pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > NETWORKING & INTERNET > ΔΙΚΤΥΑ

ΔΙΚΤΥΑ Ενσύρματα ή ασύρματα,τοπικά ή εταιρικά, εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις που θέλετε.

Reply
 
Thread Tools
Old 25-02-2009, 01:10   #1
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
Exclamation Βοηθεια! δεν μπορω να συνδεθω στο internet!!!!

Καλησπερα,
προσφατα αγορασα ενα laptop της hp. προσπαθω να συνδεθω λοιπον στο internet ασυρματα και δεν με αφηνει... το router μου ειναι το thompson speedtouch 585v6.
το wirwless ειναι ανοιχτο,παω να κανω connect a network προσπαθει να μπει και δεν το βρισκει. οταν κανω repair δεν μου βγαζει καποια πληροφορια...
μπηκα στο router εκανα search απο εκει αλλα τιποτα , εβγαλα την ασφαλεια και παλι τιποτα...
το pc εχει ενα προγραμμα μεσα που λεγεται hp wireless assistant. παω λοιπον να συνδεθω απο εκει εχει εναν οδηγο ο οποιος κανει ενα search και μετα απο λιγο μου λεει οτι δεν μπορει να βρει καποια συσκευη και με προτρεπει να το κανω εγω manual επιλεγοντας το router μονος μου, αλλα εχει 5 μαρκες χωρις να εχει το δικο μου και δεν μπορω να κανω connect.
δοκιμασα ακομα να βαλω και τις ip απο μονος μου αλλα τιποτα...

εχει κανεις καμια ιδεα η το ιδιο προβλημα?
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 01:19   #2
manolis
Συντονιστική Ομάδα
 
manolis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Οn the GS
Age: 28
Posts: 5,462
Για μπες με καλωδιο στο ρουτερ να δεις τι ρυθμισεις εχει το ασυρματο του.
__________________
Corsair Obsidian 800D -Gigabyte Z68X-UD4-B3- Intel i7 2600K - Corsair XMS3 8GB 2GHz - Evga GTX 550 2GB -OCZ Agility 3 Series 60GB SSD Seasonic 900W - WD AKKS 500GB & WD 1001 FALS 1 TB- EIZO FlexScan S1931- Logitech Ζ-5500

Ο χρήστης manolis δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 01:22   #3
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
μπηκα φιλε μου και ειναι ολα οκ!!
με το καλωδιο ειμαι τωρα...

τι ρυθμισεις εννοεις? γιατι ολα μου φαινονται κανονικα! ασε που το netbook που εχω συνδεεται κανονικα...
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 01:23   #4
manolis
Συντονιστική Ομάδα
 
manolis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Οn the GS
Age: 28
Posts: 5,462
Αχα, ωραια τοτε. Δεν εχει προβλημα το ρουτερ.
Μηπως εχεις βαλε σταθερη ip στο φορητο σου;
__________________
Corsair Obsidian 800D -Gigabyte Z68X-UD4-B3- Intel i7 2600K - Corsair XMS3 8GB 2GHz - Evga GTX 550 2GB -OCZ Agility 3 Series 60GB SSD Seasonic 900W - WD AKKS 500GB & WD 1001 FALS 1 TB- EIZO FlexScan S1931- Logitech Ζ-5500

Ο χρήστης manolis δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 01:27   #5
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
επειδη το κεφαλι μου παει να σπασει μπορεις να μου πεις απο που το βλεπω αυτο?

apnea_xaos added 1 Minutes and 34 Seconds later...

επισης υπαρχει ενα αλλο ξεκλειδωτο εδω γυρω που με αφηνει και μπαινω κανονικα...

Last edited by apnea_xaos; 25-02-2009 at 01:27. Reason: Αυτόματη ένωση διπλού post
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 25-02-2009, 01:45   #6
manolis
Συντονιστική Ομάδα
 
manolis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Οn the GS
Age: 28
Posts: 5,462
Τι λειτουργικο ΧΡ;
Πατα στις ρυθμισεις του δικτύου απο τα υπολογιστακια στο tray και scroll-αρε στο τελευταίο που λεει ρυθμιση TCP - IP
__________________
Corsair Obsidian 800D -Gigabyte Z68X-UD4-B3- Intel i7 2600K - Corsair XMS3 8GB 2GHz - Evga GTX 550 2GB -OCZ Agility 3 Series 60GB SSD Seasonic 900W - WD AKKS 500GB & WD 1001 FALS 1 TB- EIZO FlexScan S1931- Logitech Ζ-5500

Ο χρήστης manolis δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 00:13   #7
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
vista εχω φιλε μου αλλα θα το ψαξω, δεν πιστευω οτι θα εχει διαφορα...
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 00:14   #8
manolis
Συντονιστική Ομάδα
 
manolis's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Οn the GS
Age: 28
Posts: 5,462
Διαφορα θα εχει αν ο σταθερος σου ή καποιο αλλο pc στο δίκτυο σου ειναι ανοιχτο και εχει παρει την ιδια ΙΡ.

Αλλιως αλλαξε τον driver της καρτας δικτύου με καποιον παλιοτερο.
__________________
Corsair Obsidian 800D -Gigabyte Z68X-UD4-B3- Intel i7 2600K - Corsair XMS3 8GB 2GHz - Evga GTX 550 2GB -OCZ Agility 3 Series 60GB SSD Seasonic 900W - WD AKKS 500GB & WD 1001 FALS 1 TB- EIZO FlexScan S1931- Logitech Ζ-5500

Ο χρήστης manolis δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 00:19   #9
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
αν εννοεις στο internet protocol Version 4 (TCP/IPv4), ολα ειναι automaticaly.

apnea_xaos added 1 Minutes and 18 Seconds later...

δηλαδη αν και τα 2 pc εχουν την ιδια ip καποιο απο τα 2 δεν θα παιζει???

Last edited by apnea_xaos; 26-02-2009 at 00:19. Reason: Αυτόματη ένωση διπλού post
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 02:18   #10
takis 7
Distinguished Member
 
takis 7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Piraeus
Age: 40
Posts: 404
οχι βεβαια δε θα παιζει, και μαλιστα αν εχουν την ιδια ip και το ενα ειναι ηδη συνδεδεμενο, θα σου πει οτι εγινε conflict με καποιο αλλο pc με ιδια ip που προσπαθει να μπει στο δικτυο.
__________________



Eisai Sto Myalo
Kati Magiko...
Ο χρήστης takis 7 δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 26-02-2009, 18:14   #11
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
και τι μπορω να κανω για να παρει το laptop αλλη ip?
μπορω να ρυθμισω manual την ip?

apnea_xaos added 26 Minutes and 31 Seconds later...

γινεται να το κανω manual απο τα proprties του internet protocol Version?

δηλαδη αν κανω reset το router και δεν βλεπει καμια συσκευη και δεν ανοιξω το netbook αλλα ανοιξω το laptop θα το δει???

posts merge...

κανεις...?????

Last edited by emnezia; 28-02-2009 at 00:07.
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:06   #12
emnezia
Συντονιστική Ομάδα
 
emnezia's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Back home baby
Posts: 3,363
Το netbook σου μπαίνει αυτόματα κ αυτό (DHCP λέγεται) ;
Μήπως έχεις κάνει το δίκτυο σου κρυφό; Μου κάνει περιέργεια που το βλέπει το netbook σου κανονικά. Το netbook σε search σου βγάζει το δίκτυο;
__________________


Απορώ πως δεν έχει κώδικα μηχανής για όλα απευθείας το linux...Αν είναι να σε παιδέψει ας το κάνει καλά τουλάχιστον !!!
Work PC ... Arch linux
Server PC ... Slackware
Media PC ... Ubuntu
Ultra Mobile PC ... PdaXrom
Laptop ... Mandriva
Trash Can ... Vista
Ο χρήστης emnezia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:17   #13
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
το netbook μπαινει αυτοματα... στο router εχω βαλει wep security...
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:21   #14
emnezia
Συντονιστική Ομάδα
 
emnezia's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Back home baby
Posts: 3,363
Όταν λες αυτόματα; Όταν πρωτομπήκε στο δίκτυο ποιος το έβαλε εσύ; Αν κάνεις search από αυτό το βλέπει;

Α και κάτι που θυμήθηκα. Μήπως έχει κανα κουμπί ή FN συνδιασμό να σου ανοίγει το wireless; Πριν λίγες μέρες παιδευόμουν στης γυναίκας μου το laptop που ενώ μου έβγαζε τα wireless όλα ok δεν έβλεπε δίκτυο. Να βλέπει την κάρτα στα devices, ότι υπάρχει wireless αλλά μάταια...
Τελικά ήθελε ένα συνδιασμό FN που το ενεργοποιούσε.
Μπας κ έχεις κάτι τέτοιο;
__________________


Απορώ πως δεν έχει κώδικα μηχανής για όλα απευθείας το linux...Αν είναι να σε παιδέψει ας το κάνει καλά τουλάχιστον !!!
Work PC ... Arch linux
Server PC ... Slackware
Media PC ... Ubuntu
Ultra Mobile PC ... PdaXrom
Laptop ... Mandriva
Trash Can ... Vista
Ο χρήστης emnezia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:22   #15
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
πριν λιγο εβαλα το cd του router και εκανα setαρισμα απο εκει, το αποτελεσμα ηταν να δει το laptop και να μην βλεπει το netbook. παω να συνδεθω ασυρματα και μολις εβαλα το key μου εβγαλε ενα μυνημα οτι ενας αλλος υπολογιστης χρησιμοποιει την ιδια ip και οτι εγινε ενα conflict και με εβαλε με limited connectivity. μολις εβγαλα το καλωδιο και πηγα να κανω το ιδιο πραγμα πολυ απλα δεν με ξαναεβαλε, μου εκανε το ιδιο πραγμα...
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:24   #16
emnezia
Συντονιστική Ομάδα
 
emnezia's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Back home baby
Posts: 3,363
Γενικά τι ρυθμίσεις έχεις στα συστήματά σου; Είναι όλα σε DHCP;
Στο router τι DHCP εύρος έχεις δώσει; Μπας κ δίνεις μόνο μία IP;
__________________


Απορώ πως δεν έχει κώδικα μηχανής για όλα απευθείας το linux...Αν είναι να σε παιδέψει ας το κάνει καλά τουλάχιστον !!!
Work PC ... Arch linux
Server PC ... Slackware
Media PC ... Ubuntu
Ultra Mobile PC ... PdaXrom
Laptop ... Mandriva
Trash Can ... Vista
Ο χρήστης emnezia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:30   #17
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
το netbook εχει ενα wireless assistant της lg, οπως εχει και το hp. το οποιο κανεις ενα search για ασυρματα, μετα κανεις τις απαραιτητες ρυθμισεις και μολις συνδεθεις μια, μετα μπαινει σφαιρα μολις το ανοιξω.

apnea_xaos added 1 Minutes and 2 Seconds later...

κατσε να το τσεκαρω αυτο...
θα το δω απο την σελιδα του router ετσι???

apnea_xaos added 2 Minutes and 42 Seconds later...

λοιπον! τα εχω κανει copy paste, δες...


netbook

Information

Status: Inactive
Type: Generic Device
Connected To: WLAN (Wireless)
Allowed on WLAN: Yes

Addressing

Physical Address: 00:21:85:ec:87:19
IP Address Assignment: DHCP
IP Address: 192.168.1.65
Always use the same address: No
DHCP Lease Time: 0 days, 23:21:03


laptop

Information

Status: Active
Type: Generic Device
Connected To: ethport1 (Ethernet)

Addressing

Physical Address: 00:23:8b:12:ab:bb
IP Address Assignment: DHCP
IP Address: 192.168.1.64
Always use the same address: No
DHCP Lease Time: 0 days, 23:19:57

Last edited by apnea_xaos; 28-02-2009 at 00:30. Reason: Αυτόματη ένωση διπλού post
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:31   #18
emnezia
Συντονιστική Ομάδα
 
emnezia's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Back home baby
Posts: 3,363
Ναι από το router. Όταν λες απαραίτητες ρυθμίσεις; Όπως..;
__________________


Απορώ πως δεν έχει κώδικα μηχανής για όλα απευθείας το linux...Αν είναι να σε παιδέψει ας το κάνει καλά τουλάχιστον !!!
Work PC ... Arch linux
Server PC ... Slackware
Media PC ... Ubuntu
Ultra Mobile PC ... PdaXrom
Laptop ... Mandriva
Trash Can ... Vista
Ο χρήστης emnezia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:33   #19
apnea_xaos
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 36
να του ορισεις το επιπεδο ασφαλειας και να βαλεις το security key..
δες ομως λιγο πιο πανω...
Ο χρήστης apnea_xaos δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 28-02-2009, 00:41   #20
emnezia
Συντονιστική Ομάδα
 
emnezia's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Back home baby
Posts: 3,363
Λοιπόν κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή λίγο τα πράγματα.
Έχεις το router κ τα δύο laptop.
Αρχικά ρύθμισε το router με ανοιχτό δίκτυο χωρίς password και προσπάθησε να κάνεις scan με το HP να δεις αν το βλέπει κ μπαίνει net - wireless εννοείται -
Το netbook μην το συνδέεις πουθενά ακόμα.
__________________


Απορώ πως δεν έχει κώδικα μηχανής για όλα απευθείας το linux...Αν είναι να σε παιδέψει ας το κάνει καλά τουλάχιστον !!!
Work PC ... Arch linux
Server PC ... Slackware
Media PC ... Ubuntu
Ultra Mobile PC ... PdaXrom
Laptop ... Mandriva
Trash Can ... Vista
Ο χρήστης emnezia δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 04:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers