View Full Version : WEB SERVICES + VB.net + IIS
blazetom
26-08-2004, 20:33
Εχω μια πτυχιακη στην οποια πρεπει να φτιαξω 2 web services σε VB.net που να επικοινωνουν με web services security. Το προβλημα μου ειναι να στησω τα web services στον iis. Ενω εχω κανονικα ΙΙΣ μολις παω να τρεξω ενα web service, μου λεει πως δεν μπορει να τον βρει. Ο iis τρεχει κανονικα. Αυτο το προβλημα το εχω και στης δουλειας και στου σπιτιου τον υπολογιστη.
Εχει σημασια αν εχω εγκαταστησει πρωτα τη v.studio και μετα τον iis?
Αν ξερει κανενας θα με βοηθουσε αφαναστα!!!!
:109:
circular
28-08-2004, 06:28
Αν εχεις βαλει πρώτα τον IIS δε θα επρεπε να εχεις πρόβλημα. Αν δε δουλεύει μπορείς να τρέξεις το πρόγραμμα aspnet_regiis.exe με ορισμα /i απο γραμμή εντολών. Το αρχείο αυτό πρέπει να βρίσκεται στο φάκελο που είναι εγκατεστημένο το .ΝΕΤ framewοrk, κάπου μέσα στο φάκελο των Windows. Αν παλι δε δουλευει πλιζ ποσταρε περισσότερες πληροφορίες για το λάθος που σου εμφανίζει.
circular
28-08-2004, 06:30
Τα web services για να τα τρέξεις δε μπορείς απλα να τα αντιγράψεις σε ενα φάκελο κάτω από τον IIS. Πρέπει να φτιάξεις virtual directory και να ορίσεις Default Application για το directory αυτό. Ο πιο εύκολος τρόπος (και αυτός που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις αφού δεν έχεις εμπειρία) είναι να δημιουργήσεις Web Services μέσα από το Visual Studio.
blazetom
28-08-2004, 09:50
Μεσα απο τη VStudio φτιαχνω τα web services. Τελικα το ελυσα το προβλημα. Εβγαλα τη studιο και την ξαναεβαλα ενω ετρεχε ο iis.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.