PDA

View Full Version : Capture από κάρτα TV tuner και editing για εγγραφή σε DVD

sa1901
27-08-2004, 16:34
Λοιπόν ... εδώ στο forum, αλλά και αλλού περιγράφονται οι διαδικασίες για την μετατροπή αρχείων από το ένα φορματ στο άλλο και άλλα πολλά που υποτίθεται βοηθούν να μετατρέψεις και να δεις αρχεία στο DVD κλπ κλπ.

Εγώ με όλους αυτούς τους οδηγούς και τα τόσα προγράμματα έχω χάσει κυριολεκτικά τον μπούσουλα. Δεν έχω τον χρόνο ούτε και την ηρεμία να τα κοιτάξω όλα αυτά πολύ προσεκτικά για να καταλάβω τι ακριβώς "παίζεται". Κοινώς ... έχω χάσει την μπάλα :confused:

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε όσοι κατέχετε το άθλημα, με ποια προγράμματα μπορώ να κάνω αυτό που περιγράφω και στον τίτλο.

Θέλω τα αρχεία που παίρνω με capture από την κάρτα TV να μπορώ να τα γράφω σε DVD και να παίζουν στον player του σαλονιού.

Όταν θέλω να γράψω κάτι με καλή ποιότητα χρησιμοποιώ τις εξής ρυθμίσεις της κάρτας Tv

[PAL DVD]
Format: MPEG-2

Audio:
Format: MPEG-1 Layer II
Sampling Rate: 48.0 kHz 16-bit Stereo
Bit Rate: 224 KBits/sec

Video:
Size: 720x576
Frame Rate: 25.00 frames/sec
Bit Rate: 6400 KBits/sec

Total:
Bit Rate: 6883 KBits/sec
File split size : 4063 MBytes.
Total record time : 308 minutes

To αρχείο που παράγεται έτσι κόβεται σε αρχειά των 4063 ΜΒytes και ανάλογα με τον χρόνο που γράφω φτιάχνονται πολλά αρχεία. Η τελετή έναρξης των ΟΑ μου βγήκε για παράδειγμα 3 αρχεία.

Για να μην μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες πως να ενώσω τα αρχεία και να τα συμπιέσω ώστε να χωράνε σε ένα δισκάκι, θέλω απλώς να μου πείτε τι πρέπει να κάνω για να γράψω το κάθε ένα αρχείο σε δισκάκι που να παίζει στο DVD.

:100:

Hemispasm
27-08-2004, 17:33
Αφου τα αρχεια ειναι ηδη MPEGII μπορεις να χρησιμoποιησεις ειτε το DVD Lab ειτε το TMPEG author (ειτε οποιοδηποτε αλλο παρομοιο προγραμμα με το οποιο αισθανεσαι ανετα) για να τα μετατρεψεις σε format DVD Video (aka vobs). Το τελικο αποτελεσμα θα ειναι ενας φακελος DVD Video με αρχεια vob/ifo του οποιου το μεγεθος θα ειναι πιθανοτατα πανω απο το οριο των 4,7Gb. Θα μπορεις ομως στη συνεχεια να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα σαν το CloneDVD / DVD Shrink και με το αναλογο transcoding να μειωσεις το μεγεθος του και να το γραψεις.

Δυστυχως δεν υπαρχει ακομα οδηγος για το DVD Lab / TMPG Author (θα γινει ;) ) αλλα για το CloneDVD υπαρχει.

Simacom
27-08-2004, 17:37
λοιπον εγω χρησιμοποιω το dvdlab και μου βγαινουν ολα τα dvd με μενου γα....τα. Θα σου δωσω και το link με ενα παρα πολυ καλο οδηγο. Φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα πιο απλο authoring προγραμμα (tmpeg dvd author, nerovision,ulead dvdworkshop.....) αλλα επιμενω να μαθεις το dvdlab.
Guide (http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=220092)

Simacom
27-08-2004, 17:38
Hemispam δωσμου μια με μιαμιση βδομαδα και θα γραψω εγω εναν

Hemispasm
27-08-2004, 17:43
Προς το παρον γραφω οδηγο για την εισαγωγη μονιμων υποτιτλων, αν θες you are more than welcome να γραψεις τον οδηγο για το DVD lab. :)

sa1901
27-08-2004, 17:56
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να μάθω το DVD Lab για αρχή. Αν υπάρχουν ερωτήσεις, θα επανέλθω... ;)

sakattack
27-08-2004, 19:49
για αυτη τη δουλεια πολυ απλο και ευχρηστο ειναι και το ulead dvd movie factory 3 disk creator (το workshop μου φανηκε πιο στριφνο)

μπορεις να βαλεις στη σειρα οποιο αρχειο θελεις, να δηλωσεις απο που θα αρχιζει και που θα τελειωνει το καθενα, να ορισεις κεφάλαια, εχει πολλες επιλογες για να φτιαξεις μενου που να σου αρεσει (με εικονες στατικες ή κινουμενες απο τα κεφαλαια) background εικονα και ηχο κλπ
κι ολα αυτα χωρις να χρειαστει να διαβασεις τιποτα οδηγιες, ειναι πολυ ευκολο και προφανες.

μεχρι να ριξω και στο DVDlab μια ματια, μπορει κανεις να πει και για εκεινο λιγα πραγματα? (ειδικα αν τα εχει δει και τα 2)

Simacom
27-08-2004, 19:58
κοιτα να δεις με το ulead μπορεις να κανεις 10 πραγματα με το dvdlab μπορεις 110. Δηλ. εχεις ενα σχεδον επαγγελματικο εργαλειο.

Maynard
27-08-2004, 21:00
sa1901 τη δουλειά που περιγράφεις κάνω κι εγώ εδώ και κάποιο καιρό.
Αν μαντεύω σωστά επίσης για να γράψεις απο τη κάρτα χρησιμοποιείς το
InterVideo WinDVR 3? Το συνιστω πάντως.

Απο εκεί και πέρα χρησιμοποιώ το Tmpenc 3.0 Xpress με την επιλογή DVD στο export
και βάζεις τα αρχεία που εχουν δημιουργηθεί, κόβεις απο το καθένα π.χ. τις διαφημίσεις
αν υπάρχουν και θα στα κάνει encode σε ποιότητα τέτοια ώστε να χωράει στο DVD.
Tα βγάζει όλα μαζί σε ενα αρχείο (αν κ ξεχωριστά μπορεί).

Μετά χρησιμοποιώ το Tmpenc DVD Author για τη μετατροπή σε VOBS και για τα μενού
μόνο που έχει λίγες επιλογές για τα μενού... Αν ξέρει κάποιος αλλος κάποιο καλύτερο
μεν αλλα ευκολόχρηστο ας προτείνει.

Πάντως έτσι είχα κάνει Dvdκια τα παιχνίδια της εθνικής εύκολα.

sakattack
28-08-2004, 18:43
Λοιπον, το dvdlab το ειχα περασμενο στο PC, και το ειχα κοιταξει παλιοτερα.
Καθολου περιεργο που δεν το θυμομουν πως ηταν, καθως ετσι να το ανοιξεις πρωτη φορα και να κανεις δουλεια, δεν υπαρχει περιπτωση.

τωρα πιθανον να εχει "επαγγελματικες" προδιαγραφες, οποτε θα περιμενουμε εναν οδηγο, αλλα απλο και βολικο εμενα δεν μου φαινεται :003:

Hemispasm
28-08-2004, 19:02
Sak κοιτα προς το παρον το παρακατω μεχρι να μπορεσω να βοηθησω λιγο περισσοτερο

http://www.mediachance.com/dvdlab/tutorial/svcd.html

dpresv
29-08-2004, 14:28
πως μπορώ να χειριστώ έτοιμα vob αρχεία από το δίσκο μου? έχω vob αρχεία από 2-3 dvd και θέλω να τα περάσω όλα σε ένα. πάνω να κάνω αυτή τη δουλειά με το ulead dvd movie factory και αυτό πάει μέσω λαρίσης, να τα κάνει mpeg files. δεν μπορεί να τα χειριστεί όπως είναι?