View Full Version : Tι AMD μητρικη χρησιμοποιειτε?
MrSeanKon
31-08-2004, 20:08
Στο thread αυτο οι κατοχοι των AMD συστηματων μπορουν να ποσταρουν ο,τι περι της μητρικης θελουν αλλα κυριως να ψηφισουν.....
Στο μελλον οταν αλλαξουν συνθεση κι εχουν την καλοσυνη ας επανελθουν να ριξουν ψηφο σκοπος ειναι να αλληλοβοηθουμε οι AMDαδες...... :116:
Παληκαρια καλο ειναι να κανετε και κανενα ποστ δηλαδη να αναφερετε κατα ποσο ειστε κι ευχαριστημενοι με το συγκεκριμενο μοντελο ωστε να μαζευτει μπολικο υλικο για μελλοντικη αναφορα κι οχι να αρκεστειτε στο ψηφισμα....
fantacid
31-08-2004, 20:17
Αν κ εχω MSI που σε λιγο θα γινει abit,ψηφισα soyo!!
ηταν η προηγουμενη μητρικη μου, ειδα την επιλογη κ την νοσταλγησα,ετσι ψηφισα soyo.
θα ειναι κατι σαν τη ψηφο της τιμης,δεν νομιζω να εχει κ αλλος soyo mobo!!
ThorLite
31-08-2004, 20:20
Εγω ψηφισα Abit γιατι τωρα εχω abit αλλα ειμαι EPoX fan γιατι ειχα καλες εμπειριες με οσες περασαν απο τα χερια μου.....
MrSeanKon
31-08-2004, 20:34
Το κακο ειναι οτι δε μπορουμε να ριξουμε κι αλλες ψηφους τεσπα ας μαζευτει καποιο υλικο στην αρχη και ξανανοιγω το ιδιο thread αλλη φορα.....
Ετσι κι αλλιως στο μελλον θα εχω μαζεψει περισσοτερο υλικο και θα ενσωματωσω την ψηφοφορια στη νεα πρωτα ο Θεος να μας εχει καλα....
Εχω και μια Albatron η οποια ειναι εξισου σταθερη η Εροχ με ταλαιπωρησε αρκετα αλλα βρηκα λυση.........
ASUS τώρα, αλλά τις αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα....
MrSeanKon
31-08-2004, 20:38
Οντως ετσι ειναι ευτυχως ομως που την καταφερα την ατιμη Εροχ και δουλεψε.......
Asus ! Aν και γουσταρω την abit του αδερφου μου!
MrSeanKon
31-08-2004, 22:39
Oντως για μενα το ΑΒΙΤ NF7-S v2.0 ητανε το πιο κορυφαιο μοντελο για Βαρτον που κυκλοφορησε.......
Chaintech 7NJS εχω τωρα Και 2 ASUS.
Παντως η ΑΒΙΤ NF-S ηταν η καλυτερη που ειχα.
JimmyFox
31-08-2004, 22:55
A64 -> Chaintech. Αλλά δε σκοπεύω να την κρατήσω για πολύ. Στον Barton Gigabyte και στον Thorouhgbred μια MSI.
DragonFlight
31-08-2004, 23:03
Μια DFI και μια GigaByte εχω τωρα. Η πρωτη κανει τρομερο O/C , και η δευτερη ειναι τερας σταθεροτητας. Αρα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Αλλα οσο αφορα επιδωσεις......, ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχει ουτε η μια αλλα ουτε η αλλη με οσες EPOX περασαν απο τα χερια μου. Ακομα εξακολουθω να το λεω.......EPOX RULEZZZZZZZZZZZZZ!!!!!
MrSeanKon
31-08-2004, 23:07
Καλως ηρθες στο φορουμ μας DragonFlight!
AMD RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ετσι κι αλλιως....
Xαθηκαμε ετσι??????
Αλλα εδω θα ειμαστε!
MADKiller7
31-08-2004, 23:10
χμμμ δεν θελω σχολια αλλα για τα λεφτα της πολυ καλη βγηκε,εχω μια ASRock K7S41GX(FSB333).Για τα 49 ευρω που την πηρα δουλευει τελεια εδω και 5 μηνες και με o/c το chipset της 333@400.Αλλα θελω Abit.....
circular
31-08-2004, 23:16
Ο επιμένων NF7-S 2.0 νικά! (έχε χάρη που δεν παίζουν φράγκα για 64bito :p)
MrSeanKon
31-08-2004, 23:18
χμμμ δεν θελω σχολια αλλα για τα λεφτα της πολυ καλη βγηκε,εχω μια ASRock K7S41GX(FSB333)
Kαι γιατι να σχολιασουμε εδω?
Οι κομπλεξικοι θα εκαναν κατι τετοιο.........
Θα μπορουσαμε να σε σχολιασουμε αν μας ζηταγες τη γνωμη σου για τη συγκεκριμενη μητρικη, ομως το Thread αυτο εχει αλλο σκοπο ;)........
saxon_747
31-08-2004, 23:26
Albatron εδω... Για δοκιμη την αγορασα αλλα μου αρεσε και την κρατησα. Σταθερη, χωρις κανενα προβλημα (μεχρι τωρα) και καθολου ιδιοτροπη... Αρκετες επιλογες στο BIOS , δινει ρευμα παντου... Θα αγοραζα και μια abit αλλα τωρα περιμενω μια και καλη για Α64...
thunderbringer
31-08-2004, 23:36
Εκτός από φανατικός υποστηρικτής της AMD είμαι και φανατικός της ASUS
Έχω την A7N8X-E Del. με εναν ΧΠ 2800.Ένα... κουλό μου κάνει μόνο.
Όταν κάνω update το bios (3 φορές μέχρι τώρα) μου ζητάει φορμάτ.Μάλλον
όμως κάνω κάποια @@#%$#@ και δεν την έχω πάρει χαμπάρι!
Μετα απο οσα περασα με τις ****gigabyte, Asus και ξερο ψωμι!!!!!!!!!
Σταθεροτατη, o/cable, αν και ψαχνομαι για bios....
MrSeanKon
31-08-2004, 23:41
Albatron εδω... Για δοκιμη την αγορασα αλλα μου αρεσε και την κρατησα. Σταθερη, χωρις κανενα προβλημα (μεχρι τωρα) και καθολου ιδιοτροπη... Αρκετες επιλογες στο BIOS , δινει ρευμα παντου... Θα αγοραζα και μια abit αλλα τωρα περιμενω μια και καλη για Α64...
H backup μητρικη μου ειναι Albatron κι ειναι πολυ καλυτερη απο την Εροχ αλλα δεν εχει κλειδωμενα PCI/AGP λογω του VIA που εχει αλλιως παει μια χαρα.......
saxon_747
31-08-2004, 23:51
H backup μητρικη μου ειναι Albatron κι ειναι πολυ καλυτερη απο την Εροχ αλλα δεν εχει κλειδωμενα PCI/AGP λογω του VIA που εχει αλλιως παει μια χαρα.......
Mα ειναι στοκοι οι τυποι στην Αlbatron (οσων αφορα Α64)... Ακομα δεν βγαλανε nforce !!! (η καποιο rev. της μητρικης σου με pci lock) :102:
MrSeanKon
31-08-2004, 23:53
Θα σου ελεγα τι ειναι αλλα θα με ΒΑΝ για μερες απο εδω..........
Παντως δεν ειναι και η μονη μητρικη που εχει μονο με VIA chipset π.χ. κι η ΑΒΙΤ δεν εχει βγαλει μεχρι αυτη τη στιγμη μητρικη με NForce3 για Α64 κι η Αsus νομιζω με VIA εχει μονο.......... :075:
saxon_747
31-08-2004, 23:57
Για την Abit,Αsus ακουσα οτι θα παιzoυν μονο με VIA πλεον για Α64... Λογω διαφορών...
MrSeanKon
01-09-2004, 00:10
Kαι στην τελικη εμεις την πληρωνουμε γιατι η VIA οντως εχει εμπειρια στις μητρικες με AMD τοσα χρονια και σταθερα τσιπσετς εχει βγαλει αλλα μεχρι να κλειδωσει τα AGP/PCI παντοτινα θα μας σκοτισει τα ***** (η AV8 Abit v1.1 ειναι κλειδωμενη απ' οτι ξερω).........
Η nVidia κανει προσπαθειες αλλα μονο για καρτες γραφικων ενδεικνυται μακαρι να ωριμασει με τον καιρο θυμηθειτε τι επαιζε στο nForce πρωτη εκδοση..... :075:
Orthodox
01-09-2004, 00:33
Gigabyte σαφώς……..
Έχει ότι έχουν όλες οι άλλες και με το παραπάνω απλά υστερεί λίγο στο o/c….
Υ.Γ.: Asus & Abit δεν θα βγάλουν με nf3 αλλά μάλλον για το nf4 θα ρίξουν νερό στο κρασί τους....
MrSeanKon
01-09-2004, 00:53
Kι ελπιζω το κρασι που θα πιουμε τοτε να πινεται κι οχι να τον πιουμε..... :116: :116:
Orthodox
01-09-2004, 01:05
Ε..!!! αν δεν κάνει και το nf4 τπτ τότε ζήτω που καήκαμε, θα πάμε σε Prescott όλοι…
MrSeanKon
01-09-2004, 01:10
Τοτε βλεπω να γινεται η AMD καφενειο ή μαλλον κατι αλλο......... :019:
qdi και ειμαι πολυ ευχαριστημενος παιδια (απο τη σταθερότητά της τουλάχιστον). ο εξοπλισμός των qdi ειναι βασικος δυστυχως, αλλα και η τιμη τους ειναι πολυ χαμηλη. με την υποστηριξη απο πλευρας εταιριας δεν ξερω τι να πω. μετρια ευχαριστημενος απο την διεθνη εταιρια (bios updates, utilities), χαλια η υποστηριξη απο την ελληνικη αντιπροσωπεια. τουλαχιστον εμενα ετσι μου φανηκε (ερασιτεχνες).
εχω δουλεψει και με gigabyte (τεχνολογική υπεροχή), αλλα ευαισθητες. επισης αριστη υποστηριξη απο την ελληνικη και τη διεθνη εταιρια.
εχω δοκιμασει abit asus albatron απο ολες αυτες η asus ειναι απροβληματιστη και oced η albatron μετρια πραγματα η abit τελεια και σε εμενα σκυλι αλλα μεχρι να βγουν τα σωστα Bios οι σωστοι οδηγοι για να δουλεψω ολα τα υποσυστηματα τελεια περασε ενα 6 μηνο . Αλλα παλι ψηφισα abit γιατι τωρα που ολα πανε ρολοι δεν την αλλαζω με καμια
JimmyFox
01-09-2004, 09:39
Ε..!!! αν δεν κάνει και το nf4 τπτ τότε ζήτω που καήκαμε, θα πάμε σε Prescott όλοι…
Γιατί ρε Μιχάλη? Επειδή οι άχρηστοι της nVidia δε μπορούν να βγάλουν ένα σωστό chipset θα πάμε σε Intel?
Η Via και η SiS τι ρόλο βαράνε δηλαδή?
Όπως φαίνονται στη sig. Με την Gigabyte και τον 64άρι δεν έχω δοκιμάσει O/C ελλείψει PCI/AGP lock (ούτως η άλλως δεν είμαι και κανένας σοβαρός O/Cer). Ευχαριστημένος είμαι και από τις δυο, με μόνο παράπονο ότι στην Chaintech κάποιες φορές ήθελε επανεγκατάσταση τα παράθυρα μετά από bios upgrade. H Gigabyte για αυτά που έδινε σε σχέση με τα λεφτά της (109€ από RAM-Shop) ήταν best buy.
JimmyFox
01-09-2004, 10:06
Όπως φαίνονται στη sig. Με την Gigabyte και τον 64άρι δεν έχω δοκιμάσει O/C ελλείψει PCI/AGP lock (ούτως η άλλως δεν είμαι και κανένας σοβαρός O/Cer).
Εντάξει μπορεί να μην έχει PCI lock αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορείς να ανεβάσεις το HTT έως κάποιο όριο....Προ nForce δηλαδή πως κάναμε overclocking? Ειδικά αν οι σκληροί αντέχουν μπόλικο PCI clock μπορείς να δουλεύεις άνετα και με 37-38 PCI.
με μόνο παράπονο ότι στην Chaintech κάποιες φορές ήθελε επανεγκατάσταση τα παράθυρα μετά από bios upgrade.
Είχα αυτή τη μητρικη για κάποια περίοδο και ποτέ δε μου ζήτησε format ή reinstall μετά από Bios Upgrade. Το έχω ξαναδεί όμως αυτό και σε άλλο forum (ίσως στο amdmb.com). Γενικά δεν εμπιστεύομαι της Chaintech. Και λόγω Πλαισίου εδώ στην Ελλάδα δεν είναι καν φθηνές όπως είναι στο εξωτερικό.
GIGABYTE και για το χαλαρό o/c ποθ κάνω είναι μια χαρά. Έχει και πολύ καλή ποιότητα και αρκετα καλούδια μαζι.
Αν παρω καινούρια θα είναι Gigabyte ή asus.
Εντάξει μπορεί να μην έχει PCI lock αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορείς να ανεβάσεις το HTT έως κάποιο όριο....Προ nForce δηλαδή πως κάναμε overclocking? Ειδικά αν οι σκληροί αντέχουν μπόλικο PCI clock μπορείς να δουλεύεις άνετα και με 37-38 PCI.
Κοίτα, οι μνήμες μου είναι του κιλού, οι δίσκοι είναι σε raid (νομίζω ότι έχω ακούσει κάπου ότι οι raid controller είναι πιο "ευαίσθητοι" από τους απλούς IDE) και η Gigabyte δεν δίνει τίποτα μέσα από το bios για O/C παρά μόνο από το κάτιTuner μέσα από Win οπότε δεν θεωρώ ότι αξίζει το ρίσκο για 50-100 Mhz παραπάνω. Έτσι κι' αλλιώς για τα δικά μου γούστα το μηχάνημα μαμάει όπως είναι.
Την Chaintech την είχε βγάλει Νο1 για AMD τότε το RAM και τότε ήμουν μικρός ανόητος και δεν είχα ανακλύψει το PcTech (R.I.P) και είχα σκάσει 200€ για δαύτην. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι έρχονταν με ένα κιλό μπιχλιμπίδια και εκτός το πρόβλημα με το bios upgrade δεν μου έχει κάνει άλλη κουτσουκέλα.
hello Γιαννη !!!
οπως ξερεις Abit nf7-s rev2
Orthodox
02-09-2004, 00:46
Γιατί ρε Μιχάλη? Επειδή οι άχρηστοι της nVidia δε μπορούν να βγάλουν ένα σωστό chipset θα πάμε σε Intel?
Η Via και η SiS τι ρόλο βαράνε δηλαδή?
Έλα ρε συ μη δίνεις σημασία, το πα απλά γιατί το nf2/nf3 δε με έχουν συναρπάσει ιδιαίτερα και ευελπιστώ ότι το 4 θα αξίζει αλλιώς back το Via RULEZZ!!!
Rommel.Gr
02-09-2004, 02:23
Εχω Abit και Asus μια χαρα ευχαριστημενος αλλα και δυο Gigabyte που ειχα μ@μ@γ@ν :116:
Παντως ψηφισα ΑΒΙΤ
schumifer
02-09-2004, 02:50
Jetway VDAP600 .έχει τα πάντα πάνω με 60 ευρώ 400 FSB .Δε δίνει πολύ ρεύμα στον επεξεργαστή μέχρι 1.85.Είμαι στο 1,75.Έτσι κι αλλιώς δεν έχει κλειδωμένους διαιρέτες οπότε θα μου λείψει το ρεύμα μόνο αν κάποια στιγμή αποφασίσω να τον ξεκλειδώσω σε mobile(που θα γίνει απλά πρέπει αν μου περισσέψουν αρκετά χρήματα!).Επίσης δε δίνει πολύ ρεύμα στην AGP που θα μου χρειαστεί μόλις βάλω ψύκτρες στις μνήμες της 5200 και χειμωνιάσει και λιγάκι.
Για όσους δεν κάνουν τρελό overclocking δε θεωρώ ότι αξίζει να δίνουν τόσα πολλά χρήματα.Εμένα ήταν το πρώτο μηχάνημα και δεν έδωσα ούτε δραχμή πάνω από όσα μου ήταν απολύτως απαραίτητα!Ίσως στο επόμενο δώσω παραπάνω για μητρική 64 με πολύ ρεύμα παντού,κλειδωμένους διαιρέτες και πολύ εξοπλισμό.Αν και όνειρό μου είναι να στήσω Dual Cpu Amd με επεξεργαστές ΧΡ ξεκλειδωμένους από εμένα.Θα δούμε.
MrSeanKon
02-09-2004, 14:38
hello Γιαννη !!!
οπως ξερεις Abit nf7-s rev2
Γεια χαρα σου Γιωργο ελπιζω να εχεις ανεβει ψηλοτερα απο εκει που ησουν πρωτα...... :116:
MrSeanKon
02-09-2004, 14:42
Αλεπου οπως ξερεις συνηθως οι IDE δισκοι πανε και παραπανω σε PCI MHz εχω μπει και με 40 MHz ανετα αλλα και με 43 ΜΗz και κατι αλλοι εχουν παει οριακα παραπανω.....
Με την Albatron ναι δοκιμασα και 41MHz PCI και δουλευαν ολα ΟΚ για καμμια ωρα κι επιτηδες εκανα αντιγραφες απο παρτισιον σε παρτισιον Benches με το Sandra Ηard Disk κλπ.......
Ομως οι SATA οπως τα λεγαμε και τηλεφωνικα δεν αντεχουν πολυ ο δικος μου ο αναθεματισμενος μεχρι 222/6 ΜΗz πηγε (καντε τη διαιρεση βαριεμαι LOL) :D:D: και μετα οταν εβαλα παραπανω ΦΣΒ εμπαινα κανονικα στα ΧΡ αλλα σκληρος δισκος δε φαινοταν πουθενα (ειχε γινει φαντασμα)....
Προς αποφυγην συγχυσεων εμπαινα με τον WD IDE (εχω βαλει και στους δυο λειτουργικα συστηματα)....
maddoctor
02-09-2004, 20:45
Εγώ έχω μία MSI K7N2 Delta ILSR.Μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο πλήρες που έχω δει.Παράπονο δεν έχω.Ένα πρόβλημα που έχω αναφέρει απο παλιά (δεν μου αναγνωρίζει σωστά το cdrw Plextor 2410a) ανακάλυψα τελικά ότι είναι λόγω ασυμβατότητας του Nforce2 :076: :076:
Με το Liteon το dvdrw δεν έχω κανένα πρόβλημα.Μου δουλέυει πολύ καλά.Βέβαια δεν ασχολούμαι με το ευγενές άθλημα του o/c οπότε μην με ρωτάτε για σχετική πείρα με την εν λόγω μητρική. Παράπονο μόνο από την MSI έχω που βγάζει μία στο τόσο biosκαι δεν είχα την τεχνική υποστήριξη που περίμενα.Πάντως αυτή έχω ψηφίσει.
ASUS Α7Ν8Χ-DLX στο βασικό μου pc αλλά παίζει και μία lite-on ΑΑ261 :) (που πάει μια χαρά) με έναν 1,4
JimmyFox
03-09-2004, 00:06
(δεν μου αναγνωρίζει σωστά το cdrw Plextor 2410a) ανακάλυψα τελικά ότι είναι λόγω ασυμβατότητας του Nforce2
??? Έχω ακριβώς το ίδιο CD-RW και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα νε τον nForce2 στην GA-7N400 pro2
JimmyFox
03-09-2004, 00:13
Αλεπου οπως ξερεις συνηθως οι IDE δισκοι πανε και παραπανω σε PCI MHz εχω μπει και με 40 MHz ανετα αλλα και με 43 ΜΗz και κατι αλλοι εχουν παει οριακα παραπανω.....
Ομως οι SATA οπως τα λεγαμε και τηλεφωνικα δεν αντεχουν πολυ
Σχετικό είναι αυτό φίλε Γιάννη. O WDC ΒΒ 40GB που είχα δεν άντεχε πάνω από 38 PCI clock. Ο WDC JB άντεχε και πάνω από 39.
O Sata πάλι δυστυχώς δεν άντεχε πάνω από 37,5ΜΗζ....
Επίσης, παιχνίδια με το PCI δεν προτείνονται όταν έχεις RAID0 οπότε και IDE σκληρούς να έχεις χάνεις από τα περιθώρια υπερχρονισμού του PCI bus αρκετά.
Συμπερασματικά, εξαρτάται πολύ από το hardware που θα βάλεις στη μητρική αν τελικά θα αντέξει το υψηλό PCI. Μια κάρτα ήχου Safeway με CMI8738 δεν άντεχε PCI clock ούτε 37 αλλά η Sound Blaster αντέχει έως 40! Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας. Αν τελικά δεν έπαιζε τόσο ρόλο δε θα πετάγατε όλοι τις VIA μητρικές σας για να πάτε σε nForce2!!!
MrSeanKon
03-09-2004, 00:26
Τωρα σε αυτο το θεμα που εθιξες περι καρτων ηχου οντως εχεις δικιο γιατι φυσικα δεν εχω κατι τετοιο οι PCI θυρες μου ειναι αδειες.......
JimmyFox
03-09-2004, 00:58
Τωρα σε αυτο το θεμα που εθιξες περι καρτων ηχου οντως εχεις δικιο γιατι φυσικα δεν εχω κατι τετοιο οι PCI θυρες μου ειναι αδειες.......
Εμένα πάλι είναι γεμάτες! Και έχω και 6 IDE devices. Κάποιο εξάρτημα να μην αντέχει και.... :092: Οπότε τι λέμε τώρα...
Orthodox
03-09-2004, 01:32
43,5 χαλαρά :D
παραπάνω με προδίδει η vga…:confused:
MrSeanKon
03-09-2004, 01:35
Nα ξεφορτωσεις το συστημα Αλεπου!
Απο οτι ξερω οι ΑΤΙ δεν αντεχουν τοσο οσο οι nVidia καρτες βεβαια με την Albatron μπηκα στα ΧΡ με ΑΤΙ καρτα χωρις να δωσω ταση στην AGP.......
kbilly13@
06-09-2004, 02:33
Gigabyte rulez! κύριοι...
προσπαθώ να βρώ μειονέκτημα και δυσκολεύομαι πραγματικά!
ίσως λιιιιίγο περισσότερο vcore δεν θα με έβλαπτε - υπάρχουν και τα mods βέβαια και θα την ψάξω αργότερα
Αν έφερναν Ελλάδα και τις φθηνότερες εκδόσεις με το nf3-250, θα έκανε χρυσές πωλήσεις - και δεν βρίσκω το λόγο γιατί όχι...
JimmyFox
06-09-2004, 09:56
Nα ξεφορτωσεις το συστημα Αλεπου!
Ε τι λες τώρα ρε Sean... Δε θα κάνω τη δουλειά μου για το υπερχρονίσω καλύτερα? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πετύχω το καλύτερο δυνατο overclocking στις συνθήκες που το δουλεύω. Αλλιώς τι να το κάνω?
Με βλέπω με καμμιά Gigabyte (πάλι) όπως του kbilly ή ακόμα καλύτερα Gigabyte με το VIA K8T800 Pro για 754. Αλλά έχω δρόμο ακόμα. Έφτασα όμως πολύ κοντά στο στόχο που είχα θέσει (2.2GHz) και ίσως θα πρέπει να πεθάνει η Chaintech ώσπου να σκεφτώ να την αλλάξω.
σε socket a εχω δουλεψει αρκετες μητρικες.gigabyte ga-7va(kt333),asus a7v600(kt600),epox 8rda(nforce 2 ultra) και αλλες δυο τρεις για τις οποιες δεν εχω αρκετα στοιχεια για να τις κρινω.το κτ 333 ηταν σταθερο αλλα καμια δυνατοτητα...το κτ 600 πολυ καλο και αρκετα overclockable.εκανε τα παντα,εδινε καλα ρευματα-σταθερα,και ανεβηκε μεχρι 238fsb σταθερο χωρις να κλειδωνει pci,πολυ αξιοπιστη μητρικη την οποια εχω καβα...τωρα δουλευω καθημερινα την epox της οποιας πινω το αιμα (235+ fsb )εειμαι υπερευχαριστημενος...ειδωμεν
ψηφισα epox αφου με αυτη δουλευω τωρα
[Επειδή οι άχρηστοι της nVidia δε μπορούν να βγάλουν ένα σωστό chipset θα πάμε σε Intel?
Η Via και η SiS τι ρόλο βαράνε δηλαδή?[/QUOTE]
δηλαδη το nforce 2 σε χαλασε τοσο πολυ?
κατι 250+fsb που ανεβασε τοσος και τοσος κοσμος δεν ηταν τουλαχιστον καλα?
τωρα θα μου πεις για διαιρετες κλπ...τεσπα εγω πιστευω οτι και με nf3 θα γινουν δυνατες υλοποιησεις αρκει να το αναλαβουν σοβαρα εργοστασια.ειδη με το dfi εχει γινει σαλος εξω
JimmyFox
06-09-2004, 12:07
δηλαδη το nforce 2 σε χαλασε τοσο πολυ?
κατι 250+fsb που ανεβασε τοσος και τοσος κοσμος δεν ηταν τουλαχιστον καλα?
τωρα θα μου πεις για διαιρετες κλπ...τεσπα εγω πιστευω οτι και με nf3 θα γινουν δυνατες υλοποιησεις αρκει να το αναλαβουν σοβαρα εργοστασια.ειδη με το dfi εχει γινει σαλος εξω
ναι ρε μεγάλε αλλά πόσα RMA έκανε η DFI και Abit? Έπιασαν 250FSB με μνήμες των €250-€300? Χαίρω πολύ! Και είναι υγιές αυτό?
Με το nForce2 είχα ασυμβατότητες που με VIA δεν είχα. Και όταν δε μου δουλεύει η Capture card των €300 θα προτιμήσω να πετάξω τη μητρική με το nForce2 παρά την κάρτα!
Ξέρεις τι είναι να μην έχουν βγάλει έναν driver της προκοπής για το IDE και να έχω conflict στα Win98 SE ΧΩΡΙΣ να έχω περάσει nVidia driver gια το IDE? Και το S-ATA? Οι σκληροί κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Τα μηχανάκια με VIA που έω δουλέψει ήταν πιο γρήγορα και από τα πιο υπερχρονισμενα nForce2.
Και να μη ξεχνάμε τα Bios corruptions, καπρίτσια με ανώμαλα timmings και μνήμες κλπ.....
Το nForce ήταν για αυτούς που τρέχουν όλοι μέρα benchmarks και χαίρονται με τα υψηλά marks. Στη μητρική με το KT600 είχα 4sec πιο αργό SuperPi
(στην ίδια συχνότητα επεξεργαστή). Αλλά το ΚΤ600 φόρτωνε το λειτουργικό πιο γρήγορα, έκλεινε πιο γρήγορα, είχε καλύτερη απόκριση και έτρεχε πιο πολλές εφαρμογές πιο γρήγορα. Στα π@π@ρι@ μου αν είχε πιο χαμηλά benches! Και δούλευε όλο το hardware όπως έπρεπε! έκανες τη δουλειά σου με άλλα λόγια.
Αλλά οι πολλοί έχουν 1 PCI ή και καμμία. Ή ένα μόνο λειτουργικό. Για φόρτωσε το μηχάνημα με ένα σωρό διαφορετικό hardware να δούμε πιο θα πηγαίνει καλύτερα. για βάλε τέσσερις σκληρούς και πολλαπλά λειτουργικά και το nForce θα γονατίσει.
Το μόνο καλό που προσέφερε το nForce ήταν το κλειδωμένο PCI clock lock το οποίο όμως όπως φάνηκε είχε δυσάρεστες παρενέργειες και έπρεπε να περιμένεις 4 revisions κάθε μητρικής να λυθούν ασυμβατότητες και ένα σωρό παιδικές αρρώστιες αυτού το "θαυματουργού" chipset μπας και σου κάτσει καλό κομμάτι και δε τρέχεις για RMA.
.... και η Gigabyte δεν δίνει τίποτα μέσα από το bios για O/C παρά μόνο από το κάτιTuner μέσα από Win οπότε δεν θεωρώ ότι αξίζει το ρίσκο για 50-100 Mhz παραπάνω.
Γράψτε λάθος, απλά ήθελε Ctrl+F1 για να εμφανίσει το πλήρες μενου. :021:
fantacid
06-09-2004, 13:09
Εγώ έχω μία MSI K7N2 Delta ILSR.Μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο πλήρες που έχω δει.Παράπονο δεν έχω...
Θα συμφωνισω με τον τρελογιατρο!
ειχα για μηνες την ILSR κ πηγα se NF7-S r2.0 μπορει η abti να ειναι πιο clockable αλλα πιο πληρης ειναι σιγουρα η msi,σε περιπτωση που το o/c ειναι δευτερον σημασιας για καποιον ειναι οτι καλυτερο μπορει να παρει!!!!
Δεν μπορω να σκεφτω κατι που τις λοιπει!
kbilly13@
06-09-2004, 18:25
Σχετικά με τη "διαμάχη" VIA-Νforce, θέλω να πάρω και εγώ λίγο μέρος (λείπει η αλεπού από το παζάρι?)...
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον jimmy fox! Τυχαίνει να έχουμε δουλέψει και οι δύο, και με τα 2 chipset... το nforce2 είχε άπειρα προβλήματα - ειδικά στα μεγάλα fsb... όπου έπρεπε να έχεις μπόλικη τύχη, να τα έχεις σκάσει χοντρά σε hardware, και να έχεις αλλάξει καμμιά δεκαριά μνήμες ώσπου να βρεις αυτή που του αρέσει (κόστος?... ) να πω για ide controller? χάλια (= χάλια overall απόδοση συστήματος) - να πω για σταθερότητα? πόσοι ήταν prime stable? δεν έχω δει και πολλά screenshots... , καμμένες μητρικές?...
Και η διαφορά δεν ήταν και τόσο μεγάλη ακόμη και στα benchmarks (βάλτε το ίδιο hardware στο ΚΤ600 και συγκρίνετε.... εγώ το έκανα, και πρακτικά το ΚΤ600 ήταν πολύ πιο γρήγορο! fsb? 247 stable, και 232 everyday use απολύτως σταθερά, κάτι λέει... προβλήματα δεν είχα ποτέ με VIA...
Aκόμη και στο nf3-250 ο ενσωματωμένος sata controller της nvidia δεν αρέσκεται σε μεγάλα ΗΤΤ! Eυτυχώς που η gigabyte έχει και τον 3rd party της silicon, και όλα δουλεύουν άψογα...
Θα μου πείτε γιατί πήρα nf3? απλά, γιατί είναι Gigabyte... (Ήταν και το μοναδικό nforce2 mobo που μου δούλεψε κανονικά χωρίς προβλήματα... )
Αλλά αν έβγαζε η gigabyte με VIA K8T800 Pro, θα το προτιμούσα το VIA...
Παράπονο βέβαια δεν έχω, η Κ8ΝS pro είναι φοβερή σε όλα της! Δεν έπεσα έξω...
MrSeanKon
06-09-2004, 18:34
Απλα ετυχε να σταθω τυχερος με την ΑΒΙΤ ΝF7-S v2.0 που πηρα κι ειχα μονιμα ανω των 250MHz FSB αλλα κι αυτοι οι @@ρηδες της VIA δεν μπορουν να βγαλουν τοσα χρονια ενα κλειδωμενο chipset? :071:
Πρεπει να παρω την καινουρια ABIT με το KT800Pro που εχει κλειδωμενα?
Και συγκεκριμενο revision?
Μπας και παιζει marketing κυριοι?
Αbit βέβαια...με τα λιγότερα προβλήματα και πραγματικά σκυλιά στο overclocking.
Υπάρχουν και άλλες που πάνε ψηλότερα (βλ.DFI) αλλά ψοφάνε γιατί δεν αντέχουν...
Και οι Soyo μου αρέσουν από τα παλιά χρόνια αλλά δεν έχω δοκιμάσει σε n-force :022:
MrSeanKon
06-09-2004, 20:50
Οσο γιαυτο που ειπες περι Soyo ετσι ειναι μερικα πραγματα χανονται απο την αγορα για διαφορους λογους σαν πρωην Intelας προτιμουσα τις QDI ομως σε AMD δεν παιζουν τοσο αν κρινω κι απο το ποσοστο που πηρε.......
Epox8RDA3+ rev2.1
ουτε Bios corruptions ουτε προβληματα με τα IDE ουτε προβληματα με SATA controller ...
Και φωρτομενα σχεδον ολα τα PCI
MrSeanKon
06-09-2004, 22:05
Eγω ειχα την εκδοση 1.1 της ιδιας σειρας η οποια οπως προειπα με ταλαιπωρησε ασχημα δε δουλευε τιποτε σε δαυτη και τελικα την πεταξα στα σκουπιδια απο τα νευρα μου σε τουτη την Εροχ που εχω θα δοκιμασω να της μονταρω το BIOS LOL κι αν καει καλυτερα....... :035:
saxon_747
06-09-2004, 22:35
Eγω ειχα την εκδοση 1.1 της ιδιας σειρας η οποια οπως προειπα με ταλαιπωρησε ασχημα δε δουλευε τιποτε σε δαυτη και τελικα την πεταξα στα σκουπιδια απο τα νευρα μου σε τουτη την Εροχ που εχω θα δοκιμασω να της μονταρω το BIOS LOL κι αν καει καλυτερα....... :035:
:040: :040: :040:
:044: :044: :044:
:023: :023: :023:
για οσους δεν διαβασαν το πρωτο ποστ μου εχω δουλεψει και κτ 333 και κτ 600 και nforce 2.....δεν θα θαψω την via για να αναδειξω την nvidia και το αναποδο,παλι πατε να δημιουργησετε ενα ψευτοδιπολο το οποιο δεν με εκφραζει σε καμια περιπτωση....σαν χρηστης που δεν γουσταρει stock speeds=για στοκους αποφασισα να δω λιγο τις δυνατοτητες ενος nforce based mobo.....δεν νοειται power user σε socket a και να clockarei με via.γεγονος αυτο.- τωρα ο ανθρωπακος που δουλευει στην τραπεζα ας παρει asus,gigabyte κλπ,ας βαλει και ενα celeron να δει την υγεια του...θα με τρελανεται τωρα? καπου ειδα win98 ...."ρε μεγαλε" αυτα δεν καταργηθικαν ακομα??
τεσπα....καθε χρηστης εχει τις υποχρεωσεις και τα γουστα του.με ενα μηχανημα η πραξη εδειξε οτι αυτα δεν συμβιβαζονται.στηστε ενα σελερονι με 5 pci,2 sata και της παναγιας τα ματια με ιντελ μητρικη να δειτε ταχυτητες φορτωματος win(akoma kai 98) θανατηφορες,συμβατοτητες με το 99.9 του υπαρκτου hardware(kai oxi σοσιαλισμου) και δωστε και λιγα φραγκα για ενα μπαρτον,κανα nf7, καμια μνημη και βγαλτε του τα ματια....τωρα αν καποιοι θελουν 4 pci,8 σκληρους sata,win 98 κλπ και ταυτοχρονα 30 sec spi,11x240 stable,1/1 2-2-2-5 με μνημες value των 50 ευρο και nο corruption ε τοτε τι μου μενει πια να ευχηθω?? το αφηνω σε εσας
2 μηχανηματα λοιπον,ενα via ενα nforce.to ενα εργαλειο το αλλο παιχνιδι...ετσι γιατι το πολυ το κυριε ελεησον ....
yγ. jimmyfox τα στοιχεια που παραθετεις περι rma μεταξυ nforce και via μπορεις να μου πεις που τα διαβασες να ριξω μια ματια?? δεν πιστευω να εβγαλες συμπερασματα απο τις ατυχες περιπτωσεις 5-6 φιλων σου ετσι? μια επισκεψη στο stock house ths μεταμορφωσης ισως να ειναι διαφωτιστικη,1 στις 10 μητρικες για socket a ισως και να ειναι nforce based....kai δεν μιλαω για διαολεμενες abit epox κλπ αλλα για δηθεν τρελοαξιοπιστες asus,gigabyte,chaintech με κτ
schumifer
07-09-2004, 05:56
Ρε που να με πάρει.Διάβασα σωστά?230+ FSB σε κτ600??????Πώώώώώώώςςςςςςςςςς
Albatron K8X800 PROII
Αν και την αγόρασα με μεγάλη επιφύλαξη τελικά βλέπω ότι υπάρχει πολλή καλή συνεργασία με τον AMD64
JimmyFox
07-09-2004, 12:25
Ρε που να με πάρει.Διάβασα σωστά?230+ FSB σε κτ600??????Πώώώώώώώςςςςςςςςςς
237ΜΗζ FSB με JetRam DDR400 cl2.5-3-3-8 πάνω σε μια MSI KT6 Delta FISR
O kbilly είχε προφανώς καλύτερη μνήμη (ε, βοήθησε λίγο και το overclockability της EPoX...)
fantacid
07-09-2004, 12:45
Οσο γιαυτο που ειπες περι Soyo ετσι ειναι μερικα πραγματα χανονται απο την αγορα για διαφορους λογους σαν πρωην Intelας προτιμουσα τις QDI ομως σε AMD δεν παιζουν τοσο αν κρινω κι απο το ποσοστο που πηρε.......
Μαλλον δε παιζουν καθολου σε amd.
ο ψηφος ειναι δικος μου κ τον εβαλα περισσοτερο απο νοσταλγια ή οικτο!
μετα ομως προσεξα οτι ειναι για amd μητρικες ενω εγω την ειχα σε celeron 466!
αρα τα ποσοστα της soyo ειναι πλεον απογοητευτικα!!!!
Εγώ ψήφησα την Gigabyte επειδή το μόνο που με ενδιαφέρει σε μια μητρική είναι η σταθερότητα. Απο το 2000 που έπιασα στα χέρια μου την πρώτη μου μητρική της συγκεκριμένης μάρκας και μέχρι την τωρινή GA-7N400Pro 2 δεν είχα ποτέ μέχρι σήμερα απολύτως κανένα πρόβλημα.
abit nf7-s 2. για το soundstorm, agp pci lock, τα beta bios και την όλη φάση.
αν θέλετε άνεση και ομαλότητα, τάξη και ασφάλεια λολ, πάρτε intel έχει καλύτερα κανάλια ide... ακόμα και το 815 που χρησιμοποιώ σε ένα άλλο σύστημα.
BloodyHeaven
22-09-2004, 13:39
Μια gigabyte 7vtxe+ για τον φτωχό πλην ΑΜD 1700+@1.54 Ghz
Μια GIGABYTE GA-7N400-L με το τελευταίο BIOS για να υποστηρίξει τον AMD SEMPRON 2800+ που έχω.Πριν είχα για 3 χρόνια μια QDI KINETIZ 7B με τον ΑΜD DURON 700MHz
MrSeanKon
25-09-2004, 15:04
Βλεπω οτι πεφτουν ακομη ψηφοι και χαιρομαι γιαυτο..........
Οσοι δεν εχετε ψηφισει ριχτε κι εδω ψηφους! :030:
τη μαρκα του PSU σας (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1129&page=1) (καθε χρηστης)
τι AMD επεξεργαστη εχετε (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1077&page=1) (μονο οι AMDαδες)
Ποσες ωρες τρεχετε stability programs (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1728&page=1) (καθε χρηστης)
Την o/ced συχνοτητα του AMD σας (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1100&page=1) (μονο οι AMDαδες)
Tι σκληρο δισκο εχετε (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1127&page=1) (καθε χρηστης)
Τι μαρκα μνημης εχετε στον AMD επεξεργαστη σας (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1128&page=1) (μονο οι AMDαδες)
Ποσο % αυξηση στο Vcore εχετε δωσει στον AMD σας (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=984&page=1) (μονο οι AMDαδες)
Ουκ ολιγες δημοσκοπησεις αλλα επεξεργαζομαι τα στοιχεια! :059:
Αbit Nf7 V.2 RULEZZZZ!!!
Αν και η προηγουμενη ανεβαινε αρκετα καλυτερα (2-3-2-11 στα 231) αλλα την εκαψα και αυτη που μου εδωσαν για αλλαγη το τελευταιο διαστημα παει καλουτσικα στα 229 (3-3-2-11).
Με καλυτερο cpu και πιο καινουριες μνημες σιγουρα θα χτυπουσα αρκτα παραπανω FSB.
GoriLLakos
26-09-2004, 16:37
MSI για μενα...μια k8n neo2 platinum 54g.....περιμενοντας για καινουριο bios release....
Gigabyte 7n400 pro2 για μενα. Πολυ καλος εξοπλισμος πολυ σταθερη αλλα επειδη δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δικα μας δεν ανεβενει πολυ μεχρι 210Χ11 οπως εχω γραψει σε αλλο thred. Οσοι την εχετε ριξτε μια ματια εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?threadid=2128
Ελπιζω στη βοηθεια σας!
MrSeanKon
26-09-2004, 18:06
ΟΚ ArJ θα ριξω μια ματια κι ελπιζω να σε βοηθησω αν ξερω........
Βλεπω οτι συμμετεχεις ενεργα στις ψηφοφοριες οποτε μαλλον θα σε εχω υποψιν για την Professional Edition....... :045:
nicksoti
26-09-2004, 19:34
Albatron KX18D pro, καλό overclock (240fsb) αλλά σε συγκεκριμένα μόνο multi, ασταθείς τάσεις, ιδιότροπη γενικά αλλά φθηνή. Δεν τη συνιστώ πάντως. Την ψηφίζω μόνο επειδή τυχαίνει να την έχω.
ΟΚ ArJ θα ριξω μια ματια κι ελπιζω να σε βοηθησω αν ξερω........
Βλεπω οτι συμμετεχεις ενεργα στις ψηφοφοριες οποτε μαλλον θα σε εχω υποψιν για την Professional Edition....... :045:
Thanks buddy.
Κατεβαζω τωρα την Standard να την δω...
Alexisferos
03-11-2004, 01:21
Απλα epox 8rda3+ rev 3.2
DFI Lanparty NF2 Ultra B και Gigabyte GA-7VAXP-A ULTRA.Η πρωτη τερας overclockότητας και η δευτερη τερας σταθεροτητας!!
forthnet
27-05-2005, 15:01
Εγώ έχω μια ECS K7VTA3 η οποία έως τώρα έχει αποδειχτεί παλικάρι.
Η αλήθεια είναι πως αυτή η "φουρνιά" ήταν πολύ καλή σε σχέση με τα μεταγενέστερα μοντέλα της τα οποία δεν είναι ιδιαιτέρως ποιοτικά ή πληθώρας ευκολιών!!!
MrSeanKon
27-05-2005, 15:25
Kαλως ηρθες στο forum forthnet. :)
Τhanks για την ψηφο (φαινεται οτι ψαχνεις πολυ τα threads μου).
Οσο για τη μητρικη σου αμα εισαι ικανοποιημενος ασε τους αλλους να λενε.
ΟΚ βασικα μερικες εταιρειες εχουν καθιερωθει στο χωρο κατασκευης μητρικων αλλα κατα καιρους βγαζουν και :078: μπανανες και ταλαιπωρουμαστε.
Ψηφισα την ΑΒΙΤ (ΑΝ8) αλλα δεν μπορω να μην πω μια καλη κουβεντα για την προηγουμενη μητρικη που ειχα την msi k8n neo platinum.Και οι δυο ειναι φοβερες με την ΑΒΙΤ να τα πηγαινει καλυτερα με τα hynix (αν και με την msi oi adata ειχαν hynix d43 ενω οι τωρινες hynix d5).
ABIT Α8V 3rd-eye εγώ. Αισθητά πιό γρήγορη από την ASUS a8v deluxe που είχα πριν.
οτι λεει η υπογραφη και γενικοτερα gigabyte,όσες είχα αποδειχθηκαν πολυ καλές
SoulRiver
27-05-2005, 16:52
Gigabyte + AMD ειμαι fan :D
schumifer
28-05-2005, 04:24
Είχα ξεχάσει να ποστάρω με την αλλαγή μητρικής. Η ΒΙΑ τελικά έφτιαξε μαμάτο τσιπάκι με κλείδωμα αλλά άργησε λίγο.Το έχουμε συζητήσει γενικώς και αλλού αλλά για την ιστορία ASUS A7V8800 με το ΚΤ880. Η συγκεκριμένη έχει στοπ στο ΒΙΟΣ στα 227 αλλά ξεπερνιέται από παραθύρια .Τουλάστιχον ως τα τώρα άριστη μητρική βράχος ακόμη και στις υπερβολές,γεμάτη μέχρι αηδίας με καλούδιακαι η γνωστή αξιοπιστία της ΒΙΑ μαζί με την ταχύτητα και το ψυχρότατο τσίπσετ
Atari[Xp+]
28-05-2005, 11:44
msi k8n neo2 platinum --> εκπληκτικό mobo ., αλλά
- Δεν έχει επιλογές για τις μνήμες [βασικότατο]
- Δεν δίνει ρευμα στις μνήμες [βασικότατο και λίγο ακόμη]
- Δεν έχει επιλογές για τα ρευματα [ltd&chipset]
και 2-3 πραγματάκια ακόμη που χρειάζεται ο overcloker . Kατα τ'αλλα για everyday use πολύ καλο .
Και τώρα το dfi nf4 , Το οποίο είναι απλά το όνειρο του overclokcer [όπως μου είχε πέι κάποιος έυστοχα όταν είχα κάποιες απορίες ''man μην το παιδεύεις το mobo πηγαίνει απο μόνο του '' ;)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.