PDA

View Full Version : "SERVICE" PACK2 ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ....

blazetom
26-08-2004, 20:22
Καλησπέρα σε όλους....
Eίναι το πρώτο post που κάνω στο forum και δυστυχώς θα ξεκινήσω βρίζοντας τη μέγα-θεά Microsoft. Έχουμε 2 υπολογιστές στη δουλειά με ένα δικτυακι και στον έναν απο τους δυο, εχουμε μια DSL. Ολα καλα πηγαινανε, ειχαμε την DSL μας την οποια καναμε share, δουλευανε ολα ρολοι, μεχρι που ηρθε η στιγμη να πεσει στα χερια μας το service pack 2....Απο περιεργεια ειπαμε να δουμε πως εχει μεγαλουργησει ο Βασιλακης για αλλη μια φορα. Εγκαταστησαμε και στους 2 το SP2 και ενω δουλευανε ολα οκ και μετα το service pack, h DSL αρχισε να γινεται 33,6 modemaki και αν...Το ψαξαμε πολυ θα ελεγα γιατι γινεται αυτο, μεχρι που τα προβληματα αρχισαν να πληθαινουν. Αρχισε να μην βλεπει ο ενας υπολογιστης τον αλλο, να μην παιρνει ιντερνετ ο δευτερος, ωσπου κατελληξε να μην επικοινωνει με τον router ο πρωτος και τελος να μας λεει στο τελος limited or unavailable connection. Aφου ψαξαμε τα παντα...ειπαμε να δοκιμασουμε να ωγαλουμε το SP απο τον πρωτο. Αφου τελικα βγηκε, η DSL ξαναζωντανεψε!! το βγαλαμε και απο τον αλλο και το sharing της DSL ειναι αψογο! Δε θυμαμαι να ξεχασα καμμια βρισια που ξερω απεναντι στην "μεγαλοεταιρια"...
Παντως αυτο που ειναι σιγουρο ειναι πως δεν θα μπει ξανα SP2 αν δεν βεβαιωθω απο ολους οτι η επομενη εκδοση του θα ειναι πιο αξιολογη!!!!!
Αυτα απο μένα προς το παρον....

Υ.Γ. πρωτο αλλα μεγαλο post!!
Υ.Γ.2. Ξεκινησα να βαζω τονους αλλα βαρεθηκα...
Υ.Γ.3. :068: ---->Μιcrosoft

blazetom
26-08-2004, 20:25
ξεχασα να πω πριν πως είχα βαλει το patch που ανοιγει τις ΤCP/IP ports...

apotsi
26-08-2004, 20:35
Μήπως ήταν κάτι με το Windows Firewall???

blazetom
26-08-2004, 20:46
Δυστυχως οχι...
το ειχαμε κανει disable πριν απο ολα.... :102:

tefra
26-08-2004, 22:48
εγω πιστευω οτι θα βγει σιγουρα sp2a μπορει και καλα να βγαλανε την τελικη εκδοση αλλα μαλλον ηταν η τελικη beta η Microsoft απλα παιζει με τα νευρα μας και την υπομονη μας αφου μπορει γιατι να μην το κανει αλωστε !

schumifer
27-08-2004, 01:20
Λίγο καιρό αφού ήρθαν τα Windows 2003 στην Ελλάδα ένας φίλος μου έχει εταιρεία και ασχολείται με τους Η/Υ το αγόρασε . Το έμαθα όταν του είπα ότι το είχα κατεβ...εεε... αγοράσει-συγγνώμη- και μου απάντησε ότι το είχε αρκετό καιρό ήδη .Τον ρώτησα λοιπόν πώς το έκρινε ως λειτουργικό (αφού το είχα γιατί να μην το χρησιμοποιούσα αν ήταν πιο σταθερό και γρήγορο?! Η απάντησή του ήταν ότι δεν ήξερε. Μου εξήγησε λοιπόν το παλικάρι ότι σε καμμιά περίπτωση δε θα χρησιμοποιούσε λειτουργικό της μικρομαλακής αν δεν έβγαιναν 1-2 service packs πρώτα. Με αυτά που ακούω για το SP2 θα πρέπει να περιμένω και για SP of the SP2!!!

MrSeanKon
27-08-2004, 01:32
εγω πιστευω οτι θα βγει σιγουρα sp2a μπορει και καλα να βγαλανε την τελικη εκδοση αλλα μαλλον ηταν η τελικη beta η Microsoft απλα παιζει με τα νευρα μας και την υπομονη μας αφου μπορει γιατι να μην το κανει αλωστε !

Συνηθισμενος δεν εισαι?
Οπως κι ολοι μας......
Αφου επιλεγουμε Βασιλη Πορτα = Bill Gates πρεπει να τα υπομενουμε καποια πραγματα.......

tefra
27-08-2004, 02:17
κοιτα δεν μπορουμε να κανουμε και αλλιως ας ηταν καποιο αλλο λειτουργικο τοσο συμβατο με hardware τοσο εξελιγμενο με τοσες επιλογες software και θα σου ελεγα εγω windows απο το παραθυρο !

tefra
27-08-2004, 02:26
παντως το θεμα με το sp2 εχει παρει κωμικοτραγικες διαστασεις . Η λιστα με τα προγραμματα που μπορει να μην δουλευουν καλα με το sp2 συμπεριλαμβανεται ακομα και το office ημαρτον δηλαδη οι ανθρωποι απλα ειναι για τον π***** δηλαδη τα ατομα που κατασκευασαν το sp2 δεν μπορουσαν να το τεσταρουν να δουν πως παει μαλλον οχι και γιατι τοτε αναβολη στην αναβολη της επισημης κυκλοφοριας ?

Tom G-21
31-08-2004, 17:46
Γειά σας,
Είμαι Τοm G-21 και είναι το πρώτο μου post στο pctechnology.Χαίρομαι που είμαι μαζί σας και……καλή μου αρχή!
Ας αρχίσω λοιπόν με τις ενστάσεις μου.

Γιατί ρε παιδιά τόσο κακές κριτικές για το sp2?Γιατί τόσο μένος κατά της Microsoft και του Bill Gates?ΤΟΟΟΣΟ κακό έχουν κάνει πια?

Γιατί κανένας εδώ μέσα δε αναφέρει και τα προτερήματα του sp2 (που είναι αρκετά) και όλοι, μα όλοι έχετε επικεντρωθεί στο γεγονός ότι παρουσιάζουν ασυμβατότητες περίπου 25 παιχνίδια και καμιά 30 προγράμματα ενώ το ξέρετε εκ το προτέρον ότι και αυτά τα προβληματάκια το πολύ μέσα σε ένα μήνα θα διορθωθούν είτε από την ίδια την Microsoft ή από τις διάφορες εταιρίες με patch και καινούριες εκδόσεις.
Δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε για την ασφάλεια των win xp,να βγαίνει το sp2 όπου «καλύπτει» όλα τα γνωστά κενά και κάνει έναν Η\Υ λίγο πιο ασφαλές ενώ έπειτα να ξανά-γκρινιάζουμε για τα προβληματικά «πταίσματα» που προκαλεί.

Υπάρχει άραγε εταιρία στον κόσμο που δημιουργεί προγράμματα τέλεια από την αρχή και μετά δε θέλουν καθόλου update? Πείτε μου μία.
Γιατί ρε παιδιά τόσο αρνητικοί κατά της Microsoft?Μα τόσο «άσχημα» είναι τα windows?Τόσο πολύ σας «χαλάνε»?Ε, αλλάξτε λειτουργικό σύστημα.

Ορίστε? Τι ρωτήσατε? Τι να εγκαταστήσετε? Βάλτε Linux, ή δουλέψτε με DOS!

Τα windows xp ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προβληματικά. Εμείς τα καταντήσαμε προβληματικά
Aγνοούμε το γενονός ότι «αναγνωρίζουν» 100άδες εκτυπωτές ΑΛΛΑ τα καταριόμαστε αν δεν μπορούν να εγκαταστήσουν ένα.
Μέχρι σήμερα τα «χτυπάμε» με επιθέσεις Hacker και ψάχνουμε τα τρωτά σημεία τους,βρίσκουμε τις αδυναμίες τους έπειτα από πολύ ψάξιμο, και μετά διοχευτεύουμε ιούς που καταστρέφουν το pc μας. Και φυσικά φταίει η Microsoft!

Όλη η υφήλιος σχεδόν «ψάχνει» όλη μέρα τις αδυναμίες των windows.Αλήθεια όλοι αυτοί που εκμεταλεύονται τις «τυχόν» τρύπες γιατί δε στέλνουν e-mail στη Microsoft να τις διορθώσει?Γιατί δε γίνονται και αναλόγου μεγέθους «επιθέσεις» στο Linux να δούμε βρε αδερφέ πόσο «γερό» είναι.Και στο κατω-κατώ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΜΙCROSOFT για επιθέσεις από τρίτους?

Αν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο π.χ.Opel και έρθει ένας τρελός με ένα ρόπαλο και σας σπάσει το παμπρίζ εσείς θα πάτε στην αντιπροσωπεία της Opel να διαμαρτυρηθείτε ότι δεν κάνουν γερά και ασφαλή τζάμια? Ή θα φωνάζετε οτι ήταν ελαττωματικό εξαρχής το αυτοκινητό σας.?Με τη Microsoft γιατί το κάνετε αυτό.?
Και η Microsoft να προσπαθεί να κατασκευάζει πιο γερά «τζάμια» ΕΣΤΩ και για επιθέσεις από τρίτους ενώ εσείς να τη καταριόσαστε γιατί το πιο ασφαλές τζάμι που προσφέρει δε «δένει» με το χρωματάκι της ζάντας. Νισάφι πια.Έλεος.

Όχι δε τα παίρνω από το Bill ούτε έχω κάποια σχέση με τη Microsoft ούτε οπαδός της είμαι (Ξέρω,τέτοια εντύπωση έδωσα).
Και ξέρω επίσης ότι άρχισα ολίγον επιθετικά αλλά ρε παιδιά δε μπορώ να διαβάζω και τόσο αρνητικές κριτικές για τα windows ,τα οποία σα λειτουργικό σύστημα δεν είναι τόσο άσχημο όσο το παρουσιάζεται!

apotsi
31-08-2004, 17:50
Φοβερά τα επιχειρήματά σου με το Opel (κι εγώ Opel έχω)...

Καλώς ήρθες στο PCTechnology.

Linos80
31-08-2004, 18:05
Welcome Tom G-21.
Μια φωνη μεσα μου θα ελεγε ακριβως οσα ειπες.
Ειναι η <<αλλη πλευρα>> του νομισματος κι ετσι οπως την εθεσες δεν μπορω παρα να την διαβασω με ιδιαιτερη προσοχη...

Υ.Γ.Βεβαια και τα προβληματα προβληματα δυστυχως...

Tom G-21
31-08-2004, 19:18
Linos80,
Xάρηκα για τη γνωριμία και για το ότι έγινα μέλος της παρέας.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις οτι το post μου δε το έκανα με τόση εμπάθεια απλά,να μην ισοπεδώνονται και όλα.
Ξέρεις πια είναι η πλάκα?Αν αύριο εξαφανίζονταν τα windows και τη θέση τους έπαιρνε κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα τότε όλοι μας θα ψάχναμε τις αδυναμίες και τις ατέλειές του ενώ δεν θα γίνονταν λόγος για τα άλλα προβληματικά λειτουργικά συστήματα,τα όχι τόσο γνωστά.
Ίσως είναι και στην ανθρώπινη φύση.

Τα προβλήματα που έχουν οι χρήστες του Linux τα παρουσιάζουν με post και ζητάνε βοήθεια για να τα αντιμετωπίσουν.Αντίθετα,τα προβλήματα που έχουν με τα win xp τα παρουσιάζουν ως μάστιγα του Bill και ζητάνε να καεί στην πυρά μαζί με τα "παράθυρά" του.Δεν είναι όμως έτσι τα πράματα.

Όπως ο φίλος που έχει πρόβλημα με το Dsl αφού έβαλε το sp2.Eντάξει του δημιούργησε πρόβλημα αλλά σαν sp2 δεν σημαίνει οτι είναι για τα μπάζα.Εν κατακλείδι ας έκανε ένα post που να ζητάει βοήθεια για το πως να το λύσει.Όχι να αρχίζουμε τις κατάρες.
Ναί στην κριτική,ναί και στο κράξιμο αλλά όχι και έτσι για ένα λειτουργικό που το έχουμε ΟΛΟΙ μας ΤΖΑΜΠΑ.Καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Αντε και πάλι καλή αρχή μου και συγχαρητήρια για το site σας.
Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα ως.......όμορφο.

JimmyFox
31-08-2004, 19:21
Μας δουλεύεις ρε Tom? Πόσα χρόνια δουλεύεις Windows?

john_dr
31-08-2004, 19:39
Δεν έχεις άδικο Tom.
Αλλά όταν βγάζεις ένα SP και μάλιστα με τόσο μεγάλη καθυστέρηση για ένα λειτουργικό το οποίο το χρεώνεις αρκετά ακριβά, φροντίζεις να έχεις διορθώσει προβλήματα όχι να δημιουργείς νέα.
Ειλικρινά δεν το έχω ψάξει αλλά όταν η Microsoft βγάζει SP τονίζει τις ασυμβατότητες που θα παρουσιαστούν? Διότι ο άλλος που έχει επιχείρηση και έχει πληρώσει πακτωλό χρημάτων για άδειες χρήσης δεν καταλαβαίνω τι φταίει ώστε με την εγκατάσταση του SP να βγει off ο μισός εξοπλισμός του και να χάσει δουλειές - πελάτες που μπορεί να του κοστίζουν και υπέρογκα ποσά.

Για φαντάσου κάποια εταιρία π.χ. η Opel :D να ανακαλούσε μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων για να διορθώσει κάποιο πρόβλημα στα π.χ. ηλεκτρικά παράθυρα, αλλά με τις τροποποιήσεις αυτές να παρουσιαζόταν πρόβλημα στην ανταπόκριση π.χ. των φρένων. Τρίτη κολώνα δεξιά, αλλά τα παράθυρα…jet!!!

Tom G-21
31-08-2004, 21:52
JimmyFox
Το πρώτο μου Η\Υ το είχα πάρει τέλη δεκαετίας 80 πριν βγουν καν τα windows και οι επεξεργαστές 386.Δε θυμάμαι μονο τι επεξεργαστή είχα,αν δε κάνω λάθος ήταν 8086 ,ξέρεις με 640Kb μνήμης χωρίς σκληρό και δισκέτες των 5-1/4.Έχω δουλέψει με όλες τις εκδόσεις των windows.
Αν με έχουν παιδέψει?Αφάνταστα.
Αν είχα προβλήματα με αυτά?Ατελείωτα.
Γιατί να σε δουλέψω ρε JimmyFox?
Μέσα απο τα windows και κυρίως μέσα απο τα λάθη τους ΜΑΘΑΜΕ τους Η\Υ.Είτε το θέλουμε ή όχι είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που υπάρχει για το μέσο χρήστη.
Αλήθεια πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρξει ποτε κάποιο πρόγραμμα βελληνικούς windows που να δουλέψει απρόσκοπτα με όλων των ειδών hardware και software?Δε νομίζω.
Δε λέω οτι είναι τέλεια αλλά δε χρειάζεται να βάλουμε και τόσο πολύ εναντίον τους.Δηλ.η microsoft γουστάρει που το sp2 παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα?Ή το έβγαλε λες για να κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη?Ή ακόμη περισσότερο το δημιούργησε και και το διέθεσε χωρίς κανένα έλεγχο?

Βρε αδερφέ,εδώ ένα προγραμματάκι κάνουμε με 40-50 γραμμές κώδικα και όταν το "τρέχουμε" βλέπουμε 9 στις 10 φορές οτι κάτι δε κάναμε καλά.Και το διορθώνουμε.Και το ξαναδιορθώνουμε.
Φαντάσου τις αναλογίες τώρα με το sp2-windows και συμβατότητα με οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά.
Το ανυσηχητικό θα ήταν.....ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ προβλήματα.

john_dr
Γέλασα με το Opel (θα νομισουν οτι τους κάνουμε δυσφήμιση) αλλά ξέρεις οτι δεν είναι το ίδιο.Εδώ υπάρχουν ουσιαστικά 2 κατασκευαστές καρτών γραφικών (ΑΤΙ & NVIDIA) οπου δουλευουν πανω σε 2 API(DirectX & Glide) και αναβαθμίζουν τους drivers κάθε μήνα για να λύνουν προβλήματα κυρίως μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία software,τα παιχνίδια.
Τα windows που πρέπει να είναι συμβατα,στην κυριολεξία,με χιλιάδες "πράματα" είναι δυνατόν να μην εμφανίσουν προβλήματα?Έστω και τα περισσότερα.
Οι επιχειρήσεις πιστεύω οτι έχουν πρόβλημα με την ασφάλεια και απο αυτή έχουν χάσει πακτωλό χρημάτων!
Έξάλλου οι κολλοσιέες επιχειρήσεις δε νομίζω να χρησιμοποιούν windows.
Γιατί πιστεύω οτι σε 3-4 μήνες ΟΛΟΙ θα έχουμε βάλει το SP2 και όλα θα είναι μέλι-γάλα?

Greek
31-08-2004, 22:05
Την υπόθεση με τα ΝΤ και το service 3 (νομίζω ) το ξέρετε?
Όσοι το είχαν βάλει με το που βγήκε προκάλεσε κατάρευση των συστημάτων. Μάλιστα ήταν και μεγάλα δίκτυα.

john_dr
31-08-2004, 22:29
Καμιά διαφωνία Tom. Αλλά όταν ακούω να μου λένε άλλοι ότι ο SATA δίσκος τους δουλεύει απροβλημάτιστα στα 98SE, ενώ έχει πρόβλημα στα ΧΡ, τότε καταλαβαίνω το εξής. Η Microsoft έχει μπλέξει τα μπούτια της....
Δυστυχώς έχουν φτιάξει κάτι τόσο τεράστιο και τόσο μπερδεμένο που δεν μπορούν να το συντηρήσουν.

JimmyFox
31-08-2004, 23:07
JimmyFox
Αλήθεια πιστεύεις οτι μπορεί να υπάρξει ποτε κάποιο πρόγραμμα βελληνικούς windows που να δουλέψει απρόσκοπτα με όλων των ειδών hardware και software?Δε νομίζω.
Όχι, αλλά περιμένω περισσότερα από τη μεγαλύτερη εταιρεία software στον Γαλαξία και τουλάχιστον κάποια πρόοδο. Όχι επιδείνωση. Τα Service Packs πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν.

Δηλ.η microsoft γουστάρει που το sp2 παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα?Ή το έβγαλε λες για να κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη? Ή ακόμη περισσότερο το δημιούργησε και και το διέθεσε χωρίς κανένα έλεγχο?

Αν σου πω "ΝΑΙ" τί θα μου πείς?

Βρε αδερφέ,εδώ ένα προγραμματάκι κάνουμε με 40-50 γραμμές κώδικα και όταν το "τρέχουμε" βλέπουμε 9 στις 10 φορές οτι κάτι δε κάναμε καλά.Και το διορθώνουμε.Και το ξαναδιορθώνουμε.
Φαντάσου τις αναλογίες τώρα με το sp2-windows και συμβατότητα με οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά.

Ναι, αλλά εμείς δουλεύουμε μόνοι μας. Επίσης, δεν είμαστε υπερδιπλωματούχοι προγραμματιστές, ούτε πληρωνόμαστε, ούτε δουλεύουμε σε κολλοσιαία επιχείρηση, ούτε έχουμε υποχρέωση σε κανέναν.

Το ανυσηχητικό θα ήταν.....ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΑΝ προβλήματα.

Αυτό λέγεται.... ATARI ή Commodore ή Apple ή οτιδήποτε τέλος πάντων που δεν τρέχει Windows....

doubleh
02-09-2004, 14:31
Γεια σου Tom.
Καλά τα λές...
Αλλά...
Δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Opel επειδή κάποιος σπαει τα αμάξια.
Tα προβλήματα των Windows είναι 1. λειτουργικά και 2. κενά ασφαλείας.
Οπότε αντίστοιχα
1. Άμα η Opel μινάρει και βγάζει αυτοκίνητα που σβήνουν, δεν παίρνουν μπροστά κλπ κλπ δεν θα την κράξουν όλοι?
2. Αν κάνουνε καμιά ******* με τις κλειδαριές και αρχίσουνε και κλέβουνε Opel αέρα πατέρα δεν θα την ξεχέσουν όλοι και θα ζητάνε και αποζημιώσεις?
Οπότε άστοχος ο παραλληλισμός.
Και μην μου πεις πως πάνει κάποιοι να κάνουν κακό στα windows. Και τα αυτοκίνητα κάποιοι πάνε και τα κλέβουν, δεν κλέβονται μόνα τους...
Επομένως, πιστεύω πως πρέπει να αναθεωρήσεις τον παραλληλισμό σου.

Επίσης, από μια εταιρεία η οποία χρυσοπληρώνεται περιμένεις κάποια στοιχειώδη πράγματα. Δεν γίνεται να βγάζει δύο προϊόντα που να μην συνεργάζονται. Όπως, θα έκραζες τη ΔΕΗ αν σου πούλαγε ηλεκτρικές συσκευές μη συμβατές με το δίκτυό της, έτσι κράζουμε την Μ$ που βγάζει SP το οποίο δημιουργεί πρόβλημα σε δικά της προγράμματα, που βγάζει πληκτρολόγιο που δεν δουλεύει σε δικό της λειτουργικό και πάει λέγοντας.

Επίσης, να σου θυμίσω το τελευταίο πρόβλημα με το "πρωτόκολλο" shell:/ στις ιστοσελίδες που προκαλούσε κατάρευση του συστήματος και επηρρέαζε πολλές εφαρμογές της Μ$, όπως IE, WinWord, Excel κα. Ήταν πρόβλημα των Windows, γνωστό από τον Ιούνιο. To mozilla foundation, άλλαξε τον mozilla (μόνο την έκδοση για τον εν λόγω λειτουργικό) σε 3 ημέρες. Οι τύποι στην Μ$, γράψανε στα τρία τους όσους έχουν πληρώσει για τα Windows και είπαν θα το διορθώσουν με το SP2. Το οποίο βγήκε 2 μήνες μετά. Πάρε και σύγκρινε.

Και κάτι τελευταίο, που είχα γράψει σε άλλο forum και ίσως σε ταρακουνήσει.
"Βασικά παρότι όντως ισχύει πως η ευχρηστία και οι "ανοιχτές" τεχνολογίες (πχ ActiveX, COM+) είναι αντιστρόφως ανάλογα της σταθερότητας πάντα δυσκολευόμουν να πιστέψω πως οι τύποι στην M$ είναι εντελώς άχρηστοι, αφού έχουν βγάλει αρκετά πολύ καλά προγράμματα και επιπλέον για να προσληφθείς στην Μ$ πρέπει να είσαι σχεδόν γκουρού των Η/Υ. Εν τούτοις, δυσκολεύομαι και να πιστέψω πως δέχονται να γελοιοποιούνται για να κονομάνε τρίτες εταιρείες (πχ Symantec, McAffee). Ούτε μπορούμε να ισχυριστούμε πως της Μ$ της λείπουν τα φράγκα από πιθανές μίζες αυτών των εταιρειών. Ως γνωστόν έχει τεράστια ρευστότητα.
Έτσι, σήμερα μου ήρθε το εξής αναλογικά με τις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ.
Ως γνωστόν, βάσει νόμου στην εν λόγω χώρα, όλες οι τηλεπικοινωνίες πρέπει να είναι υποκλέψιμες. Για το λόγο αυτό επίσης, στην εν λόγω χώρα τα κρυπτογραφικά κλειδιά ήταν - στο παρελθόν τουλάχιστον - σχετικά μικρά. Αναλογικά λοιπόν, σκέφτομαι μήπως οι ΗΠΑ έχουν βρει μέσω της Μ$ και έναν πολύ κομψό και διακριτικό τρόπο να παρακολουθούν τα πι-σι μας. (Δεν εννοώ πως το κάνουν κάθε μέρα, αλλά θέλουν να έχουν αυτή τη δυνατότητα). Από την άλλη, και λόγω ανταγωνσιμού και open-source η Μ$ δεν δύναται να παραδεχθεί πως υποχρεούται να αφήνει κερκόπορτες στους υπολογιστές μας. Οπότε, μέσω των διαφόρων κενών ασφαλείας δίνει στον "big-brother" τη δυνατότητα να μας παρακολουθεί. Έτσι, όλοι είναι ευτυχισμένοι. Από τη μια μεριά, η Μ$ γιατί δεν "καρφώνεται" ως ηλεκτρονικός Εφιάλτης και όπως δείχνει και η ιστορία τα "απλά κενά" ασφαλείας της τα συγχωρούν οι χρήστες των Windows, οπότε δεν αυτο-απειλεί την πρωτοκαθεδρία της και από την άλλη μεριά η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει έναν ακόμα σύμμαχο -πολύ αποτελεσματικό μάλιστα- στις παρακολουθήσεις της.
Αυτά κι ελπίζω να μην σας κούρασα."
Αν υπολογίσεις την αξία των υποκλέψιμων αγαθών (επιστημονικές έρευνες, έρευνες εταιριών, δεδομένα για την ασφάλεια κρατών, οργανισμών, στρατού κλπ) τότε μάλλον θα πρέπει να ταρακουνηθεις αρκετά.

Ξανασκέψου τα, συνυπολόγισε το γεγονός πως η Μ$ είναι εταιρία που τα παίρνει χοντρά επομένως έχει κάποιες στοιχειώδεις υποχρεώσεις, λάβε υπόψιν σου πως είναι πλέον de facto standard (μπορείς να πάρεις Nissan αντί για Opel. Χωρίς Μ$ όμως δεν γίνεται αλλά γι αυτό δεν φταίει η ποιότητα των προϊόντων της αλλά άλλα πράγματα) και πες μας αν έχουμε δίκιο όσοι την βρίζουμε.

ΥΓ Συγγνώμη για το μέγεθος, αλλά δεν άντεξα

Greek
02-09-2004, 15:37
Καλά τα είπες, και με έβαλες σε σκέψεις......χμ......

DVD_GR
03-09-2004, 00:15
Ο φιλος μας ΕΚΑΝΕ ενα ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ....
Χωρις παρεξηγηση το οτι ολος ο κοσμος ασχολειται να σπασει την ασφαλεια των windows ειναι λαθος...Το αντιθετο συμβαινει.
Αν ησουν λιγο πιο <<<μεσα>>> στα πραγματα θα εβλεπες οτι στον κοσμο
των hackers τα windows ειναι απλα για πρωινο,ασχολουνται ολοι για χαβαλε
και τα σπανε για χαβαλε...Ενω το linux προσπαθουν και δουλευουν ολη μερα να το
σπασουν...Για να τελειωσω απλα πια τα windows ειναι μια μαπα που οι τα σοβαρα
και δυνατα γκρουπ δεν ασχολουνται παρα ελαχιστα αφιερωνοντας το χρονο τους αλλου.Ως και script kiddies ριχνουν windows.Για βαλε εναν τετοιον να την πεσει σε linux.....Ειναι θεμα επιπεδου λειτουργικου.Το linux ειναι ανωτερο συνολικα εκτος απο
την ευχρηστια...

tzoulis
03-09-2004, 13:28
Το καλό που έκανε η Μ$ είναι ότι έβαλε σε πάρα πολλά σπίτια PCια, πράγμα το οποίο θα αργούσε να γίνει αν μέναμε στα Χ λειτουργικά.
Ναι όλοι έχουμε δουλέψει windows και όλοι έχουμε αντιμετοπίσει πάρα πολλά προβλήματα γι' αυτό νομίζω ότι όλο περισσότεροι ψαχνόμαστε στο να δουλεύουμε άλλα λειτουργικα. Τα windows τα αφήνουμε μόνο για τα παιχνίδια, άλλωστε τα παιχνίδια είναι ο μοναδικός τομέας software που δεν βρίσκεις κάτι ανάλογο σε linux πχ, όλα τα άλλα μπορείς να τα κάνεις αρκεί να υπάρχει όρεξη.
Έκανα κι εγώ εγκατάσταση SP2, χθες, μιας και το pc μου είναι έτοιμο να φάει format (αλλαγή mobo), προς το παρόν δεν το έχω ψάξει αλλά ότι βρω σε κατσαρίδες, αράχνες και άλλα :063: τέτοια θα σας πω.