pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > HARDWARE > ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ Εκτυπωτές,scanner,web κάμερες και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στο προσκήνιο.Ότι έχει σχέση με την ψηφιακή απεικόνiση.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-05-2007, 14:15   #1
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Συνδεση υπολογιστη με τηλεοραση HDTV.

Παιδια πως μπορει να γινει αυτο? Πηρα ενα ασυρματο πληκτρολογιο και εχω σκοπο να συνδεσω το πισι με την τηλεοραση αφου εχει συνδεση vga απο πισω. Αυτην την μπλε, ξερετε.

Ποιο καλωδιο να παρω? Πηγα πλαισιο και μου ειπε να παρω ενα καλωδιο vga σε vga αλλα δεν θελω να καταργησω το μονιτορ τελειως. Θελω να βγαινει απο το s-video που εχει στην τηλεοραση. Δεν ξερω ομως αν ειναι in ή out το s-video της καρτας.

Τι να κανω? Τι να παρω γενικοτερα? Για πειτε καμια ιδεα γιατι εχω εναν δισκο τιγκα στα divx και θα ειναι καλη φαση απο καναπε με ενα ασυρματο πληκτρολογιο να βλεπω οτι γουσταρω απο το πισι........
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 15:26   #2
viper
Συντονιστική Ομάδα
 
viper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: JAMAICA
Age: 35
Posts: 5,231
Quote:
Originally Posted by ktm640 View Post
Παιδια πως μπορει να γινει αυτο? Πηρα ενα ασυρματο πληκτρολογιο και εχω σκοπο να συνδεσω το πισι με την τηλεοραση αφου εχει συνδεση vga απο πισω. Αυτην την μπλε, ξερετε.

Ποιο καλωδιο να παρω? Πηγα πλαισιο και μου ειπε να παρω ενα καλωδιο vga σε vga αλλα δεν θελω να καταργησω το μονιτορ τελειως. Θελω να βγαινει απο το s-video που εχει στην τηλεοραση. Δεν ξερω ομως αν ειναι in ή out το s-video της καρτας.

Τι να κανω? Τι να παρω γενικοτερα? Για πειτε καμια ιδεα γιατι εχω εναν δισκο τιγκα στα divx και θα ειναι καλη φαση απο καναπε με ενα ασυρματο πληκτρολογιο να βλεπω οτι γουσταρω απο το πισι........
Αν δεις και εδώ,
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/...ad.php?t=32613
γίνεται ήδη κάποια κουβέντα επί του θέματος.
Καταρχήν θα δεις τι βύσματα βγάζει η τηλεόραση και η κάρτα.Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι το s-video και το d-sub και μετά το component.
Δες ποιο βολεύει και για τις συσκευές και μετά θες το αντίστοιχο καλώδιο.Θα πρέπει να δεις αν είναι αρσενικό ή θυλυκό που έχει πάνω της η κάθε συσκευή και να πάρεις το αντίστροφο για το καλώδιο.
Αν πχ. και η vga και η tv έχουν θηλυκό βύσμα, τότε θα πάρεις 1 καλώδιο που να έχει και στις 2 άκρες αρσενικό βύσμα.Κλπ
__________________
ViPeR RaCiNg 2 and now in 16V Edition!
Main system:9950 125TDP@3760, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, ASUS 6870 1020/1150 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, DELL SP2309, WIN 7 ULTIMATE RTM 32BIT
HTPC:Opteron 144@2150,ASUS A8N SLI, CONNECT3D 4650, QTEC 550
MOBILE:NEXUS 4 16gbLollipop b16s, Hell core b63L
TABLET:Onda v975m tablet 32gb Custom rom 1.10

Ο χρήστης viper είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 17:54   #3
graphist83
Distinguished Member
 
graphist83's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 315
Φιλε μου η καλυτερη συνδεση με το pc σου ειναι η vga. (εαν εχει DVI η HDMI η καρτα γραφ σου ακομα καλυτερα). Η συνδεση svideo ειναι μεσω του tv out και δεν θα εχεις καλη εικονα. Αμα βαριεσαι να αλλαζεις καλωδια συνεχεια παρε ενα vga splitter αλλα γενικα θεωρω οτι δεν αξιζει τον κοπο.

Παιδια μην μπερδευετε τις ορολογιες αλλο component αλλο composite οπως μαλλον ηθελε να πει ο viper.

Οι συνδεσεις με σειρα ποιοτητας πανε ως εξης.
Ψηφιακες: hdmi ,DVI, D-Sub..
Αναλογικες: component (χρωμοσυνιστωσες), SCART RGB, S-Video, Composite.

Last edited by graphist83; 09-05-2007 at 21:20.
Ο χρήστης graphist83 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-05-2007, 21:16   #4
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Λοιπον τα νεα εχουν ως εξης. Πηρα καλωδιο απο dvi που τελικα εχει η καρτα γραφικων και μαζι με ενα ανταπτορα dvi to vga γιατι περαν του hdmi δεν εχει καποια αλλη συνδεση για υπολογιστη η τηλεοραση εκτος απο την vga και το εβαλα πανω.

Ολα καλα αλλα ρε παιδια δεν μπορω να δω ταυτοχρονα αυτα που βλεπω στο πισι και στην τηλεοραση? Δηλαδη οτι βλεπω στο πισι ''start'' και λοιπα να τα βλεπω και στην τηλεοραση ακριβως ιδια. ΤΟ μονο που εχω καταφερει να κανω ειναι να το κανω προεκταση του desktop στην τηλεοραση.

Το ποντικι φευγει δεξια παει στο πισι και αριστερα στην τηλεοραση. Ειναι ψιλομπερδεμα ομως αυτο. 1280χ1024 εχω το μονιτορ και 1360χ768 εχω την τηλεοραση. Αυτο το γραφω μηπως βοηθησω.

Υπαρχει τροπος?
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 10:13   #5
viper
Συντονιστική Ομάδα
 
viper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: JAMAICA
Age: 35
Posts: 5,231
Quote:
Originally Posted by ktm640 View Post
Λοιπον τα νεα εχουν ως εξης. Πηρα καλωδιο απο dvi που τελικα εχει η καρτα γραφικων και μαζι με ενα ανταπτορα dvi to vga γιατι περαν του hdmi δεν εχει καποια αλλη συνδεση για υπολογιστη η τηλεοραση εκτος απο την vga και το εβαλα πανω.

Ολα καλα αλλα ρε παιδια δεν μπορω να δω ταυτοχρονα αυτα που βλεπω στο πισι και στην τηλεοραση? Δηλαδη οτι βλεπω στο πισι ''start'' και λοιπα να τα βλεπω και στην τηλεοραση ακριβως ιδια. ΤΟ μονο που εχω καταφερει να κανω ειναι να το κανω προεκταση του desktop στην τηλεοραση.

Το ποντικι φευγει δεξια παει στο πισι και αριστερα στην τηλεοραση. Ειναι ψιλομπερδεμα ομως αυτο. 1280χ1024 εχω το μονιτορ και 1360χ768 εχω την τηλεοραση. Αυτο το γραφω μηπως βοηθησω.

Υπαρχει τροπος?
Με ποιο πρόγραμμα κάνεις την επιλογή οθονών κλπ?Αν έχεις XP και δε βοηθάει το nview, τότε χρησιμοποίησε το tvtool, το οποίο είναι φοβερό πρόγραμμα και κάνει και Dual View.

graphist83 to vga splitter τι ακριβώς είναι?Έχεις φωτό?Υπάρχει αυτό που ζητάω εγώ?2 s-video να συνδέονται με 1 s-video με τη βοήθεια αντάπτορα?
__________________
ViPeR RaCiNg 2 and now in 16V Edition!
Main system:9950 125TDP@3760, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, ASUS 6870 1020/1150 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, DELL SP2309, WIN 7 ULTIMATE RTM 32BIT
HTPC:Opteron 144@2150,ASUS A8N SLI, CONNECT3D 4650, QTEC 550
MOBILE:NEXUS 4 16gbLollipop b16s, Hell core b63L
TABLET:Onda v975m tablet 32gb Custom rom 1.10

Ο χρήστης viper είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 10:27   #6
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Που μπορω να το βρω το tvtool???
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 10:38   #7
MadCatMk2
PCT Addicted
 
MadCatMk2's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Thessaloniki.
Posts: 2,715
Quote:
Originally Posted by ktm640 View Post
Που μπορω να το βρω το tvtool???
http://www.majorgeeks.com/TV_Tool_d403.html
Ο χρήστης MadCatMk2 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 11:13   #8
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
ATI εχω και απο οτι βλεπω ειναι μονο για nvidia.

Υπαρχει κατι αλλο αντιστοιχο με αυτο? Ή μπορω να κανω κατι αλλο?

Η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη τελικα. ΑΚομα και στα γραμματα. Μπορεις να σερφαρεις ανετα απο την τηλε.

Αν λυσω και αυτο το προβλημα ολα καλα....
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 15:18   #9
viper
Συντονιστική Ομάδα
 
viper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: JAMAICA
Age: 35
Posts: 5,231
Quote:
Originally Posted by ktm640 View Post
Η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη τελικα. ΑΚομα και στα γραμματα. Μπορεις να σερφαρεις ανετα απο την τηλε.
Εννοείται ότι αν κάνεις σωστά τις ρυθμίσεις τότε κάνεις ότι θες στην TV.Εγώ στο 2οpc είμαι μονίμως με το ασύρματο keyboard και χωρίς οθόνη κανονική.
__________________
ViPeR RaCiNg 2 and now in 16V Edition!
Main system:9950 125TDP@3760, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, ASUS 6870 1020/1150 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, DELL SP2309, WIN 7 ULTIMATE RTM 32BIT
HTPC:Opteron 144@2150,ASUS A8N SLI, CONNECT3D 4650, QTEC 550
MOBILE:NEXUS 4 16gbLollipop b16s, Hell core b63L
TABLET:Onda v975m tablet 32gb Custom rom 1.10

Ο χρήστης viper είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 10:33   #10
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Δεν υπαρχει τιποτα για ΑΤΙ ??? Ψαχνω αλλα τιποτα.
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 11:52   #11
graphist83
Distinguished Member
 
graphist83's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 315
Στο VGA splitter μπορουμε να συνδεσουμε μεχρι και 10 οθονες με ενα pc.

Για το S-Video δεν ξερω καποιο ανταπτορα (μαλλον συσκευη θελει) αλλα πες μου τι θες να κανεις να βρουμε λυση.

Οριστε ενα VGA splitter
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	A11037.jpg
Views:	105
Size:	12.5 KB
ID:	15390  
Ο χρήστης graphist83 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 14:59   #12
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Θελω να δειχνει το πισι αλλα και η τηλεοραση το ιδιο πραγμα. Οτι βλεπω στο πισι να ειναι και στην τηλε και οχι να κανει προεκταση desktop.
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 18:03   #13
graphist83
Distinguished Member
 
graphist83's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 315
Ακριβως αυτο το πραγμα κανει το splitter
Ο χρήστης graphist83 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 21:01   #14
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Ειναι ακριβο? Με προγραμμα δεν γινεται? Αν δεν γινεται με προγραμμα τοτε αν ειναι φτηνο να το παρω.

Απο που και ποσο εχει (αν δεν γινεται με προγραμμα παντα) μηπως ξερεις?

Ευχαριστω.
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 12-05-2007, 14:18   #15
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Παιδια τα καταφερα. Κατεβασα τους τελευταιους catalyst και δουλεψε μια χαρα.

Αυτο που δεν μπορω να κανω ειναι να δω dvd. Στο πισι δειχνει αλλα στην τηλεοραση τιποτα.

Τωρα ειδα οτι dvd μπρω να δω μονο αν κανω αντι για κλωνο που ειναι ολα οκ, επεκταση desktop. Μονο ετσι βλεπει. Δεν γινεται κατι?

Τι να κανω?
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.

Last edited by ktm640; 12-05-2007 at 14:32.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 14-05-2007, 14:06   #16
ktm640
Eminent Member
 
ktm640's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Age: 39
Posts: 889
Παιδια καποιος εγραψε οτι το ειχε βρει τι να κανει με το power-dvd και ειχε λυσει το προβλημα. Υπαρχει καποιος τροπος; Ουτε με το media player γινεται κατι.
__________________
Psn Id. OST9

CSS Level 1-2 Done.
Ο χρήστης ktm640 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 14-05-2007, 14:11   #17
deadlock7
PCT Addicted
 
deadlock7's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,555
Πρέπει να έχεις τέτοια ανάλυση που να την υποστηρίζει η οθόνη κι η τηλεόραση αν θές να δουλεύουν και οι δυο.Τσέκαρε τις αναλύσεις..

Δοκίμασε και το vlc player αν θές..
Ο χρήστης deadlock7 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 14-05-2007, 16:52   #18
graphist83
Distinguished Member
 
graphist83's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 315
Quote:
Originally Posted by ktm640 View Post
Ειναι ακριβο? Με προγραμμα δεν γινεται? Αν δεν γινεται με προγραμμα τοτε αν ειναι φτηνο να το παρω.

Απο που και ποσο εχει (αν δεν γινεται με προγραμμα παντα) μηπως ξερεις?

Ευχαριστω.
Με προγραμμα δεν ξερω εαν γινεται.Λογικα καποιος θα σου το ειχε πει. Ξερω οτι ειναι θεμα καρτας. Καποιες ειχαν την δυνατοτητα να δειχνουν τα ιδια σε 2 οθονες καποιες μονο με επεκταση. Ισως και να υπαρχει παντως software δεν το εχω ψαξει.

Ενα splitter κανει απο 25 euro μεχρι 80 100. Να ενα φθηνο και καλο και δοκιμασμενο. http://www.multirama.gr/Multirama/pr...or&cp_id=11275
Ο χρήστης graphist83 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 21:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers