pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > MOBILE > ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ - TABLETS

ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ - TABLETS Αγαπάμε τα PC και τα θέλουμε να μας ακολουθούν παντού εκτός σπιτιού...

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-2010, 00:38   #1
illuminati
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 56
σβηνει ξαφνικα η οθονη του λαπτοπ

γεια σας και καλη χρονια σε ολους

εχω ενα λαπτοπ asus εδω και 4 χρονια κ απο χθες μου πεφτει ξαφνικα η φωτεινοτητα, σαν να σβηνει η οθονη. τις πρωτες 2 φορες επεσε σταδιακα η φωτεινοτητα σε δευτερολεπτα ομως μεσα κ ισα ισα εβλεπα με το ζορι τα γραμματα, σχεδον ολα ηταν μαυρα! τις επομενες φορες το κανε κατευθειαν! τωρα πλεον με το που το ξεκιναω μετα απο ενα δυο λεπτα σβηνει παλι η οθονη ενω βεβαια το λαπτοπ λειτουργει κανονικα. τι μπορει να φταιει; πρωτη φορα συνανταω κατι τετοιο! εντωμεταξυ οταν εγινε το προβλημα ειχα την μπαταρια κ συνδεδεμενο το καλωδιο του ρευματος. μετα εβγαλα την μπαταρια κ αφησα μονο το καλωδιο κ παλι τα ιδια εκανε!
Ο χρήστης illuminati δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 01:00   #2
apotsi
Συντονιστική Ομάδα
 
apotsi's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Καρέας, Αθήνα
Age: 38
Posts: 6,952
Μάλλον τα έχει παίξει το FL Inverter. Είναι ένα μικρό κυκλωματάκι που δίνει ρεύμα στις λάμπες της οθόνης. Πήγαινέ το στην Interset.
__________________
Ο χρήστης apotsi δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 01:07   #3
illuminati
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by apotsi View Post
Μάλλον τα έχει παίξει το FL Inverter. Είναι ένα μικρό κυκλωματάκι που δίνει ρεύμα στις λάμπες της οθόνης. Πήγαινέ το στην Interset.
ευχαριστω που απαντησες κ γρηγορα επειδη δεν μενω αθηνα υπαρχει καποιος τροπος να εξακριβωσω οτι φταιει αυτο, πριν το παω; να συνδεσω μια κανονικη οθονη 'η δεν παιζει ρολο;
Ο χρήστης illuminati δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 02:22   #4
outlaw
Συντονιστική Ομάδα
 
outlaw's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Orbital Ring
Age: 33
Posts: 2,930

εδώ μπορείς να δεις πως αφαιρείται το 80% από τα μπροστινά πλαστικά μιας οθόνης υπολογιστή. Στο κάτω μέρος υπάρχει το inverter (η μικρή πλακέτα)...είναι πάμφθηνες. Βρες μια συμβατή και αλλαξέ την μόνος σου, θα σου κοστίσει max 20 ευρώ.
__________________
--------------------------------------------------------------------------------------
Play online gameboy games at my beta section
--------------------------------------------------------------------------------------
Quote:
Originally Posted by ThorLite View Post
Εμείς δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, εμείς και θα τα σβήσουμε, δεν τους χάλασε όλους τους βάρβαρους ΛΟΛ.
Ο χρήστης outlaw δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 11:09   #5
illuminati
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 56
Παιδια καλημερα. Σημερα δεν ξεκινησαμε καλα. Ειπα να κανω σημερα το πρωι μια δοκιμη ξανα κ να ξεκινησω το λαπτοπ. Τον αναβω κανονικα, μπαινει στα windows κ μετα απο 1-2 λεπτα κανει ενα μικρο τρεμοπαιγμα η φωτεινοτητα της οθονης και πεφτει παλι σχεδον τελειως! Ριχνοντας φως με φακο στην οθονη ισα-ισα διακρινω το φοντο, τα γραμματα κλπ. Μετα δοκιμασα να πατησω με σειρα "Fn"+F6, F7, F8 που ειναι αυξηση φωτεινοτητας, απενεργοποιηση/ενεργοποιηση οθονης και λειτουργια lcd οθονης/ή εξωτερικη οθονη, αντιστοιχα. Με fn+f7 ανοιξε και παλι η οθονη!!! Κρατησε για κανα δεκαλεπτο ανοιχτη και παλι εσβησε!! Ξαναπαταω κ ξανα τα ιδια, μονο που μετα αντεξε λιγοτερο απο 5 λεπτα! Τωρα λειτουργει παλι αλλα εχω κατεβασει πολυ την φωτεινοτητα και μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα! Συγγνωμη αν γινομαι κουραστικος αλλα θελω να ειμαι σιγουρος πριν ανοιξω την οθονη και αλλαξω το FL inverter που προτεινε ο apotsi!

*outlaw ευχαριστω για το βιντεο.
**επισης, που μπορω να βρω το fl inverter για να το αλλαξω;;;

Last edited by illuminati; 09-01-2010 at 11:13.
Ο χρήστης illuminati δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 18:14   #6
outlaw
Συντονιστική Ομάδα
 
outlaw's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Orbital Ring
Age: 33
Posts: 2,930
Quote:
Originally Posted by illuminati View Post
**επισης, που μπορω να βρω το fl inverter για να το αλλαξω;;;
Βγαλ' το εσύ μία απ' το lap, τράβα το μια φωτογραφία καλή και μέτρα και τα pin από την μεριά του ribbon που έρχεται από το lap+θα το βρούμε.
__________________
--------------------------------------------------------------------------------------
Play online gameboy games at my beta section
--------------------------------------------------------------------------------------
Quote:
Originally Posted by ThorLite View Post
Εμείς δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, εμείς και θα τα σβήσουμε, δεν τους χάλασε όλους τους βάρβαρους ΛΟΛ.
Ο χρήστης outlaw δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 10:36   #7
yo_rover
Senior Member
 
yo_rover's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Posts: 200
βάλε στο google το μοντέλο του laptop και θα το βρείς http://www.google.gr/search?client=o...utf-8&oe=utf-8
__________________
AMD 3800+ ASUS A8N-SLI SE 2GB RAM TWINMOS
Ο χρήστης yo_rover δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 14:02   #8
apotsi
Συντονιστική Ομάδα
 
apotsi's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Καρέας, Αθήνα
Age: 38
Posts: 6,952
Quote:
Originally Posted by illuminati View Post
**επισης, που μπορω να βρω το fl inverter για να το αλλαξω;;;
Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν έχεις ιδιαίτερη εμπειρία σε laptop hardware (dismantling, κτλ, κτλ), καλύτερα θα ήταν να σου το κάνει κάποιος που ξέρει, για να μην μείνεις με το ... κατσαβίδι στο χέρι και πελαγώσεις. Είναι πολλά τα πλαστικά που πρέπει να προσέξεις πώς θα τα βγάλεις μην σπάσουν, και πολλές οι βίδες που δεν πρέπει να τις μπερδέψεις.
__________________
Ο χρήστης apotsi δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 14:36   #9
illuminati
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 56
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. τελικα θα κανω αυτο που λεει ο apotsi. αυριο ή μεθαυριο θα το παω στην interset.
Ο χρήστης illuminati δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 11:22   #10
yo_rover
Senior Member
 
yo_rover's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Posts: 200
__________________
AMD 3800+ ASUS A8N-SLI SE 2GB RAM TWINMOS
Ο χρήστης yo_rover δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 20-01-2010, 18:56   #11
yo_rover
Senior Member
 
yo_rover's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Posts: 200
τελικά γιατί έσβηνε η οθόνη ? έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα
__________________
AMD 3800+ ASUS A8N-SLI SE 2GB RAM TWINMOS
Ο χρήστης yo_rover δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 15:53   #12
yo_rover
Senior Member
 
yo_rover's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Posts: 200
πριν μια εβδομάδα πήγα το fujitsu siemens με το ίδιο πρόβλημα (δεν φαινόταν η οθόνη σχεδόν καθόλου )στο service τις echo ελλάς στην θεσσαλονίκη ,την αλλη μέρα με περνούν τηλ.και μου λεν είναι έτοιμο,το πρόβλημα σε ένα κομμένο καλωδιακή πίσω από την οθόνη,όση έχετε το ίδιο πρόβλημα αξίζει να το κάνετε μονη σας
__________________
AMD 3800+ ASUS A8N-SLI SE 2GB RAM TWINMOS
Ο χρήστης yo_rover δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 29-03-2010, 02:18   #13
AquaSonic
Eminent Member
 
AquaSonic's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Μαρουσι - Αθενς...
Age: 25
Posts: 761
Το οτι εφταιγε η καλωδιοταινια στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν σημαινει υποχρεωτικα οτι ειναι μονο αυτη το προβλημα! Απο χαλασμενο connector μεχρι και καμμενες τις CCFL θα δεις σχεδον τα ιδια συμπτωματα.
__________________
Intel C2D E2160 @ 3.067mhz, Asus P5K-SE 2x1gb crusial 800mhz, Gigabyte 7900gs turboforce edition, 200gb Seagate sata, Teac DVDrw, Toshiba MD-1612, cooler master M520 psu Α και το Coolermaster Cosmos
Ο χρήστης AquaSonic δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 29-03-2010, 15:26   #14
yo_rover
Senior Member
 
yo_rover's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Posts: 200
δεν λεω ότι είναι μονο αυτό το πρόβλημα,αν δεν θέλεις να δίνεις τα 50ευρα έτσι για πλακα αξίζει να του ρήξης μια ματια εσύ και μετά πας στο service (αν πιάνουν τα χερια μας βεβαια)
__________________
AMD 3800+ ASUS A8N-SLI SE 2GB RAM TWINMOS
Ο χρήστης yo_rover δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 18:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers