View Full Version : ΥΔΡΟΨΥΞΗ Η' ΑΕΡΟΨΥΞΗ
ERMOULIS
26-08-2004, 14:17
ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...ΨΗΦΗΣΤΕ!!!!!
Λοιπον εγώ πρωτος και καλυτερος.... Νομιζω οτι δεν μπορω να ψηφισω σε κατι τετοιο για δυο απλους λογους...
1) Σαφως η υδροψυξη υπερτερει για πολλους γνωστους λογους... αρα 1 ψηφος υπερ του w/c...
2) Έχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να την αποκτησουμε...εγω προσωπικά οχι...αρα 1 ψηφος στην αεροψυξη...
Συνολο:0 ψηφοι...
Τι θελω να πω... πως μαλλον ενα ποσοστο 90% τουλαχιστον ειναι υπερ της υδροψυξης αλλα δεν ξερω αν όλοι αυτοι μπορουν να την αποκτησουν...
Στο καινουριο μου πισι κοινως θα εβαζα w/c αν μου εφταναν τα λεφτα... οποτε πειτε εσεις τι να ψηφισω;
Ψιλο-άκυρο το κόβω το poll.....
Prokopas
26-08-2004, 15:01
Σαφέστατα η υδρόψυξη είναι καλύτερη από την αερόψυξη.
Επειδή όμως οι πιο πολλοί χρήστες είναι άπειροι σε αυτόν τον τομέα (μεταξύ τους και εγώ) προτιμούν την αερόψυξη γιατί είναι αρκετά πιο ασφαλής για το σύστημά τους. Αυτό γιατί εαν σταματήσει ο ανεμιστήρας το πολύ πολύ να κλείσει μόνο του το pc από αύξηση της θερμοκρασίας. Αν όμως έχεις διαρροή στο κύκλωμα τότε μάλλον κάτι θα κλαις...
Τα έτοιμα κτι υδρόψυξης, κατά κύριο λόγο, δεν μειώνουν τις θερμοκρασίες παραπάνω από μία καλή αερόψυξη απλά μειώνουν το θόρυβο.
Εννοείται βέβαια πως δεν είμαι εναντίον της υδρόψυξης και πως αν βρισκόταν κάποιος με εμπειρία στο θέμα να με βοηθήσει ευχαρίστως θα το γύρναγα χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Ακόμα ένας ψήφος στην αερόψυξη λοιπόν μόνο και μόνο λόγω απειρίας
Hgetis νομίζω ότι πρέπει να ψηφίσεις υδρόψυξη μάλλον...
apostolt
26-08-2004, 15:01
Καταρχην εγω ψηφησα υδροψυξη.
Το μονο που μπορω να πω αν και οφ τοπικ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
JimmyFox
26-08-2004, 15:02
Αερόψυξη.
Και ρε ERMOULIS, πρόσεχε το πλήκτρα πατάς.
Prokopas
26-08-2004, 15:04
Ψιλο-άκυρο το κόβω το poll.....
Βασικά συμφωνώ μαζί σου αλλά μιας και το δημιουργήθηκε τέτοιο poll δεν χάνουμε τίποτα να απαντήσουμε
Πρωτα πρωτα ψηφησα υδροψυξη γιατι αυτο εχω.... :002:
2) Έχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να την αποκτησουμε...εγω προσωπικά οχι...αρα 1 ψηφος στην αεροψυξη...
Τι θελω να πω... πως μαλλον ενα ποσοστο 90% τουλαχιστον ειναι υπερ της υδροψυξης αλλα δεν ξερω αν όλοι αυτοι μπορουν να την αποκτησουν...
Δε νομιζω οτι ειναι και τοσο δυσκολο καποιος να αποκτησει αλλα να στισει ολο το συστημα χωρις προβληματα...Οι πιο πολλοι αυτο φοβουντε...
Απο την αλλη δε νομιζω οτι υπαρχει λογος καποιος που δεν ασχολειται με υπερχρονισμους να βαλει υδροψυξη...ειναι ισως υπερβολικο...
:023:
αυτο δεν επρεπε να ειναι στο ακριβως κατω θεμα ??????
Αερόψυξη διότι την μέρα που θα είναι αναγκαία η υδρόψυξη......θα την έχουμε πατήσει !!!
Σαφέστατα η υδρόψυξη είναι καλύτερη από την αερόψυξη.
Επειδή όμως οι πιο πολλοί χρήστες είναι άπειροι σε αυτόν τον τομέα (μεταξύ τους και εγώ) προτιμούν την αερόψυξη γιατί είναι αρκετά πιο ασφαλής για το σύστημά τους. Αυτό γιατί εαν σταματήσει ο ανεμιστήρας το πολύ πολύ να κλείσει μόνο του το pc από αύξηση της θερμοκρασίας. Αν όμως έχεις διαρροή στο κύκλωμα τότε μάλλον κάτι θα κλαις...
Τα έτοιμα κτι υδρόψυξης, κατά κύριο λόγο, δεν μειώνουν τις θερμοκρασίες παραπάνω από μία καλή αερόψυξη απλά μειώνουν το θόρυβο.
Εννοείται βέβαια πως δεν είμαι εναντίον της υδρόψυξης και πως αν βρισκόταν κάποιος με εμπειρία στο θέμα να με βοηθήσει ευχαρίστως θα το γύρναγα χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Ακόμα ένας ψήφος στην αερόψυξη λοιπόν μόνο και μόνο λόγω απειρίας
Hgetis νομίζω ότι πρέπει να ψηφίσεις υδρόψυξη μάλλον...
Κατ'αρχην καλημερα μιας και ειναι το πρωτο μου post για σημερα!
Κατα δευτερον νομιζω πως ο θορυβος που μειωνεται απο το w/c δεν ειναι τοσο σημαντικος παραγοντας για καποιον να επιλεξει... μαλλον ο λογος να βαλεις υδροψυξη ειναι για την καλυτερη ψυξη του συστηματος κυριως σε καταστασεις ο/c...
Τωρα επειδη απο το πρωτο μου post κιολας μπορεις να δεις πως νομιζω οτι ετσι οπως ειναι διατυπωμενο το poll ειναι καπως ακυρο ή off topic αν θες, και επειδη αν τωρα αγοραζα PC ή ακομη και στο ηδη υπαρχον, και επειδη εγω σιγουρα θα το υπερχρονιζα οπως και εχω κανει τωρα στο PC μου, δεν ξερω κατα ποσο θα επελεγα w/c (οικονομικο και μονο το ζητημα)... Πίστεψε με ομως θα το ηθελα πολυ το w/c αλλα δεν διαθετω τα λεφτα για να το αποκτησω, όσο και αν κανει αυτο, και στο κατω κατω μια χαρα δουλευω και με τον αερα... Γιαυτο λεω τι να ψηφισω... μαλλον στην ορθοτητα του poll τιθεται ζητημα...
AC9800PBA
27-08-2004, 09:46
Full watercooling δεν έχω ακόμα αλλά σύντομα να πάρω ειδικά τώρα που πείρα την ψησταργιά...
Full watercooling δεν έχω ακόμα αλλά σύντομα να πάρω ειδικά τώρα που πείρα την ψησταργιά...
Κανα σουβλάκι ποτε θα κανεις με την καινουρια ψηστιερα; Να δουμε αν τα φτιαχνει νοστιμα!! LOL :040: :040:
Συμφωνώ με όσους είπαν οτι η υδρόψυξη είναι μη απαραίτητη αν δεν κάνεις υπερχρονισμούς. Διαφωνώ στο ότι είναι τόσο ακριβή. Προσωπικά μου κόστισε περίπου 60€ με block ιδιοκατασκευή Cross-Drill. Βέβαια δεν το συγκρίνω ούτε για πλάκα με block 11, Skinny και υπόλοιπης αγοράς! Με αγοραστό Block θα ήμουν +40€ σύνολο ~100€. Περίπου 80€ πήρα τότε την SLK800.
Πάντως δεν είναι τόσο δύσκολη η δημιουργία και τοποθέτηση αφού έχει δει κάποιος ορισμένα πράγματα και δεν πάει στην τύχη.
χμ στο poll γιατί δεν βάλαμε και chill-cooling, phase change? :030:
Πάντως θεωρώ χαζό να διαλέξει κάποιος aircooling σε αυτό το site πέρα από οικονομικό λόγο ή φοβία.
Πάντως θεωρώ χαζό να διαλέξει κάποιος aircooling σε αυτό το site πέρα από
οικονομικό λόγο ή φοβία.
Κρατα μονο την φοβια.... :002:
Τωρα αν καποιος παει και βλεπει W/C του στιλ aquarius.. :039: :039: :039: :039: :039: :039: :039: :039: :039: :039: :039: :039:
ThorLite
27-08-2004, 17:49
Αερας και παλι αερας,μονο σε phase change θα πηγαινα,νερο+ακριβα ηλεκτρονικα δεν μου κολλανε.......
JimmyFox
27-08-2004, 18:03
Πάντως θεωρώ χαζό να διαλέξει κάποιος aircooling σε αυτό το site πέρα από οικονομικό λόγο ή φοβία.
E δεν έχουμε όλοι Intel ωστε να χρειαζόμαστε Water cooling για να πιάσουμε την απόδοση ενός aircooled Athlon....
AC9800PBA
27-08-2004, 18:22
Hgeti έχουμε ψήσει απο όλα ρε :D 5νόστιμα :D
Thorlite γιατί phase-change και όχι νερό? Πάλι επικίνδυνο δεν είναι?
E δεν έχουμε όλοι Intel ωστε να χρειαζόμαστε Water cooling για να πιάσουμε την απόδοση ενός aircooled Athlon....
:041: :041: :041: :041: :041: :041: :041: :041: :041:
@ThorLite δλδ το Phase Change ειναι πιο ασφαλεσ??? :017: :017:
ThorLite
27-08-2004, 20:12
Οχι αλλα τουλαχιστον εκει θα δεις μια διαφορα αλλο το Prometeia αλλο ενα απλο water cooling και πιστευω οτι ναι ειναι ποιο ασφαλες το Prometeia..........
Αλλο αυτο....
Ασφαλες ειναι τοτε και τα ετοιμα watercooling kits....γιατι και το promie ειναι ετοιμο κιτ...
Γιατι μη μου πεις οτι ηταν ασφαλες αυτο που ειχε κανει ο unseen......:):)
ThorLite
27-08-2004, 21:51
Oταν ειπα phase change το Prometeia/Vapochill σκεφτομουνα οχι να κατσω να φτιαξω εγω,τα ετοιμα watercooling δεν εχουν νερο μεσα στους σωληνες που μπορει να σταξει πανω στα πανακριβα ηλεκτρονικα?
Eχουν αλλα οι περιπτωσεις να γινει κατι τετοιο ειναι απειροελαχιστες....δεν εχω δει κανενα να την εχει παθει παντως....
ERMOULIS
27-08-2004, 23:14
Για να εξηγήσω σχετικά με το POll επειδή μερικοι είπαν οτι ειναι αόριστο..
προφανώς σε κάθε είδος ψύξης υπαρχουν και θετικά και αρνητικά και μελιστα
το θέμα γίνεται πιο πολυπλοκο όταν υπησέλθουν παραγοντες όπως χρηματα...
Το topic όμως συγκεκριμενοποιηται όταν ρωταει για το "τι θα επιλεγατε εσεις στον νεο υπολογιστη σας" (με βάση και την τζέπη σας αλλα και το ψώνιο σας)
αρα hgetis μην το ρηχνεις λευκο... :)
ThorLite
28-08-2004, 00:42
Για μενα που λειπω απο το σπιτι αρκετες ωρες και τα δουλευω τα PC 24/7 σε full load ο αερας ειναι το ποιο ασφαλες δεν μπορω να εμπιστευτω μια αντλια η το οτιδηποτε αλλο που μπορει να παει στραβα με τον αερα απλα αν καει το fan θα κλεισει το PC.......
Εγώ ψηφίζω Prommie.
και εγω :109:
Για χαρα σε ολους.Ψηφιζω νερο για ο/c καταστασεις και αερα για default.Οσο για θεματα βραχυκυκλωματος δεν τιθετε ζητιμα...fluid xp ή αποσταγμενο νερο (οχι απιονισμενο).Συγκεκριμενα μου ειχει πεσει απεσταγμενο πανω στην VGA απο δικο μου
λαθος οχι απο καποιο ελλατωμα στο w/c και δεν εγινε τιποτα.:)
Για να εξηγήσω σχετικά με το POll επειδή μερικοι είπαν οτι ειναι αόριστο..
προφανώς σε κάθε είδος ψύξης υπαρχουν και θετικά και αρνητικά και μελιστα
το θέμα γίνεται πιο πολυπλοκο όταν υπησέλθουν παραγοντες όπως χρηματα...
Το topic όμως συγκεκριμενοποιηται όταν ρωταει για το "τι θα επιλεγατε εσεις στον νεο υπολογιστη σας" (με βάση και την τζέπη σας αλλα και το ψώνιο σας)
αρα hgetis μην το ρηχνεις λευκο... :)Νομιζω πως ηδη εξηγησα το γιατι δεν μπορω να ψηφίσω...
Άλλωστε δεν ειμαι ο μονος που θεωρεισε ψιλοακυρο το poll! ;)
Αν είχα τη οικονομικη δυνατοτητα θα εβαζα w/c και δεν το συζητω! Αλλά οι αναγκες τρεχουν και εχω πολυ πιο σημαντικα πραγματα που απαιτουν αρκετα λεφτα!
Και για να σου δωσω να καταλαβεις οτι για μενα δεν παιζει κανενα ρολο το αν ο Η/Υ που θα εβαζα το w/c ηταν ο καινουριος μου, σου λεω ότι θα το εβαζα με τα χιλια και σε αυτον που εχω τωρα και δεν θα το εβαζα επειδη μονο και μονο ειναι καινουριος (δεν εχει καμια σημασια). Το θεμα ειναι κατα ποσο θελω η μπορω! Και πιστεψε με δεν ειναι οτι δεν θελω!
Skinny13
28-08-2004, 15:06
@Thorlite
1)δεν νομιζω οτι μπορουμε να συγκρινουμε ενα συστημα w/c με prommie
2)Οι περισσοτεροι εχουν τα συστηματα w/c εξω απο το κουτι τους και μεσα ειναι μονο το μπλοκ
3)Και ποιος ειπε οτι το phase change ειναι ακινδυνο????
Μπορει με το νερο αμα το στησεις βιαστικα (και εισαι και λιγο γκαντεμης) να καψεις αντε το πολυ καμμια vga (πολυ σπανιο πραγμα) αλλα με το phase change διακινδυνευεται οχι μονο τα ηλεκτρονικα του ΗΥ σου αλλα και η σωματικη σου ακεραιωτητα
(για ρωτα καναν ψυκτικο να σου πει τι ατυχηματα εχουν γινει κατα καιρους)
Γενικα
οι ικανοτητες του w/c φαινονται οταν βαζεις και vga block (τοτε εχεις πραγματικη ησυχια)
επισης το αν αξιζει η οχι φαινεται στους 15 βαθμους (αυτη ειναι η θερμοκρασια που κερδιζεις) που εχεις διαφορα σε σχεση με τον αερα (οταν ανεβσεις vcore +0.2 απο το dafault)
hydro δαγκωτο.πολυ ασφαλες,σχετικα αθορυβο,μεγαλες δυνατοτητες υπερχρονισμου.τα παραπανω βεβαια ισχυουν αν γινει σωστη και υπομονετικη δουλεια στα επιμερους κομματια...δλδ στο κουτι,στο ψυγειο στην αντλια,στις σωληνωσεις.θελει χαρτι και μολυβι,οχι πηραμε τα κομματια τα κουμπωσαμε και ...αγιος ο θεος!
ειναι το ιδιο με τις αεροψυχτες και υδροψυχτες μηχανες εσωτερικης καυσης...καποτε τα παπακια(αερας) ηταν τα πιο αξιοπιστα,τωρα εξακολουθουν να ειναι αλλα εχουν υποκατασταθει σχεδων ολοκληρωτηκα απο τα υδροψυχτα μοντελα,ειδικα οπου οι απαιτησεις σε απαγωγη θερμοτητας ειναι μεγαλες....οποτε καλος και αγιος ο αερας,αξιοπιστια αλλα μικρες δυνατοτητες σε επιπεδο μεταδοσης θερμοτητας=υπερχρονισμος....καποτε ολα θα ειναι υδροψυχτα.
nicksoti
24-09-2004, 18:07
Ψηφίζω αερόψυξη. Τουλάχιστο αυτή ταιριάζει στη δική μου χρήση και το ελαφρό overclock που κάνω. Τα επιχειρήματά μου υπέρ της αερόψυξης:
-φθηνότερη
-πιο συμπαγής, δεν χρειάζεσαι τεράστο case.
-λιγότερο ενεργοβόρα (συνήθως). Σημαντικό για κάποιον που δουλεύει το PC όλη μέρα.
-λιγότερος κόπος όταν αναβαθμίζεις (το κάνω συχνά) ή αλλάζεις κάποιο εξάρτημα του PC.
-ελαφρύτερο και εύκολα μετακινούμενο PC. Ειδικά το καλοκαίρι που το παίρνω στο εξοχικό.
Για καποιον που χρησιμοποιει ηδη υδροψυξη νομιζω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να επιστρεψει σε αεροψυξη.Με ολα τα καλα και τα <<ασχημα>> της ψηφιζω λοιπον υδροψυξη!!!
Εγώ ψηφίζω μπυρόψυξη....η cpu με μια καλή χάλκινη κάνει ψιλοκαλό o/c αλλά μια δροσερή μπυρίτσα κάνει το o/c απόλαυση.
υδροψυξη γιατι μου βγηκε πιο φτηνη απο καλη αεροψυξη , και πιο αποδοτικη απο την καλυτερη αεροψυξη + Οτι πλεον κοιμαμαι τα βραδια ..
AquaSonic
24-09-2004, 21:21
εγω εστησα νερο με 100 ευρα. Μια χαρα πιστευω. Τωρα για διαροοες πιστευω οτι και σε αυτες φταιει ο ανθρωπινος παραγοντας. Εγω π.χ δεν εκανα καλη μονωση στην αντλια και ο σωληνας βγηκε!!!! (παλι καλα εχει κατι τρυπες το κουτι στη μεση και μια μικρη κληση και το νερο χυθικε ολο εξω.) Παντως ακομα και οταν δεν γινεται oc θεωρω το νερο καλυτερο γιατι ειναι αθορυβο και κανει καλυτερη ψυξη.
PlanetmanR5
25-09-2004, 00:04
σωστο!ακουα!και ρε παιδια δεν ειναι απαραιτητο να παρουμε στο καινουριο πσ μας ακριβα συστηματα υδροψυξης!καλα πιστευω ειναι και τα ετοιμα!και κανουν και καλυτερη δουλεια και απο τις καλες αεροψυξεις!
Chris Kaf
22-11-2004, 00:58
Αερόψυξη μόνο κ μόνο για την τιμή
Σαφως και ειμαι υπερ της υδροψυξης οταν μιλαμε για o/c και ησυχια.
Τωρα για να το γελασουμε λιγακι εχει σκεφτει κανεις οτι με τα χρηματα που δινουμε για την υδροψυξη θα μπορουσαμε να παρουμε ενα κλιματιστικο για τον υπολογιστη μας :D :D
Περα απο τα αστεια παντως ας μην γελιομαστε ειναι και ωραια η ολη φαση, η ιδεα,το project της υδροψυξης.
kallileo
22-11-2004, 11:09
Εμενα μου βγηκε 80 ευρω χωρις ψυγειο.
Αντε πες και 20 το ψυγειο.
Αλλα καμια σχεση με αερα.
schumifer
22-11-2004, 15:23
Ειδικά χειμωνιάτικα μπορεί κανείς να φτιάξει ένα απλό μπλοκ με ένα κομμάτι χαλκό στις σωστές διαστάσεις κάνοντας ότι σχέδιο θέλει .Ή μπορεί να ακολουθήσει το σχέδιο του έντεκα οπότε θα χρειαστεί βάση δραπάνου και μέγγενη.Το καλύπτει και με ένα κομμάτι πλέξι στο οποίο έχει φροντίσει να τρυπήσει και να τοποθετήσει δύο ρακοράκια-υπάρχει και η λύση των πλαστικών- και για στεγανότητα εκτός από βιδάκια χρησιμοποιεί και κόλλα σιλικόνης .Σωλήνες στη φτήνια χρησιμοποιείς και ποτίσματος-αν και οι διάφανοι χρειάζονται.Ψυγείο το αφήνεις -μόνο για χειμώνα όμως ,αργότερα κάτι θα πρέπει να αγοραστεί ή να φτιαχτεί.
Μένει η αντλία ,όπου ή τη βγάζεις με μεταχειρισμένη ή πας στο φίλο σου που έχει είδη για δεξαμενές ή στο πράκτικερ στο τμήμα των ποτιστικών-και ψάχνεις σε όλες τις γωνιές αλλά τέλος πάντων τώρα!
Το αφήνεις στο μπαλκονάκι για 2 μέρες να δουλεύει -ανάλογα με τα γούστα και τις προηγούμενες εμπειρίες μπορεί να διαφέρει ο παραπάνω χρόνος!@!!!! - και τέλος .
Α!ναι θες και τις βίδες για τη στερέωση-αυτά τα ελατήρια που στην ευχή θα τα βρούμε?
Οπότε συνολικά έχουμε ίσως και κάτω από 50 ευρώ-αν μάλιστα βάλει κανείς ότι πολλοί έχουν κάμποσα από αυτά κάπου σε κάποια αποθήκη τους τότε μάλλον συμφέρει -αν βέβαια υπάρχει και ο αντίστοιχος χρόνος και όρεξη
Ειδικά χειμωνιάτικα μπορεί κανείς να φτιάξει ένα απλό μπλοκ με ένα κομμάτι χαλκό στις σωστές διαστάσεις κάνοντας ότι σχέδιο θέλει .Ή μπορεί να ακολουθήσει το σχέδιο του έντεκα οπότε θα χρειαστεί βάση δραπάνου και μέγγενη.Το καλύπτει και με ένα κομμάτι πλέξι στο οποίο έχει φροντίσει να τρυπήσει και να τοποθετήσει δύο ρακοράκια-υπάρχει και η λύση των πλαστικών- και για στεγανότητα εκτός από βιδάκια χρησιμοποιεί και κόλλα σιλικόνης .Σωλήνες στη φτήνια χρησιμοποιείς και ποτίσματος-αν και οι διάφανοι χρειάζονται.Ψυγείο το αφήνεις -μόνο για χειμώνα όμως ,αργότερα κάτι θα πρέπει να αγοραστεί ή να φτιαχτεί.
Μένει η αντλία ,όπου ή τη βγάζεις με μεταχειρισμένη ή πας στο φίλο σου που έχει είδη για δεξαμενές ή στο πράκτικερ στο τμήμα των ποτιστικών-και ψάχνεις σε όλες τις γωνιές αλλά τέλος πάντων τώρα!
Το αφήνεις στο μπαλκονάκι για 2 μέρες να δουλεύει -ανάλογα με τα γούστα και τις προηγούμενες εμπειρίες μπορεί να διαφέρει ο παραπάνω χρόνος!@!!!! - και τέλος .
Α!ναι θες και τις βίδες για τη στερέωση-αυτά τα ελατήρια που στην ευχή θα τα βρούμε?
Οπότε συνολικά έχουμε ίσως και κάτω από 50 ευρώ-αν μάλιστα βάλει κανείς ότι πολλοί έχουν κάμποσα από αυτά κάπου σε κάποια αποθήκη τους τότε μάλλον συμφέρει -αν βέβαια υπάρχει και ο αντίστοιχος χρόνος και όρεξη
Κανονικα θα επρεπε να το μεταφερω στα ανεκδοτα.
Το να φτιάξεις έτσι πρόχειρα μια υδρόψυξη απλά για να πεις ότι έχεις νερό είναι ότι χειρότερο. Μια υδρόψυξη που μπορεί να αποδώσει θέλει ένα σωστό μπλοκ, eleven skinny13 κλπ(δεν μπορεί να φτιάξει ο καθένας μπλοκ-δεν είναι κάτι τόσο απλό) σωστό φυγείο και καλή αντλία. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις τόσα για αυτά που είναι γύρω στα 150 ευρώ τότε καλύτερα σε καλή αερόψυξη
Το να φτιάξεις έτσι πρόχειρα μια υδρόψυξη απλά για να πεις ότι έχεις νερό είναι ότι χειρότερο. Μια υδρόψυξη που μπορεί να αποδώσει θέλει ένα σωστό μπλοκ, eleven skinny13 κλπ(δεν μπορεί να φτιάξει ο καθένας μπλοκ-δεν είναι κάτι τόσο απλό) σωστό φυγείο και καλή αντλία. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις τόσα για αυτά που είναι γύρω στα 150 ευρώ τότε καλύτερα σε καλή αερόψυξη
Σωστοοοοοοοοοος.....
schumifer πλακα κανεις.... :017:
schumifer
22-11-2004, 16:06
Ίσως να το παραείπα απλοϊκά αλλά ανέφικτο σίγουρα δεν είναι.Βέβαια δεν περιμένω θερμοκρασίες ίδιες με επαγγελματικής ποιότητας μπλοκ αλλά είναι μία αρχή.Ασφάλεια θα υπάρχει-γιαυτό και η δοκιμή εκτός πισιού- και από αποτελέσματα???Μάλλον καλύτερα από απλό αέρα.Τώρα αν βάλει κανείς καλή αντλία καλό ψυγείο και ότι άλλο σκεφτεί ...φτάνει στα 150.
@ΚΤΜ θα σχολίαζα αλλά είσαι και αδμίν(οπλοφορώ και παρατηρώ)...whatever
@δελλμαν:ότι χειρότερο από ποια άποψη.?Δεν είπα ότι έτσι θα πλησιάσουμε ένα σύστημα με maze ,2πλό ψυγείο, L30 και Tygon σωλήνες αλλά ότι μπορεί να ξεκινήσει έτσι ένα σύστημα. Με 50 ευρώ παίρνεις μία αρκετά εώς πολύ καλή ψύκτρα με ίσως καλύτερα αποτελέσματα αλλά σίγουρα όχι δυνατότητες βελτίωσης.Από την άλλη αν 150 ευρώ δεν είναι πολλά για κάποιον -που δεν είναι συνήθως- τότε δεν υπάρχει συζήτηση.
Το οτι ειμαι admin δεν σημαινει οτι δεν εχω αποψη για πραγματα που ξερω και την οποια εκφραζω με την ιδιοτητα του απλου user.
Οποτε σχολιαζεις ελευθερα.
Για καποιον που εχει ασχοληθει με υδροψυξη, αυτο που προτεινεις διαβαζεται μονο ως αστειο.
Δεν ξερω αν εχεις φτιαξει υδροψυξη, φανταζομαι οχι, και μονο ως θεωρια το σκεφτηκες ετσι. Και κατα την γνωμη μου λανθασμενα.
Καλο ειναι πριν προτεινουμε κατι, να εχουμε καποιες γνωσεις και να εχουμε ασχοληθει με το αντικειμενο, για τον λογο οτι θα το διαβασουν καποιοι χωρις γνωσεις και ισως επιχειρησουν να το κανουν.
Το σωστο ειναι, οταν ξεκιναμε να κανουμε κατι, να το κανουμε σωστα και με τον σωστο τροπο.
Αλλιως η απογοητευση θα ερθει γρηγορα.
Φιλικα παντα.
Δημητρης.
schumifer
22-11-2004, 16:54
Και η απογοήτευση στο παιχνίδι είναι-δηλαδή κανείς με πλήρη και επώνυμα κομμάτια υδρόψυξης δεν είχε ποτέ πρόβλημα???? Διαβάζοντας δεξιά και αριστερά βλέπει κανείς τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η υδρόψυξη ,τι να προτιμήσει και τι να αποφύγει. Τα υπόλοιπα δεν μπορεί παρά να είναι ζητήματα πειραματισμού κι επιτυχίας .Αλλά μάλλον ξέφυγε το θέμα.
Έχω αερόψυξη -12άρης προσαρμοσμένος σε μαμά ψύκτρα σε στυλ χοάνης(λέμε τώρα). Υδρόψυξη μόλις βρεθεί ο χρόνος - και αποφασίσω ποια βάση δραπάνου να πάρω ΛΟΛ.
Chrismist
22-11-2004, 17:52
Ψηφισα υδροψυξη γιατι αν τα συνοψισουμε εχει 3 βασικα πλεονεκτηματα τα οποια ο καθενας τα θετει με οποια προτεραιοτητα θελει:
1) Εντελως αθορυβο συστημα,
αν σκεφτουμε οτι τον περισσοτερο θορυβο τον κανουν τα fans cpu και gpu, και αν συνδυαστει με αθορυβο τροφοδοτικο και φανς στο κουτι (αν και οι τελευταιοι γινονται πλεον προεραιτικοι)
2) Χαμηλοτερες θερμοκρασιες,
κατα περιπου 15 ισως και παραπανω βαθμους σε σχεση με αεροψυξη, το οποιο συνεπαγεται και καλυτερο υπερχρονισμο (o/c) αλλα ακομα και αν ο ενδιαφερομενος θελει να δουλεψει στην default συχνοτητα, ειναι οτι καλυτερο να λειτουργει ο επεξεργαστης σου (και η καρτα γραφικων προαιρετικα) σε χαμηλες θερμοκρασιες γιατι βελτιωνονται οι συνθηκες λειτουργιας και κατα συνεπεια αυξανεται ο χρονος ζωης του.
3) Εμφανισιμο συστημα,
ειδικα αν συνδυαστει με καποιο κουτι που εχει παραθυρο, και υπαρχει προσθετικο νερου (πχ παραφλου). Το οτι το ψυγειο και τα περισσοτερα κομματια δε χωρανε στο κουτι δεν θα το ελεγα μειονεκτημα γιατι μπορουν ευκολα να ταχτοποιηθουν εξωτερικα απο το case (απο πανω, ή σε κουτι φτιαγμενο για αυτη τη δουλεια).
Περα απο τα βασικα "καλα" της υδροψυξης πρεπει να ξεκαθαριστουν και μερικα πραγματα...
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Σε αντιθεση με οσα εχουν προαναφερθει σε αυτο το thread, η υδροψυξη ειναι πολυ ασφαλεις ψυξη, κατι το οποιο ξερουν οσοι εχουν δοκιμασει να φτιαξουν μια. Αυτο γιατι πρωτα απο ολα αν στησεις τα κομματια με προσοχη και σφιξεις καλα τα σφιχτηρακια, η πιθανοτητα να υπαρξει διαρροη ειναι παρα πολυ μικρη. ΑΝ και παλι υπαρξει διαρροη, αυτο θα φανει στη (μερικων ωρων) δοκιμη που θα εχεις κανει πριν την τοποθετησεις στο συστημα. Και ακομα και αν υπαρξει διαρροη με ανοιχτο το συστημα, πρεπει να αναφερθει οτι το νερο ειναι απεσταγμενο, κατι το οποιο σημαινει πολυ μικρη αγωγιμοτητα (πρωσωπικα εχω ρωτησει και χημικο για αυτο το θεμα) του ηλεκτρισμου. Αρα οπως καταλαβαινετε, οι πιθανοτητες να παθει ζημια το hardware του υπολογιστη και να οφειλετε στην υδροψυξη ειναι παρα πολυ μικρες.
ΚΟΣΤΟΣ
Η τιμη της υδροψυξης ειναι πλεον πολυ μικρη και αν ψαχτει κανεις μπορει να στησει μια ακομα και με περιπου 80 ευρω (περιλαμβανονται ψυγειο, αντλια, δεξαμενη, cpu block, σωληνες και ολα ασα χρειαζονται για να μπορεσει κανεις να αρχισει). Το αν αυτα τα χρηματα βεβαια θεωρουνται πολλα, ειναι υποκειμενικο ζητημα γιατι βρισκεται σε αμεση συναρτηση με το εισοδημα και τις αναγκες του καθε ανθρωπου.
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Το να στησει υδροψυξη καποιος που δεν εχει ασχοληθει ξανα με το θεμα, μπορει αρχικα να του φανει αρκετα περιπλοκο και πιστευω οτι πολλοι παραμενουν στην αεροψυξη για αυτο τον λογο. Ομως αν το ψαξει και διαβασει καποιον οδηγο (υπαρχουν σε αφθονια στο ιντερνετ) θα δει οτι πραγματικα δεν ειναι καθολου δυσκολο.
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Σαν μειονεκτηματα της υδροψυξης θα μπορουσαν να θεωρηθουν το βαρος που προσθετει στον υπολογιστη και το οτι καθιστα ποιο περιπλοκη την αλλαγη καποιων υποσυστηματων (οπως ας πουμε για να αλλαξεις καρτα γραφικων, θα πρεπει να ξεβιδωσεις το block).
Πιστευω τα πλεονεκτηματα ειναι συντριπτικα περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα, και γι αυτο θα αγοραζα υδροψυξη και για τον επομενο υπολογιστη μου.
schumifer
22-11-2004, 18:29
Πολύ χρήσιμο και καλό ποστ."Τα περισσότερα σε ένα" στυλ!!! Θα το χρησιμοποιώ για όσους φίλους μού λένε χαζομάρες για την υδρόψυξη!!!
Chrismist
22-11-2004, 19:59
Πολύ χρήσιμο και καλό ποστ."Τα περισσότερα σε ένα" στυλ!!! Θα το χρησιμοποιώ για όσους φίλους μού λένε χαζομάρες για την υδρόψυξη!!!
Thnx για τα καλα λογια. :039:
Δηλαδη χρησιμοποιωντας απεσταγμενο (απιονισμενο?) νερο ,σε περιπτωση διαροης,δεν υπαρxει δλδ περιπτωση να καει τπτ??
Chrismist
23-11-2004, 09:09
Απο οτι ξερω (και εχω ρωτησει οπως προανεφερα) το απεσταγμενο (απιονισμενο) νερο εχει πολυ μικρη ηλεκτρικη αγωγιμοτητα και αυτο γιατι ειναι καθαρο νερο. Το νερο της βρυσης, εχει μεγαλυτερη αγωγιμοτητα λογω ολων των εξωτερικων στοιχειων που περιλαμβανει (απο τα οποια ειναι καθαρισμενο το απεσταγμενο). Αρα σε περριπτωση διαρροης, πιο πιθανο ειναι να μη συμβει τιποτα παρα να καει κατι.
kallileo
23-11-2004, 12:44
Οτι νερο και αν πεσει το νερο πανω στην mobo το ιδιο ειναι γιατι και στην επιφανεια της μητρικης υπαρχουν διαφορα στοιχεια.
Αν βεβαια ειναι κλειστο δεν υπαρχει προβλημα αλλα αν ειναι ανοικτο ευτυχως ακομα δεν ξερω.
Παντως για να ειμαστε ειλικρινεις νομιζω οτι για να στησεις μια καλη υδροψυξη χωρις μετα να θελεις αναβαθμιση σε ολα τα υποσυστηματα της θελεις πανα κατω 300 ευρω
1.ΜΠΛΟΚ-50
2.ΨΥΓΕΙΟ-60
3.ΑΝΤΛΙΑ-50
4.ΣΩΛΗΝΕΣ-20
5.ΦΑΝ 2Χ120-40
6.ΤΑΝΚ-ΑΠΟ 30-50
Αισιως το συνολο ειναι 270 ευρω χωρις να βαλω καποιες ψιλομετατροπες στα ρακορ κλπ.Οποτε το 300αρι ειναι στανταρ και φυσικα αν καποιος ειναι επαρχια οπως εγω πληρωνει και μεταφορικα.
Chrismist
23-11-2004, 21:49
Πολλα λες.. παρα πολλα.. εγω ειπα 80 στην καλυτερη περιπτωση και αν ψαχτεις πολυ για να τα βρεις φτηνα. Αλλα μεσο ορο με 120-150 φτιαχνεις πολυ καλη υδροψυξη.
CPU BLOCK (Εγω θα επαιρνα του skinny γιατι τα εχω δοκιμασει και εχουν πολυ καλη αναλογια τιμης/αποδοσης) 30 ευρω (αν δεν εχει αλλαξει κατι τοσο κανει)
ΨΥΓΕΙΟ 40-50 ευρω στην χειροτερη.. (και με 20 βρισκεις αν ψαχτεις οπως προανεφερα)
ΑΝΤΛΙΑ (Δε νομιζω οτι χρειαζεται αντλια μεγαλυτερη απο hydor l20 .. αρκει για CPU/GPU Blocks) 25-30 euro
ΣΩΛΗΝΕΣ (Οχι και 20 ευρω, ειπαμε :o) 5-10 ευρω και πολλα λεω (εγω με 3 ευρω βρηκα clearflex που ειναι κορυφαιοι)
ΦΑΝ 2Χ120 Γυρω στα 40 ισως και λιγο πιο φτηνα..
ΤΑΝΚ (Δε χρειαζεται απαραιτητα καποιο ετοιμο,μπορει να φτιαξει ο καθενας ευκολα δικο του- εμενα ο skinny μου εφτιαξε ενα που ειναι και εμφανισιμο και πολυ καλης ποιοτητας με πολυ μικρο κοστος) 5-10 ευρω
Απο ολα αυτα δε βρισκω καποιο λογο να θες να αλλαξεις κατι στο μελλον.. μετατροπες στα ρακορ παλι δε χρειαζονται γιατι ειναι ολα 1/2".
Σημειωση: Μιλαω για το μεσο (και οχι μονο) χρηστη που θελει να φτιαξει μια καλων εως πολυ καλων επιδοσεων υδροψυξη χωρις να ξοδεψει πολλα χρηματα (χωρις αυτο να σημαινει οτι θα χρειαστει περαιτερω αναβαθμιση στο μελλον), επιφεροντας του τα επιθυμητα αποτελεσματα. Απο εκει και περα, αν καποιος θελει να ξοδεψει πολλα χρηματα, αγοραζοντας τα ακριβοτερα κομματια, μπορει να το κανει (αν και εγω θα δε θα ελεγα οτι χρειαζεται).
Chrismist
23-11-2004, 22:01
Οτι νερο και αν πεσει το νερο πανω στην mobo το ιδιο ειναι γιατι και στην επιφανεια της μητρικης υπαρχουν διαφορα στοιχεια.
Αν βεβαια ειναι κλειστο δεν υπαρχει προβλημα αλλα αν ειναι ανοικτο ευτυχως ακομα δεν ξερω.
Οταν λες οτι στην επιφανεια της μητρικης υπαρχουν διαφορα στοιχεια τι εννοεις? Αν το υλικο (ή ρευστο) που θα ακουμπησει στην μητρικη ειναι μονωτης, τοτε δε θα συμβει τιποτα..(αν ας πουμε ακουμπησεις κατι πλαστικο ή λαστιχενιο στη μητρικη θα καει επειδη εχει στοιχεια πανω της?)
Στην περιπτωση του απεσταγμενου νερου, ειναι κακος αγωγος, οχι ομως και μονωτης, με συνεπεια να υπαρχουν πιθανοτητες να γινει καποιο βραχυκυκλωμα (ή ισως επειδη το νερο δεν ειναι εντελως καθαρο και εχει στοιχεια απο χαλκο ή αλουμινιο, απο τα blocks ή το ψυγειο) αλλα και παλι αυτες ειναι πολυ μικρες.
Προσωπικα εχω ακουσει απο φιλους περιπτωσεις (και εχω δει κι ολας- συνεβη στον κολλητο μου) να υπαρχει διαρροη στο συστημα και εχοντας βραχει (λιγο) καποιο κομματι του υπολογιστη, να μην συμβει τιποτα.
Εγώ έχω ακούσει κάποιο μέλος που είπε πως έσταζε νερό από το block στην κάρτα γραφικων..και δεν έγινε τπτ απολύτως...
σαν το νερό δεν έχει... πέρα απο το extra κλοκάρισμα που μπορεί να δώσει είναι και η ησυχία που προσφέρει
Φιλε Chrismist
Συμφωνω με ολα αυτα κι εγω καπως ετσι ξεκινησα και μετα τα αλλαξα ολα.
Φυσικα και μπορεις να φτιαξεις υδοψυξη με αυτα τα χρηματα που λες αλλα....
Τωρα οσο για clearflex δεν ξερω αλλα εγω τους πληρωσα 6.5 ευρω το μετρο αν εσυ τους βρηκες με 3 τοτε εγω πιαστηκα μ@μ@κας....
Chris2004
24-11-2004, 12:39
Jdrogas είσαι υπερβολικός, με λίγο καλή έρευνα αγοράς και λίγη όρεξη γλιτώνεις πάρα πολλά λεφτά.
Μπλόκ = 50 (μέσο όρο ας πούμε αλλα μπορείς να βρείς πιο φτηνά)
Condenser Χάλκινο Σωληνωτό πιο μεγάλο απο τριπλό ψυγείο με ανεμηστήρα τέρας μαζί = 30€
Αντλία = 40€
Τανκ - Taper απο Carrefour 1-2€
Ρακόρ, σιλικόνες, σωλήνες, υλικά να φτιάξεις κουτί = το πολύ 30€
Σύνολο 150€
Τώρα όσον αφορά το στάξιμο στη VGA μου έχει τύχει και μένα αλλά δεν άνοιγε το PC μέχρι να στεγνώσει το νερό (Απιονισμένο).
Εαν ασχοληθείς με υδρόψυξη δεν την αλλάζεις, αν και είναι αρκετά μπελάς η αλλαγή των εξαρτημάτων, ειδικά άν έχεις μπλόκ στη VGA. Το πλεονέκτημα της άριστης σχέσης απόδοσης/θορύβου που έχει δεν σε αφήνει αδιάφορο. Δε πα να έχεις μια τεράστια χάλκινη ψύκτρα και έναν ανεμιστήρα στις 10.000 στροφές δεν φτάνεις την απόδοση του νερού - άσε που θέλεις ωτοασπίδες.
Γιατι ειμαι υπερβολικος δεν το καταλαβαινω?
Προς τι η κοντρα επειδη θελω να εχω ενα σωστο συστημα ειμαι υπερβολικος
Πριν απο το τρανσιτ ειχα ενα ice pro απλο της asetek το οπιο κανει 60 ευρω χωρις φαν απο το χακ,το τρανσιτ το πηρα 70 ευρω με τη μεταφορα χωρις τα ρακορ που ειναι η υπερβολη?Οι clearflex εχουν 6.5 ευρω κανω λαθος?Το μπλοκ απο eleven 45 ευρω συν την μεταφορα τι στο καλο εγω ψωνισα απο χερι δηλαδη?Αντλια? δεν μιλαω για eheim αλλα για μια L20-L30 η μια εχει 30 και η αλλη 50.
Απο εκει που τα παιρνουν ολοι τα πηρα κι εγω και με τη βοηθεια ανθρωπων απο το φορουμ λετε να με κοροιδεψαν?Αν μιλησουμε με ημιμετρα ισως βγει κατι φτηνοτερο.
Chrismist
24-11-2004, 16:03
Toυς clearflex μου τους ειχε βρει ο skinny με 3 ευρω περιπου για 3 μετρα.. τουλαχιστον τοσο μου πε εμενα.. για περισσοτερα ρωτηστε τον ιδιο. Εγω παντως ειχα βρει αρκετα καλους σωληνες σε παμφτηνες τιμες σε μαγαζια με υδραυλικα.
Τα 300 ευρω ειναι σιγουρα υπερβολη... εμενα και τα 200 πολλα μου ακουγονται.. το δικο μου συστημα το εστησα με 140 ευρω και εχει και l30 αντλια και cpu/gpu blocks και ειναι με ψυγειο condenser (αυτο που λεει ο Chris2004). Πραγματικα δε βρισκω το λογο να θελω να αλλαξω κατι στο μελλον (για να το βελτιωσω ας πουμε..).
Συγγνωμη ρε παιδια ενταξει μαλλον εγω ειμαι χαζος τι να πω οκ.
Chrismist
24-11-2004, 16:23
Γιατι το λες αυτο? Φιλικα μιλαμε παντα... και οπως ειπα και σε προηγουμενο post .. δεν ειναι κακο να παρει κανεις τα καλυτερα και ακριβοτερα κομματια (πχ ψυγειο ανω των 50 ευρω, αγοραστο τανκ, αντλια l30 κλπ) απλα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητα. Και απο ενα σημειο και μετα (εφοσων η τιμη ειναι κοντα στα 300 ευρω) χανεται ενα σημαντικο πλεονεκτημα της home made υδροψυξης απεναντι στις ετοιμες (περαν απο τις καλυτερες επιδοσεις) το οποιο ειναι η χαμηλη τιμη.
Δεν μιλας φιλικα φιλε Chrismist οταν μου λες οτι δεν χρειαζεται να παρεις και τα καλυτερα και ακριβοτερα πραγματα.
Μια L30 ας πουμε ειναι μια αντλια κατω του μετριου μιλαω παντα για κοστος σε σχεση ας πουμε με μια eheim η οποια εχει 100 ευρω,το μπλοκ του Μιχαλη ειναι σε πολυ καλα χρηματα,το τρανσιτ εχει αποδειχθει το καλυτερο ενω αλλα π.χ ετοιμα κανουν απο 120 ευρω,οι clearflex δεν ειναι οι ακριβοτεροι οποτε δεν μιλαμε για τα καλυτερα και ακριβοτερα.
Μπορουμε να μιλαμε και να εχουμε διαφωνια δεν ειναι κακο αλλα να διαφωνεις οταν υπαρχει κατι τεκμηριωμενο και με επιχειρηματα.
Φυσικα η υδροψυξη δεν ειναι φτηνοτερη απο την αεροψυξη για εναν απλο λογο οτι η υδροψυξη αποτελειται απο πολλα κομματια ενω η αεροψυξη μονο απο δυο εκτος αυτου σιγουρα το πρωτο ειναι κατι πιο εξιδικευμενο οποτε σιγουρα και πιο ακριβο.
Δοκιμασε να φτιαξεις σε ενα on-line shop μια υδροψυξη κομματι-κομματι σε dangerden,asetek και θα δεις οτι θα ξεπερασεις κατα πολυ τα 300 ευρω.
Εγω μιλησα για μια custom υδροψυξη σε λογικα πλαισια.
MrSeanKon
24-11-2004, 21:34
Aερας φυσικα LOL τι να το κανω το νερο??? :080:
Chrismist
24-11-2004, 21:48
Φιλε μου εγω φιλικα μιλαω και ζητω συγγνωμη αν σε προσβαλα ή πειραξα με καποιο τροπο. Επισης δεν ειπα σε καμια περιπτωση οτι αυτα τα κομματια δεν αξιζουν τα λεφτα τους, απλα ειπα την αποψη μου λεγοντας οτι δεν ειναι απαραιτητο να ξοδεψει καποιος 300 ευρω μονο και μονο για να παρει ακριβοτερα κομματια ενω με καποια φτηνοτερα μπορει να εχει και καλη ποιοτητα και καλες επιδοσεις (για τα λεφτα που διεθεσε). Σαφως και η eheim ειναι καλυτερη απο hydor και το τρανσιτ καλυτερο απο condenser. Για το μπλοκ δε μου πεφτει λογος γιατι δεν εχω δοκιμασει του eleven, αλλα αν κρινω απο οσα ακουγονται θα ειναι πολυ καλο. Εγω ειπα απλα οτι τα 300 ευρω ειναι πολλα για να τα διαθεσει κανεις στην υδροψυξη αν σκεφτει κανεις οτι με τα μισα λεφτα εχει παρομοιες επιδοσεις.
Θα συμφωνησω με ΟΛΟΥΣ.
Η αληθεια ειναι οτι η υδροψυξη, οπως ολα τα πραγματα, μπορει να στοιχισει απο λιγα εως πολλα ευρω. Δεν ειναι παντα θεμα επιδοσεων αλλα και επωνυμιας-ανωνυμιας προιοντως καθως επισης και την προσωπικη εργασια ή οχι που θα βαλει ο καθενας.
Απο τη δικια μου εμπειρια εχω να πω οτι μπορεις ανετα να φτιαξεις μια υδροψυξη απο 150 μεχρι 300 ευρω με σχεδον ιδιες επιδοσεις αλλα με σαφως πιο προσεγμενη κατασκευη (ακομα και εμφανιση) ειτε στη μια ειτε στην αλλη περιπτωση.
Οπως και να εχει,σιγουρα στοιχιζει παραπανω απο οποιαδηποτε αεροψυξη αλλα αν κανει καποιος τη μεταβαση, δυσκολα θα επιστρεψει ξανα σε αερα.
Απο εκει και περα, ειναι στην κριση του καθενος (και στο πορτοφολι του φυσικα) ποσα θα ακουμπησει για να βαλει νερο στο pc του...(φανταζομαι θα ειδατε στα ΝΕΑ οτι πλεον μπαινει νερο και στους σκληρους δισκους-συνεπως αυτη η επιλογη για <<μερακληδες>> στοιχιζει ακομα περισσοτερο)
Υ.Γ. Νερο 4 ever...;)
Chris2004
25-11-2004, 02:22
Γιατι ειμαι υπερβολικος δεν το καταλαβαινω?
Προς τι η κοντρα επειδη θελω να εχω ενα σωστο συστημα ειμαι υπερβολικος
Πριν απο το τρανσιτ ειχα ενα ice pro απλο της asetek το οπιο κανει 60 ευρω χωρις φαν απο το χακ,το τρανσιτ το πηρα 70 ευρω με τη μεταφορα χωρις τα ρακορ που ειναι η υπερβολη?Οι clearflex εχουν 6.5 ευρω κανω λαθος?Το μπλοκ απο eleven 45 ευρω συν την μεταφορα τι στο καλο εγω ψωνισα απο χερι δηλαδη?Αντλια? δεν μιλαω για eheim αλλα για μια L20-L30 η μια εχει 30 και η αλλη 50.
Απο εκει που τα παιρνουν ολοι τα πηρα κι εγω και με τη βοηθεια ανθρωπων απο το φορουμ λετε να με κοροιδεψαν?Αν μιλησουμε με ημιμετρα ισως βγει κατι φτηνοτερο.
Το λάθος που έκανες ήταν ότι πήρες πολύ ακριβό ψυγείο χωρίς κανέναν λόγο. Το ψυγείο Condenser έχει ίδιες επιδόσεις με το Transit είναι λιγότερο ακριβό και έχει και τον τεράστιο ανεμιστήρα δώρο. Απλά είναι σωληνωτό και έχει λίγο χειρότερη ροή, η οποία παρ'όλα αυτά δε μασάει με 2 μπλόκ. Το ότι σου το πρότειναν κάπιοι δε σημαίνει ότι σε κορόιδεψαν απλά, αυτό πιστεύανε ότι είναι το καλύτερο και αυτό σου είπαν. Όσο για τα έτοιμα ψυγεία είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος. Εγώ έχω σωλήνες "noname" με 1€ το μέτρο και κάνουν μιά χαρά τη δουλειά τους. Όσο για αντλία μπορείς να πάρεις την Eheim 1048 η οποία είναι καλή ποιοτικά και στο δικό μου σύστημα δε μασάει με 2 μπλόκ. 150€ είναι Υπεραρκετά για ένα σωστό σύστημα. Τα 300 σαφώς σημαίνουν ότι δεν έκανες καλή έρευνα αγοράς. Και μή μου πείς ότι το σύστημά μου είναι ημίμετρο.
ΜΠΛΟΚ ELEVEN-45 ΕΥΡΩ
ΑΝΤΛΙΑ-L30-50 ΕΥΡΩ
CLEARFLEX-3 METΡΑ 20 ΕΥΡΩ
ΤΡΑΝΣΙΤ-60 ΕΥΡΩ
ENERMAX 2X120-40 ΕΥΡΩ
ΤΑΝΚ ASETEK-30 EΥΡΩ.
ΑΛΛΑΓΗ ΡΑΚΟΡ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ 5 ΕΥΡΩ
ΡΑΚΟΡ(2) 3 ΕΥΡΩ
ΣΦΙΚΤΗΡΕΣ (6) 4 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΟ 257 ΕΥΡΩ + ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Μπορεις λοιπον να μου πεις γιατι δεν εκανα καλη ερευνα αγορας τα πουλανε καπου αλλου φτηνοτερα η πιστευεις πως εγω δεν εψαξα?
Μεσα σε αυτα δεν εβαλα και το asetek unit control το οποιο αν θελει το παιρνει κανεις κι εχει αν θυμαμαι καλα 38-40 ευρω.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.