pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > NETWORKING & INTERNET > ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Το Ίντερνετ είναι πλέον συνυφασμένο με τα PC μας.Θέματα ασφάλειας μας απασχολούν όλους!

Reply
 
Thread Tools
Old 28-01-2006, 12:48   #1
ioadia
Senior Member
 
ioadia's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Age: 33
Posts: 157
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Ξέρει κανείς καμιά διευθυνση για να μετρ'ησω την ταχύτητα της dsl mou?
__________________
Motherboard: ASUS FORMULA MAXIMUS
Cpu: core 2 QUAD6600
Ram: 2x2GB G.SKILL
Vga:ASUS 8800GTX 768 MB AQUATANK
Hdd: 2x150GB MAXTOR(RAID)
P/S: ENERMAX GALAXY 850WATT
Ο χρήστης ioadia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 12:54   #2
lordelesar
Eminent Member
 
lordelesar's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Marousi, Athens
Age: 30
Posts: 992
Αν έχεις forthnet, έχει δικό της adsltest. Αλλιώς για δοκίμασε αυτό.
__________________
"Let's face it, we're not changing the world. We're building a product that helps people buy more crap - and watch porn."
Seagate CEO Bill Watkins

Last edited by lordelesar; 28-01-2006 at 12:55.
Ο χρήστης lordelesar δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 12:56   #3
pc_boy_86
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 57
Μπές σε αυτή τη σελίδα
http://www.cytanet.com.cy/

στην δεξία μπάρα υπάρχει ένα link measure your speed.
Δίαλεξε αυτό.
Ο χρήστης pc_boy_86 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 12:58   #4
Plitsss
Senior Member
 
Plitsss's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Ιωάννινα
Age: 31
Posts: 176
http://www.pmasoft.net/englisch/onlineeye_prof.htm

MOY EXOYN ?EI EINAI KA§O... TRY IT AND TELL ME!
Ο χρήστης Plitsss δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 13:04   #5
ioadia
Senior Member
 
ioadia's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Age: 33
Posts: 157
Σασς ευχαριστώ παληκάρια να είστε καλά
__________________
Motherboard: ASUS FORMULA MAXIMUS
Cpu: core 2 QUAD6600
Ram: 2x2GB G.SKILL
Vga:ASUS 8800GTX 768 MB AQUATANK
Hdd: 2x150GB MAXTOR(RAID)
P/S: ENERMAX GALAXY 850WATT
Ο χρήστης ioadia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 13:14   #6
ioadia
Senior Member
 
ioadia's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Age: 33
Posts: 157
Εχω φορθνετ 1024 μέτρησα την ταχυτητα και μου βγάζει τα εξής

TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e
click START to begin
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 81.67Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 37.47kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem
Information: Other network traffic is congesting the link

Τι λέτε να φταίει?
Η φορθνετ ανακοινωσε οτι σε κάποιοες περιοχές υπάρχει προβλημα αλλα σε αυτες τις περιοχές δεν περιέχονταν η θράκη.(είμαι απο κομοητηνη)
Λέτε να φταίει το F200 modem?
__________________
Motherboard: ASUS FORMULA MAXIMUS
Cpu: core 2 QUAD6600
Ram: 2x2GB G.SKILL
Vga:ASUS 8800GTX 768 MB AQUATANK
Hdd: 2x150GB MAXTOR(RAID)
P/S: ENERMAX GALAXY 850WATT
Ο χρήστης ioadia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 13:47   #7
nickthegreek
Distinguished Member
 
nickthegreek's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 504 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας...
Age: 24
Posts: 332
Kαι στα άλλα test τα ίδια σου βγάζει? Αν ναι έχεις πρόβλημα. Πάρε τους τηλ. Δεν πιστεύω να φταίει το μόντεμ.
__________________
Ο χρήστης nickthegreek δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 13:51   #8
Frost_frt
Senior Member
 
Frost_frt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 223
Ας βάλω ακόμα ένα link
http://www.giganews.com/test_connect.html
__________________
Είμαι ένα μικρό και αθώο παιδάκι...
Ο χρήστης Frost_frt δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 13:54   #9
Indiana
PCT Enthusiast
 
Indiana's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Maroussi, Athens
Age: 31
Posts: 1,895
κατέβαζες τπτ μήπως κατά τη διάρκεια του τεστ?
__________________
Theitalianjob.gr

Game PC

AMD Opteron 170@2.5Ghz, 2GB G.Skill HZ,PROLINK GEFORCE 7800GTX, DFI SLI-DR, 2 * WD 250GB SATA2, DVD-RW NEC 3520, PSU SILVERSTONE 650W






Ο χρήστης Indiana δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 13:56   #10
Stelaras
PCT Addicted
 
Stelaras's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Athens
Age: 38
Posts: 5,631
TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e
click START to begin
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 225.49Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 904.87kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem

click START to re-test


Επισης για περισσοτερα μετρητικα : http://www.dslreports.com/stest

Η γνωμη μου ειναι πως φταιει ο ΟΤΕ . Και εγω με forthnet ειμαι Αθηνα .

Last edited by Stelaras; 28-01-2006 at 14:00.
Ο χρήστης Stelaras δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 14:10   #11
WAntilles
PCT Enthusiast
 
WAntilles's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Age: 39
Posts: 2,322
Πώς κάνουμε αξιόπιστη μέτρηση της ταχύτητας DSL

0. Αγνοούμε πλήρως τα διάφορα "τεστ ταχύτητας". -> είναι πλήρως αναξιόπιστα.

1. Κλείνουμε όλα τα προγράμματα p2p που πιθανώς να τρέχουμε, αφού πρώτα κάνουμε disconnect από τους servers τους.

2. Κοιτάμε ποιά IP έχει το router μας και την σημειώνουμε κάπου.

3. Κάνουμε reset το router μας, μέχρι να πάρει καινούρια IP (μερικές φορές, ακόμα και απανωτές, ο ISP μας τυχαίνει και μας δίνει την ίδια IP). Ο λόγος που επιμένω σε αυτό, είναι ότι εάν πριν τρέχαμε p2p, θα λαμβάνουμε για κάποια επιπλέον λεπτά της ώρας αιτήσεις για upload από p2p δίκτυα -> άρα αυτές θα είναι επιπλέον κίνηση στη γραμμή που θα επηρρεάσει τη μέτρηση.

4. Συνδεόμαστε σε έναν FTP server (διότι το πρωτόκολλο FTP έχει πακέτα μεγάλου μεγέθους), εγνωσμένα επαρκούς bandwidth -> π.χ. ftp.ntua.gr -> και βάζουμε σε έναν download manager να κατεβαίνει 1 μόνο αρχείο, με 1 μόνο ταυτόχρονο connection. Το αρχείο να είναι αρκετά μεγάλο, τουλάχιστο 30-40 MB -> π.χ. το ISO μίας διανομής linux.

5. Ύστερα από 1 λεπτό περίπου που θα έχει γίνει η σύνδεση και η αίτηση για το αρχείο, παρατηρούμε από το interface του download manager πώς κυμαίνεται η στιγμιαία ταχύτητά μας μετρημένη σε KBytes/sec.

6. Εάν είμαστε μέχρι και 4 KBytes/sec κάτω από το ονομαστικό μας όριο (π.χ. για 384 -> 384/8 = 48 -> 48-4 -> 44 ΚΒytes/sec) είμαστε άριστα. Για Siemens-1 DSLAM, η διαφορά αυτή είναι μηδενική. Η διαφορά θα είναι επίσης μηδενική εάν έχουμε γραμμή DSL ανώτερης κλάσης από τη συνδρομή του ISP μας (π.χ. να έχουμε γραμμή 512 και συνδρομή 384).
__________________
Δοκιμάστε, συνηθίστε και αποκτήστε εναλλακτική λύση με το Linux:
Arch ή Debian ή Gentoo

Για οποιαδήποτε άλλη διανομή διαβάστε οπωσδήποτε από το link του Arch τα 2, 5, από το 6 τους "μύθους" και αυτό.

Για ασφαλή χρήση του υπολογιστή σας σε Windows δείτε εδώ.

Last edited by WAntilles; 28-01-2006 at 14:15.
Ο χρήστης WAntilles δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 29-01-2006, 11:57   #12
ioadia
Senior Member
 
ioadia's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Age: 33
Posts: 157
οχι δεν κατέβαζα τιποτα,απλα η φορθνετ έχει αυτεσ τισ μέρες τεράστιο προβλημα και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα επιλυθεί.
__________________
Motherboard: ASUS FORMULA MAXIMUS
Cpu: core 2 QUAD6600
Ram: 2x2GB G.SKILL
Vga:ASUS 8800GTX 768 MB AQUATANK
Hdd: 2x150GB MAXTOR(RAID)
P/S: ENERMAX GALAXY 850WATT
Ο χρήστης ioadia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 29-01-2006, 15:36   #13
viper
Συντονιστική Ομάδα
 
viper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: JAMAICA
Age: 35
Posts: 5,107
TCP/Web100 Network Diagnostic Tool v5.2.1e
click START to begin
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 57.30Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 28.78kb/s
Your PC is connected to a Dial-up Modem


Συγγνωμη αλλα αυτα τα νουμερα 57 και 28 τι δειχνουν???
__________________
ViPeR RaCiNg 2 and now in 16V Edition!
Main system:9950 125TDP@3760, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, ASUS 6870 1020/1150 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, DELL SP2309, WIN 7 ULTIMATE RTM 32BIT
HTPC:Opteron 144@2150,ASUS A8N SLI, CONNECT3D 4650, QTEC 550
MOBILE:NEXUS 4 16gb, Rooted, Stock 4.4.4 , Hell core b47 kernel
TABLET:Onda v975m tablet 32gb Custom rom 1.10

Ο χρήστης viper δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 09:45   #14
viper
Συντονιστική Ομάδα
 
viper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: JAMAICA
Age: 35
Posts: 5,107
Ειναι τοσο περιεργο αυτο που ρωταω και δεν απανταει κανεις τοσες μερες??Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με την ISDN μου...
__________________
ViPeR RaCiNg 2 and now in 16V Edition!
Main system:9950 125TDP@3760, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, ASUS 6870 1020/1150 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, DELL SP2309, WIN 7 ULTIMATE RTM 32BIT
HTPC:Opteron 144@2150,ASUS A8N SLI, CONNECT3D 4650, QTEC 550
MOBILE:NEXUS 4 16gb, Rooted, Stock 4.4.4 , Hell core b47 kernel
TABLET:Onda v975m tablet 32gb Custom rom 1.10

Ο χρήστης viper δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 15:22   #15
Stelaras
PCT Addicted
 
Stelaras's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Athens
Age: 38
Posts: 5,631
Quote:
Originally Posted by viper
Ειναι τοσο περιεργο αυτο που ρωταω και δεν απανταει κανεις τοσες μερες??Προσπαθω να καταλαβω τι παιζει με την ISDN μου...
Μπορεις να μας πεις λιγα λογια για το "τι παιζει" με την ISDN σου ?
Το upload δειχνει λιγο χαμηλο , αλλα το down ειναι ΟΚ .
Ο χρήστης Stelaras δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 15:32   #16
Jason
Eminent Member
 
Jason's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Αθηνα
Age: 25
Posts: 1,529
Quote:
Originally Posted by Stelaras
Μπορεις να μας πεις λιγα λογια για το "τι παιζει" με την ISDN σου ?
Το upload δειχνει λιγο χαμηλο , αλλα το down ειναι ΟΚ .
Αναποδα ειναι μου φαινεται.To down ειναι χαμηλο.Ποια ειναι τα σωστα για isdn?64 κ στο ανεβασμα κ στο κατεβασμα δεν ειναι?
__________________
CPU Core2Duo 6550
MOBO Abit FATAL1TY FP-IN9 SLI
RAM Supertalent DDR2 667mhz
VGA Sparkle 8600GT
PSU Zalman ZM600-HP 600W
HD 2xSeagate Barracuda 200GB
CASE Thermaltake Shark
MONITOR Samsung Syncmaster 930BF
The Way It Is Meant To Be Driven..
Ο χρήστης Jason δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 15:52   #17
Stelaras
PCT Addicted
 
Stelaras's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Athens
Age: 38
Posts: 5,631
Quote:
Originally Posted by Jason
Αναποδα ειναι μου φαινεται.To down ειναι χαμηλο.Ποια ειναι τα σωστα για isdn?64 κ στο ανεβασμα κ στο κατεβασμα δεν ειναι?
Δικιο εχεις . Δεν προσεξα καλα .
Ο χρήστης Stelaras δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 20:19   #18
slayer305
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Greece
Posts: 56
Quote:
6. Εάν είμαστε μέχρι και 4 KBytes/sec κάτω από το ονομαστικό μας όριο (π.χ. για 384 -> 384/8 = 48 -> 48-4 -> 44 ΚΒytes/sec) είμαστε άριστα. Για Siemens-1 DSLAM, η διαφορά αυτή είναι μηδενική. Η διαφορά θα είναι επίσης μηδενική εάν έχουμε γραμμή DSL ανώτερης κλάσης από τη συνδρομή του ISP μας (π.χ. να έχουμε γραμμή 512 και συνδρομή 384).
Εγώ που έχω ADSL 512/128 και κατεβάζω με 50-52 ΚΒ/sec, ενώ η ονομαστική είναι 64 ΚΒ/sec θα πρέπει να ανυσηχώ?

Έχω συνδρομή πOTEnet HOME 512 (flat-rate).

Πάντως τα pings είναι αρκετά καλά, 19-21 ms δείχνει το tracert και 25-30 ms στα games.

Ένα απο τα πιο αξιόπιστα Speed Test είναι αυτό: http://www.auditmypc.com/internet-speed-test.asp

Εγώ παίρνω αυτά τα αποτελέσματα:


Το upload είναι καλό, για το down ανυσηχώ λίγο.
__________________
i7 3770K @ 4500mhz -- ASUS Sabertooth Z77 -- 2x4GB Corsair Vengeance -- Asus 670 SLI-- Coolermaster HAF X -- Corsair AX850 -- Samsung 275T

Last edited by slayer305; 31-01-2006 at 20:32.
Ο χρήστης slayer305 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 31-01-2006, 20:30   #19
Stelaras
PCT Addicted
 
Stelaras's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Athens
Age: 38
Posts: 5,631
Quote:
Originally Posted by slayer305
Εγώ που έχω ADSL 512 και κατεβάζω με 50-52 ΚΒ/sec, ενώ η ονομαστική είναι 64 ΚΒ/sec θα πρέπει να ανυσηχώ?

Έχω συνδρομή πOTEnet HOME 512 (flat-rate).

Πάντως τα pings είναι αρκετά καλά, 19-21 ms δείχνει το tracert και 25-30 ms στα games.
64kb/sec ειναι η ταχυτητα χωρις τα overhead . Για την πραγματικη που βλεπεις εσυ , πρεπει να αφαιρεσεις περιπου 10% . Οποτε φτανεις στα 57Kb/sec . Τοσο ειναι το ΜΕΓΙΣΤΟ για μια γραμμη που ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ στα 512/128 .
Ο χρήστης Stelaras δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply

Tags
speed test


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 10:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers