PDA

View Full Version : live cd

bill--22
05-05-2005, 03:51
καλησπερα. εχω πολλες εκδοσεις linux αλλα ειναι live cd . αν καποια με βολευει περισοτερο μπορω να την κανω install στο σκληρο??(ειμαι ασχετος....):022:

Orthodox
05-05-2005, 05:54
Λίγο δίσκολο μου φαίνεται. Εγώ έχω το SuSE Live Eval από περιοδικό και δεν γίνεται....

Prokopas
05-05-2005, 11:05
καλησπερα. εχω πολλες εκδοσεις linux αλλα ειναι live cd . αν καποια με βολευει περισοτερο μπορω να την κανω install στο σκληρο??(ειμαι ασχετος....):022:

Από live cd δεν γίνεται να κάνεις εγκατάσταση. Θα πρέπει να προμηθευτείς την κανονική έκδοση της διανομής που σε ενδιαφέρει που δουλεύει μόνο με εγκατάσταση.

maddoctor
05-05-2005, 12:40
Σωστά.Τα live cd είναι διανομές μόνο για να χρησιμοποιηθούνε από cd, ειδικότερα σε περιπτώσεις προβλήματος.Έπειτα δεν νομίζω να έχει και καμία διαδικασία εγκατάστασης, όπως οι κανονικές εκδόσεις, για να μπορείς να το πετάξεις στο σκληρό.Σϊγουρα με κάποιο τρόπο πρέπει να δημιουργείται κάποιο boot sector που με απλό copy δεν νομίζω να γίνεται.Βέβαια ειδικός δεν είμαι σε linux, αλλά υποθέτω ότι κάπως έτσι γίνεται....

nikostheater
05-05-2005, 16:41
υπαρχουν διανομες που εγκαθιστουνται στον σκληρο,μια απο αυτες ειναι το knoppix.Υπαρχει και το knoppel που ειναι το κνοπιξ στα ελληνικα.υπαρχουν και αλλες διανομες τετοιες,αλλα το knoppix ειναι απο τις καλυτερες...

Linos80
05-05-2005, 17:10
Θα συμφωνησω με τον nikostheater.