pctechnology - overclockers

Go Back   pctechnology - overclockers > HARDWARE > ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ Εδώ γράφουμε τα πάντα για τα δικά μας συστήματα. Αναφέρουμε θέματα που αφορούν πλήρεις συνθέσεις. Κάνουμε ολοκληρωμένη παρουσίαση των μηχανημάτων μας δίνοντας Benchmarks κ.λ.π.

Reply
 
Thread Tools
Old 06-08-2012, 17:29   #1
stabill
Member
 
stabill's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 70
PC, ROUTER & ΑΡΓΟ INTERNET!!!

Γεια χαρα σε ολους και ολες!!!

Πρωτα απ'ολα, δεν ξερω αν επρεπε να postαρω εδω, αν χρειαζεται ας μεταφερθει το θεμα μου στο καταλληλο σημειο!!!

Το προβλημα που αντιμετωπιζω εχει να κανει με ενα pc Intel Dual Core με 2gb ram ddr2-800 και ενα router Siemens SL2-141 ADSL WLAN.

Δεν ειναι δικο μου, απλα μετα απο ενα κρασαρισμα του σκληρου, το πηρα σπιτι, αντικατεστησα τον δισκο με καινουργιο, περασα Windows Seven Proffessional και χρησιμοποιωντας το ΔΙΚΟ ΜΟΥ καλωδιο ethernet, το συνεδεσα στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ router που προανεφερα (τονιζω τις λεξεις "δικο μου" για λογους που θα δειτε παρακατω!!!)

Το internet σερνοταν στην κυριολεξια... θυμιζε dial-up συνδεση........ Το downloading μεσω Internet Download Manager απο Easytbytez & Rapidshare (εκει που η ταχυτητα φαινεται με τον καλυτερο τροπο) επιανε μερικα kbytes μονο!!!!! Φανταστειτε οτι δεν μπορουσα να μπω ουτε στο 192.168.1.1 του router!!!

Βγαζω το καλωδιο, το βαζω στο δικο μου pc που ειναι ακριβως διπλα, κανω ενα δοκιμαστικο download και επιασα τα 12-13 mbps που πιανω στην περιοχη μου... Το ξαναβαζω στο αλλο pc, παλι σερνοταν!!!

Βρισκω ενα αλλο καλωδιο ethernet, το συνδεω και μπορω να πω οτι η ταχυτητα ανεβηκε... δεν σερνοταν, αλλα δεν πηγαινε πανω απο 4-7 mbps, πολυ χαμηλοτερο απο αυτο που δινει το router στο δικο μου pc...

Αρχισα να φοβαμαι οτι κατι επαθε η θυρα ethernet στην m/b... Βρηκα λοιπον απο φιλο 3-4 καρτες pci ethernet, οι οποιες οταν τις δοκιμασα, μου εδωσαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που περιγραφω πιο πανω...

Με το ενα καλωδιο το internet σερνεται, με το αλλο παει καλυτερα, αλλα οχι οσο θα επρεπε, παντα με αυτα που μου δινει η Forthnet στην περιοχη μου...

Προς το παρον δεν μπορω να δοκιμασω το pc αυτο στο "σπιτι" του, στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ router, μια και ο κατοχος ειναι διακοπες, αλλα πραγματικα με εχει προβληματισει αρκετα... (να σημειωσω οτι ο κατοχος του pc πιανει 18-19 mbps στην περιοχη του, παντα απο Forthnet!!!)

Σας λενε τιποτα ολα αυτα? Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει "κατι" μεταξυ του συγκεκριμενου pc και του συγκεκριμενου router? Κατι που ΔΕΝ συμβαινει με το δικο μου pc?

Eυχαριστω εκ των προτερων!!!

Σταυρος
__________________
ASUS M4A79XTD EVO (AM3, DDR3, 790X) , AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB), 2X2GB OCZ 1333MHZ DDR3, EVGA GTX 8800, 2X320GB
Ο χρήστης stabill δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 18:29   #2
apotsi
Συντονιστική Ομάδα
 
apotsi's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Καρέας, Αθήνα
Age: 38
Posts: 6,948
Δοκίμασε να βάλεις τον τελευταίο driver από τον εκάστοτε κατασκευαστή της κάρτας σου (marvell, realtek, κτλ.) και απενεργοποίησε και το Power Management από την κάρτα δικτύου στο device manager.
__________________
Ο χρήστης apotsi δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 20:00   #3
stabill
Member
 
stabill's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by apotsi View Post
Δοκίμασε να βάλεις τον τελευταίο driver από τον εκάστοτε κατασκευαστή της κάρτας σου (marvell, realtek, κτλ.) και απενεργοποίησε και το Power Management από την κάρτα δικτύου στο device manager.
Οι drivers λεει οτι ειναι ΟΚ, αν και οι ημ/νιες ειναι παλιες (2008 για το ενα & 2009 για το αλλο), δεν βρισκει ομως κατι πιο προσφατο στο internet...
To εκανα αυτο με το power management που μου ειπες, αλλα δεν αλλαξε κατι...
Μαλιστα, οταν συνδεω το ethernet στην θυρα της m/b, σερνεται ακομα και με το καλωδιο που μεχρι προχθες πηγαινε καλουτσικα! Τα 5-7 mbps που ελεγα στο προηγουμενο post μου, τα πιανει μονο αν το συνδεσω στην pci...
Mου φαινεται οτι θα του κανω κανενα format, αν και δεν ξερω αν θα βοηθησει...

Edit: Χμμμμμμμ...... Μολις τωρα ειδα στο δικο μου pc οτι οι realtek drivers ειναι του 2011... αρα κατι παιζει με την m/b που ειναι παλιοτερη? Δεν θα'πρεπε ομως να εβρισκε ετσι κι αλλιως τους καινουργιους drivers?
__________________
ASUS M4A79XTD EVO (AM3, DDR3, 790X) , AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB), 2X2GB OCZ 1333MHZ DDR3, EVGA GTX 8800, 2X320GB

Last edited by stabill; 06-08-2012 at 20:49.
Ο χρήστης stabill δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 00:30   #4
apotsi
Συντονιστική Ομάδα
 
apotsi's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Καρέας, Αθήνα
Age: 38
Posts: 6,948
Μπες στο www.realtek.com και κατέβασε drivers για την κάρτα δικτύου. Άσε τα Windows να λένε ότι δεν βρίσκουν.
__________________
Ο χρήστης apotsi δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 08:16   #5
viper
Συντονιστική Ομάδα
 
viper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: JAMAICA
Age: 35
Posts: 5,162
Τι ρούτερ έχεις?
Επίσης δώσε εδώ τα στατιστικά της γραμμής αναλυτικά.
Αμφιβάλλω αν φταίνε οι drivers της μητρικής. Ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με αυτά και έχω στημένο pc εξαετίας και κατεβάζει σφαίρα.
Επίσης μέσω wifi πώς είναι τα πράγματα;
__________________
ViPeR RaCiNg 2 and now in 16V Edition!
Main system:9950 125TDP@3760, VCORE 1,55, 2x1GB CELLSHOCK PC8000 4-4-4-12, VDIMM 2,1, ASUS M3A79-T, ASUS 6870 1020/1150 ,CORSAIR 750w, COOLERMASTER HAF 932,Watercooled by EK SUPREME, DELL SP2309, WIN 7 ULTIMATE RTM 32BIT
HTPC:Opteron 144@2150,ASUS A8N SLI, CONNECT3D 4650, QTEC 550
MOBILE:NEXUS 4 16gb, Rooted, Stock 4.4.4 , Hell core b47 kernel
TABLET:Onda v975m tablet 32gb Custom rom 1.10

Ο χρήστης viper δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 07-08-2012, 09:00   #6
artonweb
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
Καλημέρα.
Όπως λέει κι ο φίλος Viper δώσε τα στατιστικά της γραμμης.
Μπορεί να συγχρονίζεις σε χαμηλή ταχύτητα και να φταέι η γραμμή.
Επίσης κοίταξε μήπως στο pc υπάρχει manual ιip και δημιουργείται κάποια διένεξη.
Ο χρήστης artonweb δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 14:09   #7
stabill
Member
 
stabill's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 70
Παιδια, εκανα format στο pc, οποτε μολις το "στησω", θα επανελθω με νεωτερα!!!

Προς το παρον σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!!
__________________
ASUS M4A79XTD EVO (AM3, DDR3, 790X) , AMD Phenom II x4 965 (AM3, 3.4GHz, Cache 8MB), 2X2GB OCZ 1333MHZ DDR3, EVGA GTX 8800, 2X320GB
Ο χρήστης stabill δεν είναι συνδεδεμένος   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +3. The time now is 06:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
pctechnology - overclockers