PDA

View Full Version : Google ή RTFM την σημερον ημερα ??

skouket
25-04-2005, 18:18
Ειχα διαβασει προσφατα ενα αρθρο @slashdot που τονιζε οτι πια ψαχνουμε να βρουμε ευκολα την λυση μεσω search engines..Θυμαμαι τον καθηγητη πληροφορορικης στο λυκειο που ελεγε οτι οταν βαζαν αυτοι UNIX το 1990 και μερικα χρονια αργοτερα Linux δεν υπηρχε το support που υπαρχει τωρα(μεσω ιντερνετ πιο πολυ) με αποτελεσμα το RTFM να ειναι το #1 στην λιστα κατι που ομως αυξανε κατακορυφα τις γνωσεις τους παραλληλα με την ευρεση λυσεως του εκαστοτε προβληματος.Μου ανεφερε για πολυωρες/πολυμερες ενασχολησεις με τσιγαρο και καφε για στησιματα δικτυων , firewalls κτλ..Αλλες εποχες :P τωρα εχουμε γεμισει στο multimedia και το fancy stuff :077:

Απευνομαι σε ολους, παλιους και νεους να γραψουν την γνωμη τους :045:
Ειναι ενα θεμα που με εχει προβληματισει πολυ μιας και ο ελευθερος χρονος δεν ειναι αρκετος πια , οι σχολες πιεζουν με μαθηματα οχι τοσο ψαγμενα αλλα και θες και τον χρονο σου για την κοπελα σου και τις παρεες :) .. αραγε ποσο μακρια παει ετσι η βαλιτσα ??

Προσωπικα οταν εβαζα slackware δεν μπορουσα να πηγαινοερχομαι καθε λιγο και λεπτο για να κανο ποστ αποριες απο το pc-lab τις σχολης μιας και σπιτι δεν εχω internet, οποτε επεσε RTFM και οffline reading(downloaded articles/e-books κτλ..) , ηταν σιγουρα χρονοβορο, καμια φορα βαρετο αλλα σιγουρα μαθαινα πολλα παραπανω απο το να λυνω απλως το προβλημα μου μηχανικα.

Ακομα εχω την εντυπωση οτι σε εμας, τους νεους λινουξαδες οι mailing lists δεν εχουν την ανταποκριση που ειχαν καποτε :P οταν δεν υπηρχαν οι broadband συνδεσεις μαλλον :P

το βλεπω στην Ελλαδα εμεις οι νεοι να βγαινουμε πιο σκαρτοι απο τους παλιους..το βλεπω και καθε μερα στο ΕΜΠ πως το επιπεδο διδασκαλιας/γνωστικο δεν με καλυπτει σε αρκετα μαθηματα !!!
Ακουω γενικα παντως πως οι επιχειρησεις για ψαγμενα και σοβαρα θεματα οπως αυτο της ασφαλειας δικτυων δουλευουν με ξενους συνεργατες :(

YΓ: Σχολιαστε μονομερως οποιοδηποτε σημειο του ποστ μου χωρις να χρειαζεται να γραψετε για ολα δηλαδη :)

nikostheater
25-04-2005, 20:51
Χμμ ενδιαφερον τοπικ θα ελεγα!οντως τωρα πια ο καλυτερος μας φιλος εχει γινει το google αντι ενα καλο βιβλιο..εγω δεν εχω εμπειρια απο πανεπιστημια,αλλα γενικα οταν θες πραγματικα να μαθεις κατι δεν πασαλειβεις..διαβαζεις..

_daemon_
25-04-2005, 20:57
Εγώ πιστεύω πως για να μάθεις κάτι μόνο επιφανειακά το google είναι ok, αλλά για να μάθεις σε βάθος κάτι και να θέσεις σωστές βάσεις ένα σωστό βιβλίο είναι απαραίτητο! :D

john_dr
25-04-2005, 21:31
Δίκοπο μαχαίρι το manual όπως και το google.
Μόνος σου αποφασίζεις το αν ποιο πολύ μετράει ο χρόνος που θα γλυτώσεις μέσω google ή οι γνώσεις που θα αποκτήσεις μέσω του κλασικού RTFM.

DarthMoul
09-05-2005, 16:17
Εγώ νομίζω ότι χρειάζονται και τα δύο. Το internet (όχι μόνο το google) είναι φοβερό εργαλείο και αστείρευτη πηγή γνώσης. Το υλικό είναι πλέον εκτεταμένο και λεπτομερές. Έχω περάσει και εγώ από το στάδιο της αναγνωσης ενός dexion 1.80 ύψος και 2 μέτρα πλάτος γεμάτο από manuals ενός συστήματος για να βρω την λύση σε κάτι απλό και καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοεί ο καθηγητής σου. Δεν νοσταλγώ την εποχή καθόλου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η αποσπασματική μελέτη διαφόρων ζητημάτων ισοδυναμεί με την συστηματική μελέτη. Αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, έχεις πειθαρχεία.