PDA

View Full Version : Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...!!!!!

BassJunkies
29-08-2004, 22:37
:109: ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ.
ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
-RADIATOR ΑΠΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ
-ΑΝΤΛΙΑ 1800L/H 220V ΑΠΟ ΤΗΝ MARCO PUMPS ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
-ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ
-ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PRAKTIKER
-TANK ΑΠΟ ROVER 416

ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ PC ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ WATERBLOCK(CPU-NORTHBRIDGE) ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΕΡΑ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ TANK 34

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

tefra
29-08-2004, 23:13
να υποθεσω οτι η αυξηση στην θερμοκρασια του νερου φταιει η αντλια εεε? εεε τι αλλο ο ανεμηστηρας δουλευει και εχεις τετοια θερμοκρασια ?

tefra
29-08-2004, 23:14
παντως πολυ τερας δειχνει η αντλια ! σου ευχομαι καλη επιτυχια στο εγχειρημα σου και να σε καλωσορισω στους νερουλαδες !

fantacid
29-08-2004, 23:55
Aπο θορυβο πως παει αυτο το τερατακι η ανλια?
πιστευω πως αν εβαζες ενα κυψελωτο ψυγειακι τυπου ford transit θα ειχες καλυτερες θερμοκρασιες k μια πιο συμμαζεμενη κατασκευη,αυτο που εχεις,δεν ειναι κ οτι καλυτερο για νερο
Ενω αντιθετος ειναι ιδανικο για phase change cooling.

p.s. Που ειναι τα μπλοκς?

Ujin
30-08-2004, 00:26
Η αντλία είναι τούμπανο! Αν δουλεύει σωστά (δεν ξέρω αν είναι κατάλληλη για κλειστό κύκλωμα, αλλά φαντάζομαι θα το έψαξες) με το κατάλληλο block, βλέπε Cascade ή RBX με #4 Νozzle για να εκμεταλευτείς τη δυναμή της θα μαμήσει.

Το ψυγείο μια χαρά μεγάλο είναι και με ένα shroud στο fan θα δουλέψει μια χαρά νομίζω αν και δεν είναι κυψελωτο.

Shaman
30-08-2004, 01:20
Το ψυγείο είναι καρφωτό για phase change όντως!!!Περιμένουμε θερμοκρασίες όταν το βάλεις επάνω!Απο block τι έχεις?

BassJunkies
30-08-2004, 18:10
ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ....
ΛΟΙΠΟΝ 1ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ phase change cooling????
ΚΑΙ 2ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ shroud στο fan????

ΤΑ BLOCKS Τ'ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ HACK ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 1 ΤΗΣ ASETEK ΓΙΑ TO NORTHBRIDGE http://www.sidewindercomputers.com/aswachco.html
ΚΑΙ 1 ΤΗΣ AQUA COMPUTER ΓΙΑ ΤΟ CPU
http://www.aqua-computer.de/prodimg/nd_products/cpconfig/cp13_4l_pnc_500.jpg.

ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ FAN KAI ΑΛΛΑ ΔΥΟ FANAKIA 12αρια ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ(ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΩΤΟ) ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!!!!!!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ....
ΤΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΑ BLOCKS??? ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ

KEEP IT HIGH, MAKE IT FRY....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ujin
30-08-2004, 18:45
ΛΟΙΠΟΝ 1ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ phase change cooling????
ΚΑΙ 2ον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ shroud στο fan????
Phase Change είναι συστήματα όπως το prommeteia που ψύχουν κάτω από τους 0C.

Shroud είναι ένας μικρός "αγωγός" για να κατευθύνει τη ροή του αέρα στο ψυγείο.

ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟ Η ΑΝΤΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ FAN KAI ΑΛΛΑ ΔΥΟ FANAKIA 12αρια ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ(ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΩΤΟ) ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!!!!!!
Τι εννοείς έξω από το σπίτι????????????? :087: :104:
Τα 12αρια fans μπορείς να τα βάλεις να δουλεύουν στα 7v. Μια χαρά δουλειά θα κάνουν και θα είναι πολύ πιο ήσυχα.
Όσο για το fan του ψυγείου, αν είναι πολύ ενοχλητικό μπορείς να το αντικαταστήσεις με μερικά 12άρια στα 7v πάλι.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ....
ΤΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΑ BLOCKS??? ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΕΝ ΣΕΙΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΙΑ!!!

Από σωλήνες κορυφή είναι οι Tygon και οι Clearflex.

BassJunkies
30-08-2004, 19:12
:041: ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΩ. ΘΑ ΤΡΥΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΙΡΑ ΑΝΤΛΙΑ ΤΥΠΟΥ "ΕΥΔΑΠ"!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 220V ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ.

BassJunkies
30-08-2004, 19:16
ΣΩΛΗΝΕΣ Tygon και οι Clearflex ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ????
ΕΙΝΑΙ SILICON? ;)

Ujin
30-08-2004, 19:56
Είσαι θεότρελος!!!!! (Για την τρύπα στον τείχο λεω)...
Γουστάρω πολύ όμως, μου θυμίζεις ένα παλικάρι από την Ισλανδία που με παρόμοιο mod είχε με αέρα κάτω από 0C...

Έχε όμως το νου σου γιατί μπορεί να είναι κτήνος η αντλία, αλλα δεν ξέρω αν θα σηκώσει πάρα πολλά μέτρα σωλήνα.

Για τους σωλήνες νομίζω οτι τώρα πια φέρνει και η www.checkmate.gr .
Εγώ τους πήρα από UK, απο www.over-clock.com .Δεν έχουν και πολύ ακριβά ταχυδρομικά.

Υ.Γ. Σε παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις. :o
Αν το κάνεις για τους τόνους, γράψε μικρά, χωρίς τόνους, δεν τρέχει τίποτα :109:

Shaman
30-08-2004, 20:56
Aν το βάλεις έξω το σύστημα καλό θα είναι να έχεις το νου σου το χειμώνα!!!Η υγροποίηση παραμονεύει........

BassJunkies
30-08-2004, 21:00
:116: Φιλαράκι σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, :109:
όσο για την αντλία μου είπαν από εκεί που την αγόρασα ότι έχει 25μέτρα μανομετρικό. Η διαφορα ύψους αντλίας PC είναι γύρω στα 2 μέτρα οπότε φτάνει και περισεύσει. Εδώ κοιτάω να βρω κάνα τρόπο πως θα μπορέσω να ρίξω την ροή της αντλίας χωρίς να ζορίσω το μοτέρ της αν χρειαστεί. Ένας συνάδελφος ηλεκτρονικός μου είπε ότι ο μοναδικός και πιο σωστός τρόπος για να ρίξεις τις στροφές ενός μοτέρ AC είναι με inverter αλλάζοντας την συχνότητα του ρεύματος αλλά το πιο φτηνό inverter έχει γύρω στα 400ευρό...!!!! Έκανα ένα πήραμα βάζοντας ένα βανάκι στην κατάθλιψη της αντλίας αλλά όσο το στραγγάλιζα για να ρίξω την ροή του νερού το μοτέρ τράβαγε περισσότερα αμπέρ πράγμα που σημαίνει ότι το μοτέρ της αντλίας ζορίζεται. Anyway πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω σωλήνες για να το συνδέσω πάνω στο PC να δω και επιτέλους τι μπωρεί να κάνει...."Βλέποντας και κάνοντας", η καλύτερη τεχνική σε αυτές τισ κατασκευές....!!!!!!!
:102:

Ujin
30-08-2004, 21:12
Βασικα αν είναι οντως τοοοοοοοοοοοοοοοοσο δυνατή, μελλοντικα τιν "πνίγεις" λίγο πέρνοντας block που χρειάζονται δυνατή ροη. Για τώρα μια "μαιμουδιάρική" λύση που φαντάζομαι είναι να βάλεις σωλήνες σε μήκως ανακόνδας...

Υ.Γ. Αν το τάνκ δεν σου κάνει, φέρ'το να το έχω καβάτζα για το Roverάκι μου! :109:

Υ.Γ.2 ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΟ FOROUM και στον υδάτινο κόσμο!

BassJunkies
06-09-2004, 21:13
Παιδιά γεια χαρά και πάλι!!!!
Βρήκα σωλήνες σιλικόνης που έψαχνα για τα waterblocks μέσα στο case και επίσης τρύπησα τον τοίχο για να περάσω τα καλώδια και τις σωλήνες μέσα στο σπίτι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έκανε η μάνα μου όταν τις είδε!!!!!!!!(Kids just don't try this at home! Too many db's can be extremely dangerous for yours ears) Οι σωλήνες και τα καλώδια περάστηκαν με επιτυχία μέσα στο σπίτι και οι τρύπες κλείστηκαν με σιλικόνη επιτυχώς. Εξωτερικά έντισα τις σωλήνες και τα καλώδια με armaflex για προστασία από τις θερμοκρασίες και γενικότερα τα καιρικά φαινόμενα. Τώρα έχουν μείνει μόνο οι συνδέσεις μέσα στο σπίτι. Έν αναμονή για φωτο γιατί την ψηφιακή μου την έχει πάρει ο πατέρας μου και θα μου την φέρει αύριο. Προς το παρόν ο χορός καλά κρατεί.....!!!!!!!!!

Υ.Γ1:Τις σωλήνες τις αγόρασα από την Σπύρου Πάτση στον Βοτανικό(Σωλήνες Αχλαδιωτης Σπύρου Πάτση 127 Βοτανικός)
Παιδιά το μαγαζί αυτο έχει ότι σωλήνα μπωρείς να φανταστείς

Υ.Γ2:Ρακόρ και συνδετήρες για τα waterblock και τις σωλήνες βρήκα στον Ακριτίδη(Σπύρου Πάτση 18 και Κορυτσάς 35 Βοτανικός)

Ujin
06-09-2004, 22:29
Keep going!
Περιμένω το indoor/outdoor project σου πως και πως!
Καλή επιτυχία και οτι χρειαστείς, εδώ είμαστε.

BassJunkies
07-09-2004, 18:19
:039: Ujin σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου,
το 2510Α σου είναι 2500Α με updated firmaware ή είναι το κανονικό? Γιατί έχω ένα 2500Α και σκέφτομαι να του περάσω firmware για dual layer. Άσχετο με το όλο θέμα αλλά μια που το είδα γιατί να μη σε ρωτήσω?

Ujin
07-09-2004, 21:15
Αν και ο Hemispasm είναι ο ειδικός μας σε αυτά τα θέματα, από όσο ξέρω το 2510 είναι ακριβώς το 2500 με άλλο calibration για καλύτερη απόδοση σε DL και προφανός άλλον firmware. Αφού έχεις το 2500 ούτα καν σκεφτείς για 2510. Μια χαρά θα είσαι με το firmware update, αν και δεν σου χρειάζεται τώρα γιατί δισκάκια πολύ δύσκολα (και ακριβά) βρίσκεις.

BassJunkies
08-09-2004, 20:49
:109: Παίδες μέχρι στιγμής τα έργα έχουν ως εξής:

oi τρύπες μέσα στο δωμάτιο για τις σωλήνες και τα καλώδια(Ένα καλώδιο για κάθε fan και ένα για την αντλία για πλήρη έλεγχο του συστήματος από μέσα)
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=705&stc=1

Το κουτί με όλα τα μηχανήματα έξω από το δωμάτιο και οι σωλήνες στον τοίχο
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=706&stc=1

Το φανάκι βγάζει αέρα έξω από το κούτί και είναι 220v μεταλλικό. φαίνεται και η μπρίzα της αντλίας που θα ελέγχετε για on/off λειτουργία μέσα από το δωμάτιο.(Η αντλία έχει και διακόπτη πανω της για αντιστροφή της ροής ανάλογα με τις ανάγκες)
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=707&stc=1

Ο ανεμιστήρας του ψυγείου "ρουφάει" αέρα μέσα από αυτο και τον βγάζει έξω από το κουτί
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=708&stc=1

Το κουτί ανοιχτό από επάνω και οι σωλήνες του μαζι με τα καλώδια ντυμένα όλα με armaflex και τυλιγμένα με μονωτική
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=709&stc=1

Άλλη μια ίδια
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=710&stc=1

Η επίστροφή του νερού. Με ένα ταφάκι την κάνω δύο μικρές γιατί το tank είχε πολύ μικρή εισαγωγή από την μάνα του.
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=711&stc=1

Η δεξία ειναι η εισαγωγή της επιστροφής νερού που είχε το tank από την μάνα του και η αριστερή ειναι αυτη που τρύπησα εγώ. Με αυτο τον τρόπο θέλω να μειώσω την πίεση του νερού που θα μπένει μέσα στο tank
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=712&stc=1

Η αριστερή τρύπα είναι για να ρουφάει αέρα ο ανεμιστήρας του μοτέρ της αντλίας και η δεξιά έχει ένα fanάκι το οποίο ρίχνει αέρα πάνω στο ψυγείο.
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=714&stc=1

fantacid
08-09-2004, 20:56
Σιγουρα το πιο hardcore watercooling τουλαχιστον εν'ελλαδι!!!
Ελπιζω να μην σε απογοητευσει η ανλτια
Περιμενουμε κ νουμερα ε!!!!(aka temps)

Skinny13
08-09-2004, 20:57
[QUOTE=BassJunkies]:109: Παίδες μέχρι στιγμής τα έργα έχουν ως εξής:

oi τρύπες μέσα στο δωμάτιο για τις σωλήνες και τα καλώδια(Ένα καλώδιο για κάθε fan και ένα για την αντλία για πλήρη έλεγχο του συστήματος από μέσα)
QUOTE]

φιλε ενα θα σου πω....

ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(αντλια πετρελαιου δεν ειναι αυτο το τερας?)

Chris2004
08-09-2004, 21:24
ΛΟΛ μεγάλε είσαι τρελός, Απίστευτα προτότυπη κατασκευή! Ωραίος
Περιμένουμε θερμοκρασίες...
Η αντία τι Ρακόρ έχει; Κάνει φασαρία;

Ujin
08-09-2004, 21:54
UNBE-****ING-LIEVABLE!!!!!!!!!!!!!!!

Τρομερή κατασκευή!
Πρώτο thread που άνοιξες στο foroumκαι μας πέταξες τα μυαλά στα κάγκελα!

Στο προκείμενο τώρα.
Τσέκαρε τη ροή γιατί οι σωλήνες είναι πολύ μακριοί, αν και μάλλον η αντλία θα είναι το κτήνος που φένεται να είναι και δεν θα έχεις πρόβλημα.
Επίσης βλέπω τι δεν είναι στο ίδιο μέγεθος. Συνήθως δεν είναι καλό αυτό.

tefra
08-09-2004, 22:45
το μονο παρομοιο που εχω δει ειναι ενας απο το εξωτερικο που ειχε βαλει το υδροψυκτρο κατω απο το εδαφος (λολ) , το χειμωνα με την υγροποιηση σιγουρα θα εχεις προβλημα ....αλλα οπως βλεπω μερακι εχεις και θα τα λυσεις ολα ωραιος .
Και εγω θελω αποτελεσματα (temps)

θα αρχισουμε ολοι να κανουμε τρυπες στους τοιχους (λολ) καμια ιδεα για μενα που μενω σε πολυκατοικια.... ?
χαχαχαχαχα

Ujin
08-09-2004, 22:51
καμια ιδεα για μενα που μενω σε πολυκατοικια.... ?
χαχαχαχαχα
Βγάλε το pc στο μπαλκόνι οταν φυσάει βορείας. :116:

Shaman
09-09-2004, 01:03
Πολύ καλός ρε φίλε!!Μπράβο!!Περιμένουμε θερμοκρασίες!!!

Rommel.Gr
09-09-2004, 02:01
Φιλαρακι εσκισες :104:
Μπραβο σου και παντα τετοια :023:

BassJunkies
09-09-2004, 06:31
[QUOTE=BassJunkies]:109: Παίδες μέχρι στιγμής τα έργα έχουν ως εξής:

QUOTE]

φιλε ενα θα σου πω....

ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(αντλία πετρελαίου δεν ειναι αυτο το τερας?)

:045: Όχι δεν είναι πετρελαίου. Είναι ορειχάλκινη αντλία μεταγγίσεων υγρών, αυτόματης αναρρόφήσεως και διπλής κατεύθυνσης με δυνατότητα μετάγγισης 1800 λίτρα την ώρα και μανομετρικό ύψος 25 μέτρα(αυτά λέει το manual). Θα πάθετε πλάκα με την τιμή της............................................... .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ...68ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BassJunkies
09-09-2004, 06:38
:040: :091: Guys, σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές σας. Λοιπόν θα κάνω ότι πιο γρήγορο μπορώ να το συνδέσω στο case γιατί και εγώ ανυπομονώ :026: να δω τι θα έχω από temps. Εν αναμονή γιατί ειμαι και βράδυ αυτή την εβδομάδα στην δουλειά και είμαι "νεκρός". :015:
:015: :015: :015: :015:

Ujin
09-09-2004, 10:07
BassJunkies, ακόμα δεν μας έχεις πει τι pc έχεις!

Κοπρίτης
09-09-2004, 11:29
ωραιος ο παικτης ;)
συγχαρητηρια για την ιδεα και την υλοποιηση...
δεν ειμαι γνωστης στα θεματα υδροψυξης
οποτε δεν ξερω τυχον προβληματα που θα προκυψουν
αλλα φαινεται οτι εχεις την ορεξη και τις γνωσεις να τα ξεπερασεις!
αντε να δουμε και κανενα αποτελεσμα...

Chr
09-09-2004, 11:53
Πραγματικά μεγαλειώδες. Έχεις τον Gotzilla της υδρόψυξης! :045:

BassJunkies
09-09-2004, 19:57
Ujin έβαλα το pc μου στην υπογραφή μου....( :118: ωραία ρίμα...για hip hop πάει κατευθείαν)
και να και μερικές φώτο από το pc μου.... :045:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=715&stc=1

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=716&stc=1

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=717&stc=1

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=718&stc=1

Το PC δίπλα ειναι του brother μου (AMD 2800+Barton@2200Mhz 200x11, 2x512Mb PC3200 Kingstown T:6 3 3 2,5 , 1xIBM 100Gb + 1xMaxtor 80 Gb, Asus GForce 3 Ti200 64Mb, DVD Pioneer 120, Pioneer DVDR 106, Epox 8rda+, Leadtek Winfast TV 2000XP, Creative Platinum Audigy 2 EX, SLK 900U, PSU Herolchi 380w)
Είναι και τα δύο pc πάνω σε δίκτυο και έχουν μία κοινή ADSL 384

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=719&stc=1

To pc του brother μου

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=722&stc=1

Και μία τελευταία όλα μαζί.....

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=721&stc=1

Αρκετά σας ζάλισα και σήμερα

See Ya...... :045:

Ujin
09-09-2004, 22:31
Μια χαρά σας βρίσκω!
Έχετε τρελαθεί στα games παρέα φαντάζομαι!

BassJunkies
10-09-2004, 06:24
Μια χαρά σας βρίσκω!
Έχετε τρελαθεί στα games παρέα φαντάζομαι!

:036: Ναι αλλά μου τη σπάει όταν παίζουμε soldier of fortune ή unreal tournament που κοιτάει στην δικιά μου οθόνη για να δει που του την έχω στημλενη... :077:

AC9800PBA
10-09-2004, 10:07
Μια ερώτηση λίγο άσχετη για την μητρική...
Ποιά revision είναι?

BassJunkies
11-09-2004, 16:36
Μια ερώτηση λίγο άσχετη για την μητρική...
Ποιά revision είναι?

don't know!
Πως θα το μάθω? :104:

BassJunkies
11-09-2004, 16:55
:026: φώτο από την αντλία, το ψυγείο και το tank όταν τα αγόρασα :048:

ERMOULIS
11-09-2004, 17:20
don't know!
Πως θα το μάθω? :104:δοκίμασε ένα προγραμμα όπως το sisoft sandra ή το everest...

BassJunkies
11-09-2004, 17:23
δοκίμασε ένα προγραμμα όπως το sisoft sandra ή το everest...

Revision A2 (Καλή είναι?)

Thanxs anyway
:045:

unseen
11-09-2004, 21:40
φιλε μου εισαι αψογος.... το παρακολουθω το Thread σου απο την αρχη. Θα προτεινα να μονωσεις το μπλοκ σου γιατι το χειμωνα θα εχεις προβλημα.

Ujin
11-09-2004, 21:44
BassJunkies, it's official! Το σύστημα μαμάει.
Αφού άκουσες τέτοια καλά λόγια από τον μετρ του είδους ότι άλλο και να πούμε εμείς είναι περιττό.

BassJunkies
12-09-2004, 01:12
φιλε μου εισαι αψογος.... το παρακολουθω το Thread σου απο την αρχη. Θα προτεινα να μονωσεις το μπλοκ σου γιατι το χειμωνα θα εχεις προβλημα.

:045: Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τα waterblocks θα τα μονώσω σίγουρα με το που τα βάλω πάνω και τα δύο. Έχω πάρει plexiglass 6 χιλιοστά ώστε να φτιάξω από ενα καπάκι για κάθε block ξεχωριστά και θα τα κλείσω γύρω γύρω με τσίχλα. Ξέρεις αυτή που χρησιμοποιούν οι ψυκτικοί!!!

BassJunkies
13-09-2004, 23:18
Guys μέχρι στιγμής έφτιαξα και αυτά τα καλούδια,

ταφάκι για να βάλω το flow switch, και θήκη τύπου pci για είσοδο και έξοδο νερού στο case...

Ujin
13-09-2004, 23:22
Ωραίος ο μάστορας!

ckdiablo555
14-09-2004, 01:16
Ενταξει φιλε μου τι να σου πω εεε τελειος !''ΜΑΣΤΟΡΑΣ''! καλα σου λεω εμεινα αφωνος.Συμφωνω και εγω παντως κανε καμια μονωση για τον χειμωνα.ΑΝΤΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑΑΑΑΑΑΑ(για τα τεστ και το τελικο αποτελεσμα).....!

Chr
14-09-2004, 12:13
ΑΝυπομονώ να ΄κούσω temps! :030:

BassJunkies
14-09-2004, 23:40
Παλικάρια μου υπομονή
το καλό πράγμα αργεί να γίνει!!!!!!!!!!!! :109:

BassJunkies
15-09-2004, 23:20
To master control panel του water cooling station!!!!
Αριστερά ο διακόπτης της αντλίας, λαμπάκι πράσινο ένδειξη ρεύματος για το control panel, και οι άλλοι 3 διακόπτες είναι για τα fanάκια και το fan του radiator.
Από πίσω τροφοδοσία ρεύματος και οι τέσσερις τρύπες για να μπουν τα καλώδια των συσκέυών...to be continued!!!!!!! :112:

CmoS
16-09-2004, 22:29
Καλα οτι πω περιττο θα ειναι οκ.....Αψογος....ειχα σκεφτει και εγω να κανω κατι τετοιο....με την ιδεα εμεινα...μου φανικε αδυνατο....εισαι ο πρωτος που βλεπω να το κανει....;);)

Aλλα Αμα εχει καυσονα εξω???

Skinny13
16-09-2004, 23:06
Aλλα Αμα εχει καυσονα εξω???

....μεσα εχει fujitsu !!!!!!!!

το ψυγειο ειναι ετσι κι αλλιως στη σκια...

BassJunkies
17-09-2004, 21:13
....μεσα εχει fujitsu !!!!!!!!

το ψυγειο ειναι ετσι κι αλλιως στη σκια...

:080: Σωστός ο skinny13!!! Αυτο πιστεύω και εγώ. Θα το δούμε του χρόνου το καλοκαίρι τι θα κάνει μέσα! Προς το παρόν έρχεται ένας υπέροχος χειμώνας!!!!!!!!!!!!!!!! :036:

BassJunkies
19-09-2004, 17:35
Έτοιμο και το control panel!!!!!

Alexandros
27-09-2004, 13:43
Καλα βρε Bass Junkies , αυτη ειναι η "μια υδροψυξη" που λεγες ? :005: :005:

Αυτη ειναι σα να βγηκε απο τεθωρακισμενο :109:
Αψογος.

BassJunkies
27-09-2004, 14:01
Καλα βρε Bass Junkies , αυτη ειναι η "μια υδροψυξη" που λεγες ? :005: :005:

Αυτη ειναι σα να βγηκε απο τεθωρακισμενο :109:
Αψογος.

:001: :001: :001: :001: :001: :001: Thanxs Alex :112: :112: :112: :112: :112: :112:

tsihlini
29-09-2004, 14:09
Ειναι απλα ενα απο τα καλυτερα watercooling που εχω δει χαρας την υπομονη και το μερακι σου!!!
Υ.Γ οσο αναφορα τα block καλυτερα να ροταγες και τον eleven εγω παντος ειδα μεγαλη διαφορα με τα block του!!

BassJunkies
29-09-2004, 20:58
Ρε παιδιά που μπορώ να βρω τον eleven??

Linos80
29-09-2004, 22:02
Στειλε του ενα PM...

BassJunkies
10-10-2004, 17:55
Μάγκες το "θηρίο" πήρε μπροστά.....

Μετά από πολλά προβλήματα και ταλαιπωρία κατάφερα να συνδέσω χτες το όλο σύστημα με το waterblock και το pc. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό!!!! πρόβλημα... Με το που έβαλα την αντλία μπροστά με το waterblock στον πάγκο για να δοκιμάσω για τυχόν διαρροές μετά από μισή ώρα λειτουργίας του συστήματος το plexiglass του waterblock άρχισε να κάνει ρωγμές περιμετρικά των ρακόρ εισόδου και εξόδου σε αστεροειδές σχήμα. Οι ρωγμές είναι επιφανειακές και μάλλον είναι από το πολύ σφίξιμο των ρακόρ και την μεγάλη πίεση της αντλίας. Το waterblock απ' ότι κατάλαβα είναι σχεδιασμένο για μικρές ροές και μικρές αντλίες, όχι για το "γαϊδούρι την αντλία που έχω εγώ!!!

Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι η αντλία κάνει αρκετό θόρυβο έξω από το σπίτι και ενδεχομένος μπωρεί να ενοχλεί τους γείτονες. Θα το διαπιστώσουμε και αυτό αν κάποια μέρα δω την αστυνομία στην αυλή μου.(Μάγκες να μου φαίρνετε τσιγάρα στην "ψιρού"). Πιστεύω όμως ότι αν βγάλω το tank που έχω και βάλω ένα μπετονάκι 4λίτρων από απεσταγμένο νερό για tank μάλλων θα σταματήσει το βουητό από την αντλία. Είδα ότι όσο το tank μου ήταν άδειο και σιγά σιγά το γέμιζα η αντλία δεν έκανε θόρυβο αλλά "ξενέριζε" και τράβαγε και λίγο αέρα. Όσο το γέμιζα αυξανόταν ο θόρυβος και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί το tank μου είναι πάνω από την αντλία και όσο το γεμίζω τόσο το νερό πέφτει με δύναμη στην φτερωτή της αντλίας. Η αντλία έλεγε πάνω "αυτόματης αναρόφησης" και έτσι συμπέρανα ότι αν βάλω ένα μπετονάκι για tank και η αντλία να "ρουφάει" νερό από αυτό θα είναι πιο "ήσυχη". Βλέποντας και κάνοντας!!!
Δεν άντεξα όμως, με ραγισμένο το block και σχεδιασμένο για μικρές ροές το έβαλα επάνω για να ανάψω το ριμάδι μου που το έχω μια βδομάδα κλειστό γιατί έφτιαχνα τα block. Τελικά έβαλα μόνο αυτό του επεξεργαστή και του northbridge δεν θα το βάλω.
Θερμοκρασίες τώρα.....
Αυτή την στιγμή που γραφω αυτές τις γραμμές τρέχο διπλό prime εδώ και μία ώρα, με 1,500vcore 234x16=3750mhZ με μία ψύκρα τριμπούρδελο χωρίς ανεμιστηράκι στο northbridge και ραγισμένο block και έχω στον επεξεργαστή 45 βαθμούς. Σε idle έχω γύρω στους 38 με ήλιο έξω το μεσημέρι.
Αύριο το μεσημέρι πάω για άλλο block στο Hacshop και θα κοιτάξω να είναι για μεγάλες ροές.(έχετε να προτείνετε κάνα καλό?? Κάνα link?)
Πιστεύω να πάει και καλύτερα με το καινούριο block....
:119: Άντε να δούμε..... :119:

Υ.Γ: Θα postάρω σύντομα και φώτο