View Full Version : Τι γλώσσα προγραμματισμού προτιμάτε;
DarthMoul
27-08-2004, 09:25
Ο στόχος του poll δεν είναι τόσο να μετρήσουμε πόσοι δουλεύουν την κάθε γλώσσα, αλλά να δούμε με τι ασχολούνται περισσότερο τα μέλη του pctechnology. Καλό θα ήταν όσοι ψηφίσουν, να αναφέρουν όχι μόνο την γλώσσα που προτιμούν αλλά και όποια άλλη γνωρίζουν, καθώς και τα λειτουργικά στα οποία έχουν δουλέψει κατα καιρούς. Ίσως τελικά αυτό καταλήξει στην ανάπτυξη κάποιου project από το pctechnology που θα είναι χρήσιμο για όλους μας.
Επιτρέπονται και περισσότερες από μία επιλογή.
Προσωπικά καμία... Προτιμώ το καλλιτεχνικό μέρος της υπόθεσης, κοινώς photoshop, corel και παιδεύομαι να μάθω flash.......
DarthMoul
27-08-2004, 10:36
Προσωπικά καμία... Προτιμώ το καλλιτεχνικό μέρος της υπόθεσης, κοινώς photoshop, corel και παιδεύομαι να μάθω flash.......Είσαι καλλιτεχνική φύση. Μπράβο! Θα μας πεις ποιές γνωρίζεις και τα λειτουργικά που έχεις δουλέψει;
Java μιας και πρόσφατα παρακολούθησα και σχετικό σεμινάριο αρκετά μεγάλης διάρκειας.... Καλό είναι να μην μπλέκεις με πολλές γλώσσες, εκτώς και αν είναι απολύτος αναγκαίο.
Όσο για άλλες γλώσσες.... Η Sinclair Basic στον Spectrum μετράει? Η GFA Basic στον Atari? Turbo Pascal σε DOS? Visual Prolog? Μια ηλίθια Fortran, μάλλον η 77, που κάναμε στο Πανεπιστήμιο, την οποία με ψυχολογική βοήθεια και αρκετά φάρμακα ευτυχώς έχω σχεδόν ξεχάσει?
( ούτε κατάλογο μουσείου να διάβαζα )
Προσωπικά ασχολούμαι (χόμπι όχι τίποτα τρελλά πράγματα) κυρίως με Vbasic, αν και παλαιότερα έχω ασχοληθεί και με Pascal, C++ (με την τελευταία λιγότερο απ'όλες).
Σε λειτουργικά έχω ασχοληθεί με όλες σχεδόν τις εκδόσεις windows(και τα CE), Linux, BeOS, DOS απο 3.3 και μετά.
DarthMoul
27-08-2004, 11:08
Java μιας και πρόσφατα παρακολούθησα και σχετικό σεμινάριο αρκετά μεγάλης διάρκειας.... Καλό είναι να μην μπλέκεις με πολλές γλώσσες, εκτώς και αν είναι απολύτος αναγκαίο.
Όσο για άλλες γλώσσες.... Η Sinclair Basic στον Spectrum μετράει? Η GFA Basic στον Atari? Turbo Pascal σε DOS? Visual Prolog? Μια ηλίθια Fortran, μάλλον η 77, που κάναμε στο Πανεπιστήμιο, την οποία με ψυχολογική βοήθεια και αρκετά φάρμακα ευτυχώς έχω σχεδόν ξεχάσει?
( ούτε κατάλογο μουσείου να διάβαζα )Για την Fortran δεν θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου. Αν θέλεις το συζητάμε. Σε κάποια προβλήματα βάζει κάτω και την C, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο. Στο High Performance Technical Computing έχει ακόμα και σήμερα περίοπτη θέση και στο ΜΙΤ θεωρείται must. Μόνο οι ξύπνιοι οι δικοί μας στο Πολυτεχνείο πάνε να την πετάξουν, αν δεν το έκαναν ήδη. Αν θέλεις σου έχω και links με σύγκρισεις C vs FORTRAN για να δεις πως πάει σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν είναι γλώσσα γενικής χρήσης αλλά την δουλειά της την κάνει μια χαρούλα και μας υπηρετεί άξια σχεδόν μισό αιώνα.
Αν αντέχεις τον editor σε DOS περιβάλλον δεν αντιλέγω. Εμένα πάντως με έκανε να πεθυμήσω τότε όσο τίποτα άλλο τον Spectrum. Αν δεν προσπαθείς να φτιάξεις super duper προγράμματα επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων και ότι άλλο τέλος πάντων μπορεί να κάνει αυτή η γλώσσα, αλλά έχεις συνηθίσει σε κάποιες ανέσεις ( ακόμα και αυτές της Sinclair Basic! ) τότε είναι μπελάς μεγάλος....
Στο Μαθηματικό Ιωαννίνων πάντως είχε πάρει πόδι τα 2 τελευταία χρόνια που ήμουνα εκεί. Η πλάκα είναι ότι τα μπάζα έχουν βάλει C στο πρώτο έτος και Pascal – ψευδοκώδικα στο τρίτο…..
Καποια projects σε Visual Basic αλλα εχει ερθει ο καιρος να κανω σοβαρη προσπαθεια σε C++ και Java για να βγαλω επιτελους και αυτη τη σχολη!!!
Είσαι καλλιτεχνική φύση. Μπράβο! Θα μας πεις ποιές γνωρίζεις και τα λειτουργικά που έχεις δουλέψει;
Λοιπόν από γλώσσες τίποτα σχεδόν. Τουλάχιστον έχω μπει στη λογική του προγραμματισμού και μπορώ να κατανοώ τον κώδικα. Από τα λίγα πράγματα που έκανα η visual basic μου φάνηκε πιο προσιτή σε εμένα. Λειτουργικά 98,2000,XP, κάποτε είχα την χαρά να δουλεύω σε amiga 4000... :109:, και σιγά σιγά βλέπω και το linux.
DarthMoul
27-08-2004, 11:32
Αν αντέχεις τον editor σε DOS περιβάλλον δεν αντιλέγω. Εμένα πάντως με έκανε να πεθυμήσω τότε όσο τίποτα άλλο τον Spectrum. Αν δεν προσπαθείς να φτιάξεις super duper προγράμματα επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων και ότι άλλο τέλος πάντων μπορεί να κάνει αυτή η γλώσσα, αλλά έχεις συνηθίσει σε κάποιες ανέσεις ( ακόμα και αυτές της Sinclair Basic! ) τότε είναι μπελάς μεγάλος....
Στο Μαθηματικό Ιωαννίνων πάντως είχε πάρει πόδι τα 2 τελευταία χρόνια που ήμουνα εκεί. Η πλάκα είναι ότι τα μπάζα έχουν βάλει C στο πρώτο έτος και Pascal – ψευδοκώδικα στο τρίτο…..Τα ξέρω φίλε μου.
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=156
Η περίπτωση που περιγράφω εδώ είναι από πραγματική εφαρμογή που υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων και πωλείται πανάκριβα. Ελληνικής κατασκευής. Εκεί είδα και το αμίμητο a=a :075: Πάντως είναι γρήγορο, αυτό να λέγεται :019:
Το επίπεδο της εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο τομέα είναι το ίδιο όπως και σε όλους τους άλλους. Σχεδόν ανύπαρκτο δηλαδή!
fortran, fortran, fortran... μόνο αυτή μπορώ να χρησιμοποιήσω. κάνω μαθηματικές μοντελοποιήσεις και επεξεργασία πειραματικών δεδομένων, οπότε με βολεύει γιατί είναι σχετικά απλή (για αυτά που κάνω) και κάνει ακριβώς αυτό που θέλω : άπειρες μαθηματικές πράξεις!
Prokopas
27-08-2004, 12:59
Μέχρι τώρα ασχολούμαι με C & C++ αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά και με java γιατί απ' ότι έχω δει μπορείς να κάνεις τρελλά πράγματα.
Από λειτουργικά έχω περάσει σχεδόν από όλα τα Windows (3,1 μέχρι XP) και λίγο με linux
backgroundman
27-08-2004, 13:04
Καλησπέρα, ψήφισα C/C++/Visual C++ γιατι πρώτον με αυτή ασχολούμε πολύ καιρό τώρα και τη συμπαθώ ιδιαίτερα. Δεύτερον πιστεύω οτι είναι μια απο τις πιο δυνατές γλώσσες με πολλές δυνατότητες. Όσο δύσκολη και αν πιστεύουν μερικοί οτι είναι (ή μπορεί να γίνει) εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάποια δυσκολία, εκτός απο τις πρώτες μέρες που μάθαινα.
Πολύ καλή είναι και η fortran ειδικά όταν δουλεύεις με υπολογιστική ανάλυση.
Η VisualBasic έχει ένα καλό, οτι είναι σχετικά εύκολη και απλή αλλα δε μπορείς να κάνεις παρα πολλά πράγματα
kagelar34
27-08-2004, 15:46
Που είναι η assembly?Καμιά άλλη χαμηλού επιπέδου?
Για κάντε μου μια σύγκριση JAVA και C++ εγώ έχω κάνει μόνο JAVA kai C από αυτά.
Να ρωτήσω κάτι ....υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η FORTRAN και δεν μπορεί να κάνει η matlab?
DarthMoul
27-08-2004, 16:02
Να ρωτήσω κάτι ....υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η FORTRAN και δεν μπορεί να κάνει η matlab?Η assebly λείπει γιατί το poll επιτρέπει περιορισμένο αριθμό επιλογών και κάτι έπρεπε να κοπεί. Και είναι και architecture specific, δεν έχει φορητότητα. Για ποιά assebly μιλάς; x86; Εγώ ξέρω αυτήν του alpha και παλιότερα είχα παίξει με λιγάκι MIPS και ακόμα πιο παλιά 6502.
kagelar34
27-08-2004, 16:18
χ86 Η λογική της assembly είναι μία και αν΄ξέρεις κάποια ενός μηχανήματος εύκολα μπορείς να προσαρμοστείς σε μία άλλη.
Απλώς στο POll θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο κατηγορίες υψηλού επιπέδου ή χαμηλού ή γλώσσες για δημιουργία βάσεων έτσι ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα όχι του ποιά γλώσσα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αλλά ποιά γλώσσα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να κάνουν κάτι συγκεκριμένο.καταλαβαίνω όμως ότι δεν γίνεται όπως είπες και συ λόγω περιορισμών.
kallileo
27-08-2004, 23:07
Να ρωτήσω κάτι ....υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η FORTRAN και δεν μπορεί να κάνει η matlab?
Που ειναι η Assebly ρε παληκαρια?????
Το Matlab τα κανει ολα!!!!!!!
vagalati
27-08-2004, 23:08
Ξεκίνησα με την Basic του Amstrad CPC 6128.
Έχω ασχοληθεί με Java, VB, C/C++, SQL. Στη σχολή έχω ασχοληθεί λίγο (σε κάποιες εργασίες) με assembly, Fortran, Clips.
Έχω εργαστεί σε DOS, Win98/2000, Linux, (AMSDOS και CP/M).
Γενικά έχω ιδιαίτερη προτίμηση στη C++.
ERMOULIS
27-08-2004, 23:17
visual basic για την ευκολιά της...
Γενικά κάναμε αρκέτες γλώσσες στη σχολή Pascal,C,C++,Delphi, Visual basic,java,html αλλα μόνο την visual basic και την Html κατάφερα να χωνέψω
Αυτη η c ούτε με σόδα δε χωνεύεται :005:
kallileo
27-08-2004, 23:39
Εμενα η С πιο ευκολη απο ολες που ανεφερες μου φαινεται.
DarthMoul
28-08-2004, 05:01
χ86 Η λογική της assembly είναι μία και αν΄ξέρεις κάποια ενός μηχανήματος εύκολα μπορείς να προσαρμοστείς σε μία άλλη.
Απλώς στο POll θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο κατηγορίες υψηλού επιπέδου ή χαμηλού ή γλώσσες για δημιουργία βάσεων έτσι ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα όχι του ποιά γλώσσα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι αλλά ποιά γλώσσα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να κάνουν κάτι συγκεκριμένο.καταλαβαίνω όμως ότι δεν γίνεται όπως είπες και συ λόγω περιορισμών.Το εύκολα είναι μια κουβέντα. Έπαιξα λιγάκι με assembly σε Itanium μέχρι που χρειάστηκε να κάνω διαίρεση σε float. Τότε διαπίστωσα ότι δεν έχει εντολή για διαίρεση πραγματικών, όπως δεν έχει και ο Alpha εντολή για διαίρεση ακεραίων.
Πάντως η γνώση assembly είναι ευπρόσδεκτη!
circular
28-08-2004, 06:11
Ξεκίνησα με Java και Fortan 77 στο πανεπιστήμιο, συνέχισα σε C/C++ kαι VB 6. Τώρα ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με C# αν θέλω ευκολία και γρήγορο development για Windows ή Linux, και PHP (version 5 πλέον) για Web Development. Η C++ όμως παραμένει πρώτη επιλογή για βαριές / πολύπλοκες δουλειές.
Όσο για τη διαμάχη μεταξύ των γλωσσών, πιστεύω ότι ίσως ο καθένας έπρεπε να ασχολείται με αυτή που τον βολεύει στη δουλειά του. Ωστόσο δε μπορούμε να παραβλέπουμε ότι η Fortan κάνει πολύ καλά αυτά που μπορεί, η PHP kicks ass για web development, η Μ$ με την C# έκανε επιτέλους μια καλή κίνηση που μας γλίτωσε από πολύ κόπο και έβαλε μια τάξη στο χάος των APIs και τέλος η Delphi σε μερικά πράγματα είναι χρονια μπροστά, τόσο από άποψη δυνατοτήτων όσο και IDE.
DarthMoul
28-08-2004, 10:48
Ξεκίνησα με Java και Fortan 77 στο πανεπιστήμιο, συνέχισα σε C/C++ kαι VB 6. Τώρα ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με C# αν θέλω ευκολία και γρήγορο development για Windows ή Linux, και PHP (version 5 πλέον) για Web Development. Η C++ όμως παραμένει πρώτη επιλογή για βαριές / πολύπλοκες δουλειές.
Όσο για τη διαμάχη μεταξύ των γλωσσών, πιστεύω ότι ίσως ο καθένας έπρεπε να ασχολείται με αυτή που τον βολεύει στη δουλειά του. Ωστόσο δε μπορούμε να παραβλέπουμε ότι η Fortan κάνει πολύ καλά αυτά που μπορεί, η PHP kicks ass για web development, η Μ$ με την C# έκανε επιτέλους μια καλή κίνηση που μας γλίτωσε από πολύ κόπο και έβαλε μια τάξη στο χάος των APIs και τέλος η Delphi σε μερικά πράγματα είναι χρονια μπροστά, τόσο από άποψη δυνατοτήτων όσο και IDE.C# για linux; Αυτό δεν το ήξερα. Θα μας πεις λεπτομέριες;
kallileo
28-08-2004, 11:53
Τι παραπανω εχει η C# απο την С και C++?????
Και για τι εφαρμογες την χρησιμοποιουμε?????
DarthMoul
28-08-2004, 12:23
Και για τι εφαρμογες την χρησιμοποιουμε?????Απ'όσο ξέρω είναι proprietary C-like compiler της Microsoft για .ΝΟΤ εφαρμογές
αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν την έχω δει ποτέ.
Λόγο σχολής ξέρω 5 πράγματα C , Java , HTML λίγο assembly και pascal και τώρα θα παρω και visual basic να τελιώνει η ιστορια...;Έχω κάνει και Matlab...πάντως την ευκολία της Java δεν την έχει καμιά γλώσσα που έχω κάνει.
backgroundman
28-08-2004, 13:18
Οχι, μάλλον, δεν υπάρχει. Μόνο που με τη fortran οτιδήποτε γίνεται πιο γρήγορα απο το "γιό της καθηστέρισης" (matlab)
circular
28-08-2004, 17:55
C# για linux; Αυτό δεν το ήξερα. Θα μας πεις λεπτομέριες;
Ναι φίλε DarthMoul, η C# παίζει πλέον σχεδόν χωρίς κανένα πρόβλημα στο Linux. Ρίξε μια ματιά στο
Mono Project (http://www.mono-project.com/) το οποίο το χρησιμοποιώ πολύ τελευταία σε SuSE 9.1, καθώs επίσης και το DotGNU (http://www.dotgnu.org) αν προτιμάς.
Και για τι εφαρμογες την χρησιμοποιουμε?????
H C# μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους εφαρμογή, πχ κλασικές κονσολάδικες, παραθυρικές, Windows Services, Web Services κλπ κλπ. Αυτό που τη διακρίνει απο τη C/C++ είναι οτι έχει garbage collection και δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς Pointers, μοιάζει αρκετά με τη Java και έχει το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα οτι δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς το API των Windows παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, αφού έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη από κλάσεις σχεδον για κάθε δουλειά, οι οποίες εκτός των άλλων έχουν το καλό οτι είναι πολύ καλά οργανωμένες σε κατάλληλα namespaces. :117:
DarthMoul
28-08-2004, 20:18
Αν κατάλαβα καλά δημιούργησαν μία pointerless C/C++ για να μειώσουν το κόστος του development και του debuging. Ενδιαφέρον! Μόνο τα memory leaks της C κοστίζουν κάθε χρόνο $2 δις στην Αμερική. Και φυσικά αν είναι compiler έχει και τεράστιο πλεονέκτημα σε ταχύτητα σε σχέση με την java που είναι interpreter. Λογικά θα πρέπει να κατατάσεται στις υψηλού και όχι στις μέσου επιπέδου γλώσσες όπως η C. Φίλε circular ευχαριστώ για τα links :023:
Πάω να τα κοιτάξω
MrSeanKon
28-08-2004, 20:45
Προγραμματισμο του πισινου οπως καναμε πολυ παλια τεσπα αρχισαμε με την Pascal μετα τη Fortran και στο τελος το επομενο μαθημα που πηρα ηταν η C.
Oλα αυτες οι γλωσσες σε περιβαλλον MSDOS και UNIX φυσικα τοτε που υπηρχανε τα Παραθυρα LOOOOOOOOOL.........
E μετα μια κι ασχοληθηκα με το O/cing περισσοτερο κι εφτιαξα τα O/c Tools ξαναπιασα τη Borland C++ Builder αλλα φυσικα ιδεα δεν εχω απο Windows programming κι αν μαθω θα το κανω μονο για χομπυ κι οχι για κατι αλλο..... :077: :077:
circular
29-08-2004, 01:54
Αν κατάλαβα καλά δημιούργησαν μία pointerless C/C++ για να μειώσουν το κόστος του development και του debuging. Ενδιαφέρον! Μόνο τα memory leaks της C κοστίζουν κάθε χρόνο $2 δις στην Αμερική. Και φυσικά αν είναι compiler έχει και τεράστιο πλεονέκτημα σε ταχύτητα σε σχέση με την java που είναι interpreter. Λογικά θα πρέπει να κατατάσεται στις υψηλού και όχι στις μέσου επιπέδου γλώσσες όπως η C. Φίλε circular ευχαριστώ για τα links :023:
Πάω να τα κοιτάξω
Βασικά έχει Pointers, απλά προσπαθεί να σε αποτρέψει απο το να τους χρησιμοποιήσεις. Αν θες να τους χρησιμοποιήσεις (πχ για μια πιο low-level ρουτίνα ή αν γράφεις drivers συσκευών) τότε απλά πρεπει να γραψεις κανα-δυο γραμμές παραπάνω. Το κατα πόσον είναι καλό το οτι χρησιμοποιεί garbage collection αυτό δε μπορώ να το πω με σιγουριά γιατί γενικά τα εκτελέσιμά της καταλαμβάνουν αρκετή μνήμη μέχρι να ενεργοποιηθεί ο garbage collector. Για παράδειγμα το SharpDevelop (http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/Default.aspx)
που είναι open source IDE στο μηχάνημά μου τρώει περίπου 70ΜΒ μνήμη για σχετικά απλά projects. Γενικά πάντως είναι πολύ υψηλού επιπέδου γλώσσα (νομίζω υπάρχει ένα κριτήριο - ενας αριθμός που υποδηλώνει ποσο ψηλού επιπέδου είναι η γλώσσα και η C# είναι 0.κατι πιο ψηλά από τη Java) και είναι ιδιαίτερα βολική για RAD.
Παιδια πιστευω οτι η καλυτερη γλωσσα αυτην την στιγμη ειναι η java και με διαφορα εχω δουλεψει και C και Basic αλλα η Java ειναι το κατι διφορετικο κανει παπαδες και το βασικοτερο τρεχει σε Linux , mac και φυσικα στα 'παραθυρά (windows)'
C++/C η μεγάλη μου αγάπη. Και με QT libs για portability (του κώδικα εννοείται βέβαια).
Prolog η άλλη μου μεγάλη αγάπη.
SQL (PL/SQL της ORacle για την ακρίβεια)
Java
ενώ κατά καιρούς έχω ασχοληθεί με διάφορες όπως VB, Delphi/Pascal και assembly
Χρησιμοποιώ PHP και DELPHI
MrSeanKon
20-09-2004, 00:15
Παντως μετα τις πρωτες μερες που αρχισα τον χομπυστικο Windows programming απαγοητευτηκα........
Πολυ μπλα μπλα μεσα................ :093:
Επηξα.................
Ωραια κι απλα στο MSDOS χωρις γραφικα και μπιχλιμπιδια Windows programming suckz...........
Τι γνωμη εχετε???? :028:
circular
20-09-2004, 02:34
SeanKon αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις γλώσσες όταν πας να φτιάξεις GUI. Για δοκίμασε να κάνεις παράθυρα με Java ή Fortran και μετά θα μου πείς οτι γουστάρεις τρελά τη Borland C++ γιατί χρειάζεται να γράψεις λιγότερο κώδικα από ότι σε κάθε άλλη σχεδόν. Οσον αφορά το portability πλέον χρησιμοποιώ QT για C++ και GTK# για C#.
Πάντως όπως και νάχει χαίρομαι που αφήνουμε πίσω μας το DOS και την κακή κληρονομιά που κουβαλάει... :D
DarthMoul
20-09-2004, 08:06
SeanKon αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις γλώσσες όταν πας να φτιάξεις GUI. Για δοκίμασε να κάνεις παράθυρα με Java ή Fortran και μετά θα μου πείς οτι γουστάρεις τρελά τη Borland C++ γιατί χρειάζεται να γράψεις λιγότερο κώδικα από ότι σε κάθε άλλη σχεδόν. Οσον αφορά το portability πλέον χρησιμοποιώ QT για C++ και GTK# για C#.
Πάντως όπως και νάχει χαίρομαι που αφήνουμε πίσω μας το DOS και την κακή κληρονομιά που κουβαλάει... :D
Τα QT libs είναι φοβερό εργαλείο. Παράθυρα σε fortran; Το λες κυριολεκτικά ή για να γελάσουμε;
circular
20-09-2004, 16:41
Τα QT libs είναι φοβερό εργαλείο. Παράθυρα σε fortran; Το λες κυριολεκτικά ή για να γελάσουμε;
LOL Darthmoul, προφανώς για αστείο το ειπα - αν κα έχω την εντύπωση οτι με την M$ Visual Fortran μπορείς να κάνεις και παραθυρικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας VB :072: για το interface :120:
DarthMoul
20-09-2004, 16:48
LOL Darthmoul, προφανώς για αστείο το ειπα - αν κα έχω την εντύπωση οτι με την M$ Visual Fortran μπορείς να κάνεις και παραθυρικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας VB :072: για το interface :120:Αυτό που λες είναι τόσο fortran όσο basic είναι και η visual basic. :096:
MrSeanKon
20-09-2004, 20:42
Ενταξει μια ερωτηση εκανα παλικαρια κι εσεις αρχισατε να μιλατε Κινεζικα......
Πρωταρηδες ειμαστε με το μαλακο μπηκαμε στο νεο περιβαλλον τωρα οσο και δυσχρηστο να ειναι ή οχι δεν σκοπευω να μαθω κατι αλλο π.χ. Delphi --> ουστ που θυμαμαι εγω τωρα απο Pascal πανε αυτα....... :077:
kallileo
21-09-2004, 13:01
Ρε παιδια η C++ Builder ειναι κατι αντιστοιχο με την Delphi & Visual Basic?????
MrSeanKon
21-09-2004, 13:30
To C++ Βuilder αλλα και η Delphi (η εξελιξη της Pascal) ειναι σχετικα παρεμφερη προιοντα (για να μην πω πανομοιοτυπα).......
Τα εχει βγαλει η Borland κι η συνταξη τους / το περιβαλλον εργασιας ειναι ιδια μονο που εγω δε θυμαμαι Pascal τωρα οποτε Αλεκος η Delphi και στην τελικη τι παραπανω θα προσφερει????
Για παραδειγμα τα O/c Tools ειναι γραμμενα σε Borland C++ Builder..... :024:
Για τη Basic δεν ξερω LOL μονο στο απλο κομπιουτερακι του σπιτιου που εχω προγραμματιζω κατι απλους τυπους σε Basic μη φανταστεις τιποτε τρελλα πραγματα.... :031:
circular
21-09-2004, 15:49
Αυτό που λες είναι τόσο fortran όσο basic είναι και η visual basic. :096:
ΧΑΧΑ ... Τεσπα. βασικα σκεφτομαι μια και δεν ξέρει απο οτι βλέπω πολύς κόσμος C# να ξεκινήσω ένα thread όπου να εξηγώ μερικά βασικά πράγματα και να βάζω κομμάτια κώδικα. Όσο για τη Fortran ορκίζομαι να μην την ξαναπιάσω στο στόμα μου. :083:
MrSeanKon
21-09-2004, 16:03
Δε μου λες circular η C# τι διαφορα εχει απο δαυτη που χρησιμοποιω???
Με δυο λεξεις φυσικα μην γινει εκτεταμενη εισαγωγη......
Της Borland ειναι κι αυτη?
Οποτε σε περιμενουμε να μας φωτισεις!
Παρακληση να βαλεις και Windows κωδικα δειξε φορμες και ολα εκεινα τα καλα ετσι??? :080: :080:
Εχουμε ενα παιδι = O/c Tools και πρεπει να μεγαλωσει....... :039:
circular
21-09-2004, 23:08
Δε μου λες circular η C# τι διαφορα εχει απο δαυτη που χρησιμοποιω???
Με δυο λεξεις φυσικα μην γινει εκτεταμενη εισαγωγη......
Της Borland ειναι κι αυτη?
Οποτε σε περιμενουμε να μας φωτισεις!
Παρακληση να βαλεις και Windows κωδικα δειξε φορμες και ολα εκεινα τα καλα ετσι??? :080: :080:
Εχουμε ενα παιδι = O/c Tools και πρεπει να μεγαλωσει....... :039:
χμμμ... δύσκολα μου βάζεις αλλά θα προσπαθήσω... θα ανοίξω άλλο thread στο οποίο θα βάζω διάφορα ενδιαφέροντα κομμάτια κώδικα. Προς το παρόν πάρε μια μικρή εισαγωγή:
Η C# είναι μια αντικειμενοστραφής γλώσσα υψηλού επιπέδου η οποία φτιάχτηκε από τη Micro$oft σαν απάντηση στην Java. Φτιάχτηκε με σκοπό να αποτελέσει την κύρια γλώσσα ανάπτυξης στην πλατφόρμα .ΝΕΤ και έχει παρει τα καλα στοιχεία της java και της C++, προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη και τις ατέλειες τους. Έχει το καλό ότι είναι compiled και όχι interpreted γλώσσα, όπως η C++ δηλαδή. Αυτό σημαινει ότι είναι πολύ γρήγορη σε σχέση με τη Java.
Εκτός από τα παραπάνω ο compiler της παράγει μια ενδιάμεση μορφή κώδικα (MSIL + MicroSoft Intermediate Language) η οποία δεν είναι γλώσσα μηχανής, και την πρώτη φορά που εκτελείται η εφαρμογή μετατρέπεται σε γλώσα μηχανής βελτιστοποιημένη για τον εκάστοτε επεξεργαστή. Παράλληλα στο .ΝΕΤ Framework που είναι οι βιβλιοθήκες του .ΝΕΤ υπάρχει μια πληθώρα κλάσεων για κάθε δουλειά που είναι πολύ καλά οργανωμένες σε χώρους ονομάτων (namespaces), έτσι ώστε με λίγη διαίσθηση να βρίσκεις την κλάση που σου χρειάζεται.
Τέλος, ουσιαστικά η C# ορίζει ένα πρότυπο (ECMA) το οποίο είναι δημόσιο, οπότε ο καθένας μπορεί να κάνει δική του υλοποίηση ενός compiler για τη γλώσσα και παρόλο που όπως ήταν αναμενόμενο η ίδια η Μ$ έφτιαξε υλοποίηση τελευταία έχουν κάνει την εμφάνιση τους υλοποιήσεις για Linux και άλλα λειτουργικά (π.χ. Mono Project).
Αυτά για αρχή. Ελπίζω να σας άνοιξα την όρεξη και ελπίζω να σας βάλω σε πειρασμό για το επερχόμενο thread λέγοντας ότι με 10 γραμμές κώδικα μπορείς να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να σου επιστρέφει τον τύπο και την τρέχουσα ταχύτητα του επεξεργαστή σου σε MHz :024: :027:
c, java simply the best
Δηλαδή C ή java? Με μπερδεψες :014:
γιατι συνήθως είναι "ορκισμένοι" εχθροί οι προγραμματιστές της κάθε μιας.
kickeras
06-10-2005, 08:19
να πω και τα δικά μου μιας και έγινα πάλι νυχτερίδα....c++ the best...πολύ καλές εντυπώσεις και με shaders assembly. Τέλος, η Java μου'χει αφήσει μέτριες εντυπώσεις.....ίσως γιατί αυτή έμαθα πρώτα και όταν νόμιζα ότι ήξερα να προγραμματίζω και πήγα να κάνω c++ έφαγα τα μούτρα μου.
η assembly μου αρέσει αρκετά αλλά όταν είδα ενα terrain generator μεγέθους 5kb τσαντίστηκα :)
για projectakia είμαι μέσα σε ότι έχει να κάνει με 3D, opengl, etc....
html, xml, sql, etc... έχω ασχοληθεί ελάχιστα....
Δηλαδή C ή java? Με μπερδεψες :014:
γιατι συνήθως είναι "ορκισμένοι" εχθροί οι προγραμματιστές της κάθε μιας.
όντως συνήθως έτσι είναι αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι η κάθε γλώσσα έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί κάποιους σκοπούς και άρα κάποια πράγματα τα κάνει καλύτερα από τις άλλες. Κυρίως οι τόσο διαδεδομένες γλώσσες.
C, Fortran, Matlab έχω ασχοληθεί με σχέδον ό,τι κυκλοφοράει από markup languages, χρησιμοποιώ XML αλλά κυρίως C++ και το δυνατό μου σημείο είναι GUI programming (Qt, wxWidgets, gtk+) με το API της Qt να το ξέρω σχεδον by heart. Κυρίως γράφω για Linux αλλά λόγω ενός open source project για το οποίο γράφω patches άρχισα να γράφω και σε Win.
Α! θυμήθηκα και την διπλωματική μου... έχω γράψει και assembly για DSPs της Texas Instruments
DarthMoul
06-10-2005, 09:39
Yop φίλε μου στον ουρανό σε έψαχνα και στην γη σε βρήκα. Από Visual C++ internals πως τα πας;
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=14670
Και τα ξαναλέμε.
Visual C++ δεν χρησιμοποιώ καθόλου, από τον κώδικα στο ποστ καταλαβαίνω ότι με "ψάχνεις" :001: για την qt και βεβαίως ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι. Θα κοιτάξω καλλίτερα τον κώδικα το απόγευμα στο σπίτι που θα έχω χρόνο και τα λέμε πάλι
DarthMoul
06-10-2005, 12:17
Visual C++ δεν χρησιμοποιώ καθόλου, από τον κώδικα στο ποστ καταλαβαίνω ότι με "ψάχνεις" :001: για την qt και βεβαίως ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι. Θα κοιτάξω καλλίτερα τον κώδικα το απόγευμα στο σπίτι που θα έχω χρόνο και τα λέμε πάλι
Με την Qt έβγαλα άκρη. Δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού είναι σοβαρό προϊόν. Με την Visual C++ Library δεν έβγαλα. Κάπου έχει memory leak και δεν υπάρχουν sources για να την διορθώσω. Ψαχνω ακόμα για work around αλλά θέλω την γνώμη κάποιου που έχει δουλέψει αρκετά με την βιβλιοθήκη και την ξέρει καλά.
και c και java
java για τα ευκολα
c για τα hardcore
και c και java
java για τα ευκολα
c για τα hardcore
Δηλαδη? Με την java δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γράψεις ένα πιό πολύπλοκο πρόγραμμα? :102:
Μια αλλη ματια στις γλώσσες προγραμματισμού:
http://www.cs.man.ac.uk/~pjj/cs211/language.html
@Darthmoul Δεν κατάλαβα τι ψάχνεις :017:
DarthMoul
07-10-2005, 09:50
@Darthmoul Δεν κατάλαβα τι ψάχνεις :017:
Ψάχνω να λύσω αυτό:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=148297&postcount=15
:(
kickeras
07-10-2005, 11:22
Δηλαδη? Με την java δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γράψεις ένα πιό πολύπλοκο πρόγραμμα? :102:
μπορείς....αλλα το flexibility και το efficiency που δίνει η c σε κάποιον που ξέρει να χειρίζεται τι γλώσσα σωστά δεν συγκρίνεται με την java
Ξέρω λιγάκι pascal και έχω ήδη αρχίσει την c++ και σύντομα θα αρχίσω να μαθένω και SQL
Εγω θελω "πρεπει" να ξεκινησω να μαθαινω Delphi για την διπλωματικη μου.
Εχετε υποψη σας τιποτα tutorial για αρχαριους;
Εψαξα αλλα δεν βρεικα κατι σπουδαιο....
Και απο βιβλια αν ξερετε κατι θα βοηθουσε.
Πηγα στην βιβλιοθηκη της σχολης και δανειστηκα το Delphi 7 του marco Cantu απο εκδοσεις Γκιουρδα.
COBOL σε UNIX. Για να μαθαινουν και οι νεοτεροι πως θα βγαλουν λεφτα...
DarthMoul
24-10-2005, 20:14
COBOL σε UNIX. Για να μαθαινουν και οι νεοτεροι πως θα βγαλουν λεφτα...
Φίλε μου έχω γράψει χιλιάδες γραμμές κώδικα COBOL για Unix και VMS. Αποχαιρετώ το τελευταίο μου εν ενεργεία project στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Δυστυχώς δεν έχει λεφτά πλέον, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.