View Full Version : Ταχύτητες fileshare
aristos87
09-04-2005, 21:48
Μαζί με την dsl αρχές Σεμπτέμβρη αγόρασα απο τον οτέ τον ρούτερ speedtouch 510i... δέν μπορώ να πώ καλό ρουτεράκι ήταν αλλά στερούσε σε έναν τομέα! Στο fileshare... Με το DU meter όταν μετέφερα απο τον έναν υπολογιστή στον άλλον αρχεία η ταχύτητα δεν ξεπερνούσε τα 2mb/s μάχ! Και μέχρι να μεταφέρω 1-2 ακόμα και 3 gb απο τον ένα Pc στο άλλο έναν τον άπειρο χρόνο! Προχθές αγόρασα τον USR 9106 ο οποίος είναι κλασης ανώτερος απο το speedtouch ΚΑΙ wifi! αλλά και πάλι δεν εντυπωσιάστηκα με αυτό που είδα σε σχέση με αυτό που περίμενα... δεν λέω τώρα μεταφέρει με κοντά 4mb/s αλλά όχι με 7 8 ή 9! Θυμάμε όταν έιχα τους 2 υπολογιστές συνδεδεμένους μεταξύ τους με cross καλώδιο η ταχύτητες ήταν μεταξύ 7 και 9! :107: και τώρα και με καλό ρούτερ υποτίθετε... πάλι στα μισά είμαι! Όσο για τα καλωδια που έχω τώρα και τα δύο είναι κανονικά και όχι cross έχω βάλει manual τις ip και έχω επιλέξει full dublex... άρα μην μου προτείνετε αυτά για λύσεις... Περιμένω απόψεις για το τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτή την κατάσταση!
Το cross ειναι λογικο να ειναι πιο γρηγορο μιας και δεν παρεμβαλεται τιποτα μεταξυ των υπολογιστων. Ο ρουτερ ή ενα switch σιγουρα σε καθυστερουν. Οι αποστασεις υποθετω πως δεν ειναι μεγαλες. Σωστα?
Περνανε τα utp διπλα απο πηγες ρευματος? Αυτο ισως να σου ριχνει αρκετα το throughput.
aristos87
09-04-2005, 22:14
Τα καλώδια είναι αρκετά κοντά 3-4μ ... όσο για το ρεύμα ναί υπάρχει μπόλικο πράμα καλωδίων :p
οταν κανω αντιγραφη απο το λαπτοπ στο σπιτικο υπολογιστη αν ειναι πολλα και μικρα αρχεια με το ζορι πιανει 1μβ αν κανω αντιγραφη π.χ. μια ταινια απο dvd η ενα iso τοτε ειναι 7-8μβ
σιγουρα οι δικσοι στα λαπτοπ ειναι πιο αργοι αλλα 7-8μβ πιανω σχετικα ευκολα και ολα ειναι συνδεμενα με speedtouch510 dsl router modem
μηπως ηρθε η ωρα για φορματ? για να βεβαιωθεις κατεβασε το knoppix και κανε απο εκει αντιγραφες και δες
aristos87
11-04-2005, 00:48
Μπά τα μηχανήματα είναι φρεσκοφορμαρισμένα αλλά και πάλι σε άριστη κατάσταση...
varelasj
11-04-2005, 00:58
Εγω εχω το usr 9105 και δε μπορω να πω οτι εχω probs... Δε λεω οτι η ταχυτητα μεταφορας ειναι συνεχεια 10mb/s αλλα παιζει απο 7-10 συνεχως...! Μπορεις να μας πεις τι λειτιυργικο εχεις?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.