pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > NETWORKING & INTERNET > ΔΙΚΤΥΑ

ΔΙΚΤΥΑ Ενσύρματα ή ασύρματα,τοπικά ή εταιρικά, εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις που θέλετε.

Reply
 
Thread Tools
Old 22-02-2009, 22:20   #1
ronin13
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Αξιοποιηση ασυρματων router για wlan μεγαλης εμβελειας

Με κατι φιλους μου απο την πολυκατοικια εχουμε μαζεψει 3 ασυρματα router (2 NetFaster IAD + 1 Fritz!box) απο παλιες συνδεσεις internet και θελουμε να τα αξιοποιησουμε ωστε να φτιαξουμε ενα κοινο ασυρματο δικτυο μεγαλης εμβελειας για gaming με τα laptop μας. :lol: Ηδη χρησιμοποιουμε το NetFaster χωρις κανενα προβλημα (πλην της περιορισμενης εμβελειας), και αναρωτιεμαι πως θα μπορουσα να βαλω και τα αλλα 2 ωστε να πιανει σε ολους χωρις προβλημα ασθενους σηματος... :? Τα laptop λειτουργουν σε XP (home και professional) και Vista.
Ο χρήστης ronin13 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 22-02-2009, 23:25   #2
alexkhr
Distinguished Member
 
alexkhr's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Age: 31
Posts: 331
Με αυτά τα ρουτερ δεν μπορεις να εχεις μεγαλη εμβέλεια.
__________________
Main:
AMD Athlon XP 3200+, Asus A7V600-X, 2x512 MB Ram PC3200 2.5 - 3 - 3 - 8 Kingston, 2x80 GB S-Ata 8MB Cache Seagate 7200.7@Raid0, 2x320 GB P-Ata 16MB Cache Seagate 7200.10, Chaintech 5700 128MB, SoundBlaster LIVE Platinum!

Downloading PC:
Intel Celeron 2.4Ghz, Albatron PM266A, 512 MB Ram PC3200 2.5 - 3 - 3 - 8 Kingston, 120 GB P-Ata 8MB Cache Seagate 7200.7, nVidia GeForce 2 MX 200 64MB, SoundBlaster PCI 128

Labtop:
Acer 1694WLMi

Gateway:
Cisco 877W Router
Ο χρήστης alexkhr δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 23-02-2009, 00:00   #3
str8salonika
Senior Member
 
str8salonika's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 213
μπορεις να αφξησεις την εμβελια του αλλαζοντας κερεα η συνδεοντας τα λαπτοπ με καλοδιο
Ο χρήστης str8salonika δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 23-02-2009, 01:07   #4
Dejan
Senior Member
 
Dejan's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Age: 32
Posts: 169
Για τί αποστάσεις μιλάμε? Θα υπάρχει οπτική επαφή των routers? Θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ τους?
__________________
Ο χρήστης Dejan δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 24-02-2009, 17:22   #5
captain_
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Peiraias
Posts: 62
Αν τα router υποστηρίζουν repeater ή bridge mode τότε γίνεται να αυξήσεις την εμβέλεια.
Ο χρήστης captain_ δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 22:10   #6
ronin13
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Τα router υποστηριζουν repeater. Μιλαμε για αποστασεις πολυκατοικιας, απο τον εναν οροφο στον αλλο. Το πολυ δυο τοιχοι θα παρεμβαλλονται. Με δυο τοιχους δουλευουν ξεχωριστα, αρα λογικα θα μπορουν να επικοινωνουν και μεταξυ τους.

Last edited by ronin13; 25-02-2009 at 22:21.
Ο χρήστης ronin13 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 23:16   #7
Dejan
Senior Member
 
Dejan's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Age: 32
Posts: 169
Μη το λές.... καθαρό τσιμέντο δεν μπορεί να το διαπεράσει όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με αλουμίνιο

p.s. Γιατί δεν τα βγάζετε στο μπαλκόνι? Εγώ αυτό έχω κάνει.....
__________________
Ο χρήστης Dejan δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 03:00   #8
ronin13
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Καλα, θα βρουμε τροπο να τα κανουμε να βλεπονται. Πως θα το κανω το bridge μπορει να μου πει καποιος?
Ο χρήστης ronin13 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 07:34   #9
Dejan
Senior Member
 
Dejan's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Age: 32
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by ronin13 View Post
Καλα, θα βρουμε τροπο να τα κανουμε να βλεπονται. Πως θα το κανω το bridge μπορει να μου πει καποιος?
Βάζεις το ένα access point σε Mode Access Point και σε όλα τα υπόλοιπα στο Mode που επιλέγεις εάν θα δουλεύει σαν AP ή client έχει και την επιλογή (λογικά) bridge. Στα DLink έκανες search ή έβαζες απ' ευθείας την mac address του ΑP στα υπόλοιπα που θα είναι σε bridge. Μετά τα laptops θα βλέπουν τα bridged σαν AP.
__________________
Ο χρήστης Dejan δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 09:16   #10
ronin13
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
ΟΚ, ευχαριστω. θα το προσπαθησω και θα σας κρατησω ενημερους!
Ο χρήστης ronin13 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 11:47   #11
viper-kt
Distinguished Member
 
viper-kt's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Athens
Age: 33
Posts: 352
Για το Netfaster, πηγαινε Wireless --> Channel and SSID και εκει που λεει channel βαλτο στο 11 (default πρεπει να το εχει στο 6). Προσωπικα ειδα αρκετη διαφορα στην εμβελεια του σηματος.

Επισης η κεραια πρεπει να ειναι σε καταρορυφη θεση
Ο χρήστης viper-kt δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:25   #12
ronin13
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Οk, thnx, θα το εχω υποψη μου. Κατι αλλο, το Transmission Power ειναι στο 1. Θα βοηθησει να το βαλω στο 5?

Last edited by ronin13; 26-02-2009 at 14:27.
Ο χρήστης ronin13 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 14:38   #13
viper-kt
Distinguished Member
 
viper-kt's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Athens
Age: 33
Posts: 352
Οχι, το 1 ειναι το μεγιστο απ΄οσο ξερω.
Ο χρήστης viper-kt δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 12:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers