pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > ΝΕΑ > ΝΕΑ

ΝΕΑ Νέα από τον χώρο των υπολογιστών και οχι μόνο...

Reply

Thread Tools
Old 11-04-2008, 08:56   #1
ent
News Reporter

ent's Avatar

DFI 790GX με Hybrid CrossfireX

Εμφανίστηκε η νέα μητρική της DFI με το AMD 790GX chipset που έχει ενσωματωμένη ATI RADEON HD 3300 GPU, που υποστηρίζει Hybrid CrossfireΧ. Με την προσθήκη μιας PCIe κάρτας γραφικών το Hybrid CrossfireX επιταχύνει σημαντικά τα γραφικά, ενώ με δύο κάρτες, υλοποιείται τριπλό crossfire.
Στα χαρακτηριστικά του chipset περιλαμβάνονται Hybrid CrossfireΧ, CrossfireΧ, Hypertransport 3.0, UVD, HDMI και local buffer.

Πηγή: donanimhaber
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	crossfire x logo.jpg
Views:	3299
Size:	7.6 KB
ID:	20253   Click image for larger version

Name:	DFI 790gx.jpg
Views:	1037
Size:	67.3 KB
ID:	20254  
Ο χρήστης ent δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 12:13   #2
JimmyFox
PCT Addicted

JimmyFox's Avatar

Send a message via MSN to JimmyFox
Thanks ent, μου βρήκες την επόμενή μου μητρική!
Ο χρήστης JimmyFox δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 14:43   #3
f2bnp
Senior Member

f2bnp's Avatar

Send a message via MSN to f2bnp
Πολύ καλή φαίνεται!Ότι πρέπει για πασχαλινό δώρο :P
Ο χρήστης f2bnp δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 14:45   #4
KING_OF_O/C
Distinguished Member

KING_OF_O/C's Avatar

Send a message via MSN to KING_OF_O/C
ενδιαφέρον. αν κατάλαβα καλά κάνεις crossfire με την on-board κάρτα?

Overclocking is an art. While everyone can paint a house, only a few can paint like Picasso >HWbot
Ο χρήστης KING_OF_O/C δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 14:47   #5
ent
News Reporter

ent's Avatar

Ναι. Δηλαδή αγοράζεις μια κάρτα και έχεις CrossfireX.
Old 11-04-2008, 16:31   #6
cv01302
Senior Member

Το θέμα είναι ποιες κάρτες γραφικών ΑΤΙ υποστηρίζουν το hybrid CFX του 790GX. Εκτός αν δεν είναι σαν την nvidia με το hybrid-SLI που το υποστηρίζουν πλήρως μόνο οι 8400gs και 8500gt...
Μένει να δούμε κάποιο benchmark σε σχέση με το 780G
Ο χρήστης cv01302 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 16:36   #7
groubas
Junior Member

Ωραια δε λεω, αλλα που μπορουμε να βρουμε DFI μητρικες εντος της Ελλαδας ;

Το Πλαισιο ειχε φερει ενα φεγγαρι, αλλα τωρα που βγηκαν οι B3 Phenom επαψε να φερνει.

Αν ειναι δυνατον, ηθελα να ηξερα τι σκεφτονταν...
Ο χρήστης groubas δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 16:56   #8
sonic
Distinguished Member

sonic's Avatar

Δεν είναι το ιδιο... http://ati.amd.com/technology/hybridgraphics/index.html

μαμακία, πολύ μου αρέσει το hybrid της nvidia πάντως
Ο χρήστης sonic δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 17:12   #9
Braveheart1980
PCT Addicted

Braveheart1980's Avatar

Send a message via MSN to Braveheart1980
Κανα bench παιζει πουθενα να δουμε;
Old 11-04-2008, 20:03   #10
bkbilly
Member

bkbilly's Avatar

Send a message via MSN to bkbilly
Καλό που είναι ενσωματωμένη η κάρτα γραφικών στην μητρική έτσι ώστε να μην πιάνει χώρο...
Mobo: A8N-SLI Deluxe | CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4400+ | RAM: 2x1GB DDR | Graphic card: SLI NVIDIA GeForce 7900 GTX| HDD: Hitachi T7K250 250GB SATAII - Seagate ST3500320AS 500GB 32 cach SATAII | DVD: Samsung SH-S183A DVD-RW | Camera: Microsoft LifeCam VX-1000 | Printer: HP Photosmart D5300 | ADSL Modem Router: Linksys AM200 | 2*Monitor: Samsung TFT-LCD 26"
Ο χρήστης bkbilly δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 11-04-2008, 21:13   #11
ent
News Reporter

ent's Avatar

Η ολοκλήρωση δεν είναι καλό πράγμα. Θα καταντήσουν τα PC κονσόλες. Πριν από πολλά χρόνια όταν γράφαμε στο news group της Intel, μας ρώτησε τι γνώμη έχουμε για την ολοκλήρωση. Από τότε ήταν στα σχέδια της Intel η μητρική όλα σε ένα. Όλοι αντιταχθήκαμε με σθένος. Κανείς δεν ήθελε και κάρτα γραφικών και επεξεργαστή και chipset και κάρτα ήχου σε ένα chip, όλα της Intel. Θα έπεφταν οι επιδόσεις, η ποιότητα και θα χανόταν ο ανταγωνισμός. Με τα χρόνια, βρήκαν τρόπο να το περάσουν, χωρίς να ρίξουν τις επιδόσεις. Κάτι το hybrid CrossfireX και το hybrid SLI, κάτι η καλή ποιότητα "προς το παρόν" των ενσωματωμένων chipset ήχου, κάτι οι ανακοινώσεις περί Nehalem και Larrabee και Fusion και δεν συμμαζεύεται, κάνουμε την πάπια. Αλλά γενικά δεν είναι καλή η ολοκλήρωση και το κλείσιμο των ανεξάρτητων εταιριών. Δεν μου αρέσει, που πάνε να κλείσουν την Creative, με τα τερτίπια των Vista, δεν μου αρέσει να μου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να φτιάχνω μόνος μου το PC μου και να έχω μια κλειδωμένη κονσόλα, ένα laptop, όπου θα είμαι αναγκασμένος να πληρώνω service, γιατί δεν θα μπορώ ούτε να το διορθώσω, ούτε να βρω ανταλλακτικά, ούτε να το αναβαθμίσω. Δεν μου αρέσει το μέλλον που βλέπω. Σκεφτείτε το αυτό σχετικά με την ολοκλήρωση.
Old 11-04-2008, 22:22   #12
bkbilly
Member

bkbilly's Avatar

Send a message via MSN to bkbilly
Για όποιον δεν θέλει πολύ καλή κάρτα γραφικών τότε αυτό το οτι είναι ενσωματωμένη είναι πολύ καλό...
Οι κάρτες γραφικών είναι ακριβές και αν σου χαλάσει τότε ξεμένεις από υπολογιστή μέχρι να πας να πάρεις καινούρια!
Mobo: A8N-SLI Deluxe | CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4400+ | RAM: 2x1GB DDR | Graphic card: SLI NVIDIA GeForce 7900 GTX| HDD: Hitachi T7K250 250GB SATAII - Seagate ST3500320AS 500GB 32 cach SATAII | DVD: Samsung SH-S183A DVD-RW | Camera: Microsoft LifeCam VX-1000 | Printer: HP Photosmart D5300 | ADSL Modem Router: Linksys AM200 | 2*Monitor: Samsung TFT-LCD 26"
Ο χρήστης bkbilly δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 12:18   #13
sonic
Distinguished Member

sonic's Avatar

Quote:
Originally Posted by ent View Post
Η ολοκλήρωση δεν είναι καλό πράγμα. Θα καταντήσουν τα PC κονσόλες.
Εμ τι νομίζεις, εκεί πάει το πράμα, αλλά μην φοβάσαι! Για τους enthusiast πάντα θα υπάρχει επιλογή, απλά θα είναι πιο ακριβή.
Old 12-04-2008, 13:46   #14
ent
News Reporter

ent's Avatar

Αυτός εδώ μας λέει να κάνουν τον ένα πυρήνα, στους πολυπύρηνους επεξεργαστές, DSP. Πάνε οι κάρτες ήχου οριστικά.
http://www.eetimes.com/rss/showArtic...etimes_newsRSS
Old 12-04-2008, 14:34   #15
ent
News Reporter

ent's Avatar

Quote:
Originally Posted by bkbilly View Post
Για όποιον δεν θέλει πολύ καλή κάρτα γραφικών τότε αυτό το οτι είναι ενσωματωμένη είναι πολύ καλό...
Οι κάρτες γραφικών είναι ακριβές και αν σου χαλάσει τότε ξεμένεις από υπολογιστή μέχρι να πας να πάρεις καινούρια!
Αυτό λένε θα το κάνει το hybrid SLI που έχει υποδοχή για οθόνη πάνω στη μητρική. Στην εικόνα που βλέπω για τη μητρική αυτή, δεν υπάρχει υποδοχή οθόνης, οπότε η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη. Το πιθανότερο όμως είναι να δούμε μοντέλα και με υποδοχή για οθόνη πάνω στη μητρική.

Χώρια που ίσως υπάρχουν και περιορισμοί, στο ποιες κάρτες θα είναι συμβατές και ποιες όχι και ίσως και άλλοι που ακόμα δεν τους έχουμε σκεφθεί.
Ιδίως στο hybrid SLI που θα δούμε με τα επόμενα chipset της Nvidia.
http://en.expreview.com/2008/04/11/r...s-limitations/

Last edited by ent; 12-04-2008 at 14:38.
Old 12-04-2008, 14:53   #16
sonic
Distinguished Member

sonic's Avatar

Το ποιο σημαντικό με το hybrid δεν είναι τόσο το SLI, ΙΜΟ, αλλά η δυνατότητα να σβήνει η κάρτα γραφικών όταν δεν τρέχεις 3d και να ανάβει όταν χρειάζεται. Θόρυβος, κατανάλωση πάνε!
Old 12-04-2008, 14:57   #17
john_dr
PCT Mentor

john_dr's Avatar

Quote:
Originally Posted by cv01302 View Post
Το θέμα είναι ποιες κάρτες γραφικών ΑΤΙ υποστηρίζουν το hybrid CFX του 790GX. Εκτός αν δεν είναι σαν την nvidia με το hybrid-SLI που το υποστηρίζουν πλήρως μόνο οι 8400gs και 8500gt...
Μένει να δούμε κάποιο benchmark σε σχέση με το 780G
Έχει ήδη υπάρξει θέμα στο forum. Για την ώρα μόνο με low end κάρτες μπορείς να το συνδυάσεις για αύξηση επιδόσεων αυτών των καρτών, π.χ. 3450, 3650.

Quote:
Originally Posted by sonic View Post
Δεν είναι το ιδιο... http://ati.amd.com/technology/hybridgraphics/index.html

μαμακία, πολύ μου αρέσει το hybrid της nvidia πάντως
Να το φτιάχνανε κιόλας. Το ανακοίνωσαν πρώτοι, πριν την ΑΤΙ, αλλά αν και έχουν βγει μητρικές, τους κατάλληλους drivers θα τους δούμε μάλλον τον άλλον μήνα.

Quote:
Originally Posted by Braveheart1980 View Post
Κανα bench παιζει πουθενα να δουμε;
Μην περιμένεις κάτι το τρομερά καλύτερο σε σχέση με το 780G.

Quote:
Η ολοκλήρωση δεν είναι καλό πράγμα.
Ο power user πάντα θα έχει επιλογές. Απλά πλέον θα διαθέτεις μεγαλύτερη ευελιξία. Θέλεις τα onboard? OK! Δεν τα θέλεις, disable και πάλι ΟΚ!

Quote:
Θα καταντήσουν τα PC κονσόλες.
Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί, όσον αφορά τα games.

Quote:
Αλλά γενικά δεν είναι καλή η ολοκλήρωση και το κλείσιμο των ανεξάρτητων εταιριών. Δεν μου αρέσει, που πάνε να κλείσουν την Creative, με τα τερτίπια των Vista,
Η creative βγάζει τα μάτια μόνη της. ASUS, C-Media, Realtek, Analog Devices κ.α. γιατί δεν νιώθουν πίεση ή την ανάγκη να χρεώνουν drivers/updates. Γιατί δεν νιώθουν την ανάγκη να βγάζουν προβληματικούς drivers λίγο πριν παρουσιάσουν τα καινούρια προιόντα τους;

Quote:
δεν μου αρέσει να μου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να φτιάχνω μόνος μου το PC μου και να έχω μια κλειδωμένη κονσόλα, ένα laptop, όπου θα είμαι αναγκασμένος να πληρώνω service, γιατί δεν θα μπορώ ούτε να το διορθώσω, ούτε να βρω ανταλλακτικά, ούτε να το αναβαθμίσω. Δεν μου αρέσει το μέλλον που βλέπω. Σκεφτείτε το αυτό σχετικά με την ολοκλήρωση.
Κανείς δεν σου αφαιρεί καμιά δυνατότητα. Σε μια μητρική με onboard graphics/audio/network δεν έχεις την δυνατότητα να βάλεις κάρτα γραφικών, ήχου ή δικτύου;
Όσο για την επισκευή, εγώ προσωπικά αν χαλάσει η κάρτα γραφικών μου την πάω για RMA. Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες στις δυνατότητές μου με το κολλητήρι!!!

Quote:
Αυτό λένε θα το κάνει το hybrid SLI που έχει υποδοχή για οθόνη πάνω στη μητρική.
Το Hybrid SLi είναι απλά μια επιλογή στα ήδη γνωστά μας εδώ και αμέτρητα χρόνια, onboard graphics. Τίποτα περισσότερο.
Quote:
Στην εικόνα που βλέπω για τη μητρική αυτή, δεν υπάρχει υποδοχή οθόνης, οπότε η κάρτα γραφικών είναι απαραίτητη.
Λογικά θα δίνεται ξεχωριστή καρτούλα με το Video out.

Quote:
Χώρια που ίσως υπάρχουν και περιορισμοί, στο ποιες κάρτες θα είναι συμβατές και ποιες όχι και ίσως και άλλοι που ακόμα δεν τους έχουμε σκεφθεί.
Αυτό θα σε περιορίζει ΜΟΝΟ όσον αφορά την ενεργοποίηση ή όχι του Hybrid SLi. Τα onboard graphics δεν θα έχουν ανάγκη συμβατής κάρτας. Θα μπορείς π.χ. να πας και να κοτσάρεις μια S3 430GT και να έχεις multi display support. Μία έξοδο οθόνης π.χ. από το onboard και μία ή δύο από την S3.

Last edited by john_dr; 12-04-2008 at 15:00. Reason: Αυτόματη ένωση διπλού post
Ο χρήστης john_dr δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 15:12   #18
sonic
Distinguished Member

sonic's Avatar

Quote:
Originally Posted by john_dr View Post
Έ

Να το φτιάχνανε κιόλας. Το ανακοίνωσαν πρώτοι, πριν την ΑΤΙ, αλλά αν και έχουν βγει μητρικές, τους κατάλληλους drivers θα τους δούμε μάλλον τον άλλον μήνα.
Δεν με χαλάει καθόλου, έτσι και αλλιώς δεν πάω για αναβάθμιση σύντομα, σε κάνα εξάμηνο με βλέπω να έχουν βγει 45αρια από ΑΜΔ και nehalem και τότε θα δω.

Ε, του π#$τη μέχρι τότε θα έχουν φτιάξει και οι drivers.
Old 15-04-2008, 16:21   #19
john_dr
PCT Mentor

john_dr's Avatar

Άλλη μια μητρικούλα. Engineering sample όπου διακρίνονται έξοδοι οθόνης αλλά και onboard μνήμη της Hybix για βελτίωση των επιδόσεων του HD3300

http://www.digit-life.com/news.html?10/35/06
Ο χρήστης john_dr δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 16-04-2008, 22:54   #20
ent
News Reporter

ent's Avatar

Δεν ήταν αυτό το νόημα σε όσα έγραψα. Δεν μιλάω για το σήμερα και τη μητρική που βλέπουμε, αλλά για τον κίνδυνο μελλοντικής ολοκλήρωσης, όλα σε ένα χωρίς επιλογές. Εκτός και αν σου αρέσει να αγοράζουμε υπολογιστές κονσέρβες. Όπως είναι τα φορητά και οι κονσόλες. Που δεν θα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας.
Για παράδειγμα, χάλασε η κάρτα γραφικών στο φορητό μου και δεν βρίσκω να αγοράσω την 5700 fx go.

Όμορφη και καλοστημένη η μητρικούλα στο link που έβαλες. Τη βρήκα και σε μεγαλύτερη φωτο.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	123.jpg
Views:	616
Size:	76.0 KB
ID:	20442  

Last edited by ent; 16-04-2008 at 23:24.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools

Posting Rules