PDA

View Full Version : Aναλογικο βιντεο & παραμορφωση στις 3 κατω γραμμες

sakattack
10-07-2004, 02:19
Ασχολειται κανεις με συλληψη αναλογικου βιντεο?

υπαρχει τροπος να γλιτωσουμε απο την παραμορφωση που εμφανιζεται στις τελευταιες 3 γραμμες?

κατα τη συλληψη αμφιβαλω αν μπορει να γινει κατι,
αλλα μετα μηπως ξερετε κανενα τροπο να τις "κοψουμε"

παλια ειχα δει καπου να αναφερεται ενας τροπος, αλλα δεν μπορω να βρω το λινκ.

alexandrosss
10-07-2004, 10:42
δηλαδή θέλεις να πείς απο βίντεο και τέτεια.
Αν εννοείς αυτο με κάποιον φίλο μου που κάναμε σε dvd κάποιες βιντεοκασσέτες είχαμε πρόβλημα, μετά άλλαξαμε το πρόγραμμα σύλληψης και είμασταν μια χαρά.
και η κάρτα δεν ήταν κάποια ακριβή ήταν μια Lifeview που κάνει γύρω στα 40 ευρώ.

emnezia
10-07-2004, 12:50
Αν κατάλαβα καλά εννοείς κάτω κάτω κάτι σαν το tracking του βίντεο.
Μπορείς με το virtualdub αν πας στο Video->Filters επέλεξε το Null transform , OK και μετά δεξιά το Cropping. Εκεί κόψε ότι θες. Κατόπιν ξανασυμπίεσε το βίντεο και save as.

Κατα το capture πάντως σε αφήνει να κάνεις crop μέσω του virtualdub ή nandub

sakattack
10-07-2004, 13:49
alexandrosss, ποιο προγραμμα χρησιμοποιησατε τελικα?

emnezia, ναι ακριβως, δες και στην εικονα πιο κατω.

τωρα πλεον δεν γινεται να το αποφυγω γιατι κανω συλληψη μεσω ψηφιακης βιντεοκαμερας.

Αλλα και παλια που ειχα Video Ιn, παντα μου το εκανε.
Μονο ενα mpg μεσω nandub βρηκα, που δεν το ειχε.
Ολα τα αλλα (avi) το ειχαν, με οποιο προγραμμα κι αν τα ειχα κανει capture.

τελος παντων, βασικα αυτο θελω να κανω, στο avi αρχειο που εχω να κανω crop το κατω μερος και να παρω παλι ενα avi χωρις καμμια απωλεια στην ποιοτητα της εικονας.
λες οτι το virtual dub μπορει να το κανει αυτο ε?
Θα το ψαξω, ευχαριστω.

alexandrosss
10-07-2004, 14:36
χρησιμοποιήσαμε το windvr αν θυμάμαι καλα (είναι της εταιρίας που βγάζει το windvd)

sakattack
18-07-2004, 01:37
Xαθηκαν πολλα ποστ εδω.

Βαζοντας τον panasonic DV codec και σωζοντας σαν DV-AVI type-2, τα ανοιγω με το Virtual dub και μπορω να κανω crop ευκολα,
αλλα μετα δεν μου δινει επιλογη να τα σωσω παλι σαν DV-AVI, αλλα μονο σαν RAW AVI, δηλ με τεραστιο μεγεθος που δεν συμφερει (κατι σαν 2GB το λεπτο νομιζω)

ακομα και το VirtualDubMod που δινει επιλογη Save As,
ενω βλεπει τον panasonic DV codec, βγαζει λαθος οταν το επιλεγω.

mpg2 παλι, το VirtualDubMod ανοιγει, αλλα δεν σωζει
αλλοι τυπο αρχειου, μου ειναι αχρηστοι

το Αdobe Premiere λεει οτι εχει crop & clip αλλα δεν βγαζω ακρη,
σαν να πας να οδηγησεις 747 μου φαινεται

ΗΕLP, κανεις που να ασχολειται με το DV AVI editing ?

Vagouridis
18-07-2004, 10:44
Xαθηκαν πολλα ποστ εδω.

Βαζοντας τον panasonic DV codec και σωζοντας σαν DV-AVI type-2, τα ανοιγω με το Virtual dub και μπορω να κανω crop ευκολα,
αλλα μετα δεν μου δινει επιλογη να τα σωσω παλι σαν DV-AVI, αλλα μονο σαν RAW AVI, δηλ με τεραστιο μεγεθος που δεν συμφερει (κατι σαν 2GB το λεπτο νομιζω)

Βαλε το virtual Dub να κανει frame server σε καποιο αλλο προγραμμα συμπιεσης -επεξεργασιας ( Edit studio , dvd2avi ) και βαλε on the fly συμπιεση , με τους σημερινους επεξεργαστες δεν θα υπαρχει προβλημα , απλα βαλτο να γινεται σε ενα καλο , γρηογορο και ψιλοαδειο δισκο.....

sakattack
19-07-2004, 01:10
Eυχαριστω, αλλα δε καταλαβα τι μου λες να κανω γιατι δεν εχω ασχοληθει με αυτα τα προγραμματα. Τωρα κοιταω μερικα απο αυτα

Τελος παντων, ηρθε μια φιλη μου και μου εδειξε λιγο το Premiere και πιστευω να τα καταφερω με αυτο. :D