω το p4012a και απο το site δεν μπορω να βρω το firmware εχεισ καποιο link σε παρακαλω? Επισης νωμιζω οτι καταστρεψα το sd-m1802 με το cd-check πως μπορω να το τσεκαρω?

Elpis
27-08-2004, 17:29
ρε παιδια μπορει να μου εξηγησει και εμενα καποιος τι ειναι το overburning ? απο οτι καταλαβα για να αυξανει τη χωριτηκοτητα του σιντι (??)

Hemispasm
27-08-2004, 17:38
hemispam εχω το p4012a και απο το site δεν μπορω να βρω το firmware εχεισ καποιο link σε παρακαλω? Επισης νωμιζω οτι καταστρεψα το sd-m1802 με το cd-check πως μπορω να το τσεκαρω? To 1.06 (http://www.plextor.be/technicalservices/downloads/firmw_4012TA.asp?choice=CD-Recorders)

Για το 1802 δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις, αλλα αφου δεν ειναι σχετικο με τον οδηγο μπορεις να ανοιξεις καινουριο thread ;)

Warlord
27-08-2004, 19:17
ρε συ hemispasm πηγα να καψω 710mb κ δεν εγινε.....ξεκινησε κανονικα προειδοποιοντας για τους κινδυνους κλπ αλλα καπου στο 20% μουγραψε σφαλμα!
κ στο speed test μουβγαλε οτι μπορω κ τα 99λεπτα!
ελεος...ουτε 10mb παραπανω??? :010:

maddoctor
27-08-2004, 21:20
Τα περισσοτερα drives που υπαρχουν αυτη τη στιγμη στην αγορα δεν το υποστηριζουν, τοσο το 5112 και το 2510 που εχω αυτη τη στιγμη δε το κανουν. Σε οσα επιτρεπεται σε οποιες προσπαθειες εχω δει δεν εχουν κανει overburn πανω απο λιγα Mb. Περισσοτερες πληροφοριες εδω (το πιο εκτενες που μπορεσα να ξετρυπωσω):

How to overburn a DVD? (http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=89828&highlight=dvd+overburning)

Ψαχνω να βρω στα specs αν το overburning αναφερεται και πως αλλα δε βρισκω τιποτα.
Το διάβασα το link που δίνεις.Μάλιστα αναφέρει ότι ένας δοκίμασε ΤΥ και ένα λίτεον 411 και δεν του γράφτηκε.Εγώ έχω το 832 το double layer.Έχω δει την επιλογή ενεργοποιημένη στο Nero αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.Θα του κάνω μία εξομοίωση εγγραφής με ένα ΤΥ και θα σας πω, αλλά μετά από καμιά δεκαριά μέρες, αφού τώρα είμαι διακοπές κρήτη.

Myst|kaL
18-10-2004, 07:07
ΑΑΑΑΑΑ! Σήμερα με σώζετε πολύ! Δεν ήμουν σίγουρη αν θα βρω κατι για overburn!Ευχαριστώ!!Μιας κι είναι 7.02 .. κανείς μέσα .. έτσι είμαι all alone! Ευχαριστώ και πάλι!

soler
18-10-2004, 07:31
Βασικα εμενα το msi κανει μονο του overburn αρκει το συνολικο μεγεθος των αρχειων να ειναι πανω απο το οριο του cd...Φυσικα αν το υπερβαινει πολυ δεν θα γινει overburn...
Myst|kal...Οχι και all alone...βρε...

maddoctor
18-10-2004, 10:20
Τελικά δοκίμασα και εγώ κάνω σε dvd overburn σε ένα Liteon 832S και μου βγήκε το μήνυμα ότι δεν υποστηρίζεται από την συσκευή....και έχω και πειραγμένο firmware.Hemispasm, ξέρεις εάν η αδυναμία αυτή είναι εργοστασιακή ή λόγω firmware!? :102:

Hemispasm
18-10-2004, 11:20
πιθανοτατα λογω fw (το αν θα σε αφησει να το κανεις - το αν θα το κανει ειναι hardware related) αλλα δεν προκειται να βρεις unofficial fw που θα υποστηριζει overburning για καμια συσκευη.

maddoctor
18-10-2004, 13:38
πιθανοτατα λογω fw (το αν θα σε αφησει να το κανεις - το αν θα το κανει ειναι hardware related) αλλα δεν προκειται να βρεις unofficial fw που θα υποστηριζει overburning για καμια συσκευη.
Πάντως ο Liteon 832S που έχω, "φοράει" το VS0B περασμένο μέσα από τον omnipatcher.Πάντως και αλλού είχα διαβάσει ότι το Liteon δεν υποστηρίζει overburn.Το μήνυμα μου το βγάζει στο Nero cd/dvd speed, ότι δεν μπορώ στην εξομοίωση να κάνω overburn :012:

Myst|kaL
18-10-2004, 18:18
Βασικα εμενα το msi κανει μονο του overburn αρκει το συνολικο μεγεθος των αρχειων να ειναι πανω απο το οριο του cd...Φυσικα αν το υπερβαινει πολυ δεν θα γινει overburn...
Myst|kal...Οχι και all alone...βρε...
Συγνώμη.. solerako μου.. είχα εσένα και το Νίκο..
:005: :109: