View Full Version : Suse 9.2 + YOU
Εχω suse 9.2 και εχω φαει ενα κολληματακι με το YOU..
Ενω ολα τα προγραμματα περνουν κανονικα internet απο το δικτιο(dsl router απευθειας και οχι μεσω bridge)το YOU δε μπορει με τπτ να συνδεθει για να κανω τα updates.... :009:
Γνωριζει καποιος κατι ? Τι πρεπει να κανω ?
Και κατι ακομα...για να αλλαξω τον driver απο καποια συσκευη ,χωρις ομως να χρειαστει μετα να πειραξω τον Kernel , πρεπει να το κανω μεσω YOU και μονο απο εκει ?
Δε καταφερα να βρω καποιο τροπο..
Συγκεκριμενα θελω βαλω της nvidia για vga
ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/supplementary/X/XFree86/nvidia-installer-HOWTO#4
ομως απο αυτα που λεει εκει τπτ δε βρηκα...
πως γινετε αυτο το update??
Ευχαριστω :023:
circular
02-04-2005, 22:54
Πλέον δε χρειάζεται η εξειδικευμένη έκδοση της suse για τις κάρτες της nvidia, Μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας τον οδηγό της τελευταίας. Μπαίνοντας σαν root τρέχεις me το sh το αρχείο που κατεβάζεις και σε καθοδηγεί για την εγκατάσταση. Μετά κάνεις init 3 και init 5 και τρέχεις ξανά το X Configuration και είσαι ΟΚ
Braveheart1980
03-04-2005, 01:12
Σωστος circular!
Λιγο πιο αναλυτικα ομως μη ψαρωσει ο φιλος μας
1)Κατεβαζεις τους τελευταιους drivers της nvidia
2)Ανοιγεις μια κονσολα και σαν root (su - για να γινεις root) τρεχεις init 3 (ή 5 παντα τα μπερδευα!)
3) Πηγαινεις στον φακελλο που αποθηκευσες τους drivers (πχ cd /home/george/Drivers )
4) Eκτελεις sh NV*.sh
5)Ακολουθεις τις οδηγιες
6)modprobe nvidia
7)sax2 -m 0=nvidia
8)Εισαι ετοιμος!!
ΥΓ Για να περασεις τους drivers πρεπει να εχεις εγκατεστημενο τον πηγαιο κωδικα (source) του πυρηνα σου
Ελπιζω να βοηθησα!
circular
03-04-2005, 10:33
Μπράβο Braveheart, ήμουν λίγο βιαστικός εκείνη την ώρα... ευχαριστώ που με συμπλήρωσες. Παραμένουμε στη διάθεσή σου CmoS για οποιδήποτε πρόβλημα ή άλλη απορία.
Κύριοι δύσκολα τα πράγματα..
Πάω root.
Τρέχω init 3
Τρέχω το installer τις nvidia και μου μου λέει ότι λείπει ο source kernel για το σύστημα μου.
κάνει και καλά ότι ψάχνει στο net k μετά μου λέει ότι ούτε k στο net υπάρχει.
Στην συνεχεια λέει ότι θα το κάνει ο ίδιος ο driver αφού δεν υπάρχει e και μετά σήκωσα τα χερια μου ψιλά...
Μου είπε το εξής:
Unable το find a development tool 'cc' in your path...Please make sure you have the package 'gcc'.
Τι είναι αυτά?
Τι θα κάνω τώρα? :(
Braveheart1980
03-04-2005, 12:17
Λοιπον πρεπει να κανεις install τον πηγαιο κωδικα για τον kernel σου το πακετο gcc
Aν δεν εχεις εγκαταστησει αλλον πυρηνα απο τον μαμισιο τρεχα yast πηγαινε στην προσθαφαιρεση λογισμικου.
Επειτα τσεκαρε ολα τα "Αναζητηση σε" και στην κατασταση αναζητησης βαλε "Χρηση μπαλαντερ"
Μετα βαλε στην ευρεση kernel-source* και κανε κλικ στην ευρεση
Τσεκαρε το πακετο που θα σου βρει
Κανε κλικ στην αποδοχη
Βαλε το cd που θα σου ζητησει
Περιμενε λιγακι να ολοκληρωθει η διαδικασια
Εισαι ετοιμος!
Για το gcc ξαναπηγαινε στο Προσθαφαιρεση λογισμικου και στο πεδιο "Επιλογες" διαλεξε "Kernel development" και "C/C++ Μεταγλωτιστες και Εργαλεια"
Κανε κλικ στην αποδοχη
Βαλε οτι cd σου ζητησει
Υπομονη
Εισαι ετοιμος!!!
Και έτσι τώρα είμαι 3D Accelerated.
Ευχάριστο πολύ Braveheart και Circular.
(αναμένετe νέες απορίες :D)
Braveheart1980
03-04-2005, 15:36
Και έτσι τώρα είμαι 3D Accelerated.
Ευχάριστο πολύ Braveheart και Circular.
(αναμένετe νέες απορίες :D)
Δεν κανει τιποτα φιλε!
Οσο για αποριες ... βαρα μας αλυπητα! :002: :002:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.