PDA

View Full Version : Ταινιες DivX σε επιτραπέζιο DVD player.

Hgetis
27-04-2005, 21:19
Προσφατως αγορασα ενα επιτραπεζιο dvdplayer με δυνατοτητα συν των αλλων να υποστηριζει τα δισκακια που περιλαμβανουν ταινιες κωδικοποιημενες με το DivX 3.1x, 4.xx,5.xx και νομιζω και XviD.

Η ερωτηση:
Εγω τυγχανει να κωδικοποιω ολες τις ταινειες στα 800x600 με 160bitrate ηχο. Αποτι ειχα καποτε καπου διαβασει τα επιτραπεζια dvdplayers χρειαζονται ειδικες ρυθμισεις κατα την κωδικοποιηση των ταινιων (κ δη στην αναλυση). Επειδη τοτε ομως δεν ημουν κατοχος τετοιας συσκευης δεν συγκρατησα αυτες τις ρυθμισεις. Οποτε τωρα με τις κλασικες ρυθμισεις που χρησιμοποιω και παιζουν βεβαια στο PC στο επιτραπεζιο dvdplayer ακουω μονο τον ηχο χωρις ομως εικονα και καμια δυνατοτητα βεβαια για να προχωρησω την ταινια μπροστα η πισω. Μπορει καποιος να βοηθησει??

Linos80
27-04-2005, 21:26
Δεν εχω ξανακουσει αυτο που λες.
Σε αναλογο deck player φιλου παιζουν ολα μου τα divx τα οποια εχουν διαφορες αναλυσεις χωρις να αντιμετωπισω ποτε προβλημα.
Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω ας μας το πει.

Maynard
27-04-2005, 21:43
Καλά σε 800χ600 πώς τις έκανες; Αφου η πηγή άντε ναναι 720χ576
το μέγιστο απτα dvd. Έτσι δέν είναι; Δηλαδή δέν είχες κ κανένα όφελος
πιστεύω.. Μήπως φταίει αυτό κιόλας , για κοίτα να μετατρέψεις έτσι
κ να δείς αν παίζει.

apotsi
27-04-2005, 22:40
Φίλε Ηγέτη, αυτό είναι. Η ανάλυση. Είναι πολύ μεγάλη για τον Player που έχεις. Αν στηρίζεται σε chipset της Mediatek, τότε σίγουρα είναι αυτό.

Πες μας ποιό πήρες, από πού και πόσο....

maddoctor
28-04-2005, 12:13
Η ανάλυση που δίνεις είναι πάνω από αυτές των PAL και NTSC, οπότε είναι λογικό να μην σου τα παίζει το player. Πες μας τι μηχάνημα έχεις, δες στο site της κατασκευάστριας εταιρείας εάν υπάρχει κάτι σχετικό, και τα ξαναλέμε.

Hgetis
28-04-2005, 16:20
Δεν εχω ξανακουσει αυτο που λες.
Σε αναλογο deck player φιλου παιζουν ολα μου τα divx τα οποια εχουν διαφορες αναλυσεις χωρις να αντιμετωπισω ποτε προβλημα.
Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω ας μας το πει.
Και ομως εγω το ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο του χωρου, αποτι θυμαμαι ηταν σε μια σημειωση (Tip&Trick) καπου σε μια γωνια... Οποτε αντε βρες το τωρα!

Καλά σε 800χ600 πώς τις έκανες; Αφου η πηγή άντε ναναι 720χ576
το μέγιστο απτα dvd. Έτσι δέν είναι; Δηλαδή δέν είχες κ κανένα όφελος
πιστεύω.. Μήπως φταίει αυτό κιόλας , για κοίτα να μετατρέψεις έτσι
κ να δείς αν παίζει.
Γινεται σε 800x600 αν αλλαξεις τις ρυθμισεις μεσα απο το προγραμμα κωδικοποιησης...

Φίλε Ηγέτη, αυτό είναι. Η ανάλυση. Είναι πολύ μεγάλη για τον Player που έχεις. Αν στηρίζεται σε chipset της Mediatek, τότε σίγουρα είναι αυτό.

Πες μας ποιό πήρες, από πού και πόσο....
Η ανάλυση που δίνεις είναι πάνω από αυτές των PAL και NTSC, οπότε είναι λογικό να μην σου τα παίζει το player. Πες μας τι μηχάνημα έχεις, δες στο site της κατασκευάστριας εταιρείας εάν υπάρχει κάτι σχετικό, και τα ξαναλέμε.
Το dvd ειναι της Yamaha (DVD-S550), τωρα ποσο το πηρα δεν θυμαμαι γιατι το πηρα μαζι με αλλα (AV receiver, ηχεια, κ.λπ.)

1) Δηλαδη εσεις προτεινετε να ρυθμισω την αναλυση στα 720χ576??
2) Το dvd λεει οτι υποστηριζει DivX(3.11,4.x,5.x) σε δισκους CD-R[W], DVD+R[W], DVD-R[W]. Λετε να φταιει και το οτι χρησιμοποιω DivX 5.xx Pro??
3) Επισης καπου μεσα στο manual λεει οτι πρεπει να ειναι κοωδικοποιημενες σε "home theater" τροπο με το DivX. Δεν ηξερα οτι αυτο παιζει τοσο σημαντικο ρολο... Επισης το Divx Pro δινει αυτη τη δυνατοτητα, το απλο DivX νομιζω πως δεν τη δινει..

benhour
28-04-2005, 16:23
640-480 και θα παιξουν!στο sony που εχω στην αθηνα παιζουν και σε μεγαλυτερες σε ενα αλλο φιλου οχι!

Hgetis
29-04-2005, 15:32
Λοιπον, κωδικοποιησα την ταινια στα 720x576 και η ταινια παιζει κανονικοτατα... Το μονο που παρατηρησα ειναι κατι ψιλοατελειες στην εμφανιση της εικονας(κατι σαν artifacts αλλα πολυ αμυδρα και όχι πολυ καλη αποδοση του μαυρου) πραγμα που βεβαια δεν υφισταται οταν παιζω κανονικα dvd. Υπαρχει λυση γιαυτο?

Και μια αλλη ερωτηση: Οντας κατοχος μιας 4:3 τηλεορασης η κωδικοποιημενη εικονα (πλεον στα 720χ576) καλυπτει ολη την εκταση της οθονης. Επειδη στο αμεσο μελλον σκοπευω να παρω μια 16:9 τηλεοραση, η ιδια κωδικοποιημενη ταινια που τωρα καλυπτει ολη την οθονη της 4:3, στην 16:9 θα "παραμορφώνεται" κατα καποιον τροπο ουτως ωστε να καλυψει εκ νεου την εκταση των νεων διαστασεων της οθονης? Κοινως οταν την ιδια κωδικοποιημενη ταινια την βαζω σε μια 4:3 και σε μια 16:9 τηλεοραση θα παιζει κανονικα και στις δυο καλυπτοντας παντα την εκταση της οθονης η θα εμφανιζει πουθενα μαυρες λωριδες?

john_dr
29-04-2005, 16:27
Δεν υπήρχε λόγος κωδικοποίησης σε μεγαλύτερη ανάλυση. Και ποιο αργά κωδικοποιείται η ταινίας, και δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα σε ποιότητα εικόνας ( οι τηλεοράσεις με το ζόρι πιάνουν τις 400-450 γραμμές αναλυτικότητας με την πλειοψηφία να μην υπερβαίνει τις 320 ) και προφανώς έχεις και ασυμβατότητες. Κρίμα η φασαρία να φτιάξεις τις ταινίες ( για αυτό και αν ποτέ φτιάξω home cinema θα είναι με χρήση mini PC ).

Hgetis
29-04-2005, 16:34
Δηλαδή λες να μειωσω κ αλλο την αναλυση?

Και επανερχομενος στην ερωτηση μου:
"Οντας κατοχος μιας 4:3 τηλεορασης η κωδικοποιημενη εικονα (πλεον στα 720χ576) καλυπτει ολη την εκταση της οθονης. Επειδη στο αμεσο μελλον σκοπευω να παρω μια 16:9 τηλεοραση, η ιδια κωδικοποιημενη ταινια που τωρα καλυπτει ολη την οθονη της 4:3, στην 16:9 θα "παραμορφώνεται" κατα καποιον τροπο ουτως ωστε να καλυψει εκ νεου την εκταση των νεων διαστασεων της οθονης? Κοινως οταν την ιδια κωδικοποιημενη ταινια την βαζω σε μια 4:3 και σε μια 16:9 τηλεοραση θα παιζει κανονικα και στις δυο καλυπτοντας παντα την εκταση της οθονης η θα εμφανιζει πουθενα μαυρες λωριδες?"