View Full Version : Αντιγραφή Προγράμματος από Υπολογιστή σε Υπολογιστή
Έχω πάρει από έναν υπολογιστή π.χ (PC.1) το πρόγραμμα systran που είναι ήδη εγκατεστημένο έκει,
δηλαδή οταν λέω οτι το έχω πάρει ενοώ οτι έχω κάνει copy τον φάκελλο του προγράμματος
από τα programs files του (PC.1) και έχω κάνει και επίσης copy την regestry του (PC.1)
για να το βάλω ουσιαστικά χωρις εγκατάστασει στο (PC.2) στον δικό μου δηλαδή...
Κάνω πρώτα import στην regestry του δικού μου PC του (PC.2) δηλαδή την regestry του (PC.1)
και φυσικά κάνω επικόλλησει και τον φάκελλο απο τα programs files του (PC.1) στο δικό μου.
Το πρόγραμμα όμως δεν δουλέυει ξέρει κανένας φίλος αν γίνεται κάτι???
Η αν μπόρω να βρώ κανένα μεταφραστή Αγγλοελληνικό ?? Διότι όπως
καταλάβατε από Αγγλικά είμαι of....
υπαρχου σελιδες στο net για μεταφραση αν θες για που και που...
maddoctor
16-04-2005, 22:41
Έχω πάρει από έναν υπολογιστή π.χ (PC.1) το πρόγραμμα systran που είναι ήδη εγκατεστημένο έκει,
δηλαδή οταν λέω οτι το έχω πάρει ενοώ οτι έχω κάνει copy τον φάκελλο του προγράμματος
από τα programs files του (PC.1) και έχω κάνει και επίσης copy την regestry του (PC.1)
για να το βάλω ουσιαστικά χωρις εγκατάστασει στο (PC.2) στον δικό μου δηλαδή...
Κάνω πρώτα import στην regestry του δικού μου PC του (PC.2) δηλαδή την regestry του (PC.1)
και φυσικά κάνω επικόλλησει και τον φάκελλο απο τα programs files του (PC.1) στο δικό μου.
Το πρόγραμμα όμως δεν δουλέυει ξέρει κανένας φίλος αν γίνεται κάτι???
Η αν μπόρω να βρώ κανένα μεταφραστή Αγγλοελληνικό ?? Διότι όπως
καταλάβατε από Αγγλικά είμαι of....
Πρώτον.Εάν είσαι ο νόμιμος κάτοχος του προγράμματος, γιατί δεν το έκανες εγκατάσταση κανονικά, αλλά το έκανες copy έτσι?Μην συνεχίσω λοιπόν το συλλογισμό μου....
Δεύτερο.Είναι λογικό να μην γίνεται έτσι, γιατί όλα τα προγράμματα, κατά την εγκατασταση, πετάνε αρχεία στον φάκελο των windows και στον φάκελο των Program Files εκτός από τον φάκελο που γίνεται εγκατάσταση το πρόγραμμα.Ακόμα το συγκεκριμένο κάνει register και κάποια dll, ώστε να μπορεί να δουλέψει κανονικά.
Τρίτον.Δοκίμασε αυτά: http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp και http://systran.otenet.gr/
Είναι δωρεάν και νόμιμα.
Evolution_R
16-04-2005, 22:42
Γιατι δεν κανεις copy to .exe και να το τρεξεις απλα?
maddoctor
16-04-2005, 22:49
Γιατι δεν κανεις copy to .exe και να το τρεξεις απλα?
Νομίζω ότι εξήγησα πιο πάνω γιατί δεν μπορεί να το κάνει.
Evolution_R
16-04-2005, 22:52
Αν τρεξει το .exe θα του κανει κανονικη εγκατασταση δεν θα εχει προβλημα.
Τουλαχιστον εγω ετσι τα κανω σε ενα DVD εχω βαλει 30 .exe και σε καθε format τα περναω.
Τεσπα για να το λεει o Doc δεν θα γινεται στο Systran.
maddoctor
16-04-2005, 23:05
Αν έχει το πρόγραμμα εγκατάστασης (αυτό που λες εσύ σαν exe), τότε ναι, γίνεται.Απλή αντιγραφή, πρώτο είναι παράνομο, δεύτερο φυσικά και δεν γίνεται!
Το έχω κάνει παλιότερα με κάτι προγράμματα, των οποίων οι δισκέτες είχαν είτε χαθεί είτε καταστραφεί από τα χρόνια.
Αντιγράφεις όλο τον φάκελο του προγράμματος, που βρίσκεται μέσα στο Program Files.
Αναζητάς μέσα στο φάκελο των windows αρχεία .ini που να έχουν σχέση με τον τίτλο του προγράμματος και τα αντιγράφεις και αυτά στην αντίστοιχη θέση.
Στην συνέχεια δοκιμάζεις να τρέξεις το πρόγραμμα από το σχετικό .exe που βρίσκεται μέσα στον κατάλογο που αντέγραψες.
Προσέχεις τα μηνύματα λάθους που θα σου βγάλει και κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Μπορεί να σου πει για παράδειγμα ότι λείπει ένα .dll. Το βρίσκεις και το μεταφέρεις και αυτό στην αντίστοιχη θέση.
Επιπλέον ίσως είναι απαραίτητος ένας έλεγχος των .ini αρχείων με έναν editor (σαν το notepad) για πιθανή μεταβολή των θέσεων στις οποίες αναζητά το πρόγραμμα κάποια αρχεία.
Όλα τα παραπάνω τα έχω κάνει. Σε μερικά προγράμματα δούλεψαν και σε μερικά όχι. Γενικά, όσο νεότερο είναι ένα πρόγραμμα, τόσο πιο σύνθετο είναι και κατά την εγκατάσταση του γράφει πληροφορίες σε πολλά μέρη του σκληρού και στην registry και είναι όλο και πιο δύσκολο να το αντιγράψεις.
Θα παρακαλούσα η συζήτηση να μην συνεχιστεί για την εγκατάσταση του προγράμματος σε άλλο υπολογιστή θα χρειαστεί η αγορά δεύτερης άδειας η δεύτερου cd με το εν λόγω λογισμικό. Αν το cd έχει καταστραφεί θα πρέπει να μιλήσεις με την αντίστοιχη εταιρεία για να σου υποδείξουν τι θα κάνεις.Οποιαδήποτε άλλη αναφορά υποκείται στους κανόνες περί "πειρατικού λογισμικού".
Ευχαριστώ
Dellman
Moderator Pctechnology.gr
Θα παρακαλούσα η συζήτηση να μην συνεχιστεί για την εγκατάσταση του προγράμματος σε άλλο υπολογιστή θα χρειαστεί η αγορά δεύτερης άδειας η δεύτερου cd με το εν λόγω λογισμικό. Αν το cd έχει καταστραφεί θα πρέπει να μιλήσεις με την αντίστοιχη εταιρεία για να σου υποδείξουν τι θα κάνεις.Οποιαδήποτε άλλη αναφορά υποκείται στους κανόνες περί "πειρατικού λογισμικού".
Ευχαριστώ
Dellman
Moderator Pctechnology.gr
Σωστά τα λες.
Εγώ στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε απλά να μεταφέρω τα προγράμματα που ήταν νόμιμα αγορασμένα σε έναν άλλο δίσκο μεγαλυτερο και ταχύτερο στο ίδιο μηχανημα και είχα χαλάσει η μία από τις δισκέτες της εγκατάστασης του προγράμματος.
Μιλάμε το Corel Draw στην έκδοση 2 ... όταν η τρέχουσα ήταν η 9. Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η εταιρεία θα το υποστήριζε αν της το ζητούσαμε.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.