pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > NETWORKING & INTERNET > ΔΙΚΤΥΑ

ΔΙΚΤΥΑ Ενσύρματα ή ασύρματα,τοπικά ή εταιρικά, εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις που θέλετε.

Reply
 
Thread Tools
Old 17-06-2008, 02:33   #1
cxm
Distinguished Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Age: 34
Posts: 308
Ασυρματο ιντερνετ ... στα 500 μετρα

Θα ηθελα την βοηθεια σας στο παρακατω 'προβλημα'.

Στο Α σπιτι εχω την τηλεφωνικη γραμμη και την συνδεση στο ιντερνετ.
Στο Β σπιτι δεν εχω τηλεφωνικη γραμμη και επιθυμω ιντερνετ απο το Α σπιτι.
Η αποσταση τους ειναι το πολυ 500 μετρα, χωρις να υπαρχει καποιο εμποδιο ενω 'βλεπονται'΄μεταξυ τους.

Τι εξοπλισμο πρεπει να αγορασω, για να αποκτησει το Β σπιτι ιντερνετ μεσω του Α σπιτιου?

Λογικα ενα modem routet ασυρματο για να μπει στο Α σπιτι και μια ασυρματη καρτα δικτυου για να μπει στον υπολογιστη του Β σπιτιου με δυνατες κεραιες ??? Μπορειτε να μου υποδειξετε μια οικονομικη λυση με το τι ακριβως χρειαζομαι? Θα σας ημουν διπλα ευγνομων αν τα προιοντα ειναι του eshop.gr, γιατι με βολευει ιδιατερα η αγορα των προιοντων απο εκει.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας
Ο χρήστης cxm δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 04:04   #2
akamarinos
Distinguished Member
 
akamarinos's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Αθήνα
Age: 34
Posts: 345
Η ποιο σωστη υλοποιηση θα ηταν με 2 bridges


Στα 500 μετρα αποσταση και με τους τοιχους (δεν πιστευω να θες να εχεις το pc στην βεραντα) μαλλων θα εχεις προβλημμα ειδικα τους χειμερινους μηνες με το ασυρματο soho router και την καρτα δικτυου στο μηχανακι

Last edited by akamarinos; 17-06-2008 at 04:05.
Ο χρήστης akamarinos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 07:33   #3
Duncan1
Distinguished Member
 
Duncan1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Greece
Age: 20
Posts: 606
Πάντως να ξέρεις ότι το σήμα σου θα είναι πολύ χαμηλό...
__________________



CPU : E8400 Ε0 @4Ghz-1.23v
RAM: GEIL ULTRA 2GB 800
MOBO: ASUS P5Q
GPU: Gigabyte HD4850 512MB
PSU: Chieftec 500w
powered by windows vista 32bit
Ο χρήστης Duncan1 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 09:41   #4
tristeno
PCT Addicted
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK, Bristol
Posts: 3,756
Μάλλον η πιο ασύμφορη λύση είναι η ασύρματη.
Με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για κεραίες/γέφυρες κτλ κοίτα τι γραμμή μπορείς να βάλεις.
Ο χρήστης tristeno δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 10:54   #5
KING_OF_O/C
Distinguished Member
 
KING_OF_O/C's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: ATHENS-ilion
Age: 20
Posts: 658
Quote:
Originally Posted by Duncan1 View Post
Πάντως να ξέρεις ότι το σήμα σου θα είναι πολύ χαμηλό...
και με χαμηλό σήμα θα έχεις πολύ μικρή ταχύτητα γιατί είχα μπει με την σύνδεση ένοs φίλου μου που μένει στα 100 περίπου, και χαμηλό σήμα είχα και είχα και πολλά D.C.
__________________
impossimple is nothing


Overclocking is an art. While everyone can paint a house, only a few can paint like Picasso >HWbot
Ο χρήστης KING_OF_O/C δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:08   #6
cxm
Distinguished Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Age: 34
Posts: 308
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Μπορειτε να γινεται λιγο πιο συγκεκριμενοι για τον εξοπλισμο? Ποσο λετε να στοιχησει?
Πρεπει να αγορασω 2 bridge?

Last edited by cxm; 17-06-2008 at 11:10.
Ο χρήστης cxm δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:10   #7
BoNito
PCT Enthusiast
 
BoNito's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Παντού και Πουθενά!
Age: 26
Posts: 1,506
Γινεται αλλα ειναι ακριβο και περιπλοκο..... Νομιζω χρειαζεσαι κατι τετοιο
__________________
Desktop: Q9550@3400mhz | Asus P5Q-PRO | 4Gb Corsair Dominator@1066mhz | ASUS 6950 2GB@default | Corsair 620W modular|Transcend TS60GSSD25D-M| | iiyama B2712HDS 27'' (1920x1080)
Laptop: Fujitsu Siemens@Xi1554 | Asus eee S101

Ο χρήστης BoNito δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:29   #8
deadlock7
PCT Addicted
 
deadlock7's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,555
Θα χρειαστείς ενα access point και κεραίο (ή πιάτο αν και τραβηγμένο)..
Ο χρήστης deadlock7 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:37   #9
cxm
Distinguished Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Age: 34
Posts: 308
Παιδια, επειδη δεν εχω καθολου εμπειρια με το θεμα, μπορειτε να μου υποδειξετε ακριβως τι πρεπει να βαλω στο Α σπιτι και τι στο Β σπιτι ?
Ο χρήστης cxm δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:56   #10
tristeno
PCT Addicted
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK, Bristol
Posts: 3,756
Όταν εννοείς οικονομική λύση δεν πιστεύω να σκέφτεσαι κάτι με λιγότερα από 200Ε, έτσι?
Ο χρήστης tristeno δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 12:00   #11
cxm
Distinguished Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Age: 34
Posts: 308
Εννοω οτι αν μπορεις να κανεις μια δουλεια με πχ 1000euro αλλα και με 500 euro, να την κανω με 600-700.

Εχεις συγκεκριμενη προταση στα 200euro? ειναι εντος προυπολογισμου. Ειναι αρκετα για να γινει η δουλεια?

Αλλα οπως ειπα παραπανω, ειμαι ασχετος με το θεμα και θα ηθελα αν ειναι δυνατον να μου υποδειξετε τι ακριβως πρεπει να μπει στο Α σπιτι κ τι στο Β
Ο χρήστης cxm δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 12:37   #12
tristeno
PCT Addicted
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK, Bristol
Posts: 3,756
Θέλεις δυο κεραίες
πχ @http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978257&product= 658928
και δυο access points πχ @http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978239&product= 552313

οπότε κάνεις την σούμα.
Ο χρήστης tristeno δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 13:03   #13
cxm
Distinguished Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Age: 34
Posts: 308
Σε ευχαριστω tristeno.

Δηλαδη θα συνδεσω το router που υπαρχει στο Α σπιτι, εκει που ειναι και η dsl γραμμη, με το πρωτο access point μεσω lan, αφου του εχω βαλει την κεραια και με αναζητηση ασυρματων δικτυων θα βρει το δευτερο access point που εχει εγκατασταθει στο Β σπιτι ?
Ο χρήστης cxm δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 13:07   #14
tristeno
PCT Addicted
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK, Bristol
Posts: 3,756
Ναι. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος έχει άλλη λύση. Προσωπικά δεν θα το έκανα.
Ο χρήστης tristeno δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 13:15   #15
BoNito
PCT Enthusiast
 
BoNito's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Παντού και Πουθενά!
Age: 26
Posts: 1,506
Γιατι 2 ρουτερ ?
__________________
Desktop: Q9550@3400mhz | Asus P5Q-PRO | 4Gb Corsair Dominator@1066mhz | ASUS 6950 2GB@default | Corsair 620W modular|Transcend TS60GSSD25D-M| | iiyama B2712HDS 27'' (1920x1080)
Laptop: Fujitsu Siemens@Xi1554 | Asus eee S101

Ο χρήστης BoNito δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 13:23   #16
tristeno
PCT Addicted
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK, Bristol
Posts: 3,756
Γιατί δεν ξέρω τι έχει στο σπίτι συνδεμένο πάνω στην ADSL.
Ο χρήστης tristeno δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 14:24   #17
BoNito
PCT Enthusiast
 
BoNito's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Παντού και Πουθενά!
Age: 26
Posts: 1,506
Αν και δεν ειμαι ειδικος στα δυκτια .. θελει μια μικρη κεραια κατευθυνομενου σηματος και ενα δεκτη...Δεν ξερω αν κανουν τα μηχανηματα που χρησιμοποιουμε ολοι , μαλλον θελει κατι πιο επαγγελματικο !
__________________
Desktop: Q9550@3400mhz | Asus P5Q-PRO | 4Gb Corsair Dominator@1066mhz | ASUS 6950 2GB@default | Corsair 620W modular|Transcend TS60GSSD25D-M| | iiyama B2712HDS 27'' (1920x1080)
Laptop: Fujitsu Siemens@Xi1554 | Asus eee S101

Ο χρήστης BoNito δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 14:31   #18
tristeno
PCT Addicted
 
Join Date: Jun 2004
Location: UK, Bristol
Posts: 3,756
Μια κεραία??????
Ο χρήστης tristeno δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 15:10   #19
deadlock7
PCT Addicted
 
deadlock7's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,555
Παιδιά τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο tristeno.Θα χρειαστείς ενα access point ,μια ασύρματη κάρτα και 2 κεραίες ή πιάτα.Αν θές μπορείς να βάλεις και δυο access points,αλλά δε βρίσκω το λόγο οικονομικά.Όσο για το σήμα θα είσαι μια χαρά εφόσον "βλέπεστε"..
Ο χρήστης deadlock7 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 17-06-2008, 19:08   #20
cxm
Distinguished Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Greece
Age: 34
Posts: 308
Συγνωμη για την ανοητη ερωτηση

Παιρνω ενα οποιοδηποτε access point και μαι 'οτι ναναι' ασυρματη καρτα και απλα τους τοποθετω τις 2 νεες κεραιες ή υπαρχει θεμα συμβατοτητας;;

Last edited by cxm; 17-06-2008 at 19:19.
Ο χρήστης cxm δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 11:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers