![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
News Reporter
|
DFI 790GX με Hybrid CrossfireX
Εμφανίστηκε η νέα μητρική της DFI με το AMD 790GX chipset που έχει ενσωματωμένη ATI RADEON HD 3300 GPU, που υποστηρίζει Hybrid CrossfireΧ. Με την προσθήκη μιας PCIe κάρτας γραφικών το Hybrid CrossfireX επιταχύνει σημαντικά τα γραφικά, ενώ με δύο κάρτες, υλοποιείται τριπλό crossfire. Στα χαρακτηριστικά του chipset περιλαμβάνονται Hybrid CrossfireΧ, CrossfireΧ, Hypertransport 3.0, UVD, HDMI και local buffer. Πηγή: donanimhaber |
|
|
|
|
|
#2 |
|
PCT Addicted
|
Thanks ent, μου βρήκες την επόμενή μου μητρική!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Πολύ καλή φαίνεται!Ότι πρέπει για πασχαλινό δώρο :P
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Distinguished Member
|
ενδιαφέρον. αν κατάλαβα καλά κάνεις crossfire με την on-board κάρτα?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
News Reporter
|
Ναι. Δηλαδή αγοράζεις μια κάρτα και έχεις CrossfireX.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Το θέμα είναι ποιες κάρτες γραφικών ΑΤΙ υποστηρίζουν το hybrid CFX του 790GX. Εκτός αν δεν είναι σαν την nvidia με το hybrid-SLI που το υποστηρίζουν πλήρως μόνο οι 8400gs και 8500gt...
Μένει να δούμε κάποιο benchmark σε σχέση με το 780G
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Ωραια δε λεω, αλλα που μπορουμε να βρουμε DFI μητρικες εντος της Ελλαδας ;
Το Πλαισιο ειχε φερει ενα φεγγαρι, αλλα τωρα που βγηκαν οι B3 Phenom επαψε να φερνει. Αν ειναι δυνατον, ηθελα να ηξερα τι σκεφτονταν... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Distinguished Member
|
Δεν είναι το ιδιο... http://ati.amd.com/technology/hybridgraphics/index.html
μαμακία, πολύ μου αρέσει το hybrid της nvidia πάντως |
|
|
|
|
|
#9 |
|
PCT Addicted
|
Κανα bench παιζει πουθενα να δουμε;
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Καλό που είναι ενσωματωμένη η κάρτα γραφικών στην μητρική έτσι ώστε να μην πιάνει χώρο...
Mobo: A8N-SLI Deluxe | CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4400+ | RAM: 2x1GB DDR | Graphic card: SLI NVIDIA GeForce 7900 GTX| HDD: Hitachi T7K250 250GB SATAII - Seagate ST3500320AS 500GB 32 cach SATAII | DVD: Samsung SH-S183A DVD-RW | Camera: Microsoft LifeCam VX-1000 | Printer: HP Photosmart D5300 | ADSL Modem Router: Linksys AM200 | 2*Monitor: Samsung TFT-LCD 26" |
|
|
|
|
|
#11 |
|
News Reporter
|
Η ολοκλήρωση δεν είναι καλό πράγμα. Θα καταντήσουν τα PC κονσόλες. Πριν από πολλά χρόνια όταν γράφαμε στο news group της Intel, μας ρώτησε τι γνώμη έχουμε για την ολοκλήρωση. Από τότε ήταν στα σχέδια της Intel η μητρική όλα σε ένα. Όλοι αντιταχθήκαμε με σθένος. Κανείς δεν ήθελε και κάρτα γραφικών και επεξεργαστή και chipset και κάρτα ήχου σε ένα chip, όλα της Intel. Θα έπεφταν οι επιδόσεις, η ποιότητα και θα χανόταν ο ανταγωνισμός. Με τα χρόνια, βρήκαν τρόπο να το περάσουν, χωρίς να ρίξουν τις επιδόσεις. Κάτι το hybrid CrossfireX και το hybrid SLI, κάτι η καλή ποιότητα "προς το παρόν" των ενσωματωμένων chipset ήχου, κάτι οι ανακοινώσεις περί Nehalem και Larrabee και Fusion και δεν συμμαζεύεται, κάνουμε την πάπια. Αλλά γενικά δεν είναι καλή η ολοκλήρωση και το κλείσιμο των ανεξάρτητων εταιριών. Δεν μου αρέσει, που πάνε να κλείσουν την Creative, με τα τερτίπια των Vista, δεν μου αρέσει να μου αφαιρέσουν τη δυνατότητα να φτιάχνω μόνος μου το PC μου και να έχω μια κλειδωμένη κονσόλα, ένα laptop, όπου θα είμαι αναγκασμένος να πληρώνω service, γιατί δεν θα μπορώ ούτε να το διορθώσω, ούτε να βρω ανταλλακτικά, ούτε να το αναβαθμίσω. Δεν μου αρέσει το μέλλον που βλέπω. Σκεφτείτε το αυτό σχετικά με την ολοκλήρωση.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Member
|
Για όποιον δεν θέλει πολύ καλή κάρτα γραφικών τότε αυτό το οτι είναι ενσωματωμένη είναι πολύ καλό...
Οι κάρτες γραφικών είναι ακριβές και αν σου χαλάσει τότε ξεμένεις από υπολογιστή μέχρι να πας να πάρεις καινούρια!
Mobo: A8N-SLI Deluxe | CPU: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4400+ | RAM: 2x1GB DDR | Graphic card: SLI NVIDIA GeForce 7900 GTX| HDD: Hitachi T7K250 250GB SATAII - Seagate ST3500320AS 500GB 32 cach SATAII | DVD: Samsung SH-S183A DVD-RW | Camera: Microsoft LifeCam VX-1000 | Printer: HP Photosmart D5300 | ADSL Modem Router: Linksys AM200 | 2*Monitor: Samsung TFT-LCD 26" |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Distinguished Member
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
News Reporter
|
Αυτός εδώ μας λέει να κάνουν τον ένα πυρήνα, στους πολυπύρηνους επεξεργαστές, DSP. Πάνε οι κάρτες ήχου οριστικά.
http://www.eetimes.com/rss/showArtic...etimes_newsRSS |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
News Reporter
|
Quote:
Χώρια που ίσως υπάρχουν και περιορισμοί, στο ποιες κάρτες θα είναι συμβατές και ποιες όχι και ίσως και άλλοι που ακόμα δεν τους έχουμε σκεφθεί. Ιδίως στο hybrid SLI που θα δούμε με τα επόμενα chipset της Nvidia. http://en.expreview.com/2008/04/11/r...s-limitations/ Last edited by ent; 12-04-2008 at 15:38. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Distinguished Member
|
Το ποιο σημαντικό με το hybrid δεν είναι τόσο το SLI, ΙΜΟ, αλλά η δυνατότητα να σβήνει η κάρτα γραφικών όταν δεν τρέχεις 3d και να ανάβει όταν χρειάζεται. Θόρυβος, κατανάλωση πάνε!
|
|
|
|
|
|
#17 | ||||||
|
PCT Mentor
|
Quote:
Quote:
Μην περιμένεις κάτι το τρομερά καλύτερο σε σχέση με το 780G. Ο power user πάντα θα έχει επιλογές. Απλά πλέον θα διαθέτεις μεγαλύτερη ευελιξία. Θέλεις τα onboard? OK! Δεν τα θέλεις, disable και πάλι ΟΚ! Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί, όσον αφορά τα games. Quote:
Quote:
Όσο για την επισκευή, εγώ προσωπικά αν χαλάσει η κάρτα γραφικών μου την πάω για RMA. Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες στις δυνατότητές μου με το κολλητήρι!!! Quote:
Quote:
Αυτό θα σε περιορίζει ΜΟΝΟ όσον αφορά την ενεργοποίηση ή όχι του Hybrid SLi. Τα onboard graphics δεν θα έχουν ανάγκη συμβατής κάρτας. Θα μπορείς π.χ. να πας και να κοτσάρεις μια S3 430GT και να έχεις multi display support. Μία έξοδο οθόνης π.χ. από το onboard και μία ή δύο από την S3. Last edited by john_dr; 12-04-2008 at 16:00. Reason: Αυτόματη ένωση διπλού post |
||||||
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Ε, του π#$τη μέχρι τότε θα έχουν φτιάξει και οι drivers. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
PCT Mentor
|
Άλλη μια μητρικούλα. Engineering sample όπου διακρίνονται έξοδοι οθόνης αλλά και onboard μνήμη της Hybix για βελτίωση των επιδόσεων του HD3300
http://www.digit-life.com/news.html?10/35/06 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
News Reporter
|
Δεν ήταν αυτό το νόημα σε όσα έγραψα. Δεν μιλάω για το σήμερα και τη μητρική που βλέπουμε, αλλά για τον κίνδυνο μελλοντικής ολοκλήρωσης, όλα σε ένα χωρίς επιλογές. Εκτός και αν σου αρέσει να αγοράζουμε υπολογιστές κονσέρβες. Όπως είναι τα φορητά και οι κονσόλες. Που δεν θα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας.
Για παράδειγμα, χάλασε η κάρτα γραφικών στο φορητό μου και δεν βρίσκω να αγοράσω την 5700 fx go. Όμορφη και καλοστημένη η μητρικούλα στο link που έβαλες. Τη βρήκα και σε μεγαλύτερη φωτο. Last edited by ent; 17-04-2008 at 00:24. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
|
|